نشست رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور با فعالان بخش خصوصی به منظور بررسی نیازهای مهارتی استان و راهکارهای همکاری متقابل در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.
دولت باید نقش اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی را جدی بگیرد
نشست رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور با فعالان بخش خصوصی به منظور بررسی نیازهای مهارتی استان و راهکارهای همکاری متقابل در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.
اتاق سنندج سال گذشته جزو استانهای برتر در زمینه آموزش بازرگانان بود
رئیس اتاق سنندج با تاکید بر نقش آموزشهای مهارتی در توسعه گفت: عصر حاضر عصر مهارت است و کشوری در توسعه داخلی و رقابتهای خارجی برنده میشود که از عالی ترین سطوح آموزشهای مهارتی و تلاش در به روز نمودن آن برخوردار باشد.
سید کمال حسینی افزود: یکی از حوزههای نیازمند ارتقاء سطح مهارت، حوزه تجارت و کسب و کار است که اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به عنوان تخصصی ترین متولی و پارلمان بخش خصوصی دورههای آموزشی را به صورت مستمر و با حضور اساتید مجرب برگزار نموده و آمادگی خود را برای ارتقاء سطح همکاری با سازمان فنی و حرفهای اعلام میکند.
وی اعلام کرد: اتاق سنندج سال گذشته جزو استانهای برتر در زمینه آموزش بازرگانان بود.
حسینی تصریح کرد: در مقطع زمانی حاضر پیشبرد شکوفایی اقتصادی کشور در زمینههای کار آفرینی و سرمایه گذاری نیازمند باز آفرینی مفاهیم و ساختارهاست و باید آموزشهای سنتی به دانش و تکنولوژی روز دنیا مجهز گردد که این امر تنها از طریق ارائه آموزشهای جدید ممکن میباشد.
وی در ادامه اظهار کرد: برخی از واحدهای تولیدی و بازرگانی برای تامین نیروی انسانی با مشکل مواجه هستند چون اکثر آنها تنها دارای مدرک دانشگاهی بوده و دورههای مهارت عملی را طی نکردهاند.
65 درصد مشاغل موجود قبلا وجود نداشته است
یکی از فعلان بخش خصوصی با اشاره به ضرورت تغییر رویکردها گفت: بهترین راهکار در شرایط اقتصادی حاضر، خروج از هدف محوری است زیرا ریسک بالائی داشته و بنگاهها را با خطر بالائی مواجه میکند که برای حل این مشکل باید به سمت منبع محور برویم.
رئوف رحیمی افزود: نیروی انسانی جوان یکی از منابع توسعه کردستان است که تا کنون به صورت کامل از آن استفاده نشده است و برای بهره گیری از این منبع باید ابزارهای لازم به ویژه در زمینه آموزشهای مهارتی روز را فراهم نمود.
رحیمی اظهار کرد: ما باید تحولات حوزه اشتغال دنیا را دیده و جوانان خود را برای حضور در عرصه مشاغل جدید آماده نمائیم و این را بدانیم که 65 درصد مشاغل موجود قبلا وجود نداشته و ما برای عقب نماندن از روند اشتغال زایی و کار آفرینی باید آینده پژوهی را در دستور کار قرار دهیم.
وی تصریح کرد: دنیای امروز تنها دنیای تولید و صادرات کالا نیست و صادرات دانش و مهارت بخش بزرگی از مناسبات و مبادلات اقتصادی را به خود اختصاص داده بر این اساس کشور ما هم باید فعالیت در این راستا را در دستور کار قرار داده و استانهای دارای ظرفیت بالا را در اولویت قرار دهد.
وی خاطر نشان کرد: کردستان از نظر داشتن نیروی انسانی جوان و قابلیت دسترسی به بازار اقلیم کردستان عراق پتانسیل بزرگی در صادرات تاوانائیهای فنی و مهارتی دارد.
بوم گردی کردستان است به علت شیوع بیماری کرونا آسیب 100 درصد دید
عضو هیئت نمایندگان اتاق سنندج گردشگری را بزرگترین پتانسیل اقتصادی کردستان دانست و گفت: در زمانی که نرخ ارز در کشور 7 تومان بود کردستان به دلایل خاص نتوانست از آن بهره مند شود و اکنون که دولت با کمبود منابع برای سرمایهگذاری در تولید و اشتغال مواجه است برای جبران باید پتانسیلهای اشتغالزا مثل گردشگری را انتخاب کند که این استان در این زمینه ظرفیت بسیار بالا دارد که اکثرا بکر است.
علی اکبر عبدالملکی افزود: بوم گردی یکی از پتانسیلهای کردستان است که متاسفانه به علت شیوع بیماری کرونا آسیب 100 درصد دید که این زمان بهترین فرصت برای ارائه آموزشهای مهارتی در پذیرائی از گردشگر و تولید صنایع دستی میباشد.
وی در مورد مزیتهای صنعت گردشگری نسبت به سایر صنایع اظهار کرد: اشتغال پایدار، درآمد بالا، بی نیازی از سرمایهگذاری کلان، ارز آوری و نرساندن آسیب به محیط زیست از خصوصیات گردشگری است و در عصر حاضر آن را صنعت بدون دودکش مینامند.
دولت موانع حضور طولانی مدت نیروی کار ایرانی در اقلیم کردستان عراق را حل کند
عضو هیئت نمایندگان اتاق سنندج با اشاره به ظرفیت بالای اقلیم کردستان عراق برای پذیرش نیروهای ماهر ایرانی گفت: دولت اقلیم کردستان عراق نیاز فراوانی به نیروهای دارای مهارت دارد که این ظرفیت بسیار مناسبی برای ایران است تا از آن در راستای ایجاد اشتغال، ارز آوری و صادرات فنی، مهندسی و مهارتی استفاده نماید.
امید حوریجانی افزود: تا چند ماه گذشته 35 هزار نفر نیروی کار ایرانی در رستههای کارگر ساده، استادکار، کارگران ماهر، متخصصین فنی و مهندسی و اساتید دانشگاه در این منطقه مشغول به کار بودند که به دلایل گونانگون ناچار به ترک اقلیم شدند.
وی تصریح کرد: دولت باید تمام موانع حضور طولانی مدت نیروی کار ایرانی در اقلیم کردستان عراق را حل و فصل کند تا این فرصت بزرگ را از دست ندهیم جون دولت ترکیه با تمام توان در راستای در دست گرفتن ظرفیت اقلیم گام برمیدارد و در مواردی هم موفق بوده است.
صدور و تمدید کارت مهارت کارگران را به نهادهای صنفی واگذار کنید
نماینده کانون کارگران و استاد کاران ساختمانی کردستان در خصوص مطالبات و درخواستهای این نهاد گفت: این نهاد با 46 هزار عضو یکی از بزرگترین تشکلهای غیر دولتی استان است.
میکائیل صدیقی افزود: 97 درصد اعضای ما دارای کارت مهارت هستند و از مزایای آن استفاده میکنند که در این حوزه برای پیشبرد اموری مانند صدور کارت مهارت و تمدید مدت کارتهای قبلی با مشکلاتی مواجه هستند بر این اساس ازمسئولین درخواست داریم تا انجام این امور را به نهادهای صنفی بسپارند.
وی تصریح کرد: تاخیر در صدور کارت مهارت و تمدید کارتهای قبلی سبب بروز مشکلاتی برای کارگران و استادکاران در زمینه بهره مندی از مزایای بیمه تامین اجتماعی شده است.
صدیقی با انتقاد از عدم حمایت از حقوق کارگران ایرانی شاغل در اقلیم کردستان عراق گفت: کارگران و استادکاران کردستانی ناچارند برای کسب درآمد راهی اقلیم کردستان عراق شوند و هزاران نفر در این منطقه مشغول کار هستند اما دولت تا کنون نتوانسته تسهیلات قانون مربوط به حضور این افراد را فراهم نماید و از حقوق و مزایای آنان از قبیل بهره مندی از مزایای بیمه، حقوق مناسب، صدور ویزای کار توسط دولت اقلیم و پرداخت دستمزد کافی حمایت نماید.
وی در ادامه اظهار کرد: در حالی که کارگران و استادکاران ترکیهای با ویزای کار وارد اقلیم کردستان شده و تا مدت پایان کار میتوانند در آنجا بمانند و از تمام قوانین حمایتی بهره مند هستند اما نیروهای کار ایرانی با ویزای سفر وارد این منطقه شده و نهایتا بعد از 3 ماه یا باید آن را با طی تشریفات اداری و پرداخت هزینه سنگین تمدید کنند و یا این منطقه را ترک کنند.
وی افزود: کارگران ایرانی به علت اینکه فاقد ویزای کار هستند کارفرمایان به آسانی میتوانند حقوق آنها را پرداخت نکنند که نمونه این مورد را زیاد داریم.
گسترش مهارتهای عملی را راهکار تامین نیروی انسانی واحدهای اقتصادی است
نماینده مشاوران مدیریت و کسب و کار کردستان هم توجه به گسترش مهارتهای عملی را راهکار کلیدی تامین نیروی انسانی واحدهای اقتصادی و رفع بیکاری جوانان دانست و گفت: جوانان ما در دورهای به دانشگاه رفته و دروس نظری را یاد میگیرند و هیچ دسترسی به مهارت آموزی ندارند که این امر سبب عدم جذب آنها در بازار کار میشود.
علاقبندان افزود: سازمان فنی و حرفهای باید در کنار آموزش مهارتهای فنی آموزش روشهای مدیریتی را نیز در دستور کار قرار دهد تا جوان تحصیل کرده بتواند در فضای واقعی مهارتهای اداره واحدهای اقتصادی را یاد بگیرد.
همکاری با اتاق بازرگانی رویکرد اصلی سازمان فنی و حرفهای است
مدیرکل سازمان فنی و حرفهای کردستان با تاکید بر آمادگی این نهاد با بخش خصوصی و تشکلهای صنفی گفت: اصل کار ما آموزشهای مهارتی به نیروی کار است و بر این باوریم که باید آموزشها بر اساس نیازهای روز باشد که تشخیص آن توسط بازار و تشکلهای صنفی انجام میشود.
سید جمیل احمدی افزود: همکاری با اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی رویکرد اصلی سازمان فنی و حرفهای است و حاضر به انجام تمام درخواستها و پذیرش پیشنهادات آنها هستیم و در این راستا سال 96 مجوز مرکز آموزشی جوارکارگاهی را برای اتاق سنندج صادر و نیاز سنجیهای آموزشی را با آنها در میان میگذاریم.
وی تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ماموریت بررسی نیاز اقلیم کردستان، آموزش نیروهای ایرانی و تسهیل ورود آنها به بازار کار این منطقه را به من واگذار نموده که در این راستا جلسهای با وزیر کار اقلیم برگزار کردیم و در حال اجرای نتایج این جلسه هستیم.
در آینده نزدیک برای افراد ایرانی هم ویزای کار صادر میگردد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان خواستار انسجام بخشی به نهادهای متولی آموزش و تربیت نیروی ماهر شد و گفت: ایجاد هماهنگی بین دستگاههای متولی رویکرد اصلی مدیریت ارشد استان است که با توجه وجود رابطه با بخش خصوصی تمام برنامه ریزیها در راستای نیاز بازار کار اجرا میگردد.
خالد جعفری افزود: بر اساس توافقات انجام شده با دولت اقلیم کردستان عراق در آینده نزدیک برای افراد ایرانی هم ویزای کار صادر میگردد که تحقق کامل بهره گیری از پتانسیل این منطقه منوط به ارتقاء سطح مهارتها دارد.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور با تاکید بر نقش و جایگاه اتاق بازرگانی در توسعه اقتصادی گفت: اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی پیش آهنگ و پرچمدار جذب سرمایه گذاری، کارآفرینی و صیانت از روند رونق اقتصادی هستند و دولتها باید این نقش را جدی گرفته و تمام بسترهای همکاری متقابل را تامین نمایند.
علی اوسط هاشمی افزود: این نهاد بر آمده از افکار و تجارب ناب اقتصادی است و باید مطالبه گر باشد چون یک نهاد انتخاباتی است و میتواند مشاور و بازوی اجرائی قدرتمندی برای دولت باشد.
وی خاطر نشان کرد: در این شرایط که کشور درگیر جنگ اقتصادی و در تدارک خروج از اقتصاد غیر نفتی است ضرورت دارد تا جایگاه اتاق بازرگانی بازتعریف و از تمام منابع آن استفاده شود.
هاشمی تصریح کرد: اتاقهای بازرگانی و بخش خصوصی باید سند بهره گیری از ظرفیتهای کردستان عراق را تنظیم نموده و دولت از اجرای کامل آن حمایت نماید زیرا آمایش سرزمینی کردستان بدون در نظر گرفتن ظرفیتهای اقلیم کردستان عراق ناکارآمد خواهد بود.
وی ضمن اعلام آمادگی سازمان فنی و حرفهای با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج اظهار کرد: ما با اتاق همراهیم و آماده پذیرش سریع مطالبات شما هستیم.
وی افزود: اتاق سنندج باید مجتمع آموزشی و مهارتی ایجاد کند و ما برای ارائه هر نوع همکاری آمادهایم و برای رسیدن به نقطه اوج همکاری و موفقیت باید برنامه و اقدام مشترک داشته باشیم.