×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
دوشنبه, 17 مهر,1402

تسهیل و توسعه تجارت از اهداف اصلی اتاق بازرگانی سنندج است

سایز متن

در نخستین جلسه‌ی کمیسیون تسهیل ‌تجارت، امور گمرکی و حمل ‌و ‌نقل اتاق بازرگانی سنندج خط‌ مشی این کمیسیون برای فعالیت طی چهار سال‌ آینده با محوریت پایش مشکلات و چالش‌های حوزه تجارت خصوصا واردات و صادرات با اقلیم کردستان عراق با هدف توسعه روابط تجاری ترسیم شد.

تسهیل و توسعه تجارت از اهداف اصلی اتاق بازرگانی سنندج است

 

در نخستین جلسه‌ی کمیسیون تسهیل ‌تجارت، امور گمرکی و حمل ‌و ‌نقل اتاق بازرگانی سنندج خط‌ مشی این کمیسیون برای فعالیت طی چهار سال‌ آینده با محوریت پایش مشکلات و چالش‌های حوزه تجارت خصوصا واردات و صادرات با اقلیم کردستان عراق با هدف توسعه روابط تجاری ترسیم شد.

رئیس کمیسیون تسهیل ‌تجارت، امور گمرکی و حمل ‌و ‌نقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در ابتدای این جلسه ضمن تشکر از فعالیت‌های رؤسا و اعضای ادوار گذشته این کمیسیون اظهار کرد: با توجه به مسائل و مشکلات این حوزه و همچنین مرزی بودن و سایر ویژگی‌های استان کردستان، اهمیت و نقش این کمیسیون در راستای احصا و پیگیری مسائل حوزه صادرات، باید بیش از پیش باشد لذا معتقدیم ما باید خود و استانمان را با قوانین و مقررات کشور و تجارت جهانی در زمینه صادرات و واردات وفق دهیم و باید توجه داشته باشیم که حتی با واردات مورد نیاز کشور، می‌توانیم با رعایت حقوق مصرف‌کنندگان تولیداتمان را بسوی رقابت پذیری صادرات محور سوق دهیم.

فرهاد سهرابی تأکید کرد: بازگشایی معابر مرزی میتواند سطح رفاه مرز نشینان ما را بالا برده و از حقوق مرز نشینی خود بهره ببرند. مسائل مطرح شده در کمیسیون در صورت عدم نتیجه‌گیری در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح می‌شود که مصوبات این شورا لازم‌الاجر است اما باز هم اگر نتیجه حاصل نشود توسط هیأت نمایندگان اتاق که در کمیسیون‌های متناظرخود در اتاق ایران عضو هستند، پیگیری می‌شود.

سهرابی بر مزیت شناسی استان کردستان اشاره کرد و گفت: مرزی بودن و پتانسیل‌هایی که استان کردستان دارد این استان را به چهارراهی بدل کرده که می‌تواند به دروازه صادرات و ترانزیت تبدیل گردد.

وی پیشنهاد کرد سومین دوشنبه هر ماه قبل از برگزاری جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی سنندج و جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان جلسه کمیسیون تسهیل تجارت برگزار شود.

 در ادامه جلسه عضو چند دوره هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی سنندج و مشاور حال حاضر اتاق خاطرنشان کرد: تجارت استان باید متحول شود و این امر بدون همکاری فعالین اقتصادی و حمایت اتاق سنندج و سایر سازمان‌های مرتبط امکان پذیر نیست.

 فاروق کیخسروی کمیسیون تسهیل تجارت را از مهم‌ترین کمیسیون‌های اتاق دانست و پیشنهاد کرد که ماموریت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های این کمیسیون در سه بخش شبکه‌‌‌‌‌‌سازی، دفاع از منافع بازرگانان و مدیریت تشکل‌ها متمرکز شود.

در ادامه جلسه رئیس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی سنندج بررسی صادرات محصولات کشاورزی علی الخصوص سیب درختی از گمرکات استان را به عنوان نخستین دستور کار کمیسیون مطرح کرد و ضمن معرفی معضلات، درجه‌بندی این محصول را جزو اساسی‌ترین مشکلات صادرات این محصول دانست.

سهرابی گفت: تولید محصول سیب درختی استان‌های شمال غرب (کردستان، آذربایجان غربی و شرقی و اردبیل) قریب به یک میلیون و پانصد هزار تن است که اکثریت آن صادر می‌شود و می تواند مبلغ قابل توجهی را وارد استان نماید که گام مهمی در راستای توسعه کشاورزی استان به شمار می‌رود لذا توجه ویژه اعضای این کمیسیون را می‌طلبد.

سپس اعضا به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع صادرات محصولات کشاورزی علی الخصوص سیب درختی از گمرکات استان پرداختند که در این میان نماینده گمرک آماری از صادرات سیب درختی از استان کردستان در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ ارائه داد و گفت: از مرز باشماق مریوان در سال  ۱۴۰۱ چهار هزار تن و در سال ۱۴۰۲ شش هزار تن و از مرز سیرانبند بانه در سال ۱۴۰۱ سی هزار تن و در سال جاری بیست هزار تن محصول سیب درختی صادر شده است.

در صورت تعامل دستگاه های مربوطه در امر تجارت و تسهیل فرایند صادرات سیب درختی، استان کردستان می‌تواند مبدأ خوبی برای صادرات این محصول باشد.

در پایان جلسه با حضور نمایندگان گمرک و جهاد کشاورزی و صنعت و معدن، همکاری و تسهیل در مورد استفاده هرچه بیشتر صادرکنندگان از مشوق های صادرات محصول سیب درختی تصویب گردید.

 

 

 

برچسب ها :
خبر
دوشنبه, 17 مهر,1402
کد خبر :
4275
تاریخ انتشار :
دوشنبه, 17 مهر,1402
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما