کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان پس از احصای مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان قروه در فرمانداری این شهرستان با حضور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، فرماندار و تنی چند از مدیران دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی استان و شهرستان قروه برگزار شد.
احصای مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتیشهرستان قروه توسط کارگروه عارضهیابی شورای گفتگو
کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان پس از احصای مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی شهرستان قروه در فرمانداری این شهرستان با حضور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، فرماندار و تنی چند از مدیران دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی استان و شهرستان قروه برگزار شد.
در ابتدای جلسه رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: در راستای احصای مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی واقع در شهرکهای صنعتی شهرستان قروه کارگروه عارضهیابی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با حضور در شهرکهای صنعتی شماره یک، سنگ و آونگان شهرستان قروه ضمن بازدید از کارخانهها و واحدهای تولیدی و صنعتی مختلف در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت.
علی اکبر عبدالملکی افزود: رسالت کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی احصاء مسائل و مشکلات و جمع بندی جهت مطرح نمودن آنها با مدیران بخش دولتی و در نهایت یافتن بهترین راهکارها برای حل مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی و صنعتی در راستای بهبود فضای کسب و کار است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج از دیگر اولویتهای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی تلاش برای فعالسازی واحدهای تولیدی نیمه فعال اشاره نمود و خاطر نشان کرد: طبق آمار ۸۳ واحد صنعتی نیمه فعال در شهرستان قروه وجود دارد که باید برای فعال سازی آنها در اسرع وقت اقدام شود.
در ادامه این نشست نماینده اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در شهرستان قروه به نمایندگی از بخش خصوصی و فعالین اقتصادی این شهرستان مشکلات مربوط به هر حوزه را به صورت جداگانه قرائت و مدیر دستگاه اجرایی مربوطه نیز نسبت به شفاف سازی و پاسخگویی اقدام میکرد.
کمبود زمین در شهرکهای صنعتی و نبود زیرساختهای لازم
زرتشت عبدالملکی که از فعالین بخش خصوصی این شهرستان است مشکلات از پیش احصاء شده فعالین اقتصادی در حوزههای تولیدی و صنعتی شهرستان قروه را به شرح زیر عنوان کردند:
1- کمبود زمین در شهرکهای صنعتی جهت واگذاری به فعالین اقتصادی.
2- برخی شهرکهای صنعتی زیرساختهای لازم و ضروری را دارا نیستند.
3- ناامن بودن شهرکهای صنعتی قروه به علت عدم وجود سیستم گشت و نگهبانی و اجرایی نشدن دیوارکشی دور شهرکها.
4- از جانب شرکت شهرکها سند تک برگ مالکیت در اختیار صاحبان صنایع قرار نگرفته است.
5- عدم آنتن و سرویس دهی شبکه مخابرات در شهرکهای صنعتی علی الخصوص شهرک سنگ.
6- عدم وجود تلفن ثابت فیبر نوری و اینترنت در شهرک آونگان.
7- با توجه به اینکه شهرک آونگان به دلیل وجود واحدهای تولید روغن از نظر احتمال ایجاد حریق نسبت به سایر شهرکها مخاطرات بیشتری دارد لذا پیشنهاد میشود ماشین آتش نشانی در این شهرک مستقر شود.
8- مشکل وجود آب در شهرک صنعتی سنگ که بیش از ۲۵ سال است با تانکر به این شهرک آبرسانی میشود، ضمناً توجه به این نکته ضروری است که در این شهرک با حفر هرگونه چاه قطعاً به آب نمیرسد لذا واحدهای این شهرک چشم به راه تخصیص آب از خط لوله انتقال آب سد قوچم هستند.
9- عدم وجود محل تهیه دپو برای پسماند ضایعات و لجن شهرک سنگ و سایت پسماند صنعتی برای سایر شهرکها.
شهرک صنعتی انرژی خورشیدی مابین شهرستانهای قروه و همدان احداث میشود
در ادامه مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان به برخی از موارد مطرح شده و مرتبط با این شرکت اشاره کرد و گفت: در شهرستان قروه ۵ شهرک صنعتی وجود دارد که این پنج شهرک عبارتند از؛ شهرک قروه 1، شهرک دلبران یا همان شهرک آونگان، شهرک قروه ۳، شهرک سریش آباد و شهرک سنگ قروه.
حمیدرضا امانی تصریح کرد: از پنج شهرک موجود در شهرستان قروه برای ۴ شهرک زمین داریم که در شهرکهای دلبران و آونگان در حال واگذاری زمین هستیم و ۱۰ هکتار زمین هم به شهرک دلبران قروه اضافه شده است.
وی به احداث شهرکی جدید تحت عنوان شهرک صنعتی انرژی خورشیدی در شهرستان قروه اشاره کرد و گفت : با توجه به مشکلات پیش رو در خصوص تامین انرژی جهانی مقرر شده که شهرک صنعتی انرژی خورشیدی مابین شهرستانهای قروه و همدان احداث شود که در همین رابطه و برای احداث این شهرک ۱۴۰ هکتار زمین از منابع طبیعی گرفتهایم و در حال انجام کارهای اداری هستیم.
امانی برخی آمار در خصوص شهرکهای صنعتی ارائه داد و گفت: در شهرکهای صنعتی دلبران و آونگان ۸۶ قرارداد داریم که از این تعداد ۴۷ واحد به بهرهبرداری رسیدهاند و از لحاظ ایجاد اشتغال در این دو شهرک صنعتی در مجموع ۷۱۰ نفر مشغول به کارند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان در خصوص کمبود آب برخی از شهرکهای صنعتی و به خصوص شهرک سنگ قروه گفت: زمانی مجوز احداث شهرک صنعتی صادر میشود که مجوزهای کارشناسی برای حفر چاه یا تخصیص آب اخذ شده باشند چرا که اول باید آب شهرکها پیش بینی شود.
وی به مسئله کمبود زمین در شهرکهای صنعتی استان کردستان اشاره کرد و گفت: سرانه زمین به طور میانگین در شهرکهای صنعتی کشور ۱۸ متر مربع است اما در شهرکهای صنعتی کردستان ۱۰ متر مربع لذا برای رسیدن به میانگین کشوری باید نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مدیران دستگاههای اجرایی و فعالین بخش خصوصی دست به دست هم دهند تا کمبود زمین در شهرکهای صنعتی کردستان جبران شود.
وریا محمدی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای شهرستان قروه نیز در این جلسه در خصوص برخی مشکلات مربوط به این اداره گفت: برخی از مشکلات به اداره ما ارتباط دارد و برخی نیز مربوط به شبکه زیرساخت است لذا باید تک تک مشکلات نظیر ورودی شهرکهای صنعتی و... تفکیک و مشخص شود، تا با توجه به امکانات و پتانسیل موجود نسبت به اولویت بندی و سپس رفع آنها اقدام کنیم که این مسئله قطعاً نیازمند بودجه است.
تجهیزات و دکلهای جدید برای برخی از شهرکهای صنعتی شهرستان قروه
در ادامه سوران دهقان ناظر شبکه مخابرات شهرستان قروه در مورد عدم سرویس دهی تلفن همراه و فقدان تلفن ثابت در برخی از شهرکهای صنعتی گفت: به دلیل دوری برخی از شهرکها باید تجهیزات و دکلهای جدید نصب شود و در خصوص بحث آنتن دهی نیز باید با مدیریت فناوری ارتباطات مکاتبه شود چون شهرکهای صنعتی عمدتاً خارج از شهرها هستند و بین جادهای تلقی میشوند.
دهقان افزود: احداث زیرساختهای مخابراتی مواردی تخصصی به شمار میآیند و به تجهیزات خاصی نیاز دارند، لذا برای تهیه این تجهیزات نیازمند تخصیص بودجه و امکانات ویژه از مرکز استان هستیم.
تغییرات در نقشه های شهرک های صنعتی موجب دوباره کاری شده است.
محمد محمدی سرپرست مخابرات شهرستان قروه ادامه داد متاسفانه تغییرات در نقشههای شهرکهای صنعتی موجب دوباره کاریهایی شده به عنوان مثال؛ شرکت مخابرات اقدام به کابل کشی و اجرای برخی سیستمها کرد اما چون شرکت شهرکها تغییراتی در جانماییها داد عملا" کارهای ما تقریباً بینتیجه شد لذا پیشنهاد میشود آخرین نقشه و وضعیت موجود تمام شهرکهای صنعتی به شرکتهای مخابرات، آب، برق و گاز داده شود سپس برای اجرای هرگونه زیرساخت اقدام گردد.
عقب ماندگی با انجام کارهای روتین جبران نمیشود بلکه نیازمند فعالیت و عزمی جهادی در تمام لایهها است
رئیس کمیسیون صنعت و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به رسالت اتاقهای بازرگانی در کشور گفت: رسالت اتاق کار اجرایی نیست، بلکه ما با مشاوره دادن و مطالبهگری از دولت به عنوان نماینده بخش خصوصی دنبال حل مشکلات این بخش هستیم.
عابدین حمیدی افزود: اتاق بازرگانی ایران به صورت فصلی محیط کسب و کار در استانهای مختلف کشور را بررسی میکند و متاسفانه استان کردستان بدترین محیط کسب و کار را در کشور دارد لذا این عقب ماندگی با انجام کارهای روتین جبران نمیشود بلکه نیازمند فعالیت و عزمی جهادی در تمام لایهها است از دولت گرفته تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تشکلهای بخش خصوصی.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق سنندج انجام کارهای تولیدی و صنعتی در استان کردستان را سختتر از سایر استانها دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به مشکلاتی که مخصوص استان کردستان است قطعاً فعالین حوزه تولید و صنعت این استان با دل و قلبشان کار میکنند چرا که فقط با سرمایهی تهیه زمین و سوله میشود بهترین آپارتمان را در تهران خرید و ظرف ۴ سال سرمایه را ۴ برابر کرد که این افزایش سرمایه در عمل امکان پذیر نیست.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در پایان به نقش تعیین کننده شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: ایجاد حتی یک شغل در استان کردستان مهم است لذا از تمام حاضرین در این جلسه درخواست میکنم تمام انرژیشان را برای حل مشکلات تولید کنندگان و کارآفرینان در شهرستان قروه بگذارند.
مرتفع شدن مشکلات کمبود آب شهرک صنعتی آونگان
مجتبی غلامی مدیر منابع آب شهرستان قروه در ادامه به مشکل آب شهرک آونگان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه مشکلات کمبود آب در شهرک آونگان حل شد و در خصوص شهرک سنگ نیز پیشنهاد میکنیم در ضلع غربی این شهرک زمین و چاهی خریداری و نسبت به انتقال آب آن چاه به شهرک اقدام شود تا در آینده در خصوص تخصیص آب از سد قوچم به شهرک سنگ اقدام شود.
توفیق زارعی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قروه نیز در خصوص محلی برای دپوی نخاله و ضایعات صنعتی شهرکهای صنعتی گفت: ما دو مکان را برای تخلیه ضایعات شهرکهای صنعتی پیشنهاد دادهایم که بهرهبردار باید اقدامات لازم اداری را دنبال کنند.
مجتبی رستمی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان قروه نیز به اشتغال ۲۰۰۰ نفر در شهرکهای صنعتی شهرستان اشاره کرد و مهمترین مشکلات این واحدها را ضعف زیرساختها در شهرکهای صنعتی اعلام کرد.
صورتجلسات و مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان به شهرستان ها ابلاغ گردد
خلیل فعلهگری فرماندار شهرستان قروه ضمن تشکر و قدردانی از دبیر و سخنگوی شورای استان بابت برگزاری این نشست در خصوص جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بیان کردند: برگزاری جلسات کارشناسی و کارگروه های مربوطه در شهرستانها میتواند یکی از مهمترین اقدامات در راستای احصاء مسائل و مشکلات فعالین اقتصادی و ارائه راهکارهای تخصصی با توجه به پتانسیل های هر شهرستان باشد.
فرماندار شهرستان قروه پیشنهاد دادند صورتجلسات و مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان جهت بهرهمندی مدیران دستگاههای اجرایی در شهرستانها از تصمیمات استان به فرماندریها و دستگاههای مربوطه ابلاغ گردد.
خلیل فعلهگری تاکید کردند: با توجه به جایگاه قانونی و پتانسیل شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در حل و فصل نمودن مسائل و مشکلات فعالین اقتصادی در راستای بهبود مستمر محیط کسب و کار جلسات کارشناسی شورا در شهرستانها به صورت مستمر و براساس برنامه زمانبندی برگزار گردد.
فرماندار شهرستان قروه به لزوم اولویت بندی مسائل و مشکلات در شهرستانها اشاره کرد و افزود: موضوعات اولویت دار در نشستها مطرح شود و تا به نتیجه رسیدن پیگیریهای لازم به عمل آید.
خلیل فعلهگری به آخرین مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان قروه اشاره کرد و خواستار پیگیری اجرایی شدن این مصوبات در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان شدند.
ارسلان فداکار مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان در پایان برخی از مصوبات این نشست را به شرح زیر اعلام نمودند:
- پیگیری و اجرایی نمودن مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان قروه با طرح در صحن علنی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان.
- برنامه زمانبندی فرآیند صدور سند تک برگ و ثبتی واحدهای تولیدی و صنعتی مستقر در شهرکهای صنعتی شهرستان قروه حداکثر ظرف مدت 10 روز کاری از ابلاغ این صورتجلسه توسط شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان به فرمانداری شهرستان قروه و دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان ارسال شود.
- میزان اعتبار مورد نیاز برای اقداماتی از قبیل آسفالت ورودی شهرک صنعتی آونگان از مسیر بزرگراه و دوربرگردانهای شرق و غرب بزرگراه همدان سنندج توسط اداره راه و شهرسازی و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان قروه برآورد و به فرمانداری شهرستان قروه و دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان ارسال شود.
- آخرین کروکیها و نقشههای شهرکهای احداث شده و در حال احداث شهرستان قروه جهت فراهم نمودن زیرساخت مخابراتی به منظور اجرای خطوط تلفن ثابت و ... توسط شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان به فرمانداری شهرستان قروه، دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان و شرکت مخابرات شهرستان قروه ارسال شود.
- فرمانداری شهرستان قروه مکاتبات و پیگیریهای لازم را با فناوری اطلاعات در راستای حل و فصل نمودن مشکل آنتندهی شهرک سنگ به عمل آورد.
- در ارتباط با مالکیت فعالین اقتصادی واقع در شهرکهای صنعتی شهرستان قروه مقرر گردید؛ نشستی در محل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان با حضور مدیرعامل شرکت شهرکها و نمایندگان شهرکهای این شهرستان برگزار گردد و گزارش مربوطه به فرمانداری شهرستان قروه و دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان ارسال شود.
- در راستای تامین امنیت شهرکهای صنعتی شهرستان قروه مقرر گردید؛ مکاتبات و پیگیری های لازم توسط فرمانداری شهرستان قروه با مراجع مربوطه به عمل آید.
- پیگیریهای لازم توسط فرمانداری شهرستان قروه و اداره صنعت، معدن و تجارت این شهرستان به منظور معرفی نماینده شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان و حضور تمام وقت آن در این شهرستان به عمل آید.
- بنا به پیشنهاد فرماندار محترم شهرستان قروه مقرر گردید؛ صورتجلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان به فرمانداری این شهرستان و ادارات مربوطه ارسال و ابلاغ گردد. خبرنگار: هژیر اللهمرادی