رئیس اتاق بازرگانی سنندج و عضو هیأت رئیسهی فدراسیون شمشیربازی جمهوری اسلامی ایران در جریان مسابقات جهانی شمشیربازی انتخابی المپیک که در کشور گرجستان در حال برگزاری است با سفیر ایران در تفلیس پایتخت این کشور دیدار کرد.
کشاورزی، گردشگری و معدن سرفصلهای تعامل گرجستان و کردستان
رئیس اتاق بازرگانی سنندج و عضو هیأت رئیسهی فدراسیون شمشیربازی جمهوری اسلامی ایران در جریان مسابقات جهانی شمشیربازی انتخابی المپیک که در کشور گرجستان در حال برگزاری است با سفیر ایران در تفلیس پایتخت این کشور دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در این دیدار پتانسیلهای صادراتی کردستان به ویژه محصولات کشاورزی و راههای صادرات این محصولات به گرجستان مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج در ملاقات با سفیر جمهوری اسلامی ایران در گرجستان اظهار کرد: جمهوری گرجستان با جمعیت حدود 4 میلیون نفر نیازمند میزان قابل توجهی محصولات کشاورزی است که با توجه به مساحت، کوهستانی بودن و هوای سردتر نسبت به ایران امکان کاشت برخی از این محصولات را ندارد و باید آنها را وارد کند که این مسئله گرجستان را به بازاری مناسب و منطقی برای مواد معدنی، محصولات کشاورزی و تولیدات دانشبنیان کردستان تبدیل میکند.
علیاکبر عبدالملکی خاطرنشان کرد: با توجه به آبوهوای خوب، طبیعت زیبا و چشماندازهای دیدنی، کردستان پتانسیلهای بالایی هم در حوزهی گردشگری و هم در بخشهای کشاورزی، معدنی و دانشبنیان دارد و از آنجا که کردستان در حوزهی کشاورزی ایران صاحب عنوان است و برخی از محصولات آن آوازهی جهانی دارند، این استان میتواند بخش قابل ملاحظهای از محصولات مورد نیاز گرجستان را تأمین کند، ضمناً استان زیبا و بهشتی کردستان با مردمان فهیم و مهماننوازش میتواند مقصد مناسبی برای توریستهای گرجستانی باشد.
وی در ادامه به بیان توجیهات اقتصادی واردات گرجستان از استان کردستان پرداخت و گفت: گرجستان مانند هرکشور دیگری خواهان تأمین مواد ارزانتر و باکیفیتتر در کوتاهترین زمان ممکن است که به دلایل بسیار منطقی این کشور میتواند بخش قابل توجهی از نیازهای خود، نظیر محصولات کشاورزی را از ایران و از استان کردستان تأمین کند.
عبدالملکی کیفیت اکثر تولیدات و محصولات استان کردستان را بالاتر از استانداردهای مورد نیاز برای صادرات دانست و تصریح کرد: استان کردستان قطب تولید بسیاری از محصولات کشاورزی نظیر توتفرنگی، گندم، سیبزمینی و... است، همچنین مواد معنی کردستان نظیر سنگ مرمر، آوازهی جهانی دارند که تمام این موارد بهعلاوه نزدیکی استان کردستان به گرجستان و بسیاری موارد مثبت دیگر، خرید از کردستان را برای گرجستانیها منطقی و منطبق بر تمام اصول، الزامات و ملزومات تجارت بینالمللی میکند.
وی ضمن اعلام آمادگی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برای تعاملات بیشتر با کشور گرجستان خاطرنشان کرد: این روزها که در دنیا و منطقه برخی موضوعات موجب دور شدن کشورها و حتی دامن زدن به دشمنیها میشوند، لازم است اتاقهای بازرگانی نقش جدیتری بازی کنند و ضمن بالابردن سطح تعامل و مراودات تجاری، به ویژه با همسایگان موجبات شکوفایی هرچه بیشتر اقتصادی و ایجاد امنیت و آرامش در مرزهای طرفین شوند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج اظهار امیدواری کرد: در آیندهای نزدیک هیأتهای تجاری دو طرف دیدارها و جلسات خود را شروع و در مدت زمان کوتاهی این تعاملات به بالاترین میزان ممکن خود برسند.
عبدالملکی در پایان با آرزوی موفقیت برای اعضای تیم ملی شمشیربازی ایران گفت: هرچند این سفر با اهداف ورزشی صورت گرفته است، اما بنده به عنوان یک کردستانی و رئیس اتاق بازرگانی سنندج مانند تکتک هم استانیهایم در خصوص توسعه کردستان احساس تکلیف میکنم و از هر فرصتی برای رایزنی و لابیگری در جهت دستیابی به اهداف بنیاد توسعهی کردستان استفاده میکنم.
در ادامه سفیر ایران در گرجستان نیز با اشاره به اینکه این کشور میتواند بازار مناسبی برای محصولات ایرانی باشد گفت: متأسفانه در سالهای اخیر کشورهای دیگری حتی با فواصل دورتر توانستهاند تا حد زیادی بازار گرجستان را در دست بگیرند.
محمود ادیب ادامه داد: با توجه به قرابت و نزدیکی گرجستان و ایران، تاریخ مشترک و بسیاری موارد دیگر افزایش سطح تعاملات اقتصادی و تجارت با تهیه محصولات مورد نیاز از کشور دیگر موضوعی است که جای کار دارد و باید تا رسیدن به آن تلاش مضاعف صورت بگیرد.
وی با اظهار آمادگی سفارت ایران در گرجستان برای معرفی هرچه بیشتر توانمندیها و محصولات کردستان به مسئولین گرجستانی گفت: برای آشنا شدن گرجستانیها با محصولات کشاورزی استان کردستان سفارت ایران آمادگی دارد هماهنگیهای لازم برای برگزاری نمایشگاه، دیدارهای دوجانبه و سایر موارد لازم را هماهنگ و در این خصوص آسان کاری کند.