×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
یکشنبه, 05 آذر,1402

بررسی مسائل و مشکلات شهرک‌های صنعتی؛

دستور کار شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان

سایز متن

کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با دستور کار بررسی مسائل و مشکلات شهرک‌های صنعتی استان و موانع توسعه کردستان ارائه مناسب‌ترین راهکارها جهت جمع‌بندی و طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با حضور اعضای هیات رئیسه اتاق سنندج، مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی استان، نمایندگان استانداری کرستان، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، کمیسیون صنعت اتاق سنندج، شرکت شهرک های صنعتی، اداره کل صنعت، معدن و تجارت و مدیران عامل شرکت های خدمات ع

بررسی مسائل و مشکلات شهرک‌های صنعتی؛

دستور کار شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان

کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با دستور کار بررسی مسائل و مشکلات شهرک‌های صنعتی استان و موانع توسعه کردستان ارائه مناسب‌ترین راهکارها جهت جمع‌بندی و طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با حضور اعضای هیات رئیسه اتاق سنندج، مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی استان، نمایندگان استانداری کرستان، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، کمیسیون صنعت اتاق سنندج، شرکت شهرک های صنعتی، اداره کل صنعت، معدن و تجارت و مدیران عامل شرکت های خدمات عمران شهرستان های بانه، کامیاران، سنندج، قروه و دهگلان برگزار شد.

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با بیان اینکه در جلسات کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان باید ضمن احصای مسائل و مشکلات نسبت به دسته‌بندی و اولویت بندی آنها نیز اقدام شود تا در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی موارد با اولویت بالاتر و همه‌گیری بیشتر مطرح شود، خاطرنشان کرد: همه ما کم و بیش نسبت به مشکلات موجود در جامعه به ویژه در راه صنعت و تولید واقف هستیم و اینکه استان کردستان مطابق پایش‌های انجام شده توسط اتاق ایران در زمستان ۱۴۰۱ بدترین محیط کسب و کار کشور را داشت نیز گویای وجود همین مشکلات است، لذا در جلسات کارگروه کارشناسی باید نسبت به تهیه یک بانک اطلاعاتی از نارسایی‌ها و راهکارهای پیش رو اقدام شود تا به اصطلاح با دست پر در نشست آتی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی حاضر شویم و در راستای حل مسائل و مشکلات مصوبات تأثیرگذاری بگیریم.

محمدسعید احمدپناه داشتن خروجی برای این جلسات را ضروری دانست و ضمن اعلام اینکه خروجی و مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به اطلاع مردم و فعالین اقتصادی استان در حوزه‌های مختلف خواهد رسید تصریح کرد یکی از مشکلات مشترک میان فعالین اقتصادی و تولید کنندگان استان کردستان داشتن اعتبار و سرمایه در گردش است که می‌‌توان آن را به خون داخل رگ‌های بدن یک انسان که کار رساندن مواد مغزی به عظله‌ها و سایر نقاط را انجام می‌دهد تشبیه کرد لذا باید مشکلات دریافت تسهیلات و بعضاً عدم همکاری بانک‌ها و سایر موارد در شورای گفتگو مطرح شود.

وی به پایین بودن میزان فعالیت واحدها و به تبع آن نرخ اشتغال در شهرک‌های صنعتی استان اشاره کرد و ضمن اظهار امیدواری برای ایجاد زیرساخت‌های لازم در شهرک‌های صنعتی و فعال شدن واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل و صاحب کار شدن جوانان گفت: متاسفانه در حال حاضر جوانان استان که سرمایه‌های اصلی ما به شمار می‌روند، برای کار و تامین هزینه‌های زندگی خود به خارج از استان و یا خارج از کشور مهاجرت می‌کنند لذا باید اولویت ما کمک به واحدهای نیمه تعطیل و سپس واحدهای خارج از مدار تولید باشد تا ضمن بازگشت این واحدها به چرخه‌ی تولید، زمینه اشتغال جوانانمان فراهم شود.

نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی سنندج نیز در این جلسه دستیابی به یک دیالوگ مشترک میان فعالین صنعتی راه سنگ بنای احصای مشکلات دانست و گفت: سرمایه‌گذاران، فعالین اقتصادی و صنعتی باید ضمن مطالبه‌گری به یک ادبیات مشترک دست پیدا کنند تا بتوانند نسبت به حل مشکلات پیش رو و مطالبه‌گری از دولت اقدام کنند.

فرید فتوحی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را بهترین ظرفیت برای یافتن راه چاره مشکلات فعالین اقتصادی بخش خصوصی دانست و گفت: کارگروه‌ شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی می‌تواند در دو بخش فعال باشد؛ نخست احصا و حل مشکلات موجود بر سر راه سرمایه‌گذاری‌هایی است که قبلاً انجام شده و بخش دوم هم استفاده از تجربیات کسب شده‌ی قبلی در پروژه‌ها و طرح‌های در دست احداث و اجرا، تا مشکلاتی که در گذشته مثلاً در شهرک‌های صنعتی قدیمی وجود داشته‌اند را در آینده و در شهرک‌هایی که احداث خواهند شد نداشته باشیم.

وی بدنه دولت خصوصا در استان کردستان را همراه و همگام بخش خصوصی دانست و اظهار امیدواری کرد: از ظرفیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بیشترین و بهترین بهره حاصل شود.

مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به فعالیت‌های این کارگروه اشاره کرد و گفت: از نشست قبل شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی تا به امروز کارگروه‌های کارشناسی شورا در شهرستان‌های سقز، بانه و قروه ضمن بازدید از واحدهای تولیدی صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی و نشست با فرمانداران و مدیران دولتی این شهرستان‌ها در صدد احصای مسائل و مشکلات و در صورت امکان حل آنها در شهرستان مربوطه اقدام کرده است.

ارسلان فداکار عدم تامین زمین برای توسعه و ایجاد شهرک‌های صنعتی جدید یا اختصاص به واحدهای تولیدی، کمبود یا فقدان آب، ضعف آنتن دهی و نبود خط تلفن ثابت، آسفالت و معابر نامناسب، ورودی‌ها و دوربرگردان‌های حادثه‌خیز، نبود گشت و بازرسی برای ایجاد امنیت، مستقر نبودن آمبولانس و آتش نشانی، مشخص نبودن محل دپوی پسماند، قطعی برق، عدم صدور سند مالکیت واحدهای مستقر، عدم حضور نماینده‌ی شرکت شهرک‌ها در اکثر شهرستان‌ها را از اصلی‌ترین مشکلات واحدهای تولیدی صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی استان عنوان کرد.

وی با اعلام اینکه دستور کار شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آتی در مورد مسائل و مشکلات واحدهای صنعتی تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی استان کردستان است اظهار امیدواری کرد: با حضور استاندار به عنوان عالی ترین مقام اجرایی استان و رئیس شورای گفتگو و سایر اعضای اصلی شورا و مدیران شرکت‌های خدمات‌رسان نظیر آبفار، برق، گاز و مخابرات اکثر مشکلات واحدهای صنعتی استان کردستان حل و فصل شود.

مدیرعامل شرکت خدمات عمران شهرک صنعتی شماره ۱ سنندج با اشاره به اینکه این شهرک یکی از شهرک‌های قدیمی استان است گفت: چون این شهرک ۳۲ سال پیش تاسیس شده است شرکت شهرک‌های صنعتی کار ایجاد آن را تمام شده می‌داند، لذا خدمت چندانی در این شهرک ارائه نمی‌دهد.

توفیق احمدی واحدهای مستقر در این شهرک را عملاً غیر فعال دانست و گفت: در این شهرک اکثر واحدها یا به انبار تبدیل شده‌اند و یا غیرفعال هستند و در عمل کارگاه‌های تولیدی انگشت شماری فعالیت دارند که از 400 واحد موجود تنها 20 درصد فعال هستند.

مدیرعامل شرکت خدمات عمران شهرک صنعتی شماره ۱ سنندج عدم تحویل اسناد مالکیت بخشی از واحدها به مالکان آنها را دلیل ناتوانی در اخذ تسهیلات بانکی عنوان کرد و افزود: بانک‌ها برای دادن تسهیلات به اسناد مالکیت نیاز دارند و چون برخی از واحدها این اسناد را در اختیار ندارند عملاً نمی‌توانند تسهیلاتی کسب کنند.

احمدی پیشنهاد پرداخت درصدی از ارزش افزوده‌ی کسب شده توسط ادارات کل امور مالیاتی هر استان به شهرک‌های صنعتی و توجه به شهرک‌های موجود به جای ایجاد شهرک‌های جدید را مطرح و دیگر مشکلات موجود در شهرک صنعتی شماره یک سنندج را اینچنین برشمرد: نبود سرویس بهداشتی، فقدان گیت ورودی و نگهبانی، نبود فضای سبز، قطع و به سرقت رفتن سیم تلفن بخشی از شهرک، عبور و مرور روستا و ‌شهرک‌های بالادست از داخل شهرک.

مدیرعامل شرکت خدمات عمرانی شهرک صنعتی بانه با اشاره به وجود 70  واحد در این شهرک صنعتی کمبود آب راه از مهم‌ترین مشکلات این واحدها دانست و گفت: چاه‌هایی که از گذشته وجود داشته‌اند از جانب برخی گاوداری‌های غیرمجاز همسایه‌ی شهرک مصادره شد، لذا واحدهای مستقر در شهرک صنعتی در زمینه تامین آب مورد نیاز خود به شدت مشکل دارند.

ابراهیم دانش خاکی بودن معابر شهرک صنعتی بانه را از دیگر مشکلات موجود دانست و عنوان کرد: بخش کوچکی از معابر شهرک صنعتی آسفالت شده‌اند که متاسفانه در این بخش اقدام به جاگذاری لوله‌های آب، فاضلاب و سایر تاسیسات نشده است، سایر بخش‌ها هم خاکی هستند که واحدهای موجود در شهرک با هزینه خودشان اقدام به تسطیح و آماده سازی آن معابر کرده‌اند و در حال حاضر آماده‌ی اجرای آسفالت و روسازی می‌باشند.

 وی به ورودی نامناسب شهرک صنعتی بانه اشاره و اذعان کرد: مالکین قدیم زمین‌های مجاور بخش ورودی شهرک، به علت پرداخت نشدن برخی از حق و حقوقشان، هر بار با ایجاد تنش مانع از آسفالت و بهسازی ورودی این شهرک می‌شوند.

عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کردستان و فعال در بخش صنعت این استان با اشاره به اینکه سه پروانه بهره‌برداری دارد گفت: ای کاش هرگز مجوز واحد تولیدی صنعتی اخذ نمی‌کردم.

وی ادامه داد: امسال در استان کردستان به هیچ وجه تسهیلات تبصره ۱۸ پرداخت نشده است در حالی که در استان‌های دیگر این تسهیلات پرداخت می‌شود.

عطایی ارائه آمار هنگام مطرح کردن مباحث را الزامی دانست و گفت باید هر کسی که سخنی می‌گوید با ارائه راهکار کارشناسی آمار و عدد و رقم ارائه کند مثلاً بگوید در فلان واحد در فلان شهرک صنعتی این تعداد نفر کار می‌کنند، واحد این میزان درآمد داشته و این مبلغ هم مالیات پرداخت شده است.

وی نبود زیرساخت‌هایی نظیر حصارکشی، امنیت، خدمات عمومی و غیره را از جمله مشکلات در شهرک‌های صنعتی دانست.

مدیرعامل شرکت خدمات عمرانی شهرستان کامیاران و یکی از فعالین تولیدی این شهرستان با مشترک دانستن مشکلات موجود در شهرک‌های صنعتی گفت: اساسی‌ترین مشکل واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی شهرستان کامیاران در اختیار نداشتن سند تک برگ است لذا پیشنهاد می‌شود در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به صورت تخصصی و همه جانبه فقط بر روی تهیه سند تک برگ تمرکز شود و تا این مشکل حل نشده است مشکلات دیگری مطرح نشود.

کاوه احمدی  واحدهای موجود در شهرک صنعتی کامیاران را ۱۰۴ واحد عنوان کرد و گفت: از این تعداد فقط ۱۲ واحد آنها فعال هستند.

وی در ادامه تصریح کرد: امسال طبق آمار یک هزار میلیارد تومان تسهیلات در استان پرداخت شده است، می‌خواهم بدانم این مبلغ به چه کسی و چگونه پرداخت شده است؟

در ادامه مدیرعامل شهرک صنعتی قروه اذعان کرد: در مورد قوانین مشکل اساسی داریم چرا که طبق قانون ادارات تامین اجتماعی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی فقط منتظر شکایت یک کارگر هستند تا کارفرما را به صلابه بکشند که باید با اصلاح قوانین جلوی این دست ناعدالتی‌ها را گرفت.

ابراهیمی بانک‌ها را مخالف هرگونه تولید و صنعت دانست و گفت: چون بانک‌ها نمی‌توانند واحدهای تولیدی و صنعتی را به راحتی مصادره کنند و این واحدها برای بانک‌ها سهل الوصول نیستند به آنها تسهیلاتی پرداخت نمی‌شود چون بانک‌ها سند منزل مسکونی را ترجیح می‌دهند.

وی خاطر نشان کرد: از 100 واحد موجود در شهرک صنعتی دلبران تنها 20 واحد فعال هستند.

مدیرعامل شرکت خدمات عمران شهرک صنعتی دهگلان هم گفت: شرکت شهرک‌های صنعتی بودجه‌ای برای توسعه شهرک‌ها ندارد و مطابق قانون مدیریت شهرک‌ها را به شرکت خدمات عمران واگذار کرده به این معنی که کارهای خودمان را به خودمان محول کرده است.

سالاری نسب در خصوص واحدهای فعال در این شهرک هم تصریح کرد: از 199 قرارداد ایجاد واحد در این شهرک تنها 62 واحد عملیاتی شده و فعال هستند.

در ادامه رئیس اداره طرح و توسعه اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان سهم استان از تسهیلات تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۱ در بخش صنعت را ۳۰۶ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از این میزان ۵۰ درصد سرمایه در گردش و ۵۰ درصد هم سرمایه ثابت پیش بینی شده است که قرار بود بانک‌ها  با دو برابر کردن این مبلغ آن را در اختیار فعالین اقتصادی قرار دهند که طبق استعلام ما مجموعاً در بانک‌های عامل ۵.9 میلیارد تومان نقد و ۸۴ میلیارد تومان  اوراق خزانه دیده شده است.

طاهرخانی ادامه داد: در سال جاری ۲۹ واحد جهت دریافت ۲۹۴ میلیارد تومان تسهیلات به بانک‌ها معرفی شدند که در این میان تنها دو واحد توانسته‌اند مبلغ ۸ میلیارد تومان دریافت کنند.

وی تعداد کل واحدهای صنعتی استان را ۶۲۸ واحد معرفی کرد و گفت : اکثر این واحدها با ۱۰۰ درصد توان کار نمی‌کنند.

در پایان جلسه نماینده شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان و معاون فنی این شرکت به مسائل و موضوعات مطرح شده در این جلسه پاسخ داد و با بیان اینکه برخی از موارد طرح شده نظیر ورودی شهرک‌ها یا آنتن دهی موبایل به این شرکت برنمی‌گردد گفت: نگهداری فضای سبز شهرک‌های صنعتی و تصفیه‌خانه فاضلاب هرچند مطابق قانون وظیفه شرکت شهرک‌ها نیست، اما این شهرک‌ سالانه مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان برای این دو مورد هزینه می‌کند.

اکاشه احمدی صدور سند مالکیت برای واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی را در حال اجرا دانست و گفت: هم سال گذشته و هم امسال این مهم به صورت جدی در حال انجام است.

وی وظیفه شرکت شهرک‌های صنعتی را تامین زمین و ایجاد زیرساخت‌ها نظیر فراهم کردن آب، برق، گاز و... دانست و افزود: برای ایجاد یک شهرک استعلامات لازم از ادارات مختلف اخذ می‌شود لذا اگر شهرکی مشکل دارد حتما جانمایی آن اشتباه بوده است مثلا در قروه واحدهای سنگ‌بری و فعال در زمینه سنگ به صورت خودجوش در یک نقطه تجمع کردند و بعد از آن شرکت شهرک‌ها ورود کرد، محوطه سازی را انجام داد و برای شهرک گاز، برق و سایر موارد تامین کرد لذا کمبود آب شهرک سنگ قروه به علت جانمایی اشتباه این شهرک است.

وی در باب مسئله تعیین مکانی جهت دپوی پسماند واحدها نیز تصریح کرد: واحدهای صنعتی موظفند خودشان پسماندشان را تخلیه کنند و تعیین محل هم به عهده فرمانداری شهرستان است.

نماینده شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان در پایان خاطرنشان کرد: در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی مواردی که همه گیری و دارای اثرگذاری زیاد هستند مطرح شود تا مشکل تعداد بیشتری از فعالین محترم صنعتی استان مرتفع گردد.

فرهاد شایگان نماینده معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان نیز در پایان خواستار طرح مشکلات هر کدام از شهرک‌های صنعتی استان به صورت مجزا شد و طرح مشکلات عمومی اکثر شهرک‌ها به صورت جداگانه را هم راهکار مناسبی برای حل مشکلات اساسی‌تر دانست.

برچسب ها :
خبر
یکشنبه, 05 آذر,1402
کد خبر :
5292
تاریخ انتشار :
یکشنبه, 05 آذر,1402
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما