×
امروز سه شنبه, 11 اردیبهشت,1403 - Tuesday, 30 April,2024
یکشنبه, 10 دی,1402

نشست بررسی قانون مالیات سبز و تأثیرات آن در استان کردستان

کمیسیون کشاورزی، آب، محیط‌زیست و صنایع وابسته اتاق سنندج برگزار کرد؛

سایز متن

کارشناسان کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج به همراه نمایندگانی از ادارات دولتی استان در نشستی به بررسی قانون مالیات سبز و تأثیرات آن در استان کردستان پرداختند.

 نشست کارشناسی کمیسیون کشاورزی اتاق سنندج برگزار کرد؛


نشست بررسی قانون مالیات سبز و تأثیرات آن در استان کردستان

کارشناسان کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج به همراه نمایندگانی از ادارات دولتی استان در نشستی به بررسی قانون مالیات سبز و تأثیرات آن در استان کردستان پرداختند.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط‌زیست و صنایع وابسته اتاق بازرگانی سنندج در ابتدای جلسه به تشریح مالیات سبز پرداخت و گفت: با توجه به مسائل و مشکلات زیست محیطی متعدد موجود در شهرها به ویژه شهرهای بزرگتر نظیر آلودگی‌های هوا، آب، خاک و چالش کنترل این آلودگی‌ها که یکی از اولویت‌های مهم در برنامه‌ریزی شهری است، کشورها ابزارهایی همچون مالیات سبز را با هدف کاهش آلودگی و حفاظت منابع طبیعی و در کنار آن به عنوان یک منبع درآمدی پایدار، به کار گرفته‌اند که کشور ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.

بختیار دیوانی ادامه داد: مالیات‌های محیط زیستی، بر این نظر استوارند که هر کس به نسبت سهمی که در آلوده‌سازی محیط دارد، باید مالیات پرداخت کند، یعنی هزینه صرف شده، در کاهش خسارات ناشی از آلودگی را متحمل شود همچنین هدف استفاده از این مالیات‌ها، کاهش استفاده از منابع فسیلی ناپایدار و روی آوردن به استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی و انرژی‌های پاک است.

وی همچنین با اشاره به ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: طبق این قانون واحد‌های تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده که به تشخیص سازمان حفاظت محیط‌زیست، حدود مجاز و استاندارد‌های زیست محیطی را رعایت نمی‌کنند، در صورتی که در مهلت زمانی که توسط سازمان مزبور برای آنها تعیین می‌شود، نسبت به رفع یا تقلیل میزان  آلایندگی خود اقدام ننمایند، براساس معیارهایی نظیر شدت، مدت، نوع و مکان آلایندگی با نرخ‌های نیم درصد (5/0% )، یک درصد (1%) و یک ونیم درصد (5/1%) ، به ماخذ فروش کالا یا خدمات، مشمول عوارض سبز میشوند.

 دیوانی تصریح کرد: طبق قانون، میزان عوارض سبزی که توسط واحدهای آلاینده پرداخت می‌شود باید در زمینه رفع آلایندگی هزینه شود تا در نهایت محیط زیستی سالم و پاک داشته باشیم.

در ادامه‌ی جلسه بهزاد مرادی، نماینده اداره امور مالیاتی ضمن ارائه برخی قوانین مالیاتی در خصوص مالیات سبز گفت: اداره امور مالیاتی مکلف است مالیات سبز را از واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی که سازمان حفاظت محیط زیست معرفی می‌کند اخذ نماید و بر اساس دستورالعمل موجود آن مبلغ دریافتی را به حساب شهرداری‌ها واریز کند تا شهرداری‌ها هم آن‌را در راستای رفع آلایندگی شهرها هزینه کنند.

نماینده سازمان حفاظت محیط زیست هم در خصوص چگونگی شناسایی و معرفی واحدهای آلاینده به امور مالیاتی گفت: سازمان محیط زیست پس از بررسی و شناسایی آن دسته از واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی که آلایندگی آنها از حد استاندارد بیشتر است اقدام به ثبت نام آن واحدها در پایگاه واحدهای آلاینده می‌کند، سپس اخطاریه‌ای به این واحدها ارسال می‌شود تا در جهت رفع آلایندگی خود اقدام کنند و در صورت عدم اقدام در این خصوص این واحدها مشمول عوارض سبز می‌شوند.

ستار شریعتی ادامه داد: پس از ارسال اخطاریه و در صورت انجام تغییرات برای کاهش آلایندگی توسط واحدها، سازمان حفاظت محیط زیست مجدداً اقدام به انجام آزمایشات تشخیص آلایندگی می‌کند و در صورت عدم رفع آلايندگی، این واحدها در سامانه‌‌ی واحدهای آلاینده ثبت می‌شوند.         

برچسب ها :
خبر
یکشنبه, 10 دی,1402
کد خبر :
6299
تاریخ انتشار :
یکشنبه, 10 دی,1402
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما