×
امروز چهار شنبه, 13 فروردین,1404 - Wednesday, 02 April,2025
چهارشنبه,22 اسفند,1403

نشست شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان برگزار شد

با دستور کار بررسی و آسیب شناسی برنامه ابلاغی الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی

سایز متن

روابط عمومی: شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان در شصت و یکمین نشست خود و با دستور کار بررسی و آسیب شناسی برنامه ابلاغی الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی برای این استان عصر چهارشنبه در سالن جلسات هتل شادی سنندج برگزار شد.

"علی اکبر عبدالملکی" رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در ابتدای این نشست ضمن خوشامدگویی به مدعوین، از برگزاری این نشست در روزهای پایانی سال ابراز خرسندی کردوگفت: موضوع بررسی و آسیب شناسی برنامه ابلاغی الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی خواست و مطالبه فعالین بخش کشاورزی بود.

وی با بیان اینکه امروزه در سازمان ملل متحد امنیت غذایی و چارچوبهای تامین آن از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است،گفت: بر همین اساس همه افراد جامعه باید همیشه به غذای کافی، سالم و مغذی برا ی تامین نیازهای فیزیکی، اجتماعی و اقتصادی دسترسی داشته باشند تا بتوانند سالم و فعال زندگی کنند.
وی ضرورتهای دستیابی به الگویی که در قالب آن امنیت غذایی جامعه تامین شود و فعالان آن حاصل قابل قبول دسترنج خود را به دست آورند را از آرزوهای دیرینه‌ی سیاستگذاران اقتصادی عنوان کرد و گفت: چنین رویکردی باید در چارچوب توان‌های محیطی و سازگار با اقلیم‌های حیاتی، توسعه متوازن کشاورزی را در استان کردستان تحقق بخشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج همچنین به برگزاری نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران ( اکسپو 2025 ) در اردیبهشت ماه سال آینده تهران اشاره کرد و گفت: با توجه به حضور فعال اقلیم کردستان عراق ضروری است اتاق بازرگانی سنندج در این نمایشگاه باید فعالانه و با قدرت شرکت کند.   
"محمد سعید احمدپناه" رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج نیز در ادامه به تشریح دستور کار این نشست شورا پرداخت و گفت: اجرای سند الگوی کشت برای استان کردستان در صورتی نتیجه مطلوب خواهد داشت که نظر کارشناسان استان و پتانسیلهای موجود در بخش آب، خاک، اقلیم، نیروی انسانی و وضعیت منطقه در ابعاد مختلف آن لحاظ شده باشد.
وی با بیان اینکه تنها 12 درصد از سطح اراضی کشاورزی کردستان زیر کشت محصولات آبی قرار دارد گفت: این رقم با میانگین کشور فاصله زیاد و معنا داری دارد.
وی از بررسی این سند توسط جمعی از کارشناسان بخش خصوصی، دولتی و دانشگاهی استان خبر داد و افزود: اجرای این سند علی‌رغم تلاشهای انجام شده برای افزایش سهم آب کشاورزی استان و در نتیجه سطح زیر کشت محصولات آبی، آن را از 12 درصد فعلی به 6/9 درصد کاهش خواهد داد که به ضرر مردم کردستان است.
دکتر "فرزاد حسین پناهی" از اعضای هیات علمی دانشگاه کردستان نیز به تشریح ایرادات تخصصی و فنی برنامه الگوی کشت وزارت جهاد کشاورزی پرداخت و گفت: علی‌رغم اینکه استان کردستان یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم است؛ اما یرای تدوین برنامه الگوی کشت استان هیچ یک از کارشناسان، متخصصین، نخبگان و فعالان کشاورزی دعوت نشده‌اند.
این استاد دانشگاه به مزیتهایی همچون بارندگیهای مناسب، و 13 میلیارد متر مکعب آورده آب استان گفت: 90 درصد اراضی کشاورزی کشور به لحاظ حاصلخیزی زیر درجه متوسط است در حالیکه 47 درصد اراضی کردستان بالای متوسط است.
حسین پناهی میانگین عملکرد تولید بسیاری از محصولات کشاورزی به ویژه گندم را در کردستان بالاتر از میانگین کشور دانست و با تشریح فصلهای مهم این برنامه آن را غیرکارشناسی دانست و گفت: هیچ منطق و دانشی پشت آمار و ارقام این برنامه وجود ندارد. نقشبندی رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز که حدود سه ماه است در این سمت منصوب شده در سخنان کوتاهی با اشاره به نقش و مشارکت کارشناسان سازمان تحت ریاست او در بررسی و آسیب شناسی برنامه الگوی کشت، ضعفهای این برنامه را تایید کرد و گفت: امکان ابراز نظرات کارشناسی برای اصلاح این برنامه وجود دارد.
دکتر "مختار هاشمی" کارشناس و فعال حوزهای آب، محیط زیست و کشاورزی نیز به کم کاری مشهود مسئولان استان و واکنش دیر هنگام به این برنامه پس از گذشت حدود دو و نیم سال اشاره کرد و گفت: این برنامه 11 مورد ایراد جدی دارد که اعتراض بسیاری از استانها را در پی داشته است.
او تصریح کرد: اینکه چرا مرکز تحقیقات کشاورزی و مسئولین استان به موضوع ورود پیدا نکرده‌اند و تا امروز جلسه‌ای برای بررسی این مشکل برگزار نشده جای سئوال دارد.
وی این موضوع را از دغدغه‌های مهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج دانست و گفت: نقش اتاق بازرگانی و دانشگاه در بروز اهمیت توجه به این موضوع امروز نمود پیدا کرد.
وی از بی توجهی وبلااستفاده ماندن مصوبات شورای گفت‌و‌گو دولت و بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: ماهیت برگزاری چنین نشستهایی بررسی و آسیب شناسی قوانین و برنامه‌هایی است که دولت ابلاغ میکند و توجه به کاربردی کردن آن، به رونق کسب و کارها و فعالیتهای اقتصادی می‌انجامد.
هاشمی به نتیجه حاصل از طرح و برنامه‌های الگوی کشت ظرف 40 سال گذشته اشاره کرد و گفت: تجربه نشان میدهد فعالان بازار و مصالح و منافع کشاورزان تعیین کننده الگوی کشت است و این الگو در هیچ جای ایران اجرا نشده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه استاندار کردستان
کاهش سطح زیر کشت آبی با سیاست طرح مهار آبهای سطحی مغایر است
" ارسلان ازهاری" معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه استاندار کردستان در نشست اعضای شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی این استان گفت: منابعی ارزش‌مند در بخش آب خاک استان داریم اما معتقدم وضعیت کشاورزی با روند فعلی فایده‌ای برای استان ندارد.
وی با تاکید بر اینکه مزیتهای موجود در بخش کشاورزی می‌طلبد کاری جدی در این بخش انجام شود؛ از کار گروهی و شایسته آسیب شناسی و اصلاح ایرادات برنامه الگوی کشت استان قدردانی کرد و گقت: سرمایه‌ گذاریهایی کلان در ساخت سدهای استان در مهار آبهای سطحی با هدف افزایش سطج زیر کشت محصولات کشاورزی، افزایش اشتغال و درآمد استان صورت گرفته و هر طرحی که به کاهش این شاخصهای مهم منتهی شود؛ غیر قابل اجراست. وی در عین حال تصریح کرد بحش خصوصی و دولتی باید به دنبال اجرای برنامه‌های اصولی در بخشهای اقتصادی استان باشند.
ازهاری با اشاره به مزیتهای فراوان حوزه گردشگری در نزدیکی دریاچه سدهای استان گفت: اخیرا با ایجاد این مجموعه‌ها با ملاحظات زیست محیطی موافقت شده و این باب جدیدی را برای جذب سرمایه‌گذار و اشتغالزایی در استان کردستان میگشاید

برچسب ها :
خبر
چهارشنبه,22 اسفند,1403
کد خبر :
6406
تاریخ انتشار :
چهارشنبه,22 اسفند,1403
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما