×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
دوشنبه, 10 مهر,1402

تشکیل بنیاد توسعه کردستان در دستور کار اتاق بازرگانی سنندج قرار دارد

وارد شدن زیان به این حوزه تمام جوانب توسعه و زندگی انسان­ها را به چالش می­کشد

سایز متن

نخستین نشست دوره دهم کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و صنایع وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار بررسی آئین نامه داخلی و آماده سازی زیرساخت­های نوین نرم افزاری و سخت افزاری برگزار شد.

تشکیل بنیاد توسعه کردستان در دستور کار اتاق بازرگانی سنندج قرار دارد

نخستین نشست دوره دهم کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و صنایع وابسته اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار بررسی آئین نامه داخلی و آماده سازی زیرساخت­های نوین نرم افزاری و سخت افزاری برگزار شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به ضرورت تغییر زیرساخت­های نرم افزاری و استفاده از روش­های نوین در مدیریت این کمیسیون گفت: کشاورزی محور اصلی توسعه کردستان است که علاوه بر ایفای نقش در پیشبرد توسعه اقتصادی استان یکی از تکیه­ گاههای اساسی توسعه ملی می­باشد.

محمد سعید احمدپناه افزود: اتاق بازرگانی به عنوان بزرگترین تشکل غیر دولتی نقش استراتژیک در مدیریت توسعه و دفاع از حقوق بخش خصوصی دارد که برای ایفای نقش، باید خود را به آخرین روش­ها و تکنولوژی روز دنیا مجهز کند تا بتواند در سریع­ترین زمان ممکن مطالبات و خواسته­های خود را به بدنه مدیریت دولتی منتقل و پیگیر نتایج باشد.

وی تصریح کرد: دولت این را قبول کرده که بدون حضور بخش خصوصی نمی­تواند روند توسعه را پیش ببرد، ما هم باید این را فرصتی مغتنم برای اثبات شایستگی و تحکیم نقش خود بدانیم.

احمدپناه با اعلام خبر آغاز برنامه­ریزی برای تاسیس بنیاد توسعه کردستان، خاطر نشان کرد: این بنیاد با هدف تجمیع سرمایه­های خرد و کلان در حوزه دانایی و پولی و مشارکت در حوزه­های تولیدی، تجاری و گردشگری ایجاد می­شود، این تشکل برگرفته از بنیاد توسعه کرمان است که در حال حاضر بزرگترین واحدها و بنگاههای اقتصادی این استان را در دست داشته و تجربه­ای موفق برای تمام استانها می­باشد که اتاق بازرگانی سنندج در نظر دارد تا این تجربه را با استفاده از تجارب جدید دنیا در استان به کار گیرد.

وی اعلام کرد: ایجاد زیرساخت نرم افزاری، تکمیل ساختار اداری و تشکیل بانک اطلاعاتی بنیاد توسعه کردستان آغاز شده و تمام تلاش ما این است که در سریع­ترین زمان ممکن آن را تکمیل کنیم، اما برای رسیدن به نقطه نهائی نیاز به مشارکت تشکل­های اقتصادی غیر دولتی، صاحبان سرمایه و تخصص و مساعدت دولت داریم.

وارد شدن زیان به این حوزه تمام جوانب توسعه و زندگی انسان­ها را به چالش می­کشد

نماینده سازمان محیط زیست کردستان ضمن تاکید بر نقش اتاق بازرگانی در روند توسعه اقتصادی و حراست از محیط زیست گفت: همه این را قبول داریم که مدیریت کشور تحت فشار تحریم است و در این شرایط تولید و تجارت سخت بوده و باید با برنامه­های هوشمندانه تحریم را دور بزنیم که اتاق بازرگانی در این راستا مهمترین نقش را بر عهده دارد.

فریبا رضائی افزود: تطبیق توسعه و محیط زیست ضرورت پیشبرد توسعه اقتصادی بوده و باید برنامه شکوفایی صنعت را طوری اجرا کرد که محیط زیست آسیب نبیند چون وارد شدن زیان به این حوزه تمام جوانب توسعه و زندگی انسان­ها را به چالش می­کشد.

وی در ادامه اظهار کرد: نباید به بهانه حفظ محیط زیست توسعه را تعطیل کرد، همچنین نباید به بهانه توسعه صنعتی محیط زیست را محکوم به آسیب دیدن کرد، دنیا تجربیات گران بهائی در همراه کردن این دو حوزه دارد که ما هم می­توانیم از آن استفاده کنیم.

رضائی تصریح کرد: سازمان محیط زیست در زمینه صدور مجوزهای استقرار و پروانه بهره برداری نهایت همکاری را با مدیریت استان و متقاضیان دارد.

همه تشکلها وظیف دارند با تمام توان وارد فاز اجرایی بنیاد توسعه شوند

دبیر اجرایی خانه کشاورز شهرستان سقز ایجاد بنیاد توسعه کردستان را حرکتی مهم در شکوفایی اقتصادی استان دانست و خاطر نشان کرد: آروزی مردم کردستان ایجاد بنیاد توسعه است زیرا می­تواند فصل نوینی از فرهنگ توسعه و مشارکت عمومی در رونق اقتصادی را بگشاید اما این کار مهم باید با دقت و هوشمندی کامل اجرا شود.

فیروز رشیدی تصریح کرد: همه تشکلها وظیف دارند با تمام توان وارد فاز اجرایی بنیاد توسعه شده و جامعه را با این برنامه همراه کنند.

وی از اتاق بازرگانی خواست تا تسریع در تشکیل این نهاد را در دستور کار قرار دهد.

اتاق بازرگانی استفاده از حمایت نمایندگان را در دستور کار قرار دهد

نماینده کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج در شهرستان بیجار، استفاده از جایگاه نمایندگان مجلس در روند توسعه کردستان را مقدمه سخنانش قرار داد و اظهار کرد: مجلس رکن اصلی قانون گذاری و نظارت بر اجرای قوانین است که بدون حضور آنها نمی­توان روند توسعه را پیش برد، بنابراین باید اتاق بازرگانی استفاده از حمایت نمایندگان را در دستور کار قرار دهد.

سید حسین رحیمی افزود: کردستان به عنوان یکی از قطب­های کشاورزی کشور، حرف برای گفتن و مطالبات مهمی برای پیگیری دارد که ضروری است نظام مدیریت کشور حمایت از این پتانسیل را در اولویت کاری خود قرار دهد تا بتواند از این ظرفیت برای رونق اقتصادی و عبور از تحریم استفاده کند.

وی خواستار تسریع در استفاده از منابع دولتی و بانکی شد و خاطر نشان کرد: کشور با محدودیت منابع مواجه است که اگر مدیریت استان و اتاق بازرگانی کوچکترین اهمالی به خرج دهند ما زمان را از دست می­دهیم.

ایجاد بانک اطلاعاتی و تقویت زیرساخت­های الکترونیکی در اولویت قرار گیرد

مشاور عالی اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به اهمیت جایگاه اتاق بازرگانی گفت: این نهاد رابط بین دولت و بخش خصوصی است که مجموعه حاکمیت این جایگاه را به رسمیت شناخته و اکنون نوبت اتاق بازرگانی است که این رسمیت را جدی گرفته و مطالبات بخش خصوصی را پیگیری و به نتیجه برساند.

فاروق کیخسروی افزود: تجربه ثابت کرده که دولت نمی­تواند مجری موفقی در اقتصاد باشد و باید این عرصه را به بخش خصوصی واگذار کند که این امر باید با مشارکت و همکاری اتاق بازرگانی اجرا گردد تا منابع از مسیر اصلی منحرف نشود.

وی تصریح کرد: اتاق بازرگانی باید تنظیم روابط و مناسبات با دولت و سایر نهادهای حاکمیتی و روند به روز رسانی مستمر زیرساخت­های نرم و سخت افزاری را در دستور کار قرار دهد، که ایجاد بانک اطلاعاتی، تقویت زیرساخت­های الکترونیکی و تدوین آئین نامه­های نوین در صدر اولویت­هاست.

کیخسروی تاکید کرد: شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی یکی از نهادهای قدرتمند کشور در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی است که اتاق بازرگانی به عنوان بزرگترین تشکل اقتصادی غیر دولتی باید برنامه استفاده از این ظرفیت را اجرا کند.

شکل گیری ادبیات مشترک دولت و اتاق بازرگانی را ضروری است

نماینده شرکت آب منطقه­ای کردستان تغییر در ماهیت شکل و محتوای طرح مطالبات بخش خصوصی را ضروری دانست و گفت: مدیریت توسعه کشور بر اساس ماهیت محتوا و شکل طرح موضوعات از سوی نهادهای متولی بخش خصوصی تصمیم می­گیرد بنابراین باید تشکل­هایی مانند اتاق بازرگانی این اهمیت را درک و در راستای ارتقاء کیفیت طرح موضوعات گام بردارد.

زانیار ضمیران افزود: استفاده از ظرفیت صاحب نظران مجرب راهکار اصلی ارتقاء کیفیت طرح محتواست.

وی تصریح کرد: کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج باید پیشنهادات و مطالبات را بر اساس آخرین دستاوردهای علمی و تجربی دنیا تنظیم کند تا بتواند دولت را مجاب به اجرای آنها کند.

ضمیران شکل گیری ادبیات مشترک دولت و اتاق بازرگانی را ضرورت ارتقاء نقش این نهاد در اجرای برنامه توسعه اقتصادی استان دانست.

مرکز پژوهشی توت فرنگی دانشگاه کردستان به علت نبود حمایت­ تعطیل است

نماینده دانشگاه کردستان تضمین اجرای مصوبات اتاق بازرگانی را عامل افزایش انگیزه همکاری با این نهاد دانست و گفت: تلاش فراوانی توسط کمیسیون­های اتاق بازرگانی صورت می­پذیرد که اگر مصوبات آن ضمانت اجرایی نداشته باشد علاوه بر آسیب دیدن توسعه اقتصادی کردستان جایگاه اتاق بازرگانی را هم به چالش می­کشد.

محمد خورشیدی افزود: همکاری اتاق بازرگانی با مراکز دانشگاهی و پژوهشی یکی از راهکارهای افزایش کیفیت علمی موصوبات اتاق بازرگانی است.

وی در ادامه اظهار کرد: روابط بین اتاق بازرگانی سنندج و نهادهای علمی باید بر مبنای حمایت و همکاری متقابل باشد تا بتواند ادامه یابد و ما از این نهاد خواستاریم تا مرکز پژوهشی توت فرنگی دانشگاه کردستان را حمایت کند تا بتواند نقش خود در تحقیقات مربوط به توت فرنگی را بازی کند.

خورشیدی اعلام کرد: مرکز پژوهشی توت فرنگی دانشگاه کردستان به علت نبود حمایت­های دولتی و نهادهای غیر دولتی تعطیل است.

برچسب ها :
خبر
دوشنبه, 10 مهر,1402
کد خبر :
4272
تاریخ انتشار :
دوشنبه, 10 مهر,1402
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما