×
امروز شنبه, 01 اردیبهشت,1403 - Saturday, 20 April,2024
شنبه, 20 دی,1399

حجم تسهیلات بانکی در کردستان از میانگین کشوری پایین تر است

حل مشکلات شهرکهای صنعتی کردستان نیازمند تمهیدات ویژه است

سایز متن

چهلمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کردستان با دستور کار معرفی اعضای جدید شورای گفت و گو، بررسی مشکلات شهرکهای صنعتی و بررسی عملکرد بانکها در اعطاء تسهیلات با حضور استاندارکردستان، رئیس اتاق سنندج، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، نمایندگان سقز و مریوان در مجلس شورای اسلامی و مدیران کل استان برگزار شد.

چهلمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کردستان با دستور کار معرفی اعضای جدید شورای گفت و گو، بررسی مشکلات شهرکهای صنعتی و بررسی عملکرد بانکها در اعطاء تسهیلات با حضور استاندارکردستان، رئیس اتاق سنندج، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، نمایندگان سقز و مریوان در مجلس شورای اسلامی و مدیران کل استان برگزار شد.

حجم تسهیلات بانکی در کردستان از میانگین کشوری پایین تر است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به دستورات مقام معظم رهبری در خصوص حمایت همه جانبه از تولید گفت: ایجاد آرامش در فضای کسب و کار یکی از دستورات مقام معظم رهبری است که در تمام جلسات و سخنرانی­هایشان مورد تاکید قرار می­دهند زیرا معظم له به اهمیت جایگاه بخش خصوصی در عبور از تنگناهای ناشی از حنگ اقتصادی آمریکا و هم پیمانانش واقف هستند.

سید کمال حسینی افزود: ساختار نامناسب اخذ مالیات و اعمال مقررات سنگین بر تولید کنندگان و بازرگانان مشکلات بزرگی برای این اقشار ایجاد نموده و آرامش را از فضای کسب و کار سلب نموده است، همه فعالین اقتصادی اخذ مالیات را به عنوان مکانیزم تامین بودجه و احقاق عدالت اجتماعی قبول دارند اما نگاه به رویکرد فعلی دولت نشان از وجود ایرادات فراوان دارد زیرا دولت در تلاش است تا تمام کسری­های مالی و پولی را بر دوش بخش خصوصی قرار دهد.

وی تصریح کرد: اگر این روند ادامه یابد بسیاری از فعالین این حوزه ناچار به تعطلیلی کار می­شوند که این ضربه­ای سنگین به روند توسعه و مبارزه در عرصه جنگ اقتصادی است و بسیاری از عواقب آن قابل جبران نیست چون اگر تولید داخلی و تجارت خارجی تعطیل گردد زمینه کامل برای شرکت­های خارجی برای به دست گرفتن بازار فراهم می­شود.

حسینی با استناد به آمار موجود خبر از پایین بودن میزان پرداخت تسهیلات بانکی در کردستان داد و اعلام کرد: مقایسه آمار تسهیلات داده شده در کردستان با سایر استانها نشان از پایین بودن میزان تسهیلات اعطائی در کردستان دارد برای اثبات این ادعا استناد می­کنم به این آمار که میانگین حجم تسهیلات به نسبت سپرده کشور 81 درصد اما این رقم در کردستان 78 درصد است.

 حل مشکلات شهرکهای صنعتی کردستان نیازمند تمهیدات ویژه است

عضو هیئت نمایندگان اتاق سنندج با انتقاد از نحوه رسیدگی به مشکلات شهرکهای صنعتی کردستان گفت: شهرکهای صنعتی در تمام دنیا نماد تولید و کارآفرینی هستند و مدیریت توسعه تمام تلاش خود را برای سامان دهی به این واحدها به کار می­گیرند اما در ایران شهرکهای مذکور با مشکلات بزرگی روبرو بوده و برنامه ریزی لازم در راستای حل ایرادات نیست.

عطا جویا خاطر نشان کرد: کردستان دارای 18 شهرک و ناحیه صنعتی است که همه آنها با مشکلات متعدد مواجه هستند اما شهرکهای شماره 1 و 3 با معضلات خاص و منحصر به فرد ناشی از نزدیکی به شهر، قرار گرفتن در مسیر گسترش حاشیه نشینی و ساخت و ساز غیر مجاز بیش از سایرین درگیرند و اگر اقدامات لازم برای حل سریع اندیشیده نشود تمام واحدها ناچار به تعطیل کردن کار می­شوند.

وی افزود: تا سال 87 مدیریت شهرکهای صنعتی توسط دولت انجام می­شد اما از این سال به بعد بر اساس مصوبه مجلس بر عهده واحدهای مستقر قرار گرفت که شامل خدمات عمومی و نگهداری از تاسیسات مخابراتی، نظافت معابر، جمع آوری زباله، تعمیرات شبکه آب و فاضلاب و امنیت واحدها بود و هزینه­ها از محل اخذ شارژ و خودیاری تامین می­گردد که امروزه به علت تعطیلی بسیاری از واحدها و ناتوانی بخشی از واحدهای فعال در پرداخت و افزایش هزینه­ها شارژ چوابگو نیست و بخشی از خدمات انجام نمی­گردد که موجب بروز مشکلات گوناگونی شده است.

تعدادی از زمین­های صنعتی را به طور غیر قانونی تغییر کاربری داده­اند

عضو هیئت امنای شهرکهای صنعتی 1 و 3 سنندج با تاکید بر ضرورت رسیدگی سریع به مشکلات موجود گفت: استقرار در مجاورت روستای آساوله بانی بروز مشکلات متنوعی شده که اگر حل نگردد تمام واحدها ناچار به تعطیل کردن تولید هستند، 3 هکتار از اراضی شهرک توسط افراد غیر تصرف شده و در آن اقدام به ساخت مسکن نموده­اند که از طریق رها کردن زباله­های خانگی در شهرکها، تردد در معابر و وارد کردن فاضلاب در حریم واحدها مزاحم ادامه کار همه فعالین شده و از تمام مسئولین ارشد دولتی، قضایی و انتظامی خواستاریم تا ما را در مقابله با این مشکلات یاری دهند.

محمد کابله سوری افزود: 450 واحد تولیدی در این شهرکها داریم که فاقد امکانات بهداشتی، سالن جلسات، امکانات اختصاصی مخابراتی و واحد انتظامی است که با وصف چند سال پیگیری تا کنون موفق به تامین خواسته­هایمان نشده ایم.

وی تصریح کرد: خیلی از واحدها که از روز اول زمین را با نیت احداث واحد تولیدی نگرفته و قصد سوء استفاده مالی داشته­اند و تعدادی از زمینهای واگذار شده را تغییر کاربری داده و تبدیل به انبار، تالار عروسی، قلیانسرا و... نموده­اند و امروزه این شهرکها تبدیل به پاتوق افرادی شده که نام بردن از آنها جایز نیست که این موارد هم باعث از بین رفتن امنیت برای فعالیت واحدها شده است، این در حالی است که استان با کمبود زمین صنعتی مواجه و بسیاری از متقاضیان باید مدتها در انتظار دریافت بمانند.

ارتقاء سطح زندگی و شاخص­های اقتصادی بدون ارتقاء شاخص­های بهداشتی ممکن نیست

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در مورد مشکلات بهداشتی شهرکهای صنعتی گفت: بر این اساس ضرورت دارد تا بسترهای بهداشتی شهرکها از ابتدای ساخت فراهم گردد که دانشگاه علوم پزشکی کردستان برای همکاری در راستا آمادگی کامل دارد.

دکتر ابراهیم قادری افزود: افزایش ساخت و ساز غیر مجاز و فاقد دسترسی به شبکه انتقال فاضلاب که برای دفع آن از روش­های غیر بهداشتی استفاده می­کنند، تهدیدات بهداشتی ناشی از فعالیت کارخانه بتن، رها سازی زباله ساکنان محله مسکونی نزدیک به شهرک صنعتی و نبود تصفیه خانه صنعتی از اهم عوامل کاهش امنیت بهداشتی واحدهای تولیدی است.

وی در ادامه اظهار کرد: آتش زدن زباله دپو شده در حریم واحدهای صنعتی و عدم تفکیک زباله دو عامل خطرناک هستند که باید تدابیر پایان بخشی به آنها اندیشیده شود.

قادری اعلام کرد: مجاورت شهرک صنعتی سقز با سد شهید کاظمی خطر جدی برای سلامت شهروندان است زیرا فاضلاب بسیاری از واحدهای صنعتی وارد آب آن می­گردد که محل اصلی تامین آب شرب می­باشد.

حل مشکلات نیاز به اراده جمعی دارد

استاندار کردستان با اشاره به اراده مدیریت ارشد استان برای احقاق حق فعالین اقتصادی ساکن در شهرکهای صنعتی گفت: باید هیئتی متشکل از تمام ادارات مرتبط، نمایندگان شهرکها و اصناف تشکیل شود و در مدت کوتاهی نبست به شناسایی معضلات موجود و ارائه راهکارهای مورد نیاز تشکیل شود.

بهمن مرادنیا افزود: تمام مشکلات قابل حل است اما نیاز به همت جمعی دارد و اگر تعرضی از سوی افراد متعرض شده بایستی با همکاری قوه قضائیه رفع تصرف و اراضی به عرصه توسعه صنعتی و گسترش شهرکها برگردد و ساز و کاری تعریف شود که هیچکس نتواند تعرضی به حقوق فعالین تولیدی کند.

وی در انتقاد از فعالیت بانکی واحدهای بزرگ اقتصادی کردستان در خارج از استان اظهار کرد: افتتاح حساب و واریز منابع بزرگ پولی سبب افزایش سپرده و منابع بانکی می­گردد که اگر این واحدها حسابهایشان را به استان انتقال دهند هزاران میلیارد ریال به منابع بانکی افزوده شده و دست بانکها در پرداخت تسهیلات بازتر می­شود،ما پیگیر انتقال فعالیت­های بانکی این واحدها به استان هستیم که کارخانه لاستیک بارز به عنوان اولین واحد نسبت به انتقال اقدام نمود که جای تقدیر دارد.

 

دادگاه حکم رفع تصرف از 7 هکتار زمین این شرکها و قلع و قمع ابنیه احداث شده  را صادر کرد

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان ضمن تائید مشکلات شهرکهای 1 و 3 سنندج گفت: شرکت شهرکها اراده کامل برای حل مشکلات شهرکهای صنعتی دارد و در این راستا از هیچ کوششی دریغ نمی­ورزد به طوری که تا کنون دهها جلسه با مدیران مربوطه و تشکلهای شهرکها برای بررسی و ارائه راهکارهای برون رفت تشکیل داده و در بازدید معاون وزیر و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کشور دستورات لازم برای ارتقاء همکاری­ها صادر گردید.

احمد خسروی اعلام کرد: دادگاه حکم رفع تصرف از 7 هکتار زمین این شرکها و قلع و قمع ابنیه احداث شده  را صادر نموده که تا کنون اجرا نشده و ما با جدیت در حال پیگیری اجرا هستیم.

وی افزود: در شهرک شماره 3  حدود12 هکتار زمین با 90 واحد صنعتی داریم که در مجاورت آرامستان بهشت محمدی قرار گرفته­اند و این موضوع به علت نداشتن حصار مشکلات گوناگونی برای حفظ امنیت و آرامش این واحدها ایجاد نموده است.

خسروی تصریح کرد: 57 واحد صنعتی شهرکهای 1 و 3 به صورت غیر قانونی اقدام به تبدیل کارگاه به انبار نموده­اند که پرونده تخلف آنها در دادگستری تشکیل و برای اکثر آنها احکام محکومیت صادر شده است.

این مقام مسئول در مورد وضعیت زمین اختصاص یافته به تصفیه خانه صنعتی گفت: بعد از آزمایشات انجام شده توسط سازمان محیط زیست و دانشگاه علوم پزشکی مشخص شد که تنها فاضلاب کارخانه­های شیر پاک و آلومنیوم نیاز به تصفیه دارند که کارخانه شیر واحد اقدام به ایجاد تصفیه خانه اختصاصی نموده و کارخانه آلومنیوم هم تعطیل شده است و در نظر داریم تا این زمین را نیز تعیین تکلیف نماییم.

برخی بانکهای استان تا 90 درصد منابع را صرف پرداخت تسهیلات کردند

رئیس کمیسیون هماهنگی بانکهای کردستان خبر از موفقیت در پرداخت تسهیلات داد و گفت: 25 بانک و موسسه مالی در کردستان فعالیت می­کنند که تنها 14 نهاد موظف به همکاری با کمیسیون هماهنگی و ارائه آمار هستند و سایرین در انجام فعالیت بانکی آزادی عمل دارند.

علی اشرف یوسفی افزود: حجم کل سپرده­های موجود در نظام بانکی استان در پایان اسفند 98 در حدود 145 هزار میلیارد ریال بود که برخی ارقام آن در مدت بسیار کوتاهی در بانک مانده است اما امسال این رقم تا پایان آذر به 194 هزار میلیارد ریال رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 33 درصد رشد داشته است.

وی اعلام کرد: سال گذشته کل پرداختی نظام بانکی استان 115 هزار میلیارد ریال بود که این رقم تا پایان آذر به 154 هزار میلیارد ریال رسید که نشان از رشد 33 درصدی دارد که این رشد در پرداخت مطابقت دارد با رشد در جذب سپرده بر این اساس ثابت شده که هر آنچه بانکها منابع داشته باشند به همان نسبت تسهیلات پرداخت می­کنند.

یوسفی تصریح کرد: نسبت پرداخت تسهیلات به سپرده تا پایان شهریور امسال 74 درصد بود که 5درصد کمتر از میانگین کشوری است و علت آن برمی­گردد به بروز مشکلات برای برخی متقاضان از جمله ناتوانی در تامین وثیقه اما این را بدانید که برخی بانکها تا 90درصد منابع را مصرف نموده­اند.

مدیر امور شعب بانک ملی کردستان در مورد عملکرد بانکها در پرداخت تسهیلات گفت: در مدت 9 ماه گذشته سالجاری بانکهای ملی 42 هزار میلیارد ریال، ملت 42 هزار میلیارد ریال، کشاورزی نزدیک به 12 هزار میلیارد ریال، مهر ایران 7200 میلیارد ریال، تجارت 5900 میلیارد ریال، صادرات 5200 میلیارد ریال، توسعه تعاون 1000 میلیارد ریال و صنعت و معدن 277 میلیارد ریال پرداخت کرده­اند.

وی خبر از موفقیت در پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب دیده از کرونا داد و خاطر نشان کرد: در ابتدای کار نظام بانکی به ویژه بانک ملی با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طریق ارسال پیامک و پیام صوتی از متقاضیان دعوت به تشکیل پرونده کرد تا بتواند تمام اعتبارات را هزینه کند که در نهایت 9 هزار فقره پرونده در بانکهای استان تشکیل شد که تا پایان آذرماه 6 هزار و 748 تقاضا موفق به دریافت شدند که رقم پرداختی 747 میلیارد ریال یعنی معادل 74 درصد بود.

 

 

دولت در همراه کردن بخش خصوصی موفق عمل نکرده است

نماینده مریوان در مجلس شورای اسلامی خواستار انسجام بیشتر برای حل مشکلات تولید کنندگان شد و گفت: بخش خصوصی ما بیشتر از آنچه به فکر تولید و تجارت باشد درگیر مشکلات زیرساختها و ضوابط بانکی و مالیاتی است و این جای تاسف دارد.

شیوا قاسمی پور افزود: نگاه بخش بزرگی از بدنه دولت به بخش خصوصی این است که باید تا آنجا می­توانند از این بخش پول بگیرند که این نکاه غلط است و روند توسعه را فلج می­کند بنابراین برای وصول پول از این بخش باید قوانین دست و پا گیر را تغییر داده و حمایت­ها را افزایش دهیم.

وی در ادامه اظهار کرد: کردستان برای عبور از مشکلات موجود نیاز به اجرای پروژه­های بزرگ زیرساختی دارد و این امر تنها با همراه کردن بخش خصوصی ممکن است که تا کنون در این راستا موفق عمل نکرده­ایم.

جایز نیست که بخش خصوصی برای دریافت زمین و تسهیلات منتظر باشد

نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسللامی رویکردهای موجود را دارای اشکال دانست و گفت: بخش خصوصی دل در گرو تولید، اشتغال و تجارت دارد و تمام نهادهای متولی باید فعالین این حوزه را حمایت کنند اما شرایط حکایت از وجود موانع بزرگ و نبود اراده قاطع برای رفع موانع دارد.

بهزاد رحیمی افزود: واقعا جایز نیست که بخش خصوصی برای دریافت زمین و تسهیلات منتظر باشد.

وی تصریح کرد: بسیاری از سرمایه گذاران مدعی هستند که روال تامین خواسته­ها و اعمال حمایت­ها در سایر استانها بسیار بهتر از کردستان است که ضرورت دارد تا تمام موانع و افراد مانع تراش را از سر راه توسعه کردستان برداریم.

 

 

برچسب ها :
خبر
شنبه, 20 دی,1399
کد خبر :
65
تاریخ انتشار :
شنبه, 20 دی,1399
تعداد مشاهده :
163
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما