×
امروز یکشنبه, 18 شهریور,1403 - Sunday, 08 September,2024
دوشنبه, 17 اردیبهشت,1403

رشد و رونق کشاورزی در شهرستان بانه منوط به حمایت‌های دولتی است

سایز متن

کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه‌ حوزه‌ کشاورزی، آب، محیط‌زیست و صنایع وابسته‌ شهرستان بانه در محل فرمانداری این شهرستان و با حضور مدیران ادارات مربوطه، کشاورزان و فعالین این حوزه برگزار شد.

کارگروه کارشناسی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه‌ حوزه‌ کشاورزی، آب، محیط‌زیست و صنایع وابسته‌ شهرستان بانه در محل فرمانداری این شهرستان و با حضور مدیران ادارات مربوطه، کشاورزان و فعالین این حوزه برگزار شد.

عضو هیأت رئیسه و رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط‌زیست و صنایع وابسته‌ اتاق بازرگانی سنندج در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه مبادلات مرزی در سال‌های اخیر نسبت به گذشته رونق بیشتری گرفتته و بیشتر مورد توجه مردم شهرستان بانه است اظهار کرد: در سال‌های اخیر روی‌آوردن نیروی کار جوان شهرستان بانه به مبادلات مرزی تا حدی موجب تضعیف سایر بخش‌ها نظیر کشاورزی و صنعت که از حوزه‌های اصلی تولید و اشتغال پایدار هستند؛ لذا می‌طلبد دستگاه‌های اجرایی توجه مضاعفی به توسعه و احیای کشاورزی در این شهرستان داشته باشند.

محمدسعید احمدپناه ساده‌سازی فرایند اعطای مجوزهای لازم و تسهیلات قرض‌الحسنه کم‌بهره به کشاورزان بانه‌ای را راهکار حمایتی و راهگشای دولت برای کمک به بخش کشاورزی دانست و گفت: توسعه و رونق کشاورزی موجب می‌شود روستاها رونق داشته باشند و همین امر افزایش اشتغال و تولید را به دنبال دارد بنابراین باید دولت نهایت تلاش خود را برای حمایت از بخش کشاورزی عملیاتی کند.

وی با شاره به مشکلات موجود در حوزه‌ها‌ی کشاورزی، آب، محیط‌زیست و صنایع وابسته‌ گفت: یکی از مشکلات بزرگ کشاورزان شهرستان بانه عدم تخصیص تسهیلات است و همین تسهیلات قطره‌چکانی موجود هم به سختی اخذ می‌شود چرا که بر اساس تحقیقات میدانی و گفتگو با کشاورزان منطقه دریافتیم یکی از مشکلات موجود در سطح شهرستان عدم رضایت از عملکرد کارشناس مسئول بررسی و تخصیص تسهیلات در بانکی است که پرداخت تسهیلات به کشاورزان را به عهده دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط‌زیست و صنایع وابسته‌ اتاق بازرگانی سنندج افزود: متاسفانه تورم موجود در سطح کشور باعث بروز مشکلات متعددی برای صنعت کاران شهرستان بانه شده است، به عنوان مثال در همین شهرستان بانه یک واحد تولیدی بخاطر تورم روزافزون و عدم حمایت‌های دولتی و تخصیص نیافتن تسهیلات مدت دو سال است که راکد بوده و ۳۰ نفر از نیروی‌هایش هم بیکار و خانه‌نشین شده‌اند.

 احمدپناه به بحث کمبود سوخت در شهرستان بانه هم گریزی زد و خاطرنشان کرد: تنها شهرستان بانه نیست که مشکل سوخت دارد بلکه شهرستان‌های دیگر هم این مشکل را دارند، اما به دلیل مرزی بودن بانه و وجود برخی حساسیت‌ها در این شهرستان مشکل کمبود سوخت ملموس‌تر است که امیدواریم دولت با تأمین سوخت نگذارد این مسئله موجب بروز مشکل در تولید واحدهای تولیدی شود .

مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان نیز در ادامه کشاورزی را شاهرگ حیاتی استان دانست و تصریح کرد: بخش‌های صنعت و خدمات به فعالیت در بخش کشاورزی وابستگی زیادی دارند.

ارسلان فداکار خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی وابسته به پتانسیل‌های طبیعی، زیرساخت‌های عمرانی، سازوکارهای پشتیبان و سیاستگذاری‌های برخواسته از رسوم اجتماعی و فرهنگی کشاورزان و تولیدکنندگان منطقه است لذا شرایط جغرافیایی و آب و هوایی مناسب شهرستان بانه برای دامداری، کشاورزی و باغداری زمینهساز رشد این شهرستان بوده و فرصتی برای توسعه آن ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: شهرستان بانه با توجه به تولید محصولات ویژه نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارد مضافاً اینکه پتانسیل‌های خدادادی این شهرستان می‌تواند موجبات رشد گردشگری کشاورزی و در نهایت توسعه اقتصادی را هم در حوزه‌ی کشاورزی و هم گردشگری فراهم نماید.

مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در پایان به بند ۲ مصوبات پنجاه و دومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اشاره کرد و افزود: مصوبات شورای گفتگو برای کلیه دستگاه های اجرایی لازم الاجرا بوده و عدم اجرای آن ترک فعل مدیران محسوب می‌شود.

معاون امور مالی و اداری جهاد کشاورزی شهرستان بانه با اشاره به اینکه در سال گذشته در حوزه کشاورزی هیچ گونه تهسیلاتی در سطح شهرستان نداشتهایم گفت: عدم پرداخت تهسیلات بانکی یکی از مشکلات ما است چرا که کشاورزان نه سرمایه ثابت و نه سرمایه درگردش مناسبی در اختیار ندارند.

جعفر قادر اظهار کرد: بخش زیادی از رودخانه زاب و سد ویسک در بانه قرار گرفته است و حدود 90 میلی متر مکعب حوزه آبریز بانه به داخل آن سد می‌ریزد، در حالی که شهرستان هیچ بهره ای از آن آب ندارد.

وی به نارضایتی‌ها و مشکلات موجود در بحث منطقه آزاد اشاره کرد و گفت: بسیاری از سرمایه گذاران شکایت دارند که چرا در شعاع آن قرار نگرفته است.

وی اضافه کرد: ما همیشه به مرز مانند یک پتانسیل می‌نگریم، ولی وجود مرز بعضا در بخش تولید مشکلاتی ایجاد میکند همچنین همین مرزی بودن برای حمل محصولات کشاورزی موجب بروز مشکلاتی می‌شود چرا که در نقاط صفر مرزی نسبت به حمل محصولات کشاورزی نوعی سخت گیری می‌شود که شاید از نقطه ای به نقطه دیگر  در داخل کشور هیچ مانعی نباشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: شهرستان بانه بیشترین بارندگی را دارد از طرفی هم منابع خاکی ما در ارتفاعات واقع است در صورتی که منابع آبی ما در سطح زمین هستند، که نیازمند انتقال آب به شیوه‌ای هستیم که بتوانیم آن را مدیریت کرد.

یکی از دامداران شهرستان بانه در ادامه این نشست گفت: این دوستان که اینجا هستند همه سرمایه‌گذارند و انتظار دارند دولت از آنها حمایت کند.

سردار خندانی نبود کنسانتره لازم با قیمت مناسب در منطقه برای دامداران و مراغداران را از مشکلات جدی دانست.

مدیر تعاونی دامداران و مرکز شیر خام هم در ادامه این نشست با اشاره به پایین بودن قیمت شیر  گفت: درآمد مردم روستاهای ما اکثرا از دامداری است، باید هزینه شیر سه برابر باشد تا دامداران متضرر نشوند و به مانندن در روستاها ترغیب شوند.

 عبدالخاق رستمی افزود: نبود قیمت مناسب در جو و شیر برای دامداران یکی از مشکلات بزرگ است.

مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداران بانه در ادامه این نشست گفت: وجود گاز کافی در فصل زمستان برای مرغداری خیلی مهم است، چرا که قطعی چند دقیقه گاز موجب تلف شدن صدها مرغ می‌شود.

ناصر صالحی افزود: یا تسهیلات نیست یا اگر هم تسهیلاتی باشد به جای 4 در صد باید ۵۰ درصد سود پرداخت کنیم. 

وی اضافه کرد: نبود آب کافی و تعرفه بیش از حد اداره آب برای مرغداران دیگر مشکل ماست.

پیشرو رحمانی مدیرعامل و تولید کننده حوزه غذایی و آشامیدنی در ادامه این نشست گفت: نبود کارگاه آموزشی برای آموزش در هر زمینه‌های مورد نیاز روستاییان یکی از مشکلات ما است.

سرمایه گذار گلخانه هیدروپونیک در ادامه این نشست گفت: عدم همکاری مسئولین شهرستان با ما یکی از مشکلات بزرگ ما است؛ لطفا اگر مسئولی همکاری نمی‌کند لطفا در کار ما هم سنگ اندازی نکند .

ناصر جعفری افزود: متاسفانه در کشور ما به صادرات و صادرکننده سخت گرفته می‌شود و از طرف دیگر واردات کالاهای باکیفیت هم جدی گرفته نمی‌شود در صورتی که این دو مکمل یکدیگراند.

برچسب ها :
خبر
دوشنبه, 17 اردیبهشت,1403
کد خبر :
6339
تاریخ انتشار :
دوشنبه, 17 اردیبهشت,1403
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما