×
امروز جمعه, 07 دی,1403 - Friday, 27 December,2024
پنجشنبه, 29 آذر,1403

در نشست کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کردستان عنوان شد؛

آخرین نفس‌های صنعت ضعیف کردستان زیر چکمه توزیع ناعادلانه انرژی

سایز متن

از 2 سال قبل واحدهای تولیدی با 2 معظل مخرب قطع گاز و برق روبرو شده‌اند زیرا دولت سعی می‌کند که ناترازی انرژی را با این عمل جبران کند اما این امر زیان-های سنگین و غیر قابل جبرانی بر روند توسعه و پایداری شاخص‌های اقتصادی و توانائی بخش خصوصی وارد می‌کند.

نشست کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی کردستان با دستور کار بررسی مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان در ارتباط با قطعی برق و گاز با ارائه مناسب‌ترین راهکارها جهت طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج با تاکید بر ضرورت استفاده از جایگاه قانونی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی برای رفع موانع تولید و تجارت گفت: قانون ظرفیت‌های مختلفی برای پیگیری مسائل و حل مشکلات تولید و تجارت در نظر گرفته که مهمترین آن شورای گفتگوست زیرا پیشنهادات آن برگرفته از واقعیات و راهکارهایش بر اساس آخرین تجارب صاحب-نظران تدوین می‌گردد، بنابراین تمام مصوباتش برای همه متولیان امور کشور لازم الاجراست و هرگونه تخطی از آنها ترک فعل تلقی و پیگرد قضائی دارد.

سید کمال حسینی افزود: یکی از چالش‌های اصلی روند تولید، تجارت و معیشت مردم نوسان‌های شدید نرخ ارز است که ریشه در ضعف حوزه تولید کشور دارد و تا زمانی که تمام عوامل تقویت آن فراهم نگردد نمی‌توان امیدی به بهبود وضعیت و پیروزی در جنگ اقتصادی داشت.

وی تصریح کرد: تجربه هزاران ساله دنیا اثبات کرد که دولت نمی‌تواند تولید کننده و تاجر موفقی باشد بلکه باید این میدان را تحویل سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی داده و خودش نقش حامی و ناظر را برعهده گیرد.

حسینی با اشاره به تاثیرات مخرب قطع گاز و برق واحدهای تولیدی اظهار کرد: از 2 سال قبل واحدهای تولیدی با 2 معظل مخرب قطع گاز و برق روبرو شده‌اند زیرا دولت سعی می‌کند که ناترازی انرژی را با این عمل جبران کند اما این امر زیان-های سنگین و غیر قابل جبرانی بر روند توسعه و پایداری شاخص‌های اقتصادی و توانائی بخش خصوصی وارد می‌کند.

وی ادامه داد: واحدهای تولیدی استان‌های محروم به علل مختلف توان تحمل این تصمیمات را نداشته و در کوتاه‌ترین زمان ورشکست می‌شوند، باید یا این استانها را از اجرای تصمیم قطع گاز و برق معاف کرد یا اینکه دولت زیان‌های آنها را جبران کند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج خاطر نشان کرد: تمام مصرف برق واحدهای تولیدی کردستان 77 مگاوات است که به اندازه 2 واحد بزرگ صنعتی تهران و اصفهان نیست و نباید تاوان پرمصرفی سایر استان‌ها را در کردستان جبران کرد، در غیر این صورت دولت باید خود را برای تحمل چالش‌های سنگین ناشی از تعطیلی واحدهای تولیدی و فرار سرمایه‌گذاران از استان‌های ضعیف آماده کند.

حسینی در ادامه گفت: تصمیم دولت و دستورالعمل وزارتخانه وحی آسمانی نیست که کامل و جامع باشد و نباید جرح و تعدیل گردد، این آقایان دستوری صادر کرده‌اند اما باید آئین نامه اجرائی آن به صورت دقیق و کارشناسی شده تدوین گردد و نباید تمام استان‌های کشور را با یک دید نگاه کرد.

وی اذعان کرد: قرار است 2 روز در هفته برق قطع گردد، 2 روز هم دنیا تعطیل است و 1 روز هم تعطیلی رسمی است بنابراین واحد تولیدی کردستان تنها 2 روز فرصت کار کردن دارد که نمی‌تواند جوابگوی هزینه‌های جاری، خرج‌های پیش-یبنی نشده و نوسازی ماشین آلات باشد.

 

قطعی برق کردستان به 2 روز کاهش یافته است

معاون شرکت توزیع نیروی برق کردستان در مورد علت کمبود برق گفت: وزارت نیرو تمام زیرساخت‌ها و عوامل تولید را در اختیار دارد اما کمبود سوخت سبب شده که 6 هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌ها تعطیل گردد، بنابراین باید وزارت نفت پاسخگو باشد نه وزارت نیرو.

عطاالله نوروزی افزود: تصمیم بر این است که برق واحدهای صنعتی 3 روز در هفته قطع گردد اما کردستان به علت شرایط خاص اقتصادی به 2 روز تقلیل یافته است.

 

مدیران به جای قطع برق واحدهای صنعتی به سراغ این ماینرها بروند

مدیر واحد صنعتی مستقر در شهرک صنعتی شماره 1 سنندج با اعتراض به رویکرد دولت در قبال فعالان اقتصادی کردستان گفت: آقایان دولتی می‌گویند فعال اقتصادی خودش را جای ما قرار دهد و بگوید ما باید چه کار کنیم، من این گفته را کاملا غلط می‌دانم و بر این باورم که دولت باید خود را در جای ما قرار دهد و بعد تصمیم بگیرد.

آرش میروندی افزود: سال‌هاست که دولت مدعی اجرای برنامه تولید برق هسته‌ای است و میلیاردها دلار از خزانه مملکت را خرج آن کرده اما امروزه دارد حرف از کمبود برق، گاز و مازوت می‌زند.

وی تصریح کرد: هزاران ماینر مجوزدار و بدون مجوز در استان فعال است که میزان برق مصرفی آنها بیش از همه واحدهای صنعتی است و هیچ سودی برای توسعه اقتصادی ندارند، پس حضرات مدیر به جای قطع برق واحدهای صنعتی به سراغ این ماینرها بروند اما گویا اداره‌ای قاطع در این راستا وجود ندارد و زور حضرات تنها به فعالان اقتصادی می‌رسد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: دولت باید راه‌های جبرانی را خارج از واحدهای تولیدی جستجو کند تا اشتغال، سرانه درآمد، مالیات و تامین اجتماعی استان آسیب نبیند چون اگر این روند ادامه داشته باشد همه واحدها ناچار به تعطیل کردن هستیم.

 

باید دولت تمام خسارات ناشی از قطعی برق و گاز را به فعالان تولیدی بپردازد

عضو هیئت مدیره شهرک صنعتی شماره 3 کردستان خواستار پایان دادن به قطع برق و گاز واحدهای صنعتی شد و گفت: بر اساس قانون کسب و کار باید دولت تمام خسارات ناشی از قطعی برق و گاز را به فعالان تولیدی بپردازد و تنها دولت در زیان-های ناشی از حوادث غیر مترقبه مثل سیل، زلزله، طوفان، آتش‌سوزی، اعتصاب، شورش و جنگ تحمیلی از پرداخت خسارات معاف است.

آزاد خسروپور ادامه داد: اجرای تصمیمات فاقد هماهنگی با فعالان اقتصادی و موافقت تشکل‌های صنفی به دور از واقعیت بوده و موجب ورشکستگی واحدهای تولیدی می‌گردد و دولت نباید خودسر تصمیم گرفته و آن را بر جامعه فعالان اقتصادی تحمیل کند جون زیان‌های سنگینی به دنبال دارد.

وی افزود: قانون دولت را مکلف کرده تا 10 درصد از منابع ناشی از گران کردن حامل‌های انرژی به ویژه برق را به جبران زیان‌های وارده بر اثر قطعی و نوسان برق واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی اختصاص دهد که این قانون تا کنون اجرا نشده و توقع داریم تا مدییریت ارشد، نمایندگان مجلس و تشکل‌های صنفی استان اجرای آن را تعقیب کنند.

خسروپور اضافه کرد:  کل مصرف صنعتی استان 77 مگاوات است که در قبال 20 هزار مگاوات کسری تولید برق عددی نیست و نباید از آن برای جبران ناترازی استفاده کرد جون هیچ فایده‌ای ندارد و تنها موجب وارد شدن خسارات به واحدهای صنعتی و ورشکست شدن آنها می‌شود.

وی تصریح کرد: دولت باید راهکارهای جبران خسارت واحدهای صنعتی را در محاسبه مالیات، بهره بانکی و حق بیمه تعریف کند تا بیش ازاین بر فعالان حوزه تولید فشار وارد نشده و ناچار به فرار از میدان نشوند.

این فعال اقتصادی اجرای برنامه تولید برق پاک را یکی از راهکارهای جبران ناترازی انرژی دانست.

