دومین جلسهی کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار «بازشماری مشکلات حوزهی گردشگری و تصویب برنامهی کاری در راستای حل مشکلات موجود» و «بحث و بررسی در مورد نارساییهای آموزش فن گردشگری» در محل اتاق سنندج برگزار شد.
اهتمام اتاق بازرگانی سنندج به مقوله آموزش در حوزهی گردشگری
دومین جلسهی کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار «بازشماری مشکلات حوزهی گردشگری و تصویب برنامهی کاری در راستای حل مشکلات موجود» و «بحث و بررسی در مورد نارساییهای آموزش فن گردشگری» در محل اتاق سنندج برگزار شد.
با حضور نمایندگان «معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری»، «اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان»، «دانشگاه کردستان»، «شهرداری سنندج»، تشکل¬های مدعو و اعضای محترم کمیسیون در محل اتاق سنندج برگزار شد.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج در ابتدا ضمن اشاره به دستورکارهای کمیسیون، اقتصاد گردشگری را اقتصادی فراصنفی دانست و توجه به آن را توجه به معیشت اکثریت جامعه به ویژه در جوامع کوچکتر عنوان کرد و افزود: همهگیری گردشگری به ویژه در روستاها به نحوی است که تمام آحاد جامعه را درگیر میکند لذا هر گامی که در حوزه گردشگری برداشته شود، مطمئناً در معیشت شهروندان تاثیر مستقیم خواهد داشت.
فرهاد میمنتآبادی اتاق بازرگانی را تشکُل تشکُلها و رابط دولت و بخش خصوصی معرفی کرد و گفت: از طرفی لازم است اتاق، پایشی در زمینهی ضوابط و مقررات انجام دهد چرا که با توجه به نوپا بودن صنعت گردشگری، بازنگری در بخشنامهها و آییننامهها برای اصلاح و سادهسازی آنها ضروری مینماید و از طرف دیگر اتاق بازرگانی پتانسیلی به نام شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را در اختیار دارد که میتوان با بهرهگیری از آن، قوانین پالایش و بخشنامههای کارگشا به تصویب برسد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه امروز مشکلات سفر به کردستان تا حد زیادی مرتفع شده است، چرا که با از سرگیری پروازهای فرودگاه سنندج، افتتاح فرودگاه سقز و آغاز به کار قطار سنندج ـ همدان تا حدود زیادی فقر زیرساختی استان در حوزه حمل و نقل مسافر برطرف شده است.
میمنتآبادی عدم استفادهی صددرصدی از پتانسیلهای موجود در استان را مشکل بزرگی دانست و اذعان داشت: کردستان به ویژه در حوزه گردشگری استعدادهای زیادی دارد، به عنوان مثال از همین مرزی بودن استان کردستان به خوبی استفاده نشده است که جا دارد با همفکری اعضای محترم کمیسیون، برنامهریزی اصولی انجام شود تا راه چارهای اندیشیده شود.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی سنندج ایجاد کمیتههای تخصصی ذیل کمیسیون گردشگری را موضوعی با اهمیت بالا دانست و ادامه داد: لازم است کمیتههایی مانند گردشگری سلامت، صنایع دستی، هتلداری و بومگردی ذیل کمیسیون ایجاد شود تا به طور تخصصی و ذرهبینی مشکلات ریشهیابی، پیگیری و به امید خدا حل و فصل شوند.
وی افزود: در سطح کشور، برخی اتاقها با انعقاد تفاهمنامههایی از فرصتهای مناسبی بهرهمند شدهاند و ضروری است که اتاق بازرگانی سنندج نیز مانند آنان با ادارات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، شهرداری، مناطق آزاد و هر نهاد دخیل و تأثیرگذار در حوزهی گردشگری تفاهمنامه های دو یا چندجانبه امضا نماید تا گرهای از مشکلات صنعت گردشگری بگشاید.
میمنتآبادی ادامه داد: اخیراً، کمیسیون اقدام به احصای 34 مورد از مشکلات گردشگری کرد که برخی از آنها در سفر ریاست محترم جمهوری به استحضار ایشان و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رسید که حصول نتیجه مطلوب، مستلزم پیگیری است، همچنین سایر مشکلات این حوزه در جلسهی آتی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح خواهد شد.
در ادامه برخی از فعالین حوزهی گردشگری در بخش خصوصی به بیان مشکلات این بخش پرداختند که اهم ابن مشکلات به شرح زیر است:
در خصوص گردشگری روستایی، زمینهی رشد با آموزش روستانشینان و توسعه زیر ساختها مهیا میشود - بدون رشد اعتبارات هیچ اقدامی میسر نیست و امید است اعتبارات در سطح استانی و ملی اختصاص یابد - یکی از مشکلات استانی، پایانههای مسافربری مرز باشماق و بانه است که نیازمند ساماندهی است، که در این خصوص یکی از فعالین پیشنهاد کرد که پایانههای مسافربری از گمرک منفک گردد زیرا بدون این تفکیک نابسامانی ادامه خواهد داشت - دیگر مشکل، حضور واسطهها (دلالان) در حوزهی گردشگری سلامت است که اقدام شایانی در برخورد قانونی با ایشان صورت نگرفته است - همچنین گردشگری سلامت به حالت پزشکمحوری درآمده است در صورتی که باید بیمارستانمحور باشد - دورههای آموزشی مؤثر در جوامع محلی (روستاها) جهت تفهیم موضوع گردشگری برگزار گردد به نحوی که جامعهی مخاطب را با سود و زیان گردشگری آشنا نموده و با کاهش زیان، سود آن را به نفع جوامع روستایی افزایش دهد؛ پیشنهاد میشود دانشگاه کردستان در زمینهی طبیعتگردی همایش ملی «آموزشی ـ تجربی»