رئیس اتاق بازرگانی سنندج، دبیر این اتاق و رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با حضور در پتروشیمی کردستان ضمن دیدار با رئیس هیأت مدیره این شرکت و رایزنی در خصوص تعاملات و همکاریهای بیشتر پتروشیمی کردستان و تشکلهای بخش خصوصی از خط تولید این واحد بزرگ و راهبردی استان بازدید به عمل آوردند.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج به همراه دبیر این اتاق و رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با حضور در پتروشیمی کردستان ضمن دیدار با رئیس این شرکت و رایزنی در خصوص همکاریهای بیشتر تشکلهای بخش خصوصی و پتروشیمی کردستان از خط تولید این واحد بزرگ و راهبردی استان بازدید به عمل آورد.
در ابتدای این جلسه رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با اشاره به وجود برخی گلایهها که در گذشته و در میان مردم استان از پتروشیمی کردستان وجود داشت اظهار کرد: عدم برقراری ارتباط مدیران پتروشیمی کردستان با رسانهها و فعالین اقتصادی، منتقل نکردن کارت بازرگانی و حسابهای بانکی این واحد به داخل استان و برخی موراد اینچنین موجب شد مردم استان گلایههایی از عملکرد پتروشیمی داشته باشند و با توجه به زمین مرغوب با ابعاد هکتاری و منابع متعدد استان که در اختیار این شرکت قرار گرفته است نسبت به تأثیر و نقش پتروشیمی در توسعه استان کردستان سوالاتی در اذهان عمومی شکل بگیرد.
سیدکمال حسینی ادامه داد: متأسفانه دربهای پتروشیمی کردستان طی سالهای گذشته به روی اکثر رسانهها و فعالین اقتصادی بسته بوده است و این انتظار که شخص استاندار، مردم و فعالین اقتصادی در خصوص انتقال کارت بازرگانی و حسابهایش به داخل استان داشتند و دارند تا امروز به صورت صددرصدی محقق نشده است اما انتظار داریم با وجود مدیریت جدید این شرکت انتظارات مردم برآورده شود، عواید و منفعت آن هرچه بیشتر به داخل استان برگردد و مردم شاهد تأثرات مثبت وجود این کارخانهی مادر در توسعه کردستان باشند.
در ادامه رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به ایجاد بنیادتوسعه کردستان و ریلگذاری صورت گرفته برای رسیدن به اهداف این بنیاد گفت: پیشنهاد ایجاد بنیاد توسعه از جانب اتاق بازرگانی سنندج مطرح و با استقبال دکتر زارعی کوشا، استاندار جوان و ساعی استان پذیرفته شد، لذا کارشناسان و مشاوران خبرهی اتاق بازرگانی با احصای مسائل و مشکلات و ارائهی 42 برنامهی راهبری اقدام به ریلگذاری آینده برای رسیدن به یک نقطهی مشخص در آینده کردند که آن نقطه، سطح قابل قبولی از توسعهیافتگی استان کردستان است.
علی اکبر عبدالمالکی تصریح کرد: اینکه یک شرکت بزرگ استان کردستان که با هدف ایجاد توسعه دایر شده است خودش را در کارهای توسعهای منطقه دخیل نکند و با سایر تشکلهای بخش خصوصی تعامل نداشته باشد پذیرفتنی نیست.
وی ادامه داد: انتظار داشتیم و امیدوار بودیم با احداث پتروشیمی کردستان مسئولان این واحد گوشهای از کار را بگیرند، خود را جزئی از بخش خصوصی استان و اتاق بازرگانی بدانند و برای گرفتن کارت بازرگانی از داخل استان اقدام کنند.
عبدالملکی تصریح کرد: توقع داشتیم به عنوان مثال رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی از رؤسای شرکتهای بزرگ استان باشد، چرا نباید رئیس پتروشیمی و دیگر کارخانههای بزرگ استان عضو کمیسیون صنعت یا سایر بخشهای اتاق بازرگانی باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در پایان ضمن اعلام آمادگی اتاق بازرگانی سنندج برای همکاری و یاری تمامی شرکتهای بخش خصوصی گفت: به عنوان یک کردستانی و یک فعال اقتصادی نسبت به همهی تولیدکنندگان و کارخانههای تولیدی استان کردستان احساس مسئولیت میکنم و اعلام میدارم به سوی هرکسی که گامی در راه توسعه استان بردارد تا پایان مسیر دست دوستی و مودّت خواهیم داد و در هر شرایطی در کنار او خواهیم ایستاد.
مدیر عامل پتروشیمی کردستان هم در ادامه با اشاره به پتانسیلهای بالای استان کردستان، پتروشیمی را از واحدهای مهم دانست که در اختیار توسعه استان است.
«محمدرضا توسلیزاده» با اشاره به موراد مطرح شده گفت: انسانها بعضی وقتها شاید بدون اینکه غرضی داشته باشند کاری میکنند که موجب ایجاد نگرانی یا رنجش در دیگران شود اما باید توجه داشت که صرفا نداشتن هنر برقراری ارتباط و استفاده از ادبیات مختلف موجب بروز مشکل شده است چرا که در برخی موارد استفاده از ادبیات مختلف دافعه ایجاد میکند.
وی گفت: قویاً به شفافیت و برقراری ارتباط ایمان دارم و وجود برخی گلایهها شاید به دلیل عدم شفافیت یا نیافتن راهی برای گفتمان مشترک باشد.
توسلیزاده اذعان کرد: ما خودمان را نماینده اتاق، بخش خصوصی و فعالین صنعتی استان میدانیم هرچند شاید در بعضی موارد ما انتظارات مورد نظر مردم استان را برآورد نکردیم اما هرگز خودمان را جدای از استان و مردم آن ندیدهایم.
مدیر عامل پتروشیمی کردستان افزود: با توجه به امکانات و زمینی که در اختیار ما قرار داده شده سطحی از انتظارات ایجاد شده است که بسیاری از آن انتطارات به جاست و با توجه به کارهای خوبی که شرکت باختر در غرب کشور خصوصا در استان کردستان نظیر ایجاد همین کارخانه انجام داده است این شرکت کانامهی خوبی دارد هرچند شاید ما نتوانستهایم نسبت به اقناع افکار عمومی استان خوب عمل کنیم و اطلاعرسانی مناسبی از آنچه صورت گرفته است انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه دانش پتروشیمی بومی است گفت: تمام کارخانههای ما توسط خودمان از صفر ایجاد شده است و ما نرفتهایم مثل بعضیها سهام یک هولدینگ یا شرکت را خریداری کنیم لذا نسبت به آجر به آجر این کارخانه احساس مسئولیت میکنیم و نسبت به این خاک تعصب داریم.
توسلیزاده با اشاره به دانش بومی پتروشمی تصریح کرد: چند کاتالیز خاص و ویژه مختص شرکت باختر و پتروشیمی کردستان وجود دارد که در دنیا کمنظیر است و باید توجه داشت دانش این بخش کاملا بومی است، به عنوان مثال کاتالیز سنتز متانول را فرزندان این دیار در پتروشیمی کردستان ایجاد و تولید میکنند.
مدیر عامل پتروشیمی کردستان وجود ارتباط و برگزاری جلسات و دیدار با فعالین و تشکلهای مختلف و رسانهها را باعث نزدیک شدن نظرات دانست و گفت: سیاست ما برقراری ارتباط حسنه با همه است و در این راستا برگزاری تورهای آموزشی برای دانشآموزان با هدف آشنایی نسل بعد با فعالیتهای یک پتروشیمی و کار مهندسین و تکنسینها را در دست اقدام داریم.
وی حقوق پرسنل مجموعه باختر و پتروشیمی کردستان را در حد متوسط به بالاست دانست و اظهار کرد: به جرأت میتوان گفت در پرداختی به کارکنان رتبه نخست را در سطح استان داریم.
توسلیزاده به مشاغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شده توسط پتروشیمی اشاره کرد و گفت: ما با حدود 700 نیرو تقریبا روزی هزار تن تولید داریم که انتقال این تولیدات توسط ناوگانی از تریلیها صورت میگیرد و بیش از 90 درصد رانندگان کردستانی هستند که این بخش کوچکی از تأثیرات مثبت پتروشیمی کردستان در اقتصاد استان و منطقه است.
وی گفت: جاهایی میتوانست بهتر عمل شود و سعی داریم از این به بعد به گونهای پیش برویم که در نهایت همه نسبت به پتروشیمی تعصب داشته باشند و مردم استان کردستان پتروشیمی را مال خود بدانند و آن را دوست داشته باشند.
توسلیزاده با اشاره به دستگاهها و تأسیسات موجود در کارخانه تصریح کرد: قویاً اعلام میکنیم شرکت پتروشیمی کردستان از به روز ترین تأسیسات بهره میبرد و به هیچ عنوان آلاینده نیست.