دومین نشست کمیتهی بانوان کارآفرین و فعال اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستورکار گروهبندی و تیمسازی دپارتمانهای تخصصی و بررسی ایدههای کارآفرینی برگزار شد.
ذیل بنیاد توسعهی کردستان بانوان کارآفرین استان گروهبندی و ساماندهی میشوند
دومین نشست کمیتهی بانوان کارآفرین و فعال اقتصادی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستورکار گروهبندی و تیمسازی دپارتمانهای تخصصی و بررسی ایدههای کارآفرینی برگزار شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی سنندج در این نشست به اهمیت حضور بانوان در اجتماع و ضرورت پرورش زنان کارآفرین اشاره کرد و گفت: در دنیای امروز اهمیت حضور بانوان در جامعه بر هیچ کس پوشیده نیست از طرف دیگر اتاق بازرگانی بر اساس رسالت و مسئولیتی که در قبال جامعه دارد با تکیه بر پتانسیلهای خود که شامل آیتم آموزش نیز میشود میتواند زمینه پرورش بانوان کارآفرین در حوزههای مختلف را فراهم کند، لذا پروژهی کمیته بانوان کارآفرین با هدف ایجاد اعتماد در بانوان کلید خورد.
سید کمال حسینی در ادامهی سخنانش اعتماد را زمینه ساز ایجاد اعتبار دانست و گفت: زمانی که از توسعه حرف میزنیم اگر گوشه چشمی به توسعهی بانوان نداشته باشیم قطعاً شکست خواهیم خورد، در همین راستا گام نخست ما ایجاد اعتماد به نفس و اعتماد به دیگری در بانوان است تا زمینهی ایجاد اعتبار و در نهایت بروز رشد واقعی اقتصادی فراهم شود، چون زمانی که این مهم واقع شد اعتماد به آینده در بانوان شکل میگیرد و تا اعتماد به آینده وجود نداشته باشد نمیتوانی از توسعه سخنی به میان آورد.
وی به کتاب ثروت ملل نوشته آدام اسمیت اشاره کرد و گفت: مطابق این کتاب زمانی که یک نساج یا کفاش سود بیشتری به دست میآورد آن را مجدداً برای به کارگیری ادوات و نیروهای بیشتر یا به عبارت بهتر در راستای توسعه کسب و کارش به کار میگیرد، به اصطلاح عامیانه «سفرهای برای دیگران پهن میکند»؛ این مثال به سادگی معنی سرمایهگذاری را بیان میکند و آرمانشهر زمانی رخ میدهد که این دست سرمایه گذاریها بیشتر شوند چون موجبات رفاه عمومی جامعه را فراهم میکنند.
وی منشأ تمام پیشرفتهای بشر و همچنین تفاوت انسان خردمند با بقیه جانداران را گفتگو دانست و خاطرنشان کرد: گفتگو ابزار انسان خردمند است و با این ابزار میتوان حتی با دشمنان نیز بر سر یک موضوع به تفاهم رسید.
حسینی استفاده از ظرفیت با ارزش بانوان در راستای فعالیتهای بزرگتر و اندیشههای هدفمندتر را نیازمند آموزش دانست و تصریح کرد اتاق بازرگانی سنندج در زمینه آموزش میتواند در حد اعلا به کمیته بانوان خدمت ارائه دهد به این معنی که هر استادی از هر کجای کشور که لازم باشد را برای آموزش مورد نیاز بانوانمان به کردستان میآوریم.
نایب
رئیس نخست اتاق بازرگانی سنندج در پایان سخنانش گفت: اتاق بازرگانی تشکل تشکلهاست
لذا در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود سعی دارد کانون بانوان را که امروز نهال
کوچکی است با تکیه بر توانمندی سایر دستگاهها نظیر بهزیستی، جهاد دانشگاهی،
شهرداری، ورزش و جوانان و غیره به درختی تنومند تبدیل کند.
در ادامه معاون اداره کل بهزیستی استان کردستان با تشریح اهمیت و لزوم کار تیمی درصد موفقیت بانوان در کنکور و آزمونهای استخدامی را بیشتر دانست و گفت: همه به اهمیت کار تیمی واقف هستند از طرف دیگر مطابق آمار بانوان به دلیل ظرافت نکته سنجی و حس مسئولیت پذیری که دارند در بسیاری از موارد مطابق مردان و یا گاهاً بهتر از آنان عمل کرده است لذا تصور کنید اگر بانوان به صورت تیمی کار کنند درصد موفقیت چقدر بالا میرود.
وی توجه در برخی از حوزهها به بانوان را نسبت به آقایان کمتر دانست و گفت: اولاً بانوان پایه و اساس خانواده را تشکیل میدهند همچنین جامعه را نیز به حرکت در میآورد اما بعضاً امکانات کمتری در اختیار داشتهاند که به تصور بنده اگر امکاناتی که در اختیار مردان بوده است در اختیار بانوان ما میبود قطعاً نتایج بسیار ارزشمندتری حاصل میشد.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و کارآفرینی شورای اسلامی شهر سنندج سخنش را با این کلام شروع کرد که: «مادر با یک دست گهوارهی نوزادش را تکان میدهد و با دست دیگر جهان را» سپس افزود: اگر بخواهد وضعیت یک جامعه در کوتاه مدت بررسی شود باید وضعیت خانوادهها مورد مطالعه قرار گیرد.
دکتر میمنت آبادی مادر را ستون خیمه خانواده دانست و اذعان کرد در دین مبین اسلام هم جایگاه مادر بسیار رفیع است حال تصور کنید اگر مادری کارآفرین باشد جدای از تربیت یک انسان میتواند یک کارآفرین و یک لیدر به جامعه تقدیم کند.
وی به داستان زندگی ادیسون و چگونگی اخراجش از مدرسه اشاره کرد و گفت: وقتی که معلم، ادیسون را که به زعم خودش کودک بود از مدرسه اخراج کرد به او یک نامه داد تا به مادرش بدهد مادر با خواندن نامه به ادیسون گفت معلم تو بسیار از شما تعریف کرده است و گفته ضریب هوشی و سطح استعداد تو در حدی است که دیگر نیاز نیست به مدرسه بروی من خودم در خانه تو را تعلیم میدهم این داستان به سادگی میتواند نقش مادر در آینده یک فرزند را نشان دهد.
میمنت
آبادی شورای شهر و شهرداری سنندج را حامی سرمایهگذاران دانست و گفت: شورای شهر
سنندج و شهرداری این شهر در حال تهیه بستههای سرمایهگذاری با مبالغ مختلف هستند
تا مسیر برای سرمایهگذاری و رفتن به سمت توسعه هموار گردد.
معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان کردستان نیز گفت: کانون بانوان کارآفرین اتاق بازرگانی را بسیار مثبت ارزیابی میکنم و امیدوارم بانوان با خلاقیتی که دارند مسیر رسیدن به قلههای موفقیت را سریعتر از سایر رقبایشان طی کنند.
مجید آوج با بیان اینکه ادارات دولتی نیز حامی بانوان کارآفرین اتاق هستند تصریح کرد: از همین جا حمایت سازمان ورزش و جوانان استان کردستان از بانوان کارآفرین اتاق بازرگانی را اعلام میکنم.
وی
چگونگی حمایت از بانوان کارآفرین را به این صورت تشریح کرد که سازمان ورزش و
جوانان برخی تسهیلات اشتغال زایی را به صورت غیرنقدی و اکثراً به صورت مواد اولیه
در اختیار بانوان قرار میدهد.
سودابه محمودی دبیر کمیته بانوان کارآفرین اتاق بازرگانی سنندج نیز با بیان اینکه کارآفرینی سن و سال یا جنسیت نمیشناسد گفت امروز زمینه برای حضور بانوان در عرصه اجتماع بیش از هر زمان دیگری فراهم است اما لازمه این حضور تغییرات مثبت است لذا باید نقشه راهی مناسب در اختیار داشته باشیم و بخواهیم تغییر کنیم.
در ادامه این جلسه ورکشاپ کارآفرینی جهت آشنایی حضار با ادبیات توسعهای توسط دکتر ستار کیانپور مشاور عالی اتاق بازرگانی سنندج برگزار شد سپس پرسشنامههایی میان بانوان کارآفرین با هدف ایجاد یک بانک اطلاعاتی از سلایق و علایق آنها توزیع شد تا با توجه به این بانک اطلاعاتی در خصوص گروهبندی و تیمسازی دپارتمانهای تخصصی و بررسی ایدههای کارآفرینی اقدام شود.