×
امروز جمعه, 16 آذر,1403 - Friday, 06 December,2024
یکشنبه, 11 شهریور,1403

رئیس کمیسیون گردشگری در جلسه پیگیری مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان:

همه مصوبات به ویژه امکان صادرات تخته‌نرد را با جدیت دنبال می‌کنیم

سایز متن

نشست مشترک کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج و کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با هدف بررسی مصوبات پنجاه و هفتمین جلسه این شورا در خصوص حل مسائل و مشکلات تولید و فروش (صادرات) صنایع‌دستیو با حضور دستگاه‌های متولی برگزار شد.

در این نشست رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج با قرائت مصوبات پنجاه و هفتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان در خصوص مسائل و مشکلات موجود در حوزه صنایع دستی استان اظهار کرد؛ پیگیری و حل مشکلات در خصوص صادرات تخته نرد به عنوان یکی از شاخص‌ترین صنایع دستی استان کردستان از مهمترین مصوبات این شورا بوده است.
فرهاد میمنت آبادی ادامه داد: متأسفانه در گذشته و در یک برهه‌ی زمانی مردم بازی تخته نرد را حرام می‌دانستند اما با فتوای مراجع گرانقدر در شورای افتا، حرام بودن تخته‌نرد همچون شطرنج باطل دانسته شد و امروز تخته‌نرد نیز مچون سایر بازی‌های فکری آزاد و حلال است.
وی ادامه داد: با وجود فتوای موجود در خصوص حلال بودن بازی تخته نرد اما باز هم صادرات این محصول با چالش‌هایی مواجه است، لذا رفع این چالش‌ها را با ارائه‌ی فتوای مذکور به صورت جدی در دستور کار داریم.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج همچنین تهیه بانک جامع اطلاعاتی از تولید کنندگان صنایع دستی و لیست صنایع دستی تولیدی استان کردستان وایجاد وب سایتی جهت فروش این محصولات و ایجاد راه‌های ارتباط با تولید کنندگان را دیگر مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان بیان کرد و افزود: بر این اساس با مراجعه به اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات شرکت‌های دارای صلاحیت شناسایی و در خصوص انعقاد قرارداد با یکی از این شرکت‌ها اقدام خواهد شد.
میمنت آبادی همچنین خاطرشنان کرد: در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مصوب شد در جهت تسهیل صادرات صنایع‌دستی، تعرفه گمرکی به این محصولات نیز اختصاص یابد.
وی تأکید کرد: صنایع دستی استان کردستان نه تنها بخش مهمی از هویت فرهنگی منطقه را تشکیل می‌دهند، بلکه پتانسیل قابل توجهی برای ایجاد اشتغال و جذب گردشگر دارند.

میمنت‌آبادی افزود: برای حمایت از تولیدکنندگان صنایع دستی فاخر نیاز به اقدامات عملی و همکاری میان دولت و بخش خصوصی است تا موانع موجود بر سر راه این افراد و همچنین صادرکنندگان صنایع دستی برطرف شود چرا که توجه به این بخش می‌تواند به رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در استان کمک شایانی کند.
وی با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه صنایع دستی استان، بر لزوم حمایت‌های مالی و اختصاص تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان این حوزه و اهمیت بازاریابی دیجیتال و استفاده از فناوری‌های نوین در فروش محصولات صنایع دستی تأکید کرد و از برنامه‌ریزی برای برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی و حضور فعال در بازارهای جهانی خبر داد.
سپس مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان گفت: پیگیری مصوبات این شورا باید به معرفی هر چه بهتر صنایع دستی کردستان و افزایش سهم این محصولات در بازارهای جهانی منجر شود.
ارسلان فداکار افزود: توسعه صادرات صنایع دستی نه تنها به اقتصاد استان کمک می‌کند، بلکه فرصتی است برای معرفی فرهنگ و هنر این منطقه به جهان و در این راستا شورای گفتگو بستر مناسبی برای حل مشکلات و اتخاذ تدابیری جامع برای حمایت از صنایع‌دستی استان است تا با جلب حمایت‌های دولت و بخش خصوصی در نقاطی که مسئله‌ی جدی هستند سرمایه‌گذاری صورت بگیرد و زیرساخت‌های لازم برای توسعه صادرات، از جمله ایجاد مراکز فروش بین‌المللی و تقویت بسته‌بندی و لجستیک، ایجاد شود

در ادامه نشست پیگیری مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان در حوزه مسائل و مشکلات تولید و فروش صنیع‌دستی، نمایندگان ادارات دولتی حاضر در جلسه نیز بر همکاری حداکثری ادارات تابعه‌ی خود در خصوص انجام مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان تأکید کردند.
نماینده گمرک در ادامه افزود: باید تسهیلات ویژه‌ای برای صادرات صنایع دستی استان کردستان در نظر گرفته شود تا با کاهش هزینه‌های گمرکی، فرصت‌های بیشتری برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان این بخش فراهم آید.

نماینده اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیز تأکید کرد که برنامه‌های متنوعی برای معرفی و تبلیغ صنایع دستی استان در سطح بین‌المللی روی میز داریم که در جلسات اینچنین باید پخته‌تر و بصورت کارشناسی شده دنبال شود که این برنامه‌ها شامل برگزاری نمایشگاه‌ها، کارگاه‌های آموزشی و تورهای ترویجی برای جذب گردشگران و معرفی هنرمندان برجسته استان به جامعه جهانی می‌باشد.

نماینده استانداری نیز با اشاره به اهمیت توسعه زیرساخت‌های لازم برای رشد صنایع دستی، از برنامه‌ریزی برای ارتقاء شبکه حمل‌و‌نقل و لجستیک استان خبر داد. ایشان افزود که با بهبود شرایط حمل‌و‌نقل، دسترسی به بازارهای هدف به‌طور قابل‌توجهی تسهیل خواهد شد و این امر می‌تواند به افزایش صادرات و درآمدزایی برای هنرمندان و تولیدکنندگان کمک کند.

در پایان، تمامی نمایندگان بر اهمیت همکاری میان بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی برای پیشبرد اهداف مشترک و تقویت اقتصاد استان تأکید کردند.

برچسب ها :
خبر
یکشنبه, 11 شهریور,1403
کد خبر :
6378
تاریخ انتشار :
یکشنبه, 11 شهریور,1403
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما