×
امروز چهار شنبه, 05 اردیبهشت,1403 - Wednesday, 24 April,2024
یکشنبه, 27 مهر,1399

حمایت بخش خصوصی از حوزه درمان در زمان کرونا قابل تقدیر است...

استاندار کردستان حمایت بخش خصوصی از بخش درمان در زمان ظهور کرونا را قابل تقدیر دانست

سایز متن

سی و هشتمین نشست شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی کردستان با هدف بررسی وضعیت اجرای برنامه های حمایت از فعالان اقتصادی و تولید در کردستان برگزار گردید...

حمایت بخش خصوصی از حوزه درمان در زمان کرونا قابل تقدیر است

سی و هشتمین نشست شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی کردستان با هدف بررسی وضعیت اجرای برنامه های حمایت از فعالان اقتصادی و تولید در کردستان با حضور استاندار، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری، فرشادان نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران، رحیمی نماینده سقز و بانه در مجلس، اعظمی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل، مدیران کل تامین اجتماعی، مالیات، صمت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فعالین بخش خصوصی در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد.

استاندار کردستان حمایت بخش خصوصی از بخش درمان در زمان ظهور کرونا را قابل تقدیر دانست

استاندار کردستان حمایت بخش خصوصی از بخش درمان و سرپا نگداشتن واحدهای تولیدی در زمان ظهور کرونا را قابل تقدیر دانست و گفت: از بخش خصوصی تقدیر و تشکر می کنم که در این شرایط هم تلاش کردند خود را سرپا نگه دارند و هم به بخش بهداشت و درمان کمک و از آنان حمایت کردند.

بهمن مرادنیا افزود: از بخش خصوصی تقاضا دارم به این پایداری ادامه دهند تا تعطیلی کارگاه ها و بیکاری کارگران اتفاق نیفتد که در این راستا باید تمام دستگاه های ذیربط همه توان و تلاش خود را برای حمایت و همکاری با واحدهای تولیدی و اقتصادی استان به کار بگیرند.

وی تصریح کرد: تمام تلاش استان بر این است که بخش بیشتری از سهم تسهیلات کشور، در استان جذب و پرداخت شود.

وی در ادامه خواستار رفع مشکل پرداخت بیمه کارگران کارگاه ها و شرکت های بدهکار و همچنین پرداخت سهم رانندگان از بیمه بیکاری شد.

کمک‌های کرونایی همچنان تداوم دارد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به عملکرد فعالان اقتصادی در زمینه حمایت از جامعه در برابر بیماری کرونا گفت: در اوایل ورورد ویروس کرونا به کردستان فعالان اقتصادی بخش خصوصی استان با محوریت اتاق تصمیم به کمک به نهادهای درمانی و حمایت از افراد آسیب پذیر گرفته و با برنامه ریزی¬های به عمل آمده سریعا وارد عمل شدند تا بتوانند در جلوگیری از شدت عمل این بیماری نقش ایفا کنند.

سید کمال حسینی افزود: به محض ورود کرونا دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی اقدامات گوناگونی برای کاهش آسیب پذیری واحدهای تولیدی انجام داد که اهم آنها عبارتند از 1- اعلام فراخوان در راستای نظر سنجی از فعالان اقتصادی 2- استقرار سامانه¬های نظر خواهی و میزان بازخوردها 3 برگزاری جلسات کارشناسی 4 ارسال راهکارهای پیشنهادی به به استانداری.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات اتاق سنندج تشکیل کمپین نفس با هدف هم افزائی و همیاری عمومی فعالان اقتصادی کردستان برای عبور از بحران کرونا بود که در مرحله اول این کمپین اقدام به تهیه تجهیزات پزشکی به مبلغ 15 میلیارد ریال نموده و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار داد که شامل 780 عدد شیلد محافظ، 780 عدد عینک یکبار مصرف، 650 عدد کلاه سفید یکبار مصرف، 585 عدد کلاه تمام فیلتر، 1300 دست لباس یکبار مصرف گان، 780 دست لباس یکبار مصرف اورال، 1300 جفت دستکش جراحی سری 1 ، 11 هزار و 800 جفت دستکش جراحی سری 2 ، 1200 جفت دستکش معاینه، 650 جفت دستکش معاینه، 50 دستگاه پالس اکس متر انگشتی، 2 دستگاه ونتیلاتور ثابت، 10 دستگاه ونتیلاتور بای پپ، 3 گالن مایع ضد عفونی نانو ذرات کلوئیدی، 10 دستگاه مانیتور علایم حیاتی و 15 دستگاه اکسی متر ثابت.

حسینی افزود: در مراحل دوم اقلام محافظت شخصی بیمارستانی به مبلغ 1 میلیارد ریال شامل 2370 جفت ماسکN 95، 5 دستگاه اکسی متر و 24 دستگاه تب سنج، در مرحله سوم پیرو درخواست سازمان¬های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگاه علوم پزشکی پک بهداشتی شامل محلول ضد عفونی دست، مایع دست شوئی، دستکش و برشور آموزشی با هدف حمایت از بیماران سرطانی، هموفیلی و دیابتی، تالاسمی، MS  و اقشار آسیب پذیر تهیه و در اختیار مراکز درمانی و انجمنهای خیریه قرار گرفت.

سید کمال حسینی افزود: تهیه و توزیع اقلام بهداشتی، 2370 عدد ماسک، 5 دستگاه اکسیمتر، 24 دستگاه تب‌سنج در بین بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و 1500 پک بهداشتی به ارزش 174 میلیون تومان میان اقشار آسیب‌پذیر کردستان از اهم اقدامات انجام شده است.

وی تصریح کرد: ضدعفونی کردن مرز باشماق با هماهنگی فعالان اقتصادی، تهیه و توزیع 500 پک بهداشتی و محلول ضدعفونی میان فعالان اقتصادی جزو ضروری ترین اقدامات بود زیرا بخش بزرگی از واردات و صادرات و ترددهای انسانی در این مرز انجام می¬شود و نباید در این راستا کوچکترین اهمالی روی دهد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج خاطرنشان کرد: تهیه دستکش، ماسک، تب‌سنج و چنددستگاه وینتلاتور به ارزش 450 میلیون تومان و توزیع 5 میلیارد ریال بسته معیشتی میان خانوارهای آسیب‌پذیر از دیگر اقدامات انجام شده کرونایی بخش خصوصی در کردستان است.

وی با اشاره به کمک 500 میلیون تومانی دکتر سید مهدی فرشادان برای توزیع در میان اقشار آسیب پذیر گفت: در این مدت که کرونا عرصه زندگی را بر اقشار ضعیف جامعه تنگ نموده دکتر سید مهدی فرشادان نماینده محترم سنندج، دیواندره و کامیاران در یک حرکت انسان دوستانه 500 میلیون تومان کمک نقدی در اختیار اتاق سنندج قرار داد و این نهاد هم آن را در قالب کارتهای هدیه 300 هزار تومانی توزیع نمود که این حرکت را باید ارج نهیم.

  حسینی اعلام کرد: کمک‌های کرونایی همچنان تداوم دارد.

بانک‌های عامل استان در پرداخت تسهیلات کرونا سخت‌گیری نکنند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان حمایت از فعالان اقتصادی را رویکرد اصلی دولت و مدیریت ارشد استان دانست و گفت: کرونا توانست خسارات بزرگی در حوزه اقتصادی به استان وارد کند که برای جبران آن نیاز به همکاری و سرعت عمل تمامی ارگانها و نهادهای صنفی دارد.

خالد جعفری افزود: باید ستاد حمایت از واحدهای آسیب‌دیده از کرونا در اتاق بازرگانی تشکیل شود تا از این طریق بتوان مشکلات واحدهای زیان دیده را با سرعت و دقت بیشتری شناسایی و راهکارها از طریق این ستاد بررسی و جهت رفع مشکل، به کارگروه رفع موانع تولید ارجاع داده شود.

وی در ادامه اظهار کرد: کشاورزی کردستان یکی از بخشهای آسیب دیده از کروناست که نیاز به رسیدگی سریع دارد که در این راستا واحدهای نیمه فعال و راکد بخش کشاورزی و صنعت کردستان شناسایی و برنامه‌هایی همچون تأمین منابع مالی برای حمایت از آنان در نظر گرفته شده است.

جعفری اعلام کرد: خوشبختانه کردستان در بخش پرداخت تسهیلات کرونایی جزو 4 استان برتر موفق کشور است.

این مقام مسئول افزود: 209 میلیارد تومان تسهیلات کرونایی برای پرداخت به مشاغل و واحدهای آسیب‌دیده از کرونا در کردستان ابلاغ شده است که یکی از سرفصلهای پرداخت این اعتبار اعطاء تسهیلات 12 تا 16 میلیون تومانی ویژه به واحدهایی است که در دوران کرونا نیروی انسانی خود را اخراج نکردند.

 وی در ادامه اظهار کرد: تسهیلات 6 میلیون تومانی به واحدهای فاقد بیمه آسیب‌دیده از کرونا اختصاص یافته است.

 عنوان کرد: افراد بیکار و کارگاه‌های آسیب‌دیده 120 میلیارد تومان درخواست تسهیلات به بانک‌ها دادهاند که تابحال 60 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان خطاب به بانک‌های عامل استان گفت: در پرداخت تسهیلات کرونا سخت‌گیری نکنید و کسب رتبه نهم پرداخت تسهلات برای استانی که آسیبهای فراوانی از کرونا دیده قابل قبول نیست.

وی با بیان اینکه افزایش تسهیلات پرداختی و درصد منابع بانک‌های استان همواره جزو دغدغه‌هایمان است، اذعان کرد: متأسفانه در حال حاضر کردستان 6 دهم درصد سپرده و رتبه 26 کشور را داشته، در حالی‌که هرچقدر درصد سپرده افزایش پیدا کند، میزان پرداختی‌ها نیز بیشتر خواهد شد، از ابتدای سال‌جاری تاکنون نیز 4 هزار و 182 میلیارد تومان تسهیلات در کردستان پرداخت شده که خوشبختانه روند نسبت به سالیان گذشته افزایشی بوده است.

تسهیلات اشتغال و حوزه تولید کردستان راستی‌آزمایی می‌شود

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان گفت: راستی‌آزمایی تسهیلات پرداخت شده برای حوزه اشتغال و تولید در استان اجرایی می‌شود که مقدمات انجام این کار انجام شده و از همه مسئولان دستگاه‌های مربوطه نیز انتظار می‌رود ما را در پیشبرد این کار یاری دهند چراکه تسهیلات حق و مربوط به جوانان کردستان است.

رضا اعظمی هدف از انجام این کار را جلوگیری از رانت دانست و افزود: گاهاً افرادهایی به‌نام اشتغال تسهیلات دریافت کرده اما در جاهای دیگه برای خرید ملک هزینه کرده‌اند، که باید بررسی و مشخص شود.

وی تصریح کرد: باید بانک‌ها تسهیلات کلانی که در قالب طرح‌های اشتغال‌زایی پرداخت کرده، به دادگستری اعلام کند تا موضوع پیگیری شود.

وی به اقدامات انجام‌شده دادگستری در حوزه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: تاکنون جلسات زیادی با مدیران بانک‌ها برگزار شده و تفاهم‌نامه‌هایی نیز در راستای حمایت از تولید منعقد شده تا بانک‌ها قبل از هرگونه اقدام علیه واحدهای تولیدی، مشکلات به‌صورت میانجیگری برطرف شود اما متأسفانه برخی از بانک‌ها پای کار نیامدند.

اعظمی در ادامه اظهار کرد: «حمایت از تولیدکنندگان واقعی» و «جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی» هدف و جزو اولویت برنامه‌های دادگستری است تا از این طریق مانع از تعطیلی واحدهای تولیدی کردستان شویم، کمااینکه چتر حمایت قضایی را به سوی تولیدکنندگان واقعی پهن کرده و در خدمتشان هستیم.

اعظمی یادآور شد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون دو واحد تولیدی تعطیل شده را حمایت کرده و هم‌کنون مجدداً به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

 1750 واحد صنفی متخلف از پروتکل‌های کرونا در کردستان پلمب شد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با تاکید بر ضرورت حمایت از حوزه درمان برای مقابله با کرونا گفت:  سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به عنوان سازمان پشتیبان دانشگاه علوم پزشکی برای تأمین اقلام بهداشتی و خورد و خوراک مردم ورود کرد که نخستین اقدام صورت گرفته پس از شیوع کرونا با توجه به نیاز جامعه به لوازم بهداشتی و مواد شوینده، 5 واحد تولیدی در زمینه تولید مایع ضدعفونی دست وارد چرخه تولید شد.

محمد دره وزمی افزود:  این تلاش کماکان ادامه دارد و نیاز مردم را برطرف ساخته است.