 

دولت نباید تصمیمات نسنجیده خود را بر صنعت تحمیل کند

رئیس هیئت مدیره شرکت کهربا گستر کردستان اصلاح زیرساخت‌ها و مشاوره دولت با فعالان اقتصادی را ضرورت مدیریت توسعه اقتصادی معرفی کرد و گفت: خبرها حکایت از هدررفت انرژی ناشی از فرسوده بودن زیرساخت‌های تولید و انتقال دارد و دولت باید این ضعف‌ها را جبران کند اما باید در زمان‌های حاد، قبل از اخذ تصمیم تشکل‌های اقتصادی را در جریان گذاشته و با مشاوره آنها تصمیم گیری کند نه اینکه خود تصمیم گرفته و آن را بر فعالان اقتصادی تحمیل کند.

آکو کشاورزی افزود: کل مصرف برق حوزه صنعتت کردستان به 12 درصد کل مصرف استان نمی‌رسد بنابراین قطع برق واحدهای تولیدی توجیه‌پذیر نیست و تنها سبب وارد شدن زیان به سرمایه‌گذاران می‌شود.

 

مقصران ناترازی برق و گاز باید مجازات شوند

مدیرعامل واحد تولیدی احیاء صنعت کردستان دولت را مسئول ناترازی در تولید برق و گاز دانست و اظهار کرد: نباید دولت توپ و تقصیر را به میدان تولید کننده بیندازد و زیان نلاشی از تصمیمات غلط خود را بر آنها تحمیل کند.

محمد کابله‌سوری تصریح کرد: مشکل اصلی نظام مدیریت ایران این است که کسی نیست که معتقد به آسیب شناسی قبل از تصمیم گیری باشد، کشوری که مدعی سومین دارنده منابع نفتی و دومین منابع گازی دنیاست و از اقتصاد عقب مانده برخوردار است قطع برق و گاز را با چه استدلالی توجیه می‌کند؟

وی خواستار محاکمه و مجازات عاملین و مقصران ناترازی برق و گاز کشور شد.

 

نبود برنامه جامع ابلاغ قطعی برق و گاز واحدهای صنعتی را با چالش روبرو کرده است

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان به دفاع تمام قد از واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی پرداخت و گفت: باید همه متولیان امور کشور پای کار آیند و تمام تشکل‌های صنفی به ویژه اتاق بازرگانی را در جریان تصمیم‌گیری‌ها قرار دهند تا همه برنامه‌ها از جامعیت برخوردار بوده و کمترین نارضایتی را خلق کند.

حمیدرضا امانی افزود: اگر قرار است به همین روال حرکت کنیم و مصوبات شورای گفتگو را ناقص اجرا و یا تشکل‌های صنعتی را  درجریان تصمیم‌گیری‌ها قرار ندهیم پس بهتر است این نهادها را تعطیل کنیم.

وی تصریح کرد: قطعی برق را می‌توان با مدیریت بهتر اداره کرد و در حال حاضر برنامه جامع برای ابلاغ زمان قطعی وجود ندارد تا واحد تولیدی خود را با آن تطبیق دهد.

امانی خاطر نشان کرد: 10 درصد برق مصرفی استان در شهرک‌های صنعتی مصرف می‌شود بنابراین باید برنامه‌ریزی بر مبنای کاهش فشار بر این واحدها متمرکز گردد چون قطعی نمی‌تواند ناترازی را پایان دهد اما می‌تواند زیان سنگین بر دست واحدهای صنعتی استان بگذارد.

وی خواستار همکاری سازمان‌های مالیاتی، تامین اجتماعی و بانک‌ها با واحدهای تولیدی استان شد تا بتوانند از بحران‌های ناشی از قطع برق و گاز عبور کنند.

 

خاموش کردن ماینرهای مجاز و غیر مجاز در این شرایط ضروری است

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی سنندج کمک گرفتن از انرژی بادی و خورشیدی را یکی از راهکارهای کاهش ناترازی برق دانست و گفت: بسیاری از سرمایه‌گذاران و واحدهای صنعتی حاضر به فعالیت در این راستا هستند اما برای پیشبرد کار نیاز به تسهیلات ویژه بانکی دارند که تا کنون تامین نشده است.

عابدین حمیدی افزود: خاموش کردن ماینرهای مجاز و غیر مجاز در این شرایط کاملا ضروری است چون مصرف آنها بسیار بالاست.

 

برچسب ها :
خبر
پنجشنبه, 29 آذر,1403
کد خبر :
6397
تاریخ انتشار :
پنجشنبه, 29 آذر,1403
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما