×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
شنبه, 01 مهر,1402

اقتصاد امن و امنیت اقتصادی در توسعه پایدار و بهبود فضای کسب و کار موثر هستند

مصوبات نشست قبل شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان در دستور کار شورای ملی قرار گرفت

سایز متن

پنجاه و سومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان عصر روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ماه 1402 با ریاست استاندار کردستان و با حضور نماینده ولی فقیه در استان کردستان، رئیس کل دادگستری استان، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان بخش خصوصی استان برگزار شد.

 

اقتصاد امن و امنیت اقتصادی  در توسعه پایدار و بهبود فضای کسب و کار موثر هستند

پنجاه و سومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان عصر روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ماه 1402 با ریاست استاندار کردستان و با حضور نماینده ولی فقیه در استان کردستان، رئیس کل دادگستری استان، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان بخش خصوصی استان برگزار شد.

مصوبات نشست قبل شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان در دستور کار شورای ملی قرار گرفت

در ابتدای جلسه رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج روز جهانی صلح (30 شهریور) و آغاز هفته دفاع مقدس (31 شهریور) را  خدمت حضار تبریک و تهنیت گفت، سپس گفت‌وگو را قلب تپنده روابط انسانی معرفی و روابط اجتماعی و روابط اقتصادی را در سایه تعامل و همدلی دلسوزان در ارکان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی  جامعه امکان پذیر دانست.

علی اکبر عبدالملکی در ادامه سخنانش شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را فرصتی مغتنم برای توسعه استان دانست و خاطرنشان کرد: چه فرصتی مغتنم‌تر و مهم‌تر از شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی وجود دارد برای مرتفع کردن مشکلات بخش خصوصی، خصوصاً با وجود اهتمام مجددانه‌ی استاندار محترم و معاون اقتصادی ایشان جناب آقای دکتر نوری که حرکتی رو به جلو را آغاز نموده‌اند‌، فرصتی بی‌بدیل برای حل مشکلات پیش روی فعالین در حوزه‌های تولیدی، صنعتی، معدن، کشاورزی، تجارت و سایر بخش‌های اقتصادی استان کردستان پدید آمده است که باید قدر این فرصت را بدانیم و نهایت استفاده را از آن ببریم.

وی ضمن تشکر از استاندار کردستان برای پیگیری‌ اصلاح  مواد 40 و 44  قانون تامین اجتماعی، از معاون اقتصادی استاندار کردستان هم  بخاطر ممارست هوشمندانه در تعاقب موضوع ظرفیت واردات در مقابل صادرات جهت ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان از مرزهای کردستان از گمرکات ایران تشکر و قدردانی کرد و افزود: اتاق بازرگانی سنندج هم بر اساس رسالت‌های ذاتی خویش موضوعات  را از طریق دبیرخانه مرکزی  پیگیری که به استناد مکاتبات جناب آقای دکتر سلاح ورزی رئیس محترم اتاق ایران نتیجه مصوبات استان، در دستور کار شورای گفت و گوی ملی قرار گرفت.

عبدالملکی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تصویب اصلاح مواد ۴۰ و ۴۳ قانون تامین اجتماعی در شورای ملی شاهد تغییرات مثبت در این قانون باشیم که در صورت انجام این مهم ما در اتاق بازرگانی سنندج و همکارانمان در سایر تشکل‌های بخش خصوصی استان نسبت به ادامه کار و برگزاری مرتب نشست‌های دولت و بخش خصوصی استان طبق زمانبندی از پیش تعیین شده مصمم‌تر و ثابت‌قدم‌تر خواهیم بود.

وی حضور حجت الاسلام والمسلمین آقا پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان را در پنجاه و سومین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی نویدبخش عظم جدی مسئولان دلسوز برای توسعه بخش خصوصی و اقتصاد کردستان دانست.  

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت:  امنیت محور توسعه است و اقتصاد امن و امنیت اقتصادی در کمک به توسعه پایدار و بهبود فضای کسب و کار موثر هستند، لذا جا دارد همینجا از زحمات تمام تلاشگران عرصه‌های امنیت و اقتصاد چه در دولت، مجلس، قوه قضائیه و چه در بخش خصوصی نهایت سپاسگزاری را داشته باشم.

بررسی مشکلات سایت دائمی نمایشگاه‌های بین المللی استان کردستان

در ادامه جلسه مدیر دفتر طرح‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج به تاریخچه تخصصی واگذاری زمین جهت احداث سایت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان کردستان و موضوعات مربوطه اشاره کرد و اظهار داشت: اوایل دهه ۸۰ زمینی در شهرک پیام جهت احداث نمایشگاه بین‌المللی استان کردستان انتخاب و تا سال ۸۷ فقط دیواری دور این سایت کشیده شد. در سال ۱۳۸۷ مصوبه‌ای مبنی بر واگذاری زمین مذکور به بخش خصوصی جهت احداث نمایشگاه توسط هیأت وزیران ابلاغ شد و طی ۷ سال از ابلاغ مصوبه اقدامات صورت گرفته جهت واگذاری زمین نتیجه‌ای در بر نداشت تا اینکه نهایتاً در سال ۱۳۹۶ پس از ۷ سال هیأت ترک تشریفات دولت مصوب کرد زمین با نرخ کارشناسی رسمی به اتاق بازرگانی سنندج واگذار شود.

شیرکوه گویلی ادامه داد: مطابق سند زمینی به متراژ 154726 مترمربع در بهمن ماە 1395 به اتاق بازرگانی سنندج واگذار شد که پس از تحویل زمین و نقشه‌برداری آن مشخص شد که مساحت داخل دیواری که توسط دولت دور تا دور زمین کشیده شده بود 137577 مترمربع است که با مساحت داخل سند حدود 17 هزار مترمربع تفاوت داشت در بررسی‌های بعدی مشخص شد که قسمت‌هایی از زمین داخل دیوار جزو سند انتقالی به اتاق نیست و قسمت‌هایی از محدوده ثبتی زمین که جزو سند اتاق هستند نیز خارج از دیوار قرار دارد.

وی ادامه داد: علی رغم تمام مسائل فوق الذکر اتاق بازرگانی سنندج می‌خواست هرچه سریع‌تر کار ساخت پروژه شروع شود لذا از استانداری درخواست حل موضوع را کرد و نهایتاً در سال ۱۳۹۶ طی مصوبه‌ای از طرف استانداری به اتاق بازرگانی سنندج اعلام شد که فعالیت عمرانی را داخل محدوده دیوار شروع کند. اما زمانی که اتاق بازرگانی برای اخذ پروانه به شهرداری سنندج رجوع کرد معلوم شد که مطابق حدود مورد تایید شهرداری زمین مورد بحث113240 مترمربع است که این یعنی 41486 مترمربع اختلاف وجود داشت!

گویلی ضمن تشریح توپوگرافی محل نمایشگاه تصریح کرد: دسترسی اصلی پیاده و سواره سایت نمایشگاه معبری ۲۴ متری است که بلوار نظام مهندسی را به شهرک ساحلی متصل می‌کند که هنوز توسط متولی آن احداث نشده است و بهره‌برداری از سایت محل دائمی نمایشگاه‌های استان کردستان بدون احداث این راه دسترسی عملاً بی‌فایده خواهد بود.

وی تعارضات حدودی عرصه، تفاوت متراژ وضع موجود با سند، عدم احداث بلوار دسترسی به سایت، حل مشکل زمین‌های باقیمانده جهاد کشاورزی، مشکلات تصرف ضلع شرقی زمین، عدم احداث تاسیسات زیربنایی و انرژی سایت و افزایش بی‌رویه هزینه‌های ساخت را از جمله عمده‌ترین مشکلات پروژه عنوان کرد.

مدیر دفتر طرح‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در پایان پیشنهادات ذیل را جهت حل برخی از مشکلات پروژه محل دائمی نمایشگاه‌های استان کردستان مطرح کرد: 1- تشکیل کمیته‌ای با حضور نماینده تام الاختیار دستگاه‌های مرتبط با تعیین فرجه زمانی برای حل مشکلات2- احداث بلوار دسترسی در اولین فرصت چرا که در صورت بهره‌برداری از پروژه و نبود راه دسترسی ترانزیت عملاً امکان برگزاری هیچ نمایشگاهی وجود ندارد 3- الحاق زمین‌های مجاور به سایت نمایشگاه (زمین‌هایی که که در سند وجود دارند و اتاق بازرگانی بابت آنها پول پرداخت کرده است) 4- اجرای شبکه فاضلاب 5- صدور مجوز فعالیت برای یک شرکت نمایشگاهی در استان کردستان 6- تهاتر با دستگاه‌های مختلف در راستای جبران تصرفات صورت گرفته.

دولت با نگاه توسعه گرایانه به پروژه سایت دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان بنگرد

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در ادامه گفت: اتاق بازرگانی پارلمان بخش خصوصی و تشکلی مردمی است لذا تمام امکانات و پتانسیل‌های این اتاق از مردم و مال مردم است که شامل محل برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی استان هم می‌شود، لذا هر گامی که در راستای بهره‌برداری زودتر و بهتر از نمایشگاه برداشته شود مستقیماً سود و منفعت آن به مردم باز می‌گردد.

سید کمال حسینی افزود: زمینی که در استان‌های دیگر کشور به صورت رایگان به احداث نمایشگاه اختصاص داده شده است را اتاق بازرگانی سنندج از سازمان جهاد کشاورزی استان خریداری کرد و امروز که حدود 60 درصد پروژه عملیاتی شده است و استاندار محترم کردستان دستور داده که در اسرع وقت باید این پروژه به بهره‌برداری برسد بیش از هر زمان دیگری نیازمندیم که ارگان‌ها و ادارات دولتی با نگاه توسعه‌گرایانه به موضوع بنگرند تا این گره هرچه زودتر باز شود و کار ساخت و ساز با سرعت مناسب ادامه پیدا کند.

طرح جامع ساماندهی مرز بین المللی باشماق مریوان تا کی به اتمام نمی‌رسد؟

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در ادامه جلسه به مشکلات مرز باشماق مریوان اشاره کرد و گفت: طرح ساماندهی مرز بین المللی باشماق مریوان چندین سال است که در دستور کار قرار دارد اما عدم هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی موجب پیشرفت کند پروژه ساماندهی این مرز شده است.

امیر صالحی تصریح کرد: طبق قانون، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان وظیفه ساماندهی باشماق را بر عهده دارد و به استناد بند 3 مصوبات 51مین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان و در راستای اجرای طرح ساماندهی مرز مذکورذکلیه دستگاه‌های اجرای مستقر در مرز از جمله اداره کل گمرک، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان، فرماندهی هنگ مرزی و شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی مکلف به همکاری و هماهنگی با اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان برای تسریع در اجرای طرح ساماندهی هستند.

وی خاطرنشان کرد: به استناد مکاتبات به عمل آمده با مدیرکل محترم راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان در خصوص پیگیری موضوع ساماندهی باشماق، ایشان مواردی را به شرح زیر اعلام نموده‌اند:

-             متاسفانه اداره کل گمرک از انتقال عملیات غیر مرزی(عملیات ترانشیپمنت) از محوطه مرز رسمی همچنان امتناع می‌ورزد و هیچگونه اقدامی تاکنون در این خصوص انجام نداده است.

-             مرزبانی اجازه نقشه‌بردای در محدوده ضلع غربی دیوار محوطه ترانشیپمنت را جهت اجرایی شدن طرح توسعه تاکنون نداده است.

-             صرفا شرکت نفت نسبت به انتقال مرحله اول کنترل سوخت ناوگان به تیرپارک‌ها اقدام نموده که این موضوع سبب کاهش تاخیر به میزان قابل توجهی در داخل پایانه مرزی شده است.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در خصوص پیشگیری از وقوع بحران و حوادث غیر مترقبه در مرز بین المللی باشماق مریوان بیان کرد: به استناد بند 4 مصوبات 51مین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان مقرر گردید با عنایت به همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان در تامین، تجهیز و استقرار یک دستگاه خودرو نیسان و یک دستگاه کامیون آتش نشانی در مرز و نظر به اینکه اطفاء حریق امری تخصصی بوده و از حساسیت بالایی در اجرا برخوردار است، متولی ذیصلاح و تخصصی در امر آتش نشانی نسبت به استقرار اکیپ مجهز و پرسنل متخصص جهت مقابله با حوادث احتمالی اقدام نمایند و گزارش اقدامات انجام شده در این خصوص را اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان حداکثر ظرف مدت یک ماه از ابلاغ این صورتجلسه به معاونت اقتصادی استانداری کردستان و دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان ارسال نماید که به استناد مکاتبات به عمل آمده با مدیرکل محترم راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کردستان در خصوص پیگیری موضوع نامبرده در این خصوص نیز مواردی را به شرح زیر را اعلام نموده‌اند: عملیات اطفاء حریق امری تخصصی و خارج از وظایف اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و سازمان متبوع است امکانات در حد امکان (تهیه دو دستگاه خودرو تجهیز شده به تجهیزات آتشنشانی) تهیه شده است. اما همچنان که در نامه‌های ارسالی به مدیریت بحران استانداری نیز کتبا" اعلام گردیده لزوم استقرار 24 ساعته گروه آتشنشانی متخصص با تجهیزات لازم در پایانه مرزی الزامی است و این اداره کل وظیفه و تعهدی در قبال آن ندارد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج افزود: چندین وقت پیش وقوع یک آتش سوزی در مرز باشماق مریوان منجر به وارد شدن بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان ضرر به تجار و فعالین اقتصادی ما شد، آیا شأن مردم مریوان و تجار و فعالان اقتصادی در مرز بین‌المللی باشماق این است که بگویند ماشین آلات آتش نشانی فاقد نیروی متخصص است؟ تا کی قرار است مشکل ساماندهی مرز باشماق حل نشود؟

صالحی در پایان به مشکل تعیین استاندارد کالاهای وارداتی در باشماق اشاره کرد و گفت: متاسفانه در مرز باشماق عده‌ای تعیین استاندارد کالاها با نمونه گیری از بارها و وسایل را به بازار سیاه تبدیل کرده‌اند و روزانه فقط تعدادی مشخص و محدود نمونه‌گیری می‌کنند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در پایان خواستار حل و فصل نمودن مسائل و مشکلات فعالین اقتصادی در ارتباط با طرح جامع ساماندهی مرز و استاندار و آزمایشگاه‌های مربوطه شد.

۲۰۰ میلیارد تومان برای فاز دوم توسعه باشماق تعیین شده است

در ادامه جلسه مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان کردستان با اشاره به برخی مشکلات پیش رو در خصوص ساماندهی مرز باشماق گفت: یکی از مشکلات اساسی برای ساماندهی باشماق تملک اراضی مّد نظر برای طرح توسعه بود که خوشبختانه در شهریور ماه این مشکل حل شد که جا دارد از تمام عواملی که برای انجام این مهم زحمت کشیدند تشکر کنم.

فرزاد حسنی ادامه داد: برخی مشکلات که با ارگان‌های دیگر وجود داشت نیز رفته‌رفته در حال حل شدن هستند، مثلاً مرزبانی، آشپزخانه و عوامل این سازمان در محلی استقرار داشتند که قرار بود دستگاه مادون قرمز (  XRay ) در آنجا نصب شود که در حال حاضر مشغول جابجایی آنها هستیم.

وی گفت: مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فاز دوم باشماق تعیین شده است و سعی داریم در زمان قابل قبولی پروژه را به اتمام برسانیم هرچند درگیر برخی مشکلات نظیر نبود راه دسترسی مستقل برای انتقال ماشین آلات و مصالح ساختمانی به باشماق هستیم.

امان از راه نرفته و فرصت کم

در ادامه جلسه مشاور اتاق بازرگانی سنندج گفت: چیزی که قابل اندازه‌گیری نباشد قابل راستی‌آزمایی نیست لذا برای سنجش فعالیت‌های انجام شده صرفاً کارهایی که به اتمام رسیده‌اند ملاک است، بر همین اساس ما مشکلات مرز باشماق را بررسی و رصد کردیم که 53 مشکل شاخص مشخص شدند.

دکتر ستار کیانپور ادامه داد باید مشکلات را بر اساس ظرفیت حل آنها تقسیم بندی کرد در این صورت متوجه خواهیم شد که کدام مشکلات در سطح شهرستان و کدام مشکلات در سطح استان قابل حل هستند و برای مرتفع کردن آن مشکلات اقدام کنیم آن دسته از مشکلات هم که راه حلشان در تهران است را باید با همیاری و همکاری استاندار محترم، نماینده معزز ولی فقیه و ریاست کل دادگستری استان ضمن برنامه‌ریزی و تعیین وقت قبلی در وزارتخانه‌های تهران دنبال کنیم.  

با استفاده از اعتبار مصوب سفر ریاست جمهوری مرز باشماق ساماندهی می‌شود

 استاندار کردستان با بیان اینکه مرز باشماق از  مهمترین ظرفیت‌های استان است و ساماندهی آن جزو اولویت‌های توسعه‌ای محسوب می‌شود، از تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب سفر رئیس جمهور برای اتمام این طرح خبر داد.

اسماعیل زارعی‌کوشا اظهار کرد: دستورکار جلساتی که متناسب با اولویت‌ها و ضرورت‌ها طبق کارهای کارشناسی‌شده و هدفمند باشد، منتج به نتیجه خواهد شد.

وی یکی از مهمترین اولویت های دولت در استان را تسریع ساماندهی مرز باشماق عنوان کرد و گفت: پروژه ساماندهی این مرز در سال ۹۹ کلنگ زنی شده و مستلزم تملک اراضی و اعتبار قابل توجه و فقط هزینه تملک، از کل اعتبار ساماندهی پیش بینی شده بیشتر بود که از سال گذشته تاکنون با جدیت این امر دنبال شد و خوشبختانه برای اتمام این طرح ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به عنوان مصوبه سفر رییس جمهور  تخصیص یافته است و این گره بازشد.

زارعی کوشا با بیان اینکه مرز باشماق از  مهمترین ظرفیت‌های استان کردستان است و ساماندهی آن جزو اولویت‌های توسعه‌ای محسوب می‌شود گفت: با جدیت تمام به دنبال ساماندهی این مرز هستیم چراکه از نظر میزان ترانزیت یکی از مهمترین مرزهای زمینی کشور است.

 وی اجرای طرح ساماندهی باشماق را مستلزم مشارکت گمرک و راهداری و دیگر دستگاهای مربوطه برشمرد و گفت: مسائل و مشکلات بین گمرک و راهداری در مرزها فقط مختص به کردستان نیست و سایر استان‌های مرزی نیز این مشکلات و مباحث را دارند که به سیاست‌های کلان  ارتباط دارد که در این دستگاه‌ها بایستی اتخاذ شود.

استاندار کردستان تصریح کرد: رویکرد مسئولان کشوری با رایزنی‌های مستمر، حل مشکلات مرز باشماق است که هم اکنون بخش بزرگی از این موانع برطرف شده است.

زارعی کوشا با اشاره به فرایندهای پایانه‌های مرزی اذعان کرد: تمامی موضوعات و مسائل استانی بر حسب وظیفه در سطح شهرستان،  استان و کشوری باید مشخص و جمعبندی شود تا از این ظرفیت به بهترین شکل بهره‌مند شدیم.

وی از همراهی خوب تجار در مرز باشماق و موکب‌داران اربعین در میزبانی از زائران قدردانی کرد و گفت: مرز باشماق به عنوان گذرگاه اربعین جدا از مولفه‌های معنوی، یک محور برای توسعه استان است و این ظرفیت می‌تواند فرصت بی بدیلی برای کردستان باشد.

در پایان جلسه کتاب  سرمایه گذاری (مشارکت عمومی و خصوصی در شهرداری‌ها)  تالیف دکتر آرش اسماعیل نسب با حمایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج رونمایی شد.

 

 

برچسب ها :
خبر
شنبه, 01 مهر,1402
کد خبر :
3269
تاریخ انتشار :
شنبه, 01 مهر,1402
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما