دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با حضور رؤسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی کشورهای آسیایی و اتاقهای بازرگانی ایران به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با شعار «آسیایی توانمندتر و منسجمتر از طریق فناوریهای نوین» (۲۹ آوریل ۲۰۲۴) بهمنظور گفتوگو بین اتاقهای بازرگانی برگزار شد که در حاشیهی این اجلاس رئیس اتاق بازرگانی سنندج با دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا ACD، تنی چند از ؤسای اتاقهای بازرگانی حاضر در این اجلاس دیدار کرد.
دومین اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا با حضور رؤسا و نمایندگان اتاقهای بازرگانی کشورهای آسیایی و اتاقهای بازرگانی ایران به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با شعار «آسیایی توانمندتر و منسجمتر از طریق فناوریهای نوین» (۲۹ آوریل ۲۰۲۴) بهمنظور گفتوگو بین اتاقهای بازرگانی برگزار شد که در حاشیهی این اجلاس رئیس اتاق بازرگانی سنندج در دیدارهای جداگانهای با دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا ACD، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی عربستان، نمایندگان و رؤسای اتاقهای بازرگانی قطر، قرقیزستان، هند، مالزی، امارات متحده عربی، ترکیه و تنی چند از رؤسای اتاقهای بازرگانی حاضر در این اجلاس دیدار کرد.
لازم به ذکر است کشورهای عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را در اختیار دارند. این آمار و ظرفیت نشان میدهد که با همکاری اتاقهای بازرگانی و همراهی دولتها میتوان امیدوار بود ملتهای آسیایی با همافزایی به توسعه همهجانبه دست یابند. برگزاری چهار میزگرد پیرامون «فناوری نو»، «گردشگری»، «امنیت غذایی و کشاورزی» و «توسعه پایدار» از جمله برنامههای این اجلاس بود، همچنین در این اجلاس نشستهای دو و سه جانبه رؤسا و اعضای اتاقهای بازرگانی یکی پس از دیگری برگزار میشد.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج در دیدارهای جداگانهای با دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا ACD، عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی عربستان و تنی چند از ؤسای اتاقهای بازرگانی حاضر در این اجلاس دیدار کرد.
دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا ACD در نشستی با رئیس اتاق بازرگانی سنندج گفت: موضوعات مورد توافق کشورهای عضو از طریق انتشار گزارش نتایج اجلاس پیگیری شود.
پورنچای دانویواتانا با بیان اینکه خرسندم که توانستم بهعنوان رئیس ACD در این کنفرانس شرکت کنم، گفت: از تمام کسانی که فرصتی را فراهم کردند که این جلسه برگزار شود، بسیار سپاسگزارم.
وی با اشاره به برگزاری نخستین اجلاس اتاقهای بازرگانی عضو ACD در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه اظهار کرد: این مجمع توسط اتحادیه اتاقهای بازرگانی در ترکیه با عنوان TOBB برگزار شد که در پایان نیاز به گسترش چنین اجلاسهایی برای رسیدن به توافق مورد تأکید قرار گرفت.
دانویواتانا افزود: برایآنکه بتوانیم گفتگوها را بین ۳۵ کشور ACD و همچنین گفتگوهای میان منطقهای را با یکدیگر ادامه دهیم، برگزاری چنین اجلاسی موثر است.
او با تاکید بر اینکه ضروری است اعضای مجمع گفتگوی همکاری آسیا از لحاظ ارتباطات با ایجاد استانداردها و قوانین در موضوع سرمایهگذاری، با یکدیگر تبادلات بیشتری داشته باشند، گفت: در این مسیر موضوعات گوناگونی وجود دارد و نقش حیاتی اتاقهای بازرگانی در این زمینه بسیار مهم است.
دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا با بیان اینکه احتمال دارد، جلسه بعدی اجلاس در کشور قطر برگزار شود، اظهار کرد: علاوه بر اینکه علاقهمند هستم که چنین جلساتی تداوم داشته باشد، همچنین میخواهیم که افراد دستاندرکار به مشکلاتی که در این موضوع وجود دارد بهصورت عمیق فکر کنند تا بتوانیم با همکاریها مشکلات را برطرف کنیم.
پورنچای دانویواتانا ادامه داد: اگر هر کدام از اتاقهای بازرگانی آمادگی خود را بهعنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب شوند در نهایت میتوانیم به اجماع برسیم.
او خاطرنشان کرد: باید بتوانیم همکاریهای چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین مجمعهایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین نیاز است که نتایج توافقات بهصورت گزارش به ACD ارائه شود و از طریق بهبود شرایط مشکلات را برطرف کنیم تا در مسیر توسعه پیشرفت داشته باشیم.
ویژگیهای بارز کردستان این استان را به بهشت سرمایهگذاری تبدیل کرده است
رئیس اتاق بازرگانی سنندج در دیدار با عضو هیأت رئیسهی اتاق بازرگانی و صنایع عربستان با اشاره به ویژگیهای استان کردستان گفت: چشماندازها و مناطق دیدنی، خاک حاصلخیز، ذخایر و منابع سرشار معدنی و سایر پتانسیلهایی که استان کردستان دارد این استان را به یکی از استانهای غنی ایران تبدیل کرده است، به عنوان مثال این استان بیش از 100 جاذبه توریستی دارد، بیش از 51 درصد طلای کشور از معادن استان استخراج میشود، بخش اعظمی از محصولات کشاورزی همچون توتفرنگی، سیبزمینی و گندم و... را تولید میکند، همچنین از طرف دیگر با وجود این حجم از تولید، سرمایهگذاری قابل توجهی در این استان صورت نگرفته است که مجموعه این موارد، استان کردستان را به بهشتی برای سرمایهگذاری و تهیه بسیاری از محصولات و مواد معدنی تبدیل کرده است.
علی اکبر عبدالملکی ادامه داد: استان کردستان از طرفی با محصولات و تولیدات با کیفیت خود و از طرف دیگر با قیمت منطقی و رقابتی این محصولات میتواند بخش قابل توجهی از نیاز بازار امارات را به ویژه در محصولات کشاورزی و مواد معدنی تأمبن کند.
وی مرزی بودن کردستان را نیز فرصتی ارزشمند برای تجارت دانست و گفت: حجم قابل توجهی از کالاها و محصولات مورد نیاز ایران از مرزهای رسمی و بینالمللی استان کردستان وارد میشوند و به همین میزان صادرات نیز از مرزهای ما در جریان است که با وجود تجار و بازرگانان خوشنام در مرزهای کردستان بازرگانان اماراتی میتوانند در کمال امنیت و با آرامش خیال در مرزهای ما فعالیت کنند.
عضو هیأت رئیسهی اتاق بازرگانی و صنایع عربستان نیز گفت: در مجمع قبلی جهانی اتاقهای بازرگانی که در دبی برگزار شد موضوع تغییر سرویسهای اتاقهای بازرگانی در دستور کار قرار گرفت، لذا امیدواریم تغییرات جدیدی در سیستم اتاقها ایجاد شود.
او تصریح کرد: ما آمادگی کامل داریم تا تجارب دیگران را یاد بگیریم و تجارب خود را به اشتراک بگذاریم.
این عضو اتاق عربستان افزود: روابط خوبی با اتاق بازرگانی ایران داشتهایم، اما اکنون نیازمندیم بدانیم چه قدمهایی باید برداشته شود تا بتوانیم مسیر را برای بخشهای خصوصی هموار کنیم و در این مسیر ما به دنبال ایجاد پلهای جدید برای تجارت هستیم و قطعا استان کردستان میتواند یکی از انتخابهای جدی ما برای فعالیتهای اقتصادی همچون سرمایهگذاری، صادرات و واردات باشد.
در پایان این دیدار رئیس اتاق بازرگانی سنندج از هیئت رئیسه اتاق بازرگانی عربستان برای سفر به کردستان دعوت کرد.
مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia Cooperation Dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقهای بین دولتها و سازمانهای منطقهای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بهعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشورهای بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD هستند.