وی تصریح کرد: تأمین ماسک یکی از ضرورت‌های شرایط کرونایی است که پس از شیوع ویروس کرونا در استان تولیدکنندگان ماسک شناسایی و 7 واحد تولیدی ماسک راه‌اندازی شده که برای 4 واحد پروانه صادر و 3 واحد باقیمانده در حال اخذ پروانه هستند.

وی در خصوص نظارت بر اصناف در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مبارزه با گران فروشی اعلام کرد: در طول شش ماه 38 هزار واحد بازرسی از مراکز توزیع لوازم بهداشتی صورت گرفته و 1750 واحد صنفی که پروتکل‌ها را رعایت نکردند و پلمب شد.

وی با اعلام خبر حمایت کامل دولت از مشاغل آسیب‌دیده گفت: مانع کار هیچ واحد تولیدی در بحش صنعت و معدن نبودیم و همه واحدها سر پا بودند و هیچ واحدی به دلیل کرونا تعطیل نشده است.

۶۰ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل آسیب‌دیده از کرونا در کردستان پرداخت شد‌

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد سهمیه استان از تسهیلات کرونا گفت: به محض شیوع کرونا در کردستان تاثیر منفی آن بر اقتصاد استان پیش بینی میشد بر این اساس اقداماتی که منجر به پرداخت تسهیلات به اقشار آسیب دیده و 14 رسته اعلام شده در دستور کار قرار گرفت.

برهان صلواتی افزود: اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در دو بحث حمایت از مشاغل در زمینه بیمه و بحث پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب‌دیده از ویروس کرونا ورود کرده است.

وی افزود: افراد بیکار شده که متقاضی بیمه بیکاری بودند بر اساس دستورالعمل ستاد مبارزه با کرونا تا 31 اردیبهشت تعداد 13 هزار و 601 نفر متقاضی استفاده از بیمه بیکاری بودند که حدود 9 هزار و یکصد نفر مشمول استفاده از تسهیلات بیمه بیکاری شدند.

صلواتی در خصوص وضعیت پرداخت تسهیلات اظهار کرد: در بحث پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب‌دیده نیز بر اساس آمار سامانه کارا یکصد و 20 میلیارد طرح در قالب 9229 پرونده معرفی شده که تا این تاریخ حدود 60 میلیارد تومان از این اعتبارات در قالب 5490 پرونده پرداخت شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان با اشاره به اینکه در ظرف یکماه اخیر آمار پرداختی ثابت مانده است، خاطرنشان کرد: رتبه ما در کشور 15 است که انتظار می‌رود بانک‌های عامل همکاری‌های لازم را در خصوص پرداخت تسهیلات 60 میلیارد تومان دیگر طرح تعریف شده، لحاظ کنند.

بیش از ۴۰میلیارد ریال تسهیلات کشاورزی در کردستان پرداخت شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با انتقاد از روند حمایت از بخش کشاورزی گفت: در مرحله اول برای پرداخت تسهیلات کرونایی 13 رسته انتخاب شده بودند که بخش کشاورزی در میان رسته‌هایی که آسیب دیده بودند، تعریف نشده بود که پس از پیگیریهای وزارتخانه رسته چهاردهم تحت عنوان بخش کشاورزی به لیست رسته‌های آسیب دیده از کرونا اضافه شد.

محمد فرید سپری افزود: واحدهای تولیدی به‌ویژه گلخانه‌ها و واحدهای تولید قارچ و شیلات بخش کشاورزی نیز متضرر شد و با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی این مشاغل شناسایی شد.

وی در ادامه اظهار کرد: پس از اطلاع‌رسانی صورت گرفته 221 طرح به مبلغ 12 میلیارد و هفتصد و 10 میلیون تومان مشخص شد که 58 واحد انصراف داده و در نهایت 195 طرح به میزان 11 هزار و 256 میلیون تومان به بانک‌های عامل با اشتغال 941 نفر معرفی شد که تا کنون 84 واحد به میزان 4 میلیارد و 656 میلیون تومان پرداخت شد.

وی در ادامه انتقادات تصریح کرد: تسهیلات در نظر گرفته شده در بخش کشاورزی تنها در زمینه حفظ نیروی کار است در بخش کشاورزی ما خسارت‌های زیادی را در زمینه  تولید داشته است.

نگاه  به بخش کشاورزی در ستاد مقابله با کرونا یک نگاه صنفی صرف است

 رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج خواستار تغییر در نگرش به بخش کشاورزی شد و گفت: برخورد با کشاورزی در حوزه سیاست‌گذاری برخورد نادرستی است و نهادهای متولی در زمان اقدامات حمایتی دوران کرونا به گزارش‌های تدوین شده و پیشنهادهای ارائه شده توسط نهادهای صنفی و اتاق بازرگانی ترتیب اثر داده نشد.

محمد سعید احمدپناه افزود: بیش از 150 میلیارد تومان خسارت کرونایی در بخش کشاورزی داشته‌ایم و متأسفانه سیاست‌های اشتباه کماکان باقی است.

وی تصریح کرد: نگاهی که به بخش کشاورزی در ستاد مقابله با کرونا وجود دارد یک نگاه صنفی صرف است در صورتی که باید یک نگاه تولیدی باشد.

ستاد احیای واحدهای تولیدی در اتاق سنندج تشکیل شود

 نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج خواستار تشکیل ستاد احیای واحدهای تولیدی در اتاق سنندج شد و اظهار کرد: ویروس کرونا لطمات زیادی به همه مشاغل وارد کرده است که برای بهبود روند رسیدگی به جبران زیانها باید ستاد احیای واحدهای آسیب‌دیده از کرونا در اتاق بازرگانی تشکیل شود.

 فاروق کیخسروی افزود: پیشنهاد می‌شود که کمیته‌های مختلفی متشکل از سازمان‌ها و ادرات از جمله صمت، کشاورزی، گردشگری و اصناف در ستاد احیای واحدهای آسیب‌دیده اتاق بازرگانی تشکیل شود.

انتقاد نماینده سنندج در مجلس از سیستم بانکی

نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی شبکه بانکی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: بارها از بانک‌ها درخواست شده که تسهیل گر و در زمینه کمک کردن به کسانی که از کرونا آسیب دیده‌اند، تلاش کنند.

سید مهدی فرشادان افزود: آماری که اداره کار داده آمار واقعی و جالبی نیست چراکه 120 میلیارد درخواست تسهیلات شده و این در حالی درخواست شده که استان کردستان یک درصد از سپرده‌های بانکی را داراست.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه کمتر از یک درصد تسهیلات را در اختیار داریم اما بانک‌ها تسهیلات را به سختی پرداخت کرده و در حق مردم ظلم می‌کنند.

فرشادان با اعلام اینکه بانک‌ها می‌توانستند تسهیلات مازاد را پرداخت کنند، تصریح کرد: اگر می‌توانستیم این تسهیلات را دریافت کنیم در زمینه سرمایه‌گذاری و توسعه اشتغال بهره می‌بردیم.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: از استاندار و دستگاه‌های نظارتی میخواهیم تا به این مقوله ورود کنند و جویای دلیل عدم پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها شوند زیرا بخشی از منابع به خرید دلار، سکه و ارز سوق داده شد.

ورود مجلس به ‌تأمین کالای اساسی اقشار نیازمند جامعه

نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تلاش‌ها در راستای مدیریت اوضاع و جلوگیری از رکود فعالیت‌ها و شرایط اقتصادی است گفت:: کادر بهداشت و درمان نیز در حال تلاش برای حفظ سلامت مردم و برگشت آرامش به جامعه هستند.

بهزاد رحیمی افزود: نمایندگان مجلس خدمتگزاران مردم بوده و خود را در کنار بخش خصوصی دیده و به همین خاطر از کسب و کار و تولید حمایت خواهند کرد.

وی تصریح کرد: وضعیت تولید در کشور به نحوی بود که با مدیریت خوب آن شاهد بازگشت آرامش در جامعه بودیم.

وی با ذکر اینکه در پیک جدید کرونا قرار گرفته‌ایم، ادامه داد: نباید خدمات به خاتمه برسد و مردم انتظار دارند و چشم امیدشان به ماست که حامی آنها باشیم.

رحیمی در ادامه اظهار کرد: نباید از برنامه‌های ارائه شده عقب‌نشینی شود و نباید از تلاش، مشارکت و روحیه جهادی مردم غافل شد.

وی اذعان کرد:  بسیاری از فعالان حوزه اقتصادی به دلیل تعطیلی و رکود کسب و کارشان نیازمند کمک هستند.

 

 

برچسب ها :
خبر
یکشنبه, 27 مهر,1399
کد خبر :
61
تاریخ انتشار :
یکشنبه, 27 مهر,1399
تعداد مشاهده :
141
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما