×
امروز جمعه, 16 آذر,1403 - Friday, 06 December,2024
دوشنبه, 30مهر,1403

برگزاری نشست بررسی موانع توسعه زیرساخت‌های ارتباطات و ارزیابی راهکارها

مدیر ارتباطات منطقه غرب شرکت ایرانسل خواستار کاهش عوارض شهرداری‌‌‌ها شد.

سایز متن

کارگروه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در نشستی به بررسی مسایل و مشکلات احداث سایت‌‌‌های ارتباطی (BTS) در شهرستان سنندج پرداخت. این نشست با حضور مدیرکل ارتباطات زیرساخت کردستان، معاون شهرداری سنندج، عضو شورای شهر سنندج، کارشناس مخابرات، مدیر ارتباطات منطقه غرب شرکت ایرانسل، در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

تکنولوژی ارتباطات تا 30 درصد از کیفیت زندگی شهری را افزایش می‌‌‌دهد
رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به اهمیت ارتباطات در توسعه اقتصادی گفت: اقتصاد دیجیتال به سرعت در حال گسترش است و کشورهایی که نتوانند خود را با این آهنگ همراه کنند امکان ارتقاء شاخص‌‌‌های توسعه یافتگی را از دست می‌‌‌دهند.
اردشیر عظیمی‌‌‌نیا افزود: بر اساس آمار تکنولوژی ارتباطات تا 30 درصد از کیفیت زندگی شهری را افزایش و سبب گاهش 30 درصدی ترافیک می‌‌‌گردد.
وی تصریح کرد: گسترش تکنولوژی ارتباطات موجب ایجاد منبع درآمد پایدار برای شهرداری و غلبه بر معظل ترافیک می-شود، بنابراین باید این نهاد تمام حمایت‌‌‌های لازم را از احداث سایت‌‌‌های ارتباطی بکند.
 
بالا بودن عوارض احداث سایت‌‌‌ها سبب خودداری برخی اپراتورها از سرمایه‌‌‌گذاری در کردستان شده است
مدیرکل ارتباطات زیرساخت کردستان با تاکید بر ضرورت همکاری شهرداری با اپراتورهای ارتباطات اظهار کرد: در ابتدا اپراتورها سایت‌‌‌ها را در املاک شخصی احداث می‌‌‌کردند که هیچ درآمدی برای شهرداری نداشت اما امروزه اولویت را به مکان‌‌‌های متعلق به شهرداری می‌‌‌دهند تا هم عوارض احداث و هم اجاره ماهیانه به این نهاد بپردازند.
آرام حیدری افزود: وضعیت توپوگرافی شهر و احداث ساختمان‌‌‌های بلند مرتبه باعث کاهش کیفیت خدمات شده و در بسیاری از محلات شهر با اختلالات عمده روبرو هستیم.
وی با اشاره به عدم تمایل برخی از اپراتورها برای سرمایه‌‌‌گذاری در کردستان گفت: بالا بودن عوارض احداث سایت‌‌‌ها سبب خودداری برخی اپراتورها از سرمایه‌‌‌گذاری در کردستان شده است زیرا عوارض در نظر گرفته شده برای هر سایت در سنندج بیش از 1 میلیارد و 400 میلیون تومان بود که با رایزنی‌‌‌های فراوان آن را به 250 میلیون تومان تقلیل دادند اما در سایر استان‌‌‌ها این مبلغ در حدود 10 تا 15 مییلیون تومان است.
 
شرکت ایرانسل خواستار کاهش عوارض شهرداری‌‌‌ها شد
مدیر ارتباطات منطقه غرب شرکت ایرانسل توسعه ارتباطات را یکی از منابع درآمدی پایدار دولت و شهرداری‌‌‌ها دانست و گفت: 28 درصد درآمد ناخالص اپراتورها به خزانه کشور واریز می‌‌‌شود تا صرف تامین بودجه شود و 8 درصد هم صرف توسعه مناطق روستائی می‌‌‌گردد.
اکبر امیری افزود: از سال 1400 تا 1403 تعداد سایت‌‌‌های ایرانسل در سطح روستاهای استان به 85 واحد رسید که 155 روستا را با 72 هزار و 271 نفر را پوشش می‌‌‌دهد.
وی تصریح کرد: بالا بودن عوارض ساخت سایت‌‌‌ها در شهرهای کردستان و زیان ده بودن آنها سبب شد تا در 2 سال اخیر هیچ سایتی در کردستان احداث نشده و 2 سایت هم جمع آوری شود.
امیری خواستار کاهش عوارض شهرداری‌‌‌ها شد.
 
تعیین عوارض یک امر قانونی است نه یک امر سلیقه‌‌‌ای
معاون اداری مالی شهرداری سنندج در پاسخ به مسایل مطرح شده گفت: شهرداری سنندج در 3 سال اخیر شهرداری IT محور بوده و بخش بزرگی از اعتبارات خود را صرف توسعه زیرساخت‌‌‌های مورد نیاز کرده و در تلاش است تا سنندج را تبدیل به یک شهر هوشمند کند.
شاهو رفیق دوست در ادامه اعلام کرد: تعیین عوارض یک امر قانونی است نه یک امر سلیقه‌‌‌ای بنابراین ما در در این چارچوب حاضر به همکاری با اپراتورها هستیم و هیچوقت قانون شکنی سایر شهرها را ملاک عمل قرار نمی‌‌‌دهیم.
 
شهرداری و شورای شهر سنندج حاضر به همکاری با همه اپراتورها هستند
عضو شورای شهر سنندج هم با اشاره به همکاری شهرداری و شورای شهر با اپراتورها گفت: تعیین نوع عوارض در ابتدا بر اساس ملاک‌‌‌های تجاری بود که آن را برای شرکت رایتل تبدیل به مسکونی کردیم.
شیدا حیدریان افزود: شهرداری و شورا حاضر به همکاری با ایرانسل هستند اما این همکاری باید مبتنی بر تعامل باشد.
وی اعلام کرد: ما حاضریم تا عوارض رایتل را برای ایرانسل هم برآورد کنیم.
 
هزینه صدور پروانه از 250 میلیون تومان به 35 میلیون تومان کاهش یافته است
معاون اداره کل امور شهری و شورهای استانداری کردستان با انتقاد از توقعات اپراتورها گفت: عوارض مهمترین منبع درآمدی شهرداری‌‌‌هاست که اگر کاهش یابد توسعه شهری مختل خواهد شد.
معصومی افزود: شهرداری و شرکت ایرانسل باید در یک فضای تعاملی به تفاهم برسند.
وی اظهار کرد: هزینه صدور پروانه از 250 میلیون تومان به 35 میلیون تومان کاهش یافته است.

برچسب ها :
خبر
دوشنبه, 30مهر,1403
کد خبر :
6389
تاریخ انتشار :
دوشنبه, 30مهر,1403
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما