×
امروز شنبه, 28 تیر,1404 - Saturday, 19 July,2025
چهار شنبه, 25 تیر,1404

بیش از هزار میلیارد ریال خسارت‌ هتلداران و دفاتر مسافرتی کردستان از جنگ 12 روزه

سایز متن

بررسی مشکلات و راهکارهای جامعه هتلداران و دفاتر خدماتی و مسافرتی استان کردستان در کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی

در ادامه تلاش‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برای شناسایی و حل مشکلات فعالان بخش خصوصی، کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با محوریت بررسی مسائل و چالش‌های جامعه هتلداران و دفاتر خدماتی و مسافرتی استان برگزار شد. این نشست با هدف جمع‌بندی تخصصی موارد و انتقال آن‌ها به جلسه اصلی شورای گفت‌وگو برگزار گردید و جمعی از مدیران، فعالان حوزه گردشگری، نمایندگان جامعه هتلداران و دستگاه‌های اجرایی در آن حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، دکتر فرهاد میمنت‌آبادی، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، با گرامی‌داشت یاد شهدا و رشادت‌های رزمندگان در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر، گفت: «بی‌تردید باید صد بار آفرین گفت به دلاورمردانی که در این نبرد از جان خود گذشتند. ما برای شهدای این سرزمین، علو درجات را از درگاه ایزد منان مسئلت داریم. اما نباید فراموش کنیم که اثرات جنگ، حتی اگر فقط ۱۲ روز طول کشیده باشد، می‌تواند سال‌ها بر پیکره‌ی اقتصادی و روانی جامعه باقی بماند.»
 
میمنت‌آبادی با اشاره به خسارت‌های گسترده واردشده به صنعت گردشگری استان در جریان این بحران کوتاه‌مدت اما پرهزینه گفت: «در همین مدت کوتاه، بیش از ۶۱ میلیارد تومان خسارت متوجه هتلداران و فعالان حوزه گردشگری استان شده است. بسیاری از رزروها لغو شد، بسیاری از مسافران استان را ترک کردند و سرمایه‌گذاران دچار ترس و تردید شدند. ما باید بپذیریم که یک روز جنگ می‌تواند اثراتی به جا بگذارد که تا ۱۰۰ سال ترمیم آن ممکن نباشد. امروز رکود در گردشگری، تنها یک نمود از این تبعات است.»
 
وی با تأکید بر نقش راهبردی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در حل مشکلات ساختاری گفت: «اتاق بازرگانی با تمام توان در کنار فعالان اقتصادی و به‌ویژه جامعه گردشگری بوده و هست. خوشبختانه مصوبات شورای گفت‌وگو براساس قانون دارای ضمانت اجرایی هستند و رئیس‌جمهور نیز اختیار اجرایی این مصوبات را به استانداران تفویض کرده است. بنابراین این یک فرصت بزرگ برای استان ماست.»
 
وی افزود: «ما امروز در کردستان شاهد تلاش و ایثار مثال‌زدنی فعالان گردشگری هستیم؛ هتل‌های ۴ ستاره ما خدماتی ارائه می‌دهند که در برخی استان‌ها حتی در هتل‌های ۵ ستاره دیده نمی‌شود. اگرچه در برخی زمینه‌ها مانند آموزش فنون هتلداری هنوز ضعف‌هایی وجود دارد، اما باید با تمام توان این نواقص را رفع کنیم. توسعه آموزش در این حوزه و ایجاد رشته‌های تخصصی در دانشگاه‌ها یک ضرورت است.»
 
در ادامه، ارسلان فداکار، مسئول دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان، با قدردانی از همراهی جامعه هتلداران و فعالان گردشگری گفت: «کمیسیون گردشگری اتاق همیشه نسبت به دغدغه‌های این حوزه حساس و دلسوزانه عمل کرده است. جا دارد به‌طور ویژه از آقای حمیدی، رئیس جامعه هتلداران استان، نیز بابت پیگیری‌ها و همکاری‌های مؤثر تشکر کنیم. ما برای بررسی دقیق‌تر موضوعات، مکاتباتی با جامعه هتلداران داشته‌ایم و از دل این بررسی‌ها چهار چالش اصلی استخراج شده است.»
 
فداکار در تشریح این موارد گفت: «نخستین مشکل، تعرفه‌های غیرمنصفانه حمل زباله است که بر اساس مساحت هتل‌ها تعیین می‌شود، نه میزان واقعی پسماند. دوم، تسهیلات دریافتی هتلداران است که امروز با مشکلات معوق و بازپرداخت‌های سنگین روبه‌رو شده‌اند، بی‌آنکه به دو سال تعطیلی کرونا یا تبعات جنگ ۱۲ روزه توجهی شود. سومین مسئله، زیان سنگین وارده در جریان جنگ تحمیلی اخیر است و چهارمین مورد، وضعیت نابسامان دفاتر خدمات گردشگری به‌ویژه در مرزهاست.»
 
وی تأکید کرد: «تمامی این موارد به صورت مکتوب جمع‌بندی و به دبیرخانه منتقل شده‌اند و در دستور کار جلسه اصلی شورای گفت‌وگو با حضور استاندار محترم، رئیس‌کل دادگستری و سایر مدیران ارشد استان قرار خواهند گرفت.»
 

در بخش دیگری از جلسه، سید فواد حسینی، رئیس دفاتر خدمات گردشگری استان، با بیان اینکه اتاق بازرگانی همواره پشتوانه جدی دفاتر گردشگری بوده، تصریح کرد: «در جنگ ۱۲ روزه اخیر، دفاتر خدمات گردشگری متحمل خسارتی معادل ۴۳ میلیارد تومان شده‌اند. این رقم فقط مربوط به لغو تورها و خدمات مستقیم ماست. ما طبق قانون باید از معافیت مالیاتی ۵۰ درصدی تا ۶ سال برخوردار باشیم، اما این بند قانونی کمتر اجرا می‌شود.»

عبدالحمید حمیدی، رئیس جامعه هتلداران استان کردستان نیز با اشاره به نقش حمایتی کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی گفت: «بیش از ۹۰ درصد میهمانانی که به کردستان سفر کرده‌اند، با رضایت کامل استان را ترک کرده‌اند و این یعنی ما وظیفه‌مان را خوب انجام داده‌ایم. اما در کنار این عملکرد خوب، ضعف‌هایی نیز داریم که عمدتاً به کمبود آموزش و امکانات بازمی‌گردد.»
 
حمیدی با اشاره به ساخت مدرسه هتلداری در استان افزود: «خوشبختانه احداث مدرسه هتلداری در دست اقدام است و امیدواریم با بهره‌برداری از آن، نسل تازه‌ای از نیروهای متخصص در این حوزه پرورش یابد. امروز هتل‌های ما با ظرفیت تنها ۵۰ درصد کار می‌کنند و این در بلندمدت برای اقتصاد استان خطرناک است.»
 
او انتقاداتی جدی نیز مطرح کرد: «تعرفه بازیافت زباله که بر اساس متراژ هتل محاسبه می‌شود، باید بازنگری شود. حتی برای هتل‌هایی که هنوز افتتاح نشده‌اند هم هزینه دریافت می‌شود! ما آمادگی داریم زباله را از مبدأ تفکیک کنیم. چرا در استانی مانند خوزستان، هتل‌هایی که تفکیک زباله دارند، تشویق می‌شوند اما در کردستان، تنبیه؟»
 
حمیدی با اشاره به مشکلات مالی هتل‌ها گفت: «بسیاری از هتل‌ها زیر بار اقساط سنگین هستند، بدون اینکه تخفیف یا تنفسی برای آن‌ها در نظر گرفته شده باشد. در حالی که دو سال کرونا و جنگ اخیر باید به عنوان دوران بحران در نظر گرفته شود. ما حتی نگران پرداخت حقوق کارکنان‌مان هستیم؛ کارگری که ۱۸ میلیون تومان حقوق می‌گیرد، باید ۱۳ میلیون تومان آن را بابت اجاره مسکن پرداخت کند!»
 
وی پیشنهاد داد: «تسهیلات کم‌بهره برای بازسازی هتل‌های قدیمی و فرسوده شهر ضروری است. همچنین با رفع ناترازی در بازار مصالح، مثل سیمان و بتن، می‌توان پروژه‌های عمرانی هتل‌ها را به سرانجام رساند.»
 
حمید حسینی، نماینده اداره کل محیط زیست استان کردستان نیز در این نشست به نقش هتل‌ها در توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: «ما از اقداماتی مانند نصب پنل‌های خورشیدی و مشارکت در طرح‌های بازیافت زباله از سوی هتل‌ها حمایت می‌کنیم و در این مسیر آماده همکاری هستیم.»
 
در پایان نشست، دکتر فرهاد میمنت‌آبادی بار دیگر با جمع‌بندی موارد مطرح‌شده اظهار کرد: «تمام مشکلات احصا شده در این جلسه اعم از تعرفه حمل زباله، تسهیلات بانکی معوق، زیان ناشی از جنگ ۱۲ روزه، مشکلات دفاتر خدمات گردشگری، نرخ‌های بالای بازیافت، ضعف زیرساخت‌های آموزشی و دیگر موارد به‌طور کامل مستندسازی خواهد شد و در شورای گفت‌وگوی آتی استان با حضور مسئولان ارشد از جمله استاندار و رئیس‌کل دادگستری، به صورت شفاف مطرح خواهد شد. تا رفع نهایی این مشکلات، ما پیگیر و مطالبه‌گر خواهیم بود.»
 
ئاوات مکاری، رئیس گروه توسعه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان نیز در پایان جلسه اعلام آمادگی کرد تا این اداره کل با تمام توان از پیشنهادات و مصوبات شورای گفت‌وگو حمایت کرده و در مسیر بهبود شرایط گردشگری استان گام بردارد.
 
او همچنین به مشکلات مرزی اشاره کرد و افزود: «ساماندهی مرزهای باشماق و سیرانبند بیشتر با رویکرد بازرگانی انجام شده و هیچ نگاهی به مسافر و گردشگر در آن دیده نمی‌شود. این باعث شده زیرساخت‌های گردشگری در این مرزها عملاً فلج باشد.»

برچسب ها :
خبر
چهار شنبه, 25 تیر,1404
کد خبر :
6430
تاریخ انتشار :
چهار شنبه, 25 تیر,1404
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما