رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، گفت: بخش خصوصی ایران، علاقه و اشتیاق فراوانی برای ساختن کشور و کمک به برنامههای دولت سیزدهم دارد و خود را جزو کالبد ایران قوی میداند.
بهعنوان حافظ قانون اساسی، دستور احترام به انتخابات بخش خصوصی را صادر کنید
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، گفت: بخش خصوصی ایران، علاقه و اشتیاق فراوانی برای ساختن کشور و کمک به برنامههای دولت سیزدهم دارد و خود را جزو کالبد ایران قوی میداند.
علیاکبر عبدالملکی در نشست مشترک شورای برنامهریزی و توسعه استان کردستان که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، ضمن عرض خیرمقدم خدمت دکتر سید ابراهیم رئیسی اظهار کرد: بنده به نیابت از بخش خصوصی کردستان و فعالان اقتصادی این استان تشریف فرمایی حضرتعالی و هیأت همراه را به مهد فرهنگ و سرزمین مردمان نجیب، پرتلاش و شریف کردستان خوش آمد عرض مینمایم.
وی افزود: ما در انتخابات 28 خرداد امسال، یک نفر را با رأی قاطع بهعنوان رئیس اتاق بازرگانی ایران انتخاب کردیم؛ اما هماکنون تعدادی از دولتمردان مداخله کرده و باعث نامیدی و دلخوری بخش خصوصی شدند.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه از رئیسجمهوری بهعنوان حافظ و نگهبان قانون اساسی کشور، خواست: بزرگمنشانه به ماجرا ورود کرده و دستور صادر کنند تا به انتخابات بخش خصوصی کشور و دموکراسی احترام گذاشته شود.
عبدالملکی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تلاشهای انجام شده برای پویایی و توسعه اقتصاد کردستان، گفت: در راستای پویایی اقتصاد استان و همراهی با دولتمردان و خادمان ملت در کسوت اتاق سنندج، تلاش کردهایم بهعنوان بخش خصوصی استان نقش تاریخی خود را به سرانجام برسانیم و به همین منظور طرح بنیاد توسعه و پیشرفت کردستان را کلید زدیم تا بتوانیم همه علایق و سلایق و دلسوزان کردستان را کنار هم برای توسعهای پایدار هم هدف کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج، استان کردستان و مردم نجیب این استان را جزو لاینفک و جدانشدنی از ایران دانست که تاریخ و جغرافیای کشور وامدار این مردم است، چرا که در برهههای مختلف با غیرت و جانفشانی از تمامیت ارضی کشور حفاظت کردهاند و امروز حق دارند در سایهی امنیت و آرامش از بهترین امکانات و زیرساختها برخوردار باشند.
علیاکبر عبدالملکی ادامه داد: مردم کردستان مرزداران غیور و مردمان وفاداری هستند که در جنگ تحمیلی و غائلههای اوایل انقلاب زجر و درد مضاعف دیدند ولیکن مردانه ایستادند و با تقدیم ۵ هزار و ۴٠٠ شهید، مردانگی و معرفت را معنایی دوباره بخشیدند اما در زمان بازسازی کشور، برخورداری از امکانات و ایجاد پروژههای اشتغال آفرین سهم اندکی داشتند تا اینکه با مرور زمان پسوند «توسعه نیافته» پس از نام استانشان نشست!
وی افزود: معضل تورم، بیکاری، کولبری، درآمدهای اندک، مخارج کمرشکن، نبود صنایع بزرگ و مادر تخصصی از جمله دردهای به جامانده از دوره های گذشته است که ریتم کردستان را ناکوک کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج آرزوی «ایران قوی و سربلند» را فصل مشترک دولت، بخش خصوصی و مردم دانست و اظهار کرد: آقای رئیس جمهور مشکلات و معظلات انباشه شده از گذشته و این سطح از عقبماندگی با قوانین موجود قابل حل نیست و اساساً تدوین و اجرای یک نسخه واحد در بخشهای مختلف اقتصادی برای تمام استانهای کشور کارساز نیست!
عبدالملکی ادامه داد: جناب آقای رئیس جمهور، راههای کهنه ما را به مقصدهای جدید هدایت نخواهد کرد لذا پیشنهاد میشود با توجه به شرایط خاص استان کردستان که قطب گردشگری، کشاورزی و تجاری است به منظور تسریع در حل بحرانها نسبت به افزایش دایره اختیارات استاندار محترم در تأمین مالی پروژهها، افزایش بخشودگیهای بانکی، مالیاتی، تأمین اجتماعی و تأمیناعتبارهای ویژه برای ایجاد و تکمیل شهرکهای صنعتی اقدامات اساسی و فوری به عمل آید تا برای حل انبوهی از مسائل معطل ِ فضای بروکراتیک سیستم اداری پایتخت نباشیم.
رئیس اتاق بازرگانی سنندج ادامه داد: پیشنهاد
میکنیم به منظور رفع بیعدالتی سالیان گذشته و عدم وجود زیر ساختها، دستوراتی انقلابی
بدهید تا شرکتهای بزرگ دولتی و مادرتخصصی شعباتی در کردستان دایر کنند تا کمی طعم
تحقق عدالت کام این مردم نجیب را شیرین کند.
عبدالملکی افزود: آقای رئیس جمهور ما مشکلات و مشغلههای شما را درک میکنیم و گرههای تاریخی و بنیادین اقتصاد را میشناسیم و بر این باوریم که قسمتی از کاستیهای امروز کشور بر اثر ضعف و بیبرنامهگی دولتها و عدم شجاعت مدیران در تصمیم گیریهای مهم اقتصادیست.
رئیس پارلمان بخش خصوصی سنندج اذعان کرد: با صراحت عنوان می کنم که کردستان استانی امنیتی نیست و یکی از موانع بزرگ توسعه، ترک فعل و عدم شجاعت درتصمیمهای بزرگ توسط بعضی از مدیران است.
عبدالملکی با بیان پیشنهاداتی در جهت ایجاد امید در جامعه گفت: پیشنهاد میکنم به منظور رفع عدم توسعه یافتگی تاریخی کردستان و اثربخش بودن و سنجش پذیری مصوبات، هرفصل یک جلسه در سطح وزرا برگزار شود و گزارش پیشرفت به سمع و نظر جنابعالی و مردم شریف کردستان برسد که این امر موجب امیدآفرینی در جامعه میشود.
وی با اشاره به اینکه چیزیکه قابل اندازهگیری نباشد، قابل مدیریت هم نیست گفت: روا نیست منابع و معادن خدادادی کردستان در اختیار برخی شرکتهای خاص باشد اما دفاتر و حسابهای بانکهای آنها در تهران باشد و مردم استان هیچ سهمی از اشتغال این شرکتها نداشته باشند و مالیات آنها هم بجای واریز به بانکهای استان به حساب مرکز واریز شود لذا عاجزانه درخواست میکنیم دستور دهید معادن و شرکتهای بزرگ حسابهای بانکی و گردش مالیشان را به کردستان بیاورند تا وقتیکه تولید کنندگان و SMEها به بانکهای استان برای دریافت تسهیلات مراجعه کنند که با گفتن جمله تکراری و یاس آور نبود منابع مواجهه نشوند. عبدالملکی افزود: منابع محدود و خلاقیت نامحدود است و در راستای پویایی اقتصاد استان و همپایی با دولت مردان و خادمان ملت در کسوت اتاق بازرگانی تلاش نمودهایم جزیی از لشگر آنهایی که فقط نق میزنند، نباشیم و به عنوان بخش خصوصی استان نقش تاریخی خود را به سرانجام برسانیم، به همین منظور طرح بنیاد توسعه و پیشرفت کردستان را کلید زدیم تا بتوانیم همه علایق و سلایق و دلسوزان کردستان را کنار هم برای توسعهای پایدار همهدف کنیم.
وی با تشریح اهداف بنیاد توسعه کردستان گفت: در این بنیاد بدنبال انجام کارهای زیرساختی و موثر برای توسعه استان هستیم و اینک که بستر هم افزائی با همراهی نماینده محترم ولی فقیه استان، استاندار جهادی و خلاق کردستان و نخبگان اقتصادی استان شکل گرفته است تقاضامندیم به جهت سرمایه گذاری مولد دستور بفرمائید کردستان هم از منابع و تسهیلات صندوق توسعه ملی بیبهره نباشد و خط اعتباری اختصاصی بدین منظور در اختیار این بنیاد گذاشته شود، تا همراه دولت در مسیر تحقق آرمان نظام مقدس جمهوری اسلامی در توسعه و عمران و خدمت بی منت قدمهای موثری برداشته شود تا بتوانیم امید و نشاط و سرزندگی را بر فضای شهر و روستاهای استان ساری و جاری سازیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در پایان سخنان خود خطاب به رئیسجمهور گفت: ما گفتیم و مطالبه کردیم، باشد که حضرتعالی به عنوان عالیترین مقام اجرایی کشور دست یاری ما را به گرمی بفشارید و چشم بینا، گوش شنوا و زبان گویای مردم این سرزمین باشید.