چهارمین جلسه کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج بهصورت نشستی هماندیشی در خصوص موارد، مسائل و مشکلات حوزهی استاندارد با حضور مدیرکل استاندارد استان، سرپرست اداره صادرات و واردات و تنی چند از کارشناسان این اداره کل و جمعی از فعالین اقتصادی استان شامل صادرکنندگان، واردکنندگان و فعالین کولبری برگزار شد.
رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج:
در کمیسیون تسهیل تجارت برای حل مشکلات حوزه استاندارد در مرزها آستینها را بالا زدهایم
چهارمین جلسه کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج بهصورت نشستی هماندیشی در خصوص موارد، مسائل و مشکلات حوزهی استاندارد با حضور مدیرکل استاندارد استان، سرپرست اداره صادرات و واردات و تنی چند از کارشناسان این اداره کل و جمعی از فعالین اقتصادی استان شامل صادرکنندگان، واردکنندگان و فعالین کولبری برگزار شد.
رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج ضمن عرض خیرمقدم و تشکر از مدیرکل و سایر کارکنان اداره کل استاندارد برای شرکت در این جلسه ضمن قرائت دستور کار به برخی از مشکلات موجود در واردات و صادرات از مرزهای باشماق، سیرانبند و سایر مرزهای غیر رسمی اشاره کرد.
بختیار مرادی از مرزهای باشماق مریوان و سیرانبند بانه را قطبهای اصلی فعالیتهای اقتصادی در منطه دانست و گفت: این دو مرز نقش مهمی در تجارت، اشتغال و توسعه اقتصادی منطقه ایفا میکنند.
وی تصریح کرد: مزهای باشماق و سیرانبند به عنوان گذرگاههای اصلی تجارت بین ایران و عراق، به خصوص اقلیم کردستان عراق، فعالیت میکنند و این مرزها موجب تسهیل در صادرات و واردات کالاها شده و دروازه ورود جریان مالی قابل توجهی به استان کردستان هستند.
رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل فعالیتهای تجاری و بازرگانی در مرزها را بستر ایجاد فرصتهای شغلی متعدد برای ساکنان منطقه عنوان کرد و افزود: از حمل و نقل کالاها گرفته تا خدمات لجستیکی و انبارداری، بسیاری از افراد در این بخشها مشغول به کار هستند که این اشتغالزایی به کاهش نرخ بیکاری و بهبود وضعیت اقتصادی استان کمک شایانی میکند.
مرادی خاطرنشان کرد: از طریق اخذ عوارض و مالیاتهای مرزی، دولت میتواند درآمدهای قابل توجهی را جمعآوری کند. این درآمدها میتوانند برای بهبود خدمات عمومی و سرمایهگذاری در پروژههای توسعهای استان مورد استفاده قرار گیرند.
وی اظهار کرد: مرزهای بینالمللی، به خصوص در مناطقی که ثبات وجود دارد، میتوانند به جذب گردشگران کمک کنند و این امر به ویژه برای گردشگران عراقی که به دنبال خرید و استفاده از خدمات پزشکی و تفریحی ایران هستند، صدق میکند لذا گردشگری میتواند به رشد صنایع مرتبط و افزایش درآمدهای محلی کمک کند.
مرادی در پایان گفت: در مجموع، مرزهای باشماق و سیرانبند با تسهیل تجارت، ایجاد اشتغال، توسعه زیرساختها، افزایش درآمدهای دولتی و رونق گردشگری، تأثیرات مثبت زیادی بر اقتصاد استان کردستان دارن و تمام مسئولین استان باید نسبت به رفع مشکلات این دو مرز تلاشی مضاعف داشته باشند.
مدیرکل استاندارد به نقش استاندارد، جایگاه و تأثیرات آن بر زندگی مردم اشاره کرد و گفت: در کل استانداردها نقش بسیار مهم و گستردهای در زندگی مردم دارند و تأثیرات آنها را میتوان در جنبههای مختلف زندگی روزمره مشاهده کرد و باید توجه داشت که استانداردها نه تنها به بهبود کیفیت محصولات و خدمات کمک میکنند، بلکه به ارتقاء ایمنی، سلامت و بهرهوری نیز منجر میشوند.
محرم وزیری بهبود کیفیت و ایمنی محصولات، حفاظت از سلامت عمومی، حفاظت از محیط زیست، تسهیل تجارت و بازرگانی، افزایش بهرهوری و کارآیی و تسهیل زندگی روزمره را از ویژگیهای استاندارد برشمرد و خاطرنشان کرد: استانداردها در بسیاری از جنبههای زندگی روزمره تأثیرگذار هستند؛ از استانداردهای ساختمانسازی که به امنیت و راحتی مسکن کمک میکنند، تا استانداردهای ارتباطات که به بهبود کیفیت خدمات تلفن همراه و اینترنت میانجامند.
وی تصریح کرد: در مجموع، استانداردها با ایجاد چارچوبهای مشخص و قابل قبول برای تولید و ارائه خدمات، به بهبود کیفیت زندگی مردم کمک میکنند چراکه آنها با افزایش ایمنی، بهبود کیفیت محصولات، حفاظت از محیط زیست و تسهیل تجارت بینالمللی نقش بسیار مهمی در توسعه پایدار و ارتقاء سطح زندگی ایفا میکنند.
آنها با افزایش ایمنی، بهبود کیفیت محصولات، حفاظت از محیط زیست و تسهیل تجارت بینالمللی نقش بسیار مهمی در توسعه پایدار و ارتقاء سطح زندگی ایفا میکنند.
محرم وزیری با تشریح مجموعه فعالیتها و خدمات انجام شده توسط این ادارهکل در حوزهی مرزها گفت: اداره استاندارد و فعالین اقتصادی دو بال توانمند فعالیتهای اقتصادی همچون تولید، واردات و صادرات و از یک خانواده هستند.
مدیرکل استاندارد استان کردستان ضمن تشکر از کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج برای احصا و پیگیری مشکلات مرزی، مرادی رئیس این کمیسیون را از افراد کلیدی و تأثیرگذار در حل مشکلات فعالین مرزی دانست که با پیگیری مداوم و مستمر درخصوص کوچترین مشکلات موجود سعی در حل آنها دارد.
مدیرکل استاندارد استان کردستان با اشاره به اینکه موضوع تعیین ماهیت جزو اختیارات و وظایف این اداره کل در سطح استان نیست خاطرنشان کرد: در راستای همکاری و سادهسازی سیستم ترخیص کالا، فعالین اقتصادی میتوانند ضمن ارائه قراردادهای قبلی، کالاهای خود را ترخیص کنند.
در ادامه نمایندگان فعالین مرزی همچون تجّار، بازرگانان، نمایندگان کولبری و... به بیان مشکلات و نارساییهای موجود در حوزهی مرزهای رسمی استان پرداختند.