کارگروه کارشناسی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه حوزه صنعت و معدن شهرستان بانه برگزار شد.
مسئول دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان در کارگروه کارشناسی این شورا ویژه حوزه صنعت و معدن شهرستان بانه با اشاره به اهداف شورای گفتگو چه در سطح کشور و چه در سطح استان گفت: بهبود مستمر محیط کسب و کار، تعامل سازنده بین دولت و بخش خصوصی در راستای رفع موانع مخل تولید، گفتمان مشترک پیرامون فضای کسب و کار، اصلاح ساختار اقتصادی کشور، افزایش رقابت پذیری اقتصادی و تسهیل فعالیتهای بخش خصوصی از اهم اهداف و رسالتهای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی است.
ارسلان فداکار به دیگر وظایف شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اشاره و تصریح کرد: پیشنهاد اصلاح، حذف یا وضع مقررات، استماع نظرات و پیشنهادهای نمایندگان اصناف یا تشكلهای اقتصادی سراسری، ارائـه پیشـنهاد بـرای ارتقـاء فرهنـگ اقتصادی، اخلاق كسب وكار و مهارتهای شغلی و كارآفرینی در كشور از دیگر وظایف شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی است.
وی بیان کرد: مسایل و موضوعات از ۳ طریق کمیسیونهای تخصصی اتاقهای تعاون، اصناف و بازرگانی، دستگاههای اجرایی و تشکلهای اقتصادی به دبیرخانه شورای گفتگو جهت بررسی کارشناسی ارجاع میشوند.
مسئول دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان افزود: براساس پایش ملی محیط کسب و کار ایران و استان مهمترین موانع کسب و کار بیان شده توسط فعالان اقتصادی غیرقابل پیشبینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات، دشواری تامین مالی از بانکها، بیثباتی قوانین و مقررات و رویههای اجرایی، دخالت های غیرمنطقی نهادههای حاکمیتی در تعیین قیمتها، سودجویی و سواستفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه های اجرایی و رویه ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات است.
فداکار بیان کرد: میتوان مهمترین مسایل و مشکلات حوزه صنعت را در ۳ دسته ۱. مسایل مرتبط با شهرکهای صنعتی، ۲.تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی و بیثباتی قیمت ها و ۳.رفع تعهدات ارزی علی الخصوص برای واحدهای تولیدی صادرات محور طبقه بندی کرد.
وی در پایان در خصوص کمبود زمین صنعتی در شهرستانها گفت: نبود زمین صنعتی در شهرستان بانه و عدم امکان تغییر کاربری اراضی نیز همانند سایر شهرستانها به یکی از مهمترین موانع پیش روی سرمایهگذاران تبدیل شده با این تفاوت که با توجه به اقدامات اخیر اداره کل صمت استان شهرک صنعتی شماره دو در این بانه احداث می شود و این دغدغه مرتفع خواهد شد.
نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی سنندج نیز در ادامه اظهار کرد: بنده به عنوان یک تولیدکننده و عضو کمیسیون صنعت، تمام دغدغههای فعالین این حوزه را درک میکنم هرچند باید دستگاههای اجرایی حوزهی صنعت هم همکاری لازم را در خصوص رفع موانع تولید با صنعتگران داشته باشند تا مشکلات حل شود.
فرید فتوحی افزود: در علم اقتصاد، سرمایه گذاری به معنای تخصیص منابع مالی به یک یا چند دارایی مختلف، به امید به دست آوردن منابع با ارزشتر در آینده است که این امر میتواند به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام شود؛ کسی هم که در یک پروژه و فعالیت صنعتی سرمایه گذاری میکند تمام دغدغه و هدف او تولید است اما نباید تولید به هر قیمتی را انجام داد چرا که تولید بیکیفیت یا تولید با آوردن فشار مضاعف به نیروها در نهایت شأن کاری برند و همه کارکنان را پایین میآورد.
وی افزود: متأسفانه در کشور ما کمترین سود نصیب تولیدکننده میشود چرا که در اکثر مواقع واسطهها و دلالها بیشترین منفعت را از فروش یک محصول به جیب میزنند.
فتوحی تصریح کرد: به جرأت میگویم کسی که تولید میکند، یک دهم کسی که در بازار کار واسطهگری میکند درآمد دارد.
در ادامه رئیس اداره صنعت و معدن شهرستان بانه با ارائه برخی آمار گفت: در بانه ۶۶ واحد صنعتی با اشتغال ۲۳۰۰ نفر رسمی و بیمه شده در حال فعالیت هستند.
بایز حسینی ادامه داد: در حوزه معدن به تعداد ۱۵ معدن که ۵۰ درصد غیر فعال هستند و در حوزه اصناف و بازار ما ۱۱ اتحادیه صنفی، ۹۲مجتمع تجاری و بالای ۹۰۰۰ واحد صنفی در شهرستان وجود دارد و ۱۱ هکتار در شهرک صنعتی واگزار شده است که خوشبختانه همه آنها ساخته شده است و فقط یک پلاک خالی وجود دارد که آن هم در حال ساخت است.
وی افزود: بحث منطقه آزاد و ویژه تا زمانی نام منطقه ویژه بود و در دست شهرستان بود خوشبختانه بسیار خوب پیشرفت داشتیم که بالای ۳۰۰۰ متقاضی و ۲۴ قطعه واگزار شد و قرار داد بستیم باهاشون ولی بعدا بحث منطقه آزاد آمد باید طبیعتا از منطقه آزاد پیروی میکردیم و هیئت مدیره باید تصمیم گیری می کردند.
حسینی ادامه داد: در حوزه صنعت شاخه های زیادی داریم که شاخص کار در لوازم خانگی در حال حاضر ۱۳ واحد تولیدی فعال داریم و درسال ۱۴۰۳ نهایتا ۱۰ واحد دیگر به این شهرک اضافه میشود.
رییس اداره صنعت و معدن بانه گفت: در حوزه روشنایی و لامپ، ما در حال حاضر ۵ واحد فعال داریم و ۵ واحد نیز در حال ساخت هستند، در حوزه شیمیایی ما چندین واحد داریم که در لوله های پلیتین و لوله های آبیاری واحد شاخص و در واحد سفره یک بار مصرف چندین واحد صادراتی و سری واحد های روتین مثل صنایع فلزی و بتن آماده و شن و ماسه داریم.
حسینی گفت: مرز سیرانبند پتانسیل خیلی خوبی برای منطقه ویژه بانه و بحث شهرک صنعتی است که قدرت اصلی تولید لامپ در کشور یا غرب کشور هستیم و در لوازم خانگی هم با قدرت در غرب کشور حرف هایی برای گفتن داریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما تولید روشنایی داریم که ۸۰ درصد تولیدات برای داخل کشور است و کلا قطعات را خودشان تولید میکند و بانه مهمترین بازار تجاری غرب کشور در تمام نقاط کشور برای خرید به بانه صفر میکنند و یک پتانسیل اقتصادی است.
نماینده شرکت میران پلاست ایرانیان در ادامه این نشست اظهار کرد: نبود نیروی انسانی متخصص در بانه یکی از مشکلات است.
رامیان ابن عباس گفت: اکثر نیروی کار شهرستان بانه بخاطر درآمد بیشتر و زمان کاری کمتر ترجیح میدهند در معابر کولبری فعالیت کنند تا در واحدهای تولیدی و صنعتی.
نمایده شرکت آفتاب درخشان بابوس بانه هم در ادامه این نشست اظهار داشت: تمدید صدور کارت بازرگانی واقعا زمانبر است به عنوان مثال مورد داشتهایم که از اسفند ماه کارت تمدید شده به دستش نرسیده است.
لطیف احمدی گفت: دومین مورد تاسیس شرکت و ثبت سفارشات است که فرایند طولانی و و زیادی دارد به علاوه اینکه سامانه جامع تجارت قطعی بسیار زیادی دارد.
وی افزود: درج قیمت محصولات که صمت دستور ارج شدن آنرا داده است بر اساس متغیرهای ارزی است و در حال حاضر که قیمت دلار نوسانات زیادی دارد پیدا کردن قیمت و درج آن بزرگترین مشکل واحدهای تولیدی است.
سید محمد طاهری نماینده کارخانه باران تجارت در ادامه این نشست گفت: مشکل ما عدم وجود دانشگاه در بانه است تا ما بتوانیم نیروی کار آموزش دیده و دانشگاهی داشته باشیم.
وی افزود: به ادارات مربوطه هشدار میدهم نبود امکانات و عدم همکاری ادارات با شهرکصنعتی موجب میشود تا چند سال آینده بیشتر واحدها نعطیل شوند.
رئیس توزیع برق شهرستان بانه گفت: در شهرستان بانه ۷۵ هزار مشترک داریم و متأسفانه امکانات ما جوابگوی این نیست که به هرکسی مشاوره بدهیم.
صلاح الدین قادری اظهار داشت: خوشحالم که نیروی کار شهرستان بانه کمکم از کار در مرز دست کشیدهاند و به کار صنعتی روی آوردند.
وی افزود: ما آخرین زنجیره تولید و توزیع برق هستیم که اگر مشکلی برای برق پیش بیاید مردم از چشم ما میدانند اما در اصل ما خریدار برق از شرکت برق غرب کشور در سامانه بورس برق هستیم و وظیفه ما فقط توزیع است.