×
امروز دوشنبه, 10 اردیبهشت,1403 - Monday, 29 April,2024
چهار شنبه, 01 آذر,1402

کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ویژه‌ی شهرستان قروه برگزار شد؛

کمبود آب، سنگ پیش پای فعالین اقتصادی شهرستان قروه

سایز متن

کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه‌ی شهرستان قروه با دستور کار بررسی مسائل و مشکلات فعالین اقتصادی این شهرستان در کلیه‌ی بخش‌های اقتصادی اعم از صنعت، معدن، تجارت، بازرگانی، کشاورزی، گردشگری و خدمات 29 آبان ماه در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ویژه‌ی شهرستان قروه برگزار شد؛

کمبود آب، سنگ پیش پای فعالین اقتصادی شهرستان قروه

 

کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه‌ی شهرستان قروه با دستور کار بررسی مسائل و مشکلات فعالین اقتصادی این شهرستان در کلیه‌ی بخش‌های اقتصادی اعم از صنعت، معدن، تجارت، بازرگانی، کشاورزی، گردشگری و خدمات 29 آبان ماه در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

این کارگروه کارشناسی، با حضور مسئول دبیرخانه‌ شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان ، نماینده‌ فرماندار شهرستان قروه، مسئول کلینیک مشاوره و دبیر کمیسیون‌های کشاورزی، معدن و صنعت اتاق بازرگانی سنندج، مدیران عامل و نمایندگان تشکل‌ها و شرکت‌های بخش خصوصی و مدیران ادارات جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین نمایند‌گانی از اداره کل صمت و برخی دیگر از ادارات دولتی در سالن جلسات فرمانداری شهرستان قروه  برگزار شد.

در کارگروه چه گذشت؟

در ابتدای جلسه‌ی کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان ویژه‌ی شهرستان قروه مسئول دبیرخانه‌ شورا ضمن بیان تاریخچه و رسالت شورای گفتگو تصریح کرد: به استناد ماده 75 قانون 5 ساله جمهوری اسلامی ایران، ماده 11 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و ماده 12 قانون احکام دائمی برنامه­های توسعه کشور، جایگاه قانونی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی تبیین شده است.

ارسلان فداکار ترکیب اعضا شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان را به استناد دستور العمل نحوه اداره جلسات شوراهای استانی به شرح زیر معرفی کرد:

الف- دولت : استاندار(رئیس شورای استانی)، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیرکل اداره امور اقتصادی و دارایی استان، مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان،  بالاترین مقام سازمان­ها یا دستگاه­هایی که موضوع مربوط به آن­ها در دستورکار شورای استان قرار دارد.

ب- مجلس شورای اسلامی: نمایندگان مجلس شورای اسلامی حدکثر 2 نفر به تشخیص مجمع نمایندگان استان و با اولویت نمایندگان عضو کمیسیون­های تخصصی و ویژه مجلس شورای اسلامی.

ج- قوه قضائیه: رئیس کل دادگستری استان(یا معاون) و دادستان مرکز استان

د- تعاونی و خصوصی: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مرکز استان(دبیر و سخنگوی شورا)، رئیس اتاق اصناف مرکز استان، رئیس اتاق تعاون مرکز استان و هشت نفر از مدیران عامل یا روسای هیات مدیره شرکت های برتر خصوصی و تعاونی یا روسای تشکل­های اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی مستقر در استان از بخش­ها و رشته­های مختلف، بنا به پیشنهاد مشترک رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مرکز استان، رئیس اتاق تعاون استان و رئیس اتاق اصناف مرکز استان و تصویب شورای استانی.

ه- شهرداری و شوراها: شهردار مرکز استان و رئیس شورای اسلامی استان.

مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان از اهداف شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی به بهبود مستمر محیط کسب و کار، گفتمان مشترک پیرامون فضای کسب و کار، تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی در جهت رفع موانع مخل تولید، اصلاح ساختار اقتصادی کشور و افزایش رقابت­پذیری اقتصادی و تسهیل فعالیت­های بخش خصوصی اشاره کرد.

ارسلان فداکار افزود: راه های کهنه ما رو به مقاصد جدید هدایت نمی­کنند و باید با هم افزایی و همدلی در راستای ایجاد بنیاد توسعه استان کردستان قدم برداریم لذا باید دستگاه­های اجرایی همکاری و هماهنگی لازم را با توجه به لازم الاجرا بودن مصوبات این شورا که می­تواند عدم اجرای آن ترک فعل مدیران محسوب شود به عمل آورند تا مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی راه گشای فعالین اقتصادی استان کردستان باشد.

در ادامه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه ضمن ارائه برخی آمار به تشریح مسائل و مشکلات پیش روی کشاورزان و دامداران این شهرستان پرداخت و گفت: شهرستان قروه با تولید ۲۵ هزار تن تولیدات باغی، یکصد و 70 هزار تن سیب‌زمینی، یک هزار هکتار سطح زیر کشت کلزا و سایر دانه‌های روغنی و همچنین 300 هزار قطعه جوجه‌ریزی در سال یکی از قطب‌های کشاورزی استان کردستان به شمار می‌رود که متأسفانه در سال‌های اخیر در زمینه تولید آب مورد نیاز بخش‌های مختلف کشاورزی با چالش‌های جدی روبرو بوده است تا جای که بسیاری از کشاورزان این شهرستان مجبور به غیرفعال کردن یک یا چند واحد شده‌اند تا آب واحدهای اصلی خود را تأمین کنند.

حامد آئینی امنیت غذایی را بزرگترین چالش پیش روی کشورهای دنیا دانست و اذعان کرد: امروز توجیه‌پذیرتر از تولید نداریم و در شهرستان قروه تولیدات کشاورزی مهمترین اولویت ما هستند لذا برای دستیابی به میزان تولید مد نظر باید به سرعت فکری برای تامین آب مورد نیاز کشاورزی شهرستان قروه شود.

وی در ادامه خواستار تسریع در اجرای پروژه انتقال آب بر اساس طرح انتقال آب غرب به شرق استان شد و افزود: در شهرستان قروه با وجود ۲۸ هزار هکتار کشاورزی آبی بیشترین فشار بر روی سفره‌های آب زیرزمینی است که متأسفانه با توجه به  کاهش نزولات جوی در سال‌های اخیر و عدم تغذیه مناسب سفره‌های آب زیرزمینی فرونشست و فرسایش خاک دشت‌های این شهرستان را تهدید می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه تغذیه زمین‌های آبی با آب‌های زیرزمینی را برخلاف استانداردهای موجود دانست و خاطرنشان کرد: یا باید زمین‌های آبی توسط آب ناشی از طرح‌های انتقالی تغذیه شوند و یا کشاورزان افزایش تولیداتشان را در  دیم‌زارها دنبال کنند.

حامد آئینی در ادامه امهال خسارات ناشی از خشکسالی را دیگر مشکل کشاورزان شهرستان قروه بیان کرد و افزود در شهرستان قروه خشکسالی انباشت داریم و سالانه کشاورزان زیادی به خاطر خشکسالی متضرر می‌شوند که می‌طلبد دولت در اولین فرصت نسبت به امهال خسارات ناشی از خشکسالی اقدام کند.

وی به  اجرای سیستم‌های آبیاری در اراضی شهرستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه  کشاورزان با همکاری جهاد کشاورزی اقدام به اجرای سیستم‌های آبیاری در ۸۸ درصد از اراضی آبی این شهرستان کرده‌اند که با گذشت زمان بسیاری از این سیستم‌ها فرسوده شده‌اند و راندمان آنها پایین آمده است که لازم است با اولویت‌بندی سیستم‌های قدیمی به روز و در زمین‌های بیشتری سیستم‌های آبیاری اجرا شوند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه یکی دیگر از حلقه‌های مفقوده در بخش کشاورزی شهرستان قروه را نبود صنایع تبدیلی دانست و گفت: در سطح کشور ۳۰ درصد محصولات کشاورزی به دلیل نبود صنایع تبدیلی از بین می‌روند و تبدیل به ضایعات می‌شوند که شهرستان قروه هم از این امر مستثنی نیست، لذا با بررسی‌های صورت گرفته توسط همکاران ما این شهرستان پتانسیل ایجاد صنایع تبدیلی برای گیاهان علوفه‌ای، سیب زمینی، دانه‌های روغنی و خیار را دارد.

حامد آئینی در ادامه بحث نبود صنایع تبدیلی در این شهرستان خاطرنشان کرد:  جوجه‌ریزی بیش از ۳۰۰ هزار قطعه در مرغداری‌های سطح شهرستان، پتانسیل بالایی برای ایجاد صنایع تبدیلی این صنعت نظیر تولید شنیسل و جوجه آماده ایجاد کرده است.

وی با اشاره به انتظار ۲۰۰۰ نفر از کشاورزان شهرستان قروه در صف خرید تراکتور گفت: از دیگر مشکلات موجود در بخش کشاورزی شهرستان، عدم تامین سهمیه تراکتور و ادوات کشاورزی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه دو آیتم زمان و دما را از مهمترین موارد ایجاد محدودیت یا الزام برای کشاورزان دانست و گفت: کشاورزان ما با دو آیتم دما و زمان دست به گریبانند به عنوان مثال در زمان خاصی از سال باید سمپاشی انجام شود، لذا باید سم، سمپاش، آب و سایر موارد در زمان خاصی از سال آماده‌ باشند یا مطابق پیش بینی هواشناسی هوا سرد و یا بارانی می‌شود لذا باید کشاورزان محصولشان را فورا برداشت کنند اما بعضا این پشتیبانی‌های لازم به خوبی صورت نمی‌گیرد و منجر به ایجاد مشکلاتی برای کشاورزان شهرستان می‌شود.

حامد آئینی به بخشنامه اخیر حفاظت از امور اراضی اشاره کرد و خواستار اصلاح بخشنامه و همچنین آسان‌کاری و همکاری سایر ارگان‌ها با ایجاد گلخانه شد.

وی عدم پرداخت به‌موقع مطالبات گندمکاران و کلزاکاران شهرستان قروه از جانب دولت را موجب ایجاد بی‌انگیزگی و عدم کشت محصولات مورد نیاز کشور از سوی کشاورزان دانست و خواستار پرداخت به موقع مطالبات آنها شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قروه در ادامه عدم وجود تناسب میان فعالیت کشاورزان و تسهیلات پرداختی و همچنین عدم پرداخت به موقع تسهیلات توسط بانک‌ها را از دیگر مشکلات کشاورزان شهرستان قروه دانست و خواستار تجدید نظر در نرخ مصوب خرید محصولات کشاورزی از جانب دولت و حمایت سازمان تامین اجتماعی در راستای بیمه کشاورزان شهرستان شد.

در ادامه جلسه یکی از کشاورزان با سابقه شهرستان قروه و رئیس اسبق کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با انتقاد از عدم اجرای مصوبات جلسات تشکیل شده خواستار پیگیری مصوبات جلسات شد و برخی از مشکلات کشاورزان در شهرستان قروه را تشریح کرد.

حسن محمدی خاطر نشان کرد: مخازن آب در شهرستان قروه با کسری مواجه هستند و لازم است مشکلات و معضلات مربوط به شرکت آب منطقه‌ای استان از جمله کم کردن برداشت و حقابه شهرستان با مسئولین و کارشناسان این اداره مطرح و انتقال آب از سدهای استان به شهرستان قروه پیگیری شود.

رئیس تشکل آب ببران دشتهای ممنوعه شرق استان از دیگر مسائل و مشکلات بخش کشاورزی شهرستان قروه به موارد زیر اشاره کرد:

-    عدم تخصیص عادلانه آب به بخش کشاورزی از سدهای استان و انتقال آب به بهانه تامین آب شرب سایر استان­ها که در واقع در همان استان به بخش کشاورزی تخصیص داده می­شود.

-    کاهش قدرت موتور مندرج در پروانه بهره­برداری چاه های کشاورزی که تعمیق یا جابجایی گرفته اند.

-    کاهش دبی تخصیص مندرج در پروانه مذکور که به علت افت آبدهی مجبور به کف­شکنی یا جابجایی شده اند توسط شرکت آب منطقه­ای استان کردستان.

-    عدم پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران و کلزاکاران استان و به تبع آن شهرستان قروه که این مهم سبب شده است تا کشاورزان نتوانند در زمان مقرر نسبت به ایفاء تعهدات(بازپرداخت تسهیلات) خود در بانک­ها علی الخصوص بانک کشاورزی اقدام نمایند.

اخذ تسهیلات از بانک‌ها سخت است

در ادامه نماینده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان قروه اخذ تسهیلات از بانک‌ها را بسیار سخت دانست و مطالبه تضامین از جانب بانک‌ها را نامتناسب با میزان تسهیلات عنوان کرد و افزود: بعد از کرونا واحدهای اقامتی کم کم و به مرور زمان در حال رونق گرفتن هستند لذا باید در بازپرداخت تسهیلات آنها تنفس‌های بلند مدت‌تری دیده شود.

علی امیدی از مسائل و مشکلات حوزه گردشگری شهرستان قروه به عدم ارائه طرح مطالعاتی مناطق حفاظت شده و عدم زون بندی مناطق و محدوده­­های حفاظتی توسط اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان، عدم تخصیص آب مورد نیاز به واحدهای گردشگری در شهرستان، عدم کارایی سایت IRAN LAND و بلاتکلیفی سرمایه گذاران حوزه گردشگری در زمان ثبت درخواست­ها به دلیل نامشخص بودن متولی اصلی سایت و عدم قبول مسئولیت و عدم امکان تغییر کاربری اراضی برای راه اندازی واحدهای گردشگری(بین راهی، بوم گردی و ...) به دلیل ابلاغ بخشنامه اخیر سازمان حفاظت از جنگل ها و مراتع کشور بدون توجه به شرایط اراضی و توپوگرافی منطقه اشاره کرد.

نماینده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان قروه خواستار تسهیل در تغییر کاربری اراضی در راستای ایجاد واحدهای پذیرایی بین راهی و همچنین همکاری بیشتر اداره کل محیط زیست با میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شد.

سیروس زارعی فعال در زمینه بوم گردی هم در این جلسه با اشاره به تمدن و فرهنگ ناب و مراسمات زیبا و دیدنی شهرستان اشاره کرد و گفت: برگزاری آیین‌های مختلف نظیر جشن برداشت انگور و مراسمات محلی دیگری که در شهرستان وجود دارند می‌توانند گردشگران را جذب کنند که متاسفانه ضعیف بودن زیرساخت‌های گردشگری نظیر راه و اینترنت در برخی از نقاط نظیر روستاهای میهم علیا و قصلان که مقصد گردشگری هستند و همچنین کمبود آب در اقامتگاه‌های بوم گردی باعث ایجاد مشکلاتی برای گردشگران شده است.

سیروس زارعی از دیگر مسائل و مشکلات حوزه گردشگری شهرستان قروه به عدم تخصیص آب مورد نیاز به واحدهای گردشگری در شهرستان و حتی روستاهای هدف گردشگری چون؛ میهم علیا و قصلان، عدم وجود زیرساخت­های ارتباطی لازم در روستاهای هدف گردشگری چون؛ میهم علیا و قصلان شهرستان از قبیل؛ آنتن دهی شبکه تلفن همراه به گونه­ای که محدوده آن بسیار ضعیف و فاقد خدمت 4G می باشد و ممانعت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده­ای از نصب تابلوهای راهنمای گردشگری در مسیرها و جاده­های اصلی شهرستان اشاره کرد.

رئیس اتاق اصناف شهرستان قروه وجود ۷ هزار واحد صنفی و ۱۵۰۰ واحد تولیدی در شهرستان قروه را بیانگر حضور یک سوم جمعیت شهرستان در اصناف دانست و گفت: بیشترین مشکل اصناف شهرستان قروه در خصوص مسائل مالیاتی است.

منصور رضایی خواستار بازنگری در مبنای محاسبه مالیات اصناف شد و گفت اینکه مالیات یک خوار و بارفروشی در روستای دور افتاده را با هایپر مارکتی در شمال شهر تهران بر یک اساس صورت گیرد عادلانه نیست لذا باید مبنای محاسبه مالیات به صورت منطقه‌ای محاسبه شود.

 رئیس اتاق اصناف شهرستان قروه استخدام یک حسابدار برای انجام امورات مالیاتی را بیش از ۱۲۰ میلیون تومان دانست و خاطرنشان کرد: اصناف نمی‌توانند چنین مبلغی را برای محاسبات مالیاتی‌شان پرداخت کنند.

منصور رضایی برخی از قوانین مالیاتی را گنگ دانست و خواستار شفافیت در این قوانین شد همچنین مشمولیت مالیات برای گردش مالی از یک حساب به حساب دیگر یک شخص را تولید ثروت دانست و گفت محاسبه مالیات برای مبلغی که فردی از یکی از حساب‌هایش به حساب دیگری انتقال داده است درست نیست.

وی خواستار توجه به ایجاد مجتمع‌های صنفی شد و خواستار تسهیل در روند تغییر کاربری برای مجتمع‌های صنفی شد.

در ادامه‌ی این جلسه مسئول کلینیک مشاوره اتاق بازرگانی سنندج و دبیر کمیسیون‌های صنعت، معدن و کشاورزی در راستای شفافیت برخی قوانین و حَسَب سوالاتی که تعدادی از حضار در خصوص قوانین مالیاتی و تأمین‌اجتماعی داشتند توضیحاتی را بیان داشت.

رضا قصیری در پاسخ به سوالی که راجع به اینتاکُد مالیاتی و نسبت سود فعالیت کسب و کار طرح شد گفت: اینتاکُد معادل فارسی (International standard industrial classification) است و مفهوم آن ساماندهی گونه‌های مختف کسب و کار و مشاغل از نگاه سازمان امور مالیاتی است. به صورت کلی این کدِ خاص مالیاتی می‌تواند میزان مالیات شما یا به عبارتی زاویه نگاه مالیات به کسب و کار شما را تنظیم کند. ضمناً هر اینتاکد مالیاتی یک ویژگی مهم دارد که از آن به عنوان نسبت سود فعالیت یاد می‌کنیم. در واقع نسبت سود فعالیت شما تابعی از اینتاکد مالیاتی است که شما در پرونده مالیاتی خود به کسب و کارتان اختصاص می‌دهید؛ کاربرد آن این است که سازمان امور مالیاتی به منظور افزایش دقت در طبقه‌بندی فعالیت‌ کسب و کارها و مشاغل و تسهیل در روند تشخیص مالیات، به هر فعالیت اقتصادی یک کد مالیاتی ویژه اختصاص می‌دهد، که اینتاکد نامیده می‌شود. اینتاکد به گونه ای عمل می‌کند تا شما با داشتن این کد ویژه مالیاتی، تعریف دقیق و منحصر به فردی نسبت به نوع فعالیت و مدل سودآوری کسب و کار خود به سازمان امور مالیاتی ارائه دهید. یکی از شاخصه‌هایی که می‌بایست در پرونده مالیاتی خود در هنگام ثبت نام مالیاتی یا ویرایش پرونده الکترونیکی مالیاتی در سایت my.tax.gov.ir اختصاص داده و پرونده الکترونیکی مالیاتی خود را تکمیل کنید اینتاکد است. به این شکل که باید نوع فعالیت خود را از میان یکی از دسته های اصلی تولیدی، بازرگانی یا خدماتی انتخاب کنید و در مراحل بعدی در جزئیات بیشتر، فعالیت دقیق اقتصادی خود در لایه‌های داخلی اینتاکد مالیاتی عمیق‌تر شوید تا در نهایت به اینتاکد ویژه کسب و کار یا فعالیت اقتصادی خود برسید.

مسئول کلینیک مشاوره اتاق بازرگانی سنندج در خصوص ماده 81 قانون مالیات نیز گفت: مطابق این ماده درآمد حاصل از کلیه فعالیت‌های کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغان داری، احیای مراتع و جنگلها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات از پرداخت مالیات معاف می باشد.

دبیر کمیسیون‌های صنعت، معدن و کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج ضمن تشریح شرط معافیت تبصره 1 ماده 146 مکرر تصریح کرد: ‌کلیه معافیت‌های مدت‌دار که به موجب قوانین مالیاتی و مقررات قبلی مقرر شده است با رعایت مقررات مربوط تا انقضای مدت به قوت خود باقی است ضمناً مطابق  تبصره‌ی این قانون مالیاتِ سود متعلق به قبوض اقساطی اصلاحات ارضی کماکان بخشوده خواهد بود.

فعال اقتصادی بخش صنعت و معدن که در چند کارخانه فعال این حوزه فعالیت می‌کند گفت: با توجه به اشتغال آفرینی برای قریب به ۸۰۰ نفر در یکی از واحدهای صنعتی ما در سفر نخست ریاست محترم جمهور به استان کردستان مصوبه‌ شد مبلغ 300 میلیارد تومان دریافت کنیم اما متاسفانه تا امروز موفق به دریافت حتی یک ریال نشده‌ایم و هر بار که مراجعه می‌کنیم با پاسخ‌های مختلف و اکثراً غیرمنطقی از جانب کارشناسان مربوطه خصوصا در بانک ها مواجه می‌شویم.

وی افزود دیگر مشکل واحدهای معدنی در شهرستان قروه تخصیص آب به این واحدهاست که با توجه به سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد تومانی ما در تصفیه آب و بازگرداندن آن به سیستم تولید حجم آب مصرفی ما به چیزی نزدیک به ۱۵ متر مکعب در ثانیه رسیده است.

وی با توجه به قطعی مداوم برق گفت: سال گذشته استان کردستان رتبه نخست صرفه‌جویی برق را کسب کرد.

این فعال اقتصادی در پایان به قبض صادر شده از سوی شرکت برق برای واحد خود اشاره کرد و گفت: از طرفی با قطعی‌های پیاپی و کمبود برق مواجه هستیم و از طرف دیگر شرکت محترم برق قبض ۲ میلیارد تومانی برای مصرف یک ماه واحد ما صادر کرده است.

 

برچسب ها :
خبر
چهار شنبه, 01 آذر,1402
کد خبر :
5291
تاریخ انتشار :
چهار شنبه, 01 آذر,1402
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما