در راستای بهرهگیری از خدمات و امکانات پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور خصوصاً در حوزه کشاورزی استان کردستان رییس و نائب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج از این پژوهشگاه بازدید کردند.
رئیس کمیسون کشاورزی، آب، محیط زیست و صنایع وابسته اتاق بازرگانی سنندج:
توجه به هواشناسی و علوم جوی موجب افزایش راندمان و پایین آمدن هزینهها میشود
در راستای بهرهگیری از خدمات و امکانات پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور خصوصاً در حوزه کشاورزی استان کردستان رییس و نائب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج از این پژوهشگاه بازدید کردند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیطزیست و صنایع وابستهی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در حاشيهی این بازدید به اهمیت علم هواشناسی اشاره کرد و عدم آشنایی و بهرهگیری از این علم را موجب بالا رفتن هزینه پروژهها در حوزههای دانست و خاطرنشان کرد: علم هواشناسی علاوه بر پیشبینی آبوهوا، پدیدههای خاص هواشناسی مانند طوفان، بارش باران، برف و سیل، گردباد، مه، ردیابی آفات و... خسارات احتمالی ناشی از بلایای جوی را نیز مورد پیشبینی قرار میهد و تاثیرگذاری این علم در زندگی روزمره مردم و تصمیمات کلان جامعه و دولت باعث شده است در حوزههای مختلف مانند عمرانی و ساختوساز، کشاورزی، گردشگری، حمل و نقل، معماری و شهرسازی و... توجه بیشتری به پدیدههای جوی منعطف شود.
محمدسعید احمدپناه در خصوص وظایف پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو گفت: این پژوهشگاه طیف وسیعی از وظایف را برعهده دارد که اهم آنها به شرح زیر هستند: - پژوهشدر زمینه شناخت جو، رفتار و برهم کنش آن با محیط پیرامون - پژوهش در زمینه کاربردهای هواشناسی در حوزه های مختلف، مانند آب، کشاورزی، ترابری، دفاعی، بهداشت،سلامت و آسایش، صنعت، عمران، شهرسازی، شیلات و ... - پژوهش در زمینه مدل سازی و بومی سازی نرم افزارها و سامانههای پیشبینی عددی وضع هوا - تحقیق در زمینه تغییر اقلیم، آینده پژوهشی و شناخت پیآمدهای ناشی از آن در حوزههای مختلف - توسعه و ارتقاء فعالیتهای پژوهشی مرتبط و بومی سازی فناوریهای نوین برای تصمیمگیری موثر و برنامهریزی با هدف کاهش خطرپذیری مخاطرات جوی و اقلیمی - پژوهش در زمینه مخاطرات جوی-اقلیمی مانند گردو خاک، خشکسالی، طوفان و ... و تهیه پیشآگاهیهای دقیق و به موقع و ارائه هشدارها و راهکارهای مناسب پژوهش در زمینه کاوشهای جوی واستفاده از فناوریهای نوین مانند رادار و ماهوارههای هواشناسی - پژوهش در زمینه روشهای تعدیل وضع هوا مانند بارورسازی ابرها و استفاده از انرژهای پاک و تجدیدپذیر - پژوهش در زمینه روش های تولید، پردازش و مدیریت داده ها و اطلاعات جوی؛ توسعه و ارتقای سامانه ها؛ روش های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی استفاده از داده ها و اطلاعات هواشناسی در اموراقتصادی، اجتماعی وکمک به تصمیم سازی های خرد وکلان چاپ و انتشارکتب، مجلات، خبرنامههای مرتبط؛ برگزاری همایشها و کارگاههای علمی و تخصصی؛ ارائه خدمات مشاورهای به اشخاص حقیقی و حقوقی؛ همکاری پژوهشی با دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی داخل و خارج کشور.
وی یافتن راههایی برای بهرهمندی هرچه بیشتر کشاورزان کردستانی از ظرفیتهای بالای فنی و تحقیقاتی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور را از اهداف این بازدید برشمارد و گفت: در بازدید از پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو تهران، کارشناسان این پژوهشگاه از ارتباط ضعیف وزارت جهاد کشاورزی با این پژوهشگاه انتقاد داشتند لذا ما در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج برای ایجاد لینک ارتباطی میان کشاورزان استان و پژوهشگاه هواشناسی کشور تمام توانمان را به کار خواهیم گرفت.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج ادامه داد متاسفانه امروز در اجرای پروژههای توسعهای کشور خصوصا در سطوح استانی دادههای هواشناسی دخیل نمیشوند لذا در بازدید از پژوهشگاه علوم هواشناسی و جو کشور پیشنهاد دادیم در فاز انجام مطالعات پروژههای کشور علاوه بر پیوست محیط زیست پیوستی هم تحت عنوان پیوست هواشناسی ضمیمه گردد. رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج همچنین اظهار امیدواری کرد که تشکلهای کشاورزی کردستان با بهره گیری از پتانسیل پژوهشگاه هواشناسی بتوانند تولید مبتنی بر پیشآگاهی هواشناسی را برای کاهش ریسکهای تولید و افزایش بهرهوری سرلوحه کار خود قرار دهند . احمدپناه در پایان کشاورزی استان کردستان را دارای پتانسیل بالا برشمرد و گفت: برای توسعه در بخش کشاورزی نیازمند بهرهگیری از علوم و تکنولوژیهای روز دنیا هستیم لذا اتاق بازرگانی سنندج بدون محدودیت آمادگی دارد در راستای تأمین و بهرهگیری از این موارد با ادارات دولتی استان، سایر تشکلهای بخش خصوصی، تعاونیها و کشاورزان همکاری کند.