×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
پنجشنبه, 20 اردیبهشت,1403

شهرستان تجاری بانه پتانسیل تبدیل شدن به یک قطب گردشگری را نیز دارد

شهرستان تجاری بانه پتانسیل تبدیل شدن به یک قطب گردشگری را نیز دارد

سایز متن

کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه‌ حوزه‌ گردشگری و صنایع دستی شهرستان بانه با حضور مدیران ادارات و سازمان‌های مرتبط، تورلیدرها، هتلداران، مالکین بوم‌گردی‌ها، تولیدکنندگان انواع صنایع‌دستی همچون شالبافان و سایر فعالین حوزه‌های گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

شهرستان تجاری بانه پتانسیل تبدیل به یک قطب گردشگری را نیز دارد

کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه‌ حوزه‌ گردشگری و صنایع دستی شهرستان بانه با حضور مدیران ادارات و سازمان‌های مرتبط، تورلیدرها، هتلداران، مالکین بوم‌گردی‌ها، تولیدکنندگان انواع صنایع‌دستی همچون شالبافان و سایر فعالین حوزه‌های گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.

در کارگروه‌های کارشناسی دولت و بخش خصوصی که به همت اتاق بازرگانی برگزار می‌شوند مدیران دولتی غالباً با ارائه‌ی آمار و ارقام به تشریح اقدامات انجام شده پرداخته و حد و مرز فعالیت‌شان محدود به چارچوب‌های قانونی است، لذا با توجه به قوانین و مقررات و با اتکا به نیروها، امکانات و سخت‌افزارهای موجود در ارگان تابعه‌ی خود فعالیت می‌کنند و در بسیاری از موارد ریسک‌پذیر نیستند و به ابلاغیه‌های صادره از مرکز قناعت می‌کنند، لذا بصورت موردی با بسط کمبود‌ها و مشکلات موجود سعی در روشنگری و رسم تصویری از کلیّات وضع موجود دارند؛ اما در طرف مقابل، سرمایه‌گذاران و فعالین بخش خصوصی که علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه، مشکلات راه پر فراز و نشیب تولید، خطرات احتمالی، تورم موجود در بازار و... سرمایه‌شان را بجای سپردن به بانک یا خریدن ملک و انجام کارهای با ریسک کمتر در راه ایجاد یک واحد تولیدی صرف کرده‌اند و معیشت چندین و چند خانواده را به درآمد احتمالی خود گره زده‌اند دغدغه‌های خاص خود را دارند با توجه به اینکه این افراد خود داخل گود هستند و مشکلات و نارسایی‌ها را با تمام وجود حس و لمس می‌کنند، از مسئولین انتظار نهایت همکاری، تسهیل‌گری و حتی اقدامات فراقانونی دارند و مثلا برای اخذ یک مجوز یا موارد ساده‌تر همچون گرفتن یک امضا، جواب منفی یا عبارات  «ممکن نیست» یا   «آقای کارشناس تشریف ندارند» را کمتر قبول می‌کنند.

در ابتدای نشست کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه‌ حوزه‌ گردشگری و صنایع دستی شهرستان بانه مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با اشاره به کارگروه‌های دیگری که ظرف روزهای گذشته در خصوص احصای مسائل و مشکلات بخش‌های مختلف شهرستان بانه برگزار شد مهمترین این مسائل و مشکلات در حوزه تجارت و بازرگانی را عدم مدیریت واحد مرزی، نامناسب بودن جاده دسترسی مرز سیرانبند و عدم آسفالت و بازسازی این جاده، عدم وجود سرور مستقل در گمرک بانه، ایستایی و تشکیل صف‌های طولانی در زمان ورود کامیونهای عراقی به مرز به دلیل دیپزنی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، ضعف در خدمات رفاهی در مرز( اقامتگاه، استراحتگاه، مسجد، خدمات فنی و مکانیکی برای کامیون‌ها، جایگاه سوخت، سالن‌های مذاکره، فوریت‌های پزشکی و ...)، ضعف در زیرساخت‌های مخابراتی در مرز (دسترسی به اینترنت، شبکه فیبر نوری، فضای مجازی و ...)، عدم فعالیت اداره گذرنامه در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل رسمی و سلیقهای عمل کردن برخی دستگاه‌های اجرایی مستقر در مرز برشمرد.

ارسلان فداکار در ادامه‌ی بیان مشکلات شهرستان بانه به حوزه کشاورزی و صنایع وابسته پرداخت و گفت: عدم تخصیص آب از سد سردشت، نامشخص بودن محدوده منطقه آزاد تجاری، سلیقهای عمل کردن بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، پایین بودن سهیمه سوخت تراکتورداران، عدم حمایت صندوق بیمه محصولات کشاورزی و عدم تامین به موقع نهاده‌های کشاورزی و دامی از موارد احصا شده هستند.

وی در مورد مسایل و مشکلات احصاء شده حوزه صنعت و معدن شهرستان بانه نیز  به ضعف در زیرساختهای شهرک صنعتی (برق، آنتن دهی تلفن همراه، شبکه فاضلاب، آتشنشانی و ...)، بالا بودن هزینه تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صنعتی برای طرح‌های سرمایهگذاری و اشتغال‌زایی با توجه به کمبود زمین صنعتی، مشکلات تخصیص ارز و ترخیص محموله قطعات اولیه وارداتی واحدهای تولیدی، بلاتکلیفی در آغاز به کار و پذیرش سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد بانه- مریوان و مبهم ماندن شرایط و ضوابط سرمایه گذاری، محدودیت بانک‌های استان و شهرستان در سقف ریالی خرید دین واحدهای تولیدی و زمانبر بودن فرآیند آن، کاهش سهمیه سوخت واحدهای بتن آماده و معادن نسبت به سنوات گذشته، غیرفعال بودن 50 درصد معادن شهرستان و دخالتهای غیر منطقی برخی ازدستگاه‌های اجرایی در قیمت‌گذاری محصولات تولیدی اشاره کرد.

مسئول دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان در پایان تاکید کرد: انتظار می‌رود فعالین اقتصادی حوزه گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان بانه نیز همانند سایر حوزه‌ها مسایل و مشکلات مربوطه را به صورت شفاف و با بیان مناسبترین راهکارها ارایه نمایند.

مسئول انجمن گردشگری استان کردستان در ادامه این نشست گفت: دفاتر گردشگری شهرستان بانه از قدیمی‌ترین آژانس‌ها هستند و با توجه به پیشینه و تجربیات خود توانایی جذب توریست‌ و برگزاری تورهای مختلف را دارند.

سید فواد حسینی افزود: ظرفیت‌های گردشگری بانه با توجه به چشم‌اندازها و جاذبه‌های بی‌نظیر این شهرستان منحصر به فرد است و در صورت مرتفع شدن مشکلات فعالین گردشگری این شهرستان می‌تواند به یکی از اصلی‌ترین مقاصد گردشگری تبدیل شود.

وی مرزی بودن شهرستان بانه را فرصتی مغتنم برای توسعه گردشگری دانست و اضافه کرد: شهرستان بانه نزدیک‌ترین مرز به اقلیم‌ کردستان دارد از طرف دیگر اشتراکات قومی و زبانی این شهرستان با اقلیم کردستان عراق می‌تواند زمینه‌ساز جذب توریست‌های کردستان عراق و سایر بخش‌های این کشور شود.

مسئول انجمن گردشگری استان کردستان ادامه داد: وجود توانمندی‌های متعدد پزشکی، مناطق درمانی طبیعی، ارزان بودن خدمات پزشکی و هم‌مرز بودن و اشتراکات فرهنگی و زبانی با اقلیم کردستان عراق از ظرفیت‌های مهم گردشگری سلامت در استان کردستان و شهرستان بانه برای جذب توریسم هستند.

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی بانه با اشاره به اینکه بزرگترین مشکل حوزه‌ی صنایع‌ دستی شهرستان عدم وجود بیمه شالبافان است گفت: نبود بیمه برای شالبافان از یک سو و از سوی دیگر فقدان نمایشگاه صنایع دستی در شهرستان مشکلات اساسی این حوزه هستند با توجه به اینکه براساس دستورالعمل و بخش نامه‌هایی که وزارت کشور اعلام کرده است شهرداری ها باید در ورودی شهرها نمایشگاه دائمی صنایع دستی برپا کنند که هیچ اقدامی هنوز در بانه صورت نگرفته است.

محمد حسینی افزود: با توجه به حضور 600  هزار مسافر در روز و در شهرستان در مرز سیرانبند پیگیر ایجاد دفتر مسافرتی در هستیم همچنین در خصوص تملک بافت تاریخی بانه هنوز نتوانسته‌ایم به نتیجه برسیم.

نماینده فرماندار در ادامه این نشست گفت: باید مشکلاتمان را بدون لکنت زبان بیان کنیم و اگر توانستیم مشکلات شما را رفع کنیم چه بهتر اگر توانستیم آنها را به مرکز استان منعکس می‌کنیم.

رئیس گمرک شهرستان بانه در ادامه این نشست گفت: ما گمرک هیچ مشکلی در مورد صادرات صنایع دستی و واردات مواد اولیه نداریم.

سعید سنجابی افزود: امسال صادرات محصولات صنایع دستی نداشته‌ایم درحالی که قبلا در اورامانات صادرات گیوه رایج بود.

ناصر حقیقی مالک هتل داوینکو در ادامه این نشست گفت: نبود ارز دولتی برای حوزه گردشگری یکی از از مشکلات ماست ضمنا اگر بخواهیم بحث گردشگری را اینجا حل کنیم باید اول بخش تجارت در  مرز و زیرساخت حل شود .

وی اضافه کرد: مسافری که برای یک خرید ارزان به بانه سفر می‌کند باید آنقدر جذابیت ایجاد کنیم که بجز خرید، چند شب اینجا اقامت کند و بتواند اقامتش را دوباره تکرار کند، این کار وقتی انجام می‌شود که یک طرح کلی و جامع برای حل مشکلات موجود باشد.

 وی ادامه داد: نبود کارت بنزین در جایگاه ها یکی از مشکلات شهری ما است .

مسوول انجمن گردشگری استان کردستان در ادامه این نشست گفت: دفاتر گردشگری شهرستان بانه یکی از قدیمی ترین آژانس‌های استان هستند که باید با توجه به ظرفیتی که در شهرستان بانه وجود دارد تورها را ترغیب به سفر به بانه کنند.

وی اضافه کرد: شهرستان بانه نزدیک‌ترین مرز را به اقلیم‌ کردستان دارد لذا با توجه به اشتراکات قومی و زبانی ما با اقلیم کردستان میتوانیم از آن سوی مرز هم گردشگر داشته باشیم.

وی ادامه داد: گردشگری سلامت سه حوزه دارد که آیا شما میتوانید برای این سه حوزه زیر ساخت مناسب را انجام بدهید، یکی جراحی است  که شما در بانه مرکز جراحی خوبی دارید که بیماران ماندگاری زیادی داشته باشند، اگر واقعا نبود باید به صورت تریاژی باشد.

 

برچسب ها :
خبر
پنجشنبه, 20 اردیبهشت,1403
کد خبر :
6341
تاریخ انتشار :
پنجشنبه, 20 اردیبهشت,1403
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما