×
امروز پنجشنبه, 27 اردیبهشت,1403 - Thursday, 16 May,2024
شنبه, 08 اردیبهشت,1403

برگزاری جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با برش شهرستانی

سایز متن

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی سنندج گفت: شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان کردستان با حضور در شهرستان‌ها و احصای مسائل سعی در حل مشکلات در سطح شهرستان دارد لذا جلسات این شورا با برش شهرستانی و رویکردی جدید برگزار می‌شوند

 عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ویژه حوزه تجارت و بازرگانی شهرستان بانه با ارائه تعریفی از کلیّت این شورا اظهار کرد: مطابق قانون استاندار موظف است با همكاري رؤساي اتاق‌ها در استان‌ها، شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش خصوصي را با تركيبي متناسب تشكيل دهد و فرآيند دريافت و بررسي درخواست تشكل‌ها و فعالان اقتصادي و اتخاذ تصميم در جهت بهبود محيط كسب و كار در استان را سازماندهي كند، لذا احصای مشکلات و یافتن راه‌حلی مناسب برای آنها در سطح شهرستان، استان و ملی برای بهبود محیط کسب و کار رسالت شورای گفتگوست.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی سنندج، بختیار صالحی افزود: هدف ما امروز در این جلسه احصای مشکلات و موانعی است 0که در صادرات و تجارت خارجی در مرز سیرانبد بانه با آنها مواجه هستیم.

وی با اشاره به برخی مشکلات مرز سیرانبند خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که درمرز سیرانبند بانه وجود دارد نبود آسفالت جاده دسترسی است که متاسفانه جاده از شهرک صنعتی به بعد کاملا از بین رفته و واقعا نیاز به پیگیری دارد و باید در کمترین زمان ممکن مجددا آسفالت شود.

وی اضافه کرد: دومین مشکل اساسی که در مرز سیرانبند داریم نبود سرور مستقل در گمرک است و در حال حاضر ما در سیرانبند از سرور گمرک سنندج استفاده می‌کنیم.

صالحی گفت: معضل بزرگی که در بازدید امروز مشاهده کردیم این است که دید زنی شرکت نفت در مرز سیرانبند بانه باعث کندی کار شده و وقتی که کامیون های عراقی وارد بازارچه میشوند برای هر کامیون ۱۰ دقیقه زمان صرف می‌شود تا آن کامیون دید زنی شده و اجازه ورود به خاک‌ ایران را پیدا کند.

عضو هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج ادامه داد: امروز دنیای رقابت است و تجارت یعنی رقابت بر سر تصاحب بازارهای هدف لذا زمانی میتوانیم با سایر رقیبان رقابت کنیم که تمام دستگاها دست به دست هم دهند و صادرات کالا و محصولات مان به کشور عراق را تسهیل کنند، وإلا به سادگی به کشورهایی همچون ترکیه رقابت را خواهیم باخت.

وی در ادامه سخنانش یادآور شد: مشکل بزرگی که ما با اداره استاندار داریم نبود آزمایشگاه استاندار در مرز سیرانبند است چرا که این اداره فقط یک‌ کارشناس را در اختیار ما  گذاشته است که فقط کارهای دفتری را انجام می‌دهد و با توجه به اینکه سامانه جامع گمرک سامانه‌ای برخط و آنلاین است و تمام سازمان‌های مرتبط باید آنلاین جوابگوی استعلامات گمرک باشند که متاسفانه کارشناس استاندار اجازه مستقیم اظهار نظر ندارد و باید از مرکز استان کسب تکلیف کند.

عضو هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی گفت: یکی از مشکلات دیگر موجود در سیرانبند کمبود کارشناس قرنطینه است، چرا که این کارشناس در سیرانبند تنها یک نفر است و فقط ایشان می تواند کامنت بگذارد و اگر موقعی مشکلی برای این کارشناس به وجود بیاید باید ما منتظر شویم و زمان زیادی طول میکشد لذا از جهاد کشاورزی درخواست می کنیم که این مشکل را حل کند.

وی در پایان به بیان مشکلات ترخیص کاران پرداخت و گفت: صادرکنندگان و فعالین داخل بازارچه نیاز به فضایی برای اسکان و استراحت دارند و تا در آنجا هم فعالیت کنند و کارهای بازارچه را انجام دهند و کارگران هم در آنجا استراحت کنند.

مسئول دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان در کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ویژه حوزه تجارت و بازرگانی شهرستان بانه اظهار کرد: شورای گفتگو به استناد ماده ۷۵ قانون ۵ ساله جمهوری اسلامی ایران، ماده ۱۱ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و ماده ۱۲ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه ای کشور تشکیل شده است که می‌طلبد از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.

ارسلان فداکار ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ برگزاری جلسات این شورا در راستای پیشبرد اهداف و برنامه های بنیاد توسعه و پیشرفت کردستان و هوشمندسازی جلسات، با برش شهرستانی صورت گرفته که مورد تاکید و تایید استاندار کردستان به عنوان عالی ترین مقام اجرایی استان و رئیس این شورا بوده است.

وی به تهیه، تنظیم و انتشار دفترچه موانع توسعه اقتصادی شهرستان ها اشاره کرد و افزود: در جلسات ۵۴ و ۵۵ شورای گفتگوی استان موضوعات شهرستان های قروه و مریوان مورد بررسی قرار گرفت و مصوبات این جلسات با همکاری فرمانداران در حال پیگیری و اجرا است که خوشبختانه تا به امروز نتایج مطلوبی حاصل شده است.

این مقام مسئول به دو مصوبه در حال اجرا حوزه تجارت و بازرگانی مرتبط با مرز بین المللی باشماق مریوان به فراهم نمودن واردات میوه های گرمسیری و استقرار و تجهیز آزمایشگاه استاندارد اشاره کرد.

وی در ادامه به بازدید کارگروه عارضه یابی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با همراهی فعالان اقتصادی، اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی سنندج، مدیران ادارت صمت، گمرک و پایانه از مرز سیرانبد بانه اشاره کرد و افزود: مشکلات این مرز در حوزه زیرساختی، نرم افزاری و اداری وجود دارد که این مشکلات یک روزه به وجود نیامده و قطعا یک روزه هم مرتفع نخواهد شد اما با بینش مثبت و همدلی، هم افزایی و تعامل بین بخش خصوصی و مدیران مربوطه طی نشست های کارشناسی و تخصصی با ارائه مناسب ترین راهکارها حل و فصل خواهد شد.

مسئول دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان در پایان خاطر نشان کرد: موضوعات و مشکلات فعالان اقتصادی مطرح شده در جلسات کارشناسی در ۴ گروه( ایجاد، کاهش، حذف و افزایش) و ۳ سطحی (شهرستانی، استانی و ملی) دسته بندی و با تعیین مهمترین اولویت ها با هماهنگی فرماندار در صحن علنی شورا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

یکی از فعالین اقتصادی شهرستان بانه هم در ادامه این جلسه گفت: مرز بزگترین فرصت برای شهرستان بانه است، اما متاسفانه ما داریم این فرصت مهم را به دست خودمان می سوزانیم.

 حسین مرادی ادامه داد: کولبری که کوله لباسشویی ۸۵ کیلو را حمل می‌کند آنرا برای خانه خود نمی‌خواهد، بلکه بخاطر امرار معاش خود این کار را می‌کند، لذا دولت و حتی همه ما به نوبه خود وظیفه داریم او را کمک کنیم.

مدیر تعاونی مرزنشینان بخش ننور در ادامه این جلسه گفت: همان طور که  مستحضر هستید یکی از اصلی ترین کار مرزنشینان که از پدران ما به ارث رسیده قطعا بحث تجارت مرزی است و کار کشاورزی در اینجا فقط برای مخارج زندگی است که آن هم به صورتی که باید جوابگو باشد، نیست.

عمر احمدی اضافه کرد: حال که دولت  می‌خواهد مرزنشینان را ساماندهی کند، باید بازرگانان ما همه به مرزها هجوم نیاورند و از طرف دیگر دولت هم باید انعطاف نسان دهد و کالایی که به اینجا ورود پیدا می کند، شاید اسماً قاچاق باشد ولی کالای قاچاق ضد مردم که نیست و در عوض به نفع مردم است.

وی اضافه کرد: اکثر اجناسی که وارد بانه می‌شوند برای کلان شهرها ارسال می‌شود .

وی در پایان گفت: بنده از مسئولین تقاضا دارم خصوصا در بحث مالیات انعطاف بیشتری نسبت به بازرگانان داشته باشند.

یکی دیگر از فعالین اقتصادی که در ادامه این جلسه اظهار کرد: در بحت صادرات و واردات مشکل زیادی داریم؛ چرا برای ورود هر ماشین ۳۵هزارتومان عوارض گرفته می شود ولی در عوض برای بازارچه هیچ کار مثبتی انجام نشده است.

سامان امینی افزود: مشکل دیگر فقدان ماشین آتش‌نشانی در داخل بازارچه است، چرا که اگر خدای نخواسته اگر آتش‌سوزی رخ دهد، هیچ کاری نمی‌توان انجام داد.

رییس اداره گمرک سیرانبند بانه در ادامه این جلسه گفت: همه اینجا هستیم برای موضوع گمرک و‌ صادرات و در خواست‌هایی داریم که با مشکل برخورد کرده است و  عمده این مشکلات مسائل زیر ساختی سیرانبند است که امیدوارم بعد از مدتها فرمانداری در رأس کار این مشکلات را حل کند خصوصا جاده دسترسی که  نیاز به ترمیم و آسفالت دارد و دغدغه اصلی ما است.

سعید سنجابی افزود: بحث بعدی تخریب دیوار ها است که قرار شد بازسازی شوند، جدیدا هم چندین دیوار تخریب شده‌اند و متاسفانه معبری برای عبور افرادی شده که پاسپورت ندارند.

وی اضافه کرد: نبود مدیریت بلند مدت در مرز باعث‌ سر در گمی شده است و به جد خواستار این مسئاه هستیم که این موضوع پیگیری و تعیین تکلیف شود.

وی ادامه داد: در بحث واردات و صادرات تزریق هایی را انجام دادیم به عنوان مثال در حال حاضر میوه و تره‌بار را با حداقل تشریفات نسبت به گذشته صادر می‌کنیم

وی در پایان خاطرنشان کرد: الان هم تاجران عراقی و ایرانی و همچنین مسئولین‌ دیگر از ما درخواست افزایش ساعت کاری را دارند و ما هم نسبت به این درخواست وعده دادیم که انجام وظیفه می کنیم.

برچسب ها :
خبر
شنبه, 08 اردیبهشت,1403
کد خبر :
6332
تاریخ انتشار :
شنبه, 08 اردیبهشت,1403
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما