عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: بانک اطلاعاتی حوزههای مختلف اقتصادی استان کردستان نظیر تولیدی، بازرگانی، آموزشی، پزشکی، صنعتی، کشاورزی و... تدوین میشود.
بانک اطلاعاتی حوزههای اقتصادی استان کردستان تدوین میشود
عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون کسب و کارهای دانش بنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: بانک اطلاعاتی حوزههای مختلف اقتصادی استان کردستان نظیر تولیدی، بازرگانی، آموزشی، پزشکی، صنعتی، کشاورزی و... تدوین میشود.
اردشیر عظیمینیا گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج بر اساس رسالت خود و حَسَب نیاز جامعه درصدد تهیه یک بانک اطلاعاتی بصورت کتابچه و سامانهای جامع و چند زبانه از اطلاعات بنگاههای اقتصادی استان کردستان است.
وی با اشاره به اهمیت تهیه این بانک اطلاعاتی و اینکه این مهم تا به امروز در استان کردستان انجام نشده است گفت: بر اساس مدل کشورهای پیشرفته دنیا ایجاد و جمع آوری بانک اطلاعاتی بنگاههای اقتصادی در حوزههای مختلف امری ضروری است که متأسفانه در کشور ما و در استان ما تا به امروز انجام نشده است، هرچند دراستانهای دیگر به صورت محدود و بر اساس وسعت کارشان کتابچههایی در حوزههای مختلف تهیه شده است اما جمع آوری بانک اطلاعاتی عمومی از فعالیتهای اقتصادی کشور یا استانهای مختلف وجود ندارد.
عظیمینیا به تشریح اهداف تدوین این بانک اطلاعاتی پرداخت و گفت: پس از جمع آوری اطلاعات، آنها در کتابچهای چند زبانه منتشر و در میان تمام اتاقهای بازرگانی کشور و همچنین اتاقهای مشترک توزیع میشود. در گام دوم تمام اطلاعات بهعلاوه اطلاعات تکمیلیتر در وبسایتی که به همین منظور طراحی میشود بارگذاری خواهد شد تا خدمات حوزههای مختلف اقتصادی در استان کردستان معرفی شود.
رئیس کمیسیون کسب و کارهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج ادامه داد: امروز دنیا دنیای اطلاعات است، هر اندازه حجم بیشتری از اطلاعات در اختیار داشته باشیم، راحتتر میتوانیم موضوعات مختلف را تحلیل، پردازش و تفسیر کنیم و به همان میزان میتوانیم خدمات بیشتری ارائه کنیم، لذا امیدواریم در راستای تدوین این بانک اطلاعاتی، فعالین اقتصادی استان با ما همکاری لازم را داشته باشند.
وی هدف از ایجاد بانک اطلاعاتی فعالیتهای اقتصادی در استان کردستان را در راستای تبلیغ برندهای مختلف دانست و گفت: در مرحله اول هدف ما تعیین و نشاندار کردن تعدادی از فعالین و برندها در هر حوزه است مثلاً در حوزه صنایع غذایی تعداد ۵۰ برند معرفی میشوند؛ هدف بعدی ما فعال کردن بخش سرمایهگذاری در استان و آشنا کردن سرمایهگذاران با ظرفیتهای استان کردستان است.
وی افزود: روال معمول در تمام حوزهها برای جمع آوری بانک اطلاعاتی این است که در ابتدا فراخوانی داده میشود و فرمهای عضویت میان جامعه هدف توزیع میشود، اما ما سعی کردیم در ابتدا نشستی هماندیشی برگزار کنیم و از نقطه نظرات صاحب نظران استفاده کنیم. همچنین برای گردآوری اطلاعات پایه تصمیم داریم از منابع ادارات دولتی و اتحادیههای صنفی که مجوزهای مختلف صادر میکنند استفاده کنیم.
عظیمینیا ادامه داد: ما نباید از حوزههای جدید ایجاد درآمد غافل شویم به عنوان مثال خدمات آموزشی هم میتواند بخشی از این بانک اطلاعاتی باشد، چرا که آموزش دانشجو در تمام دنیا به عنوان حوزهای برای کسب درآمد مورد توجه است لذا دانشگاههای ما هم به عنوان مراکز آموزشی و هم به عنوان مراکز خدماتی در این بانک میگنجند. به عنوان مثال با توجه به ظرفیت و پتانسیل خوب پزشکان استان کردستان میتوانیم بحث توریسم درمانی را در مراکز دانشگاه علوم پزشکی یا مدیریت درمان تامین اجتماعی به صورت جدیتر دنبال کنیم.
عضو
هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در پایان گفت: قطعاً
هر کاری در ابتدا نواقص زیادی دارد که در طول زمان و در فازهای بعد نواقص رفته
رفته رفع و بر اساس نیازها به روز میشود. این بانک اطلاعاتی هم بصورت روزانه به
روز خواهد شد تا پاسخگوی نیازهای جدید باشد. همچنین ما سعی در شبکه سازی در کمیسیون کسب و کار داریم
به طوری که امیدواریم در آیندهای نه چندان دور تقویم کسب و کار استان را تدوین و
رویدادهای کسب و کار را در کردستان برگزار کنیم.
در ادامه نشست مدیرعامل خانه صنعت سنندج ضمن استقبال از ایجاد بانک اطلاعاتی فعالین حوزههای مختلف اقتصادی در استان کردستان گفت: در حال حاضر نوعی پویایی و تحرّک مفید و سازنده در اتاق بازرگانی سنندج وجود دارد به علاوه اینکه شاهد فعالیتهای دلگرمکنندهای مانند عملی کردن و فعلیّت بخشیدن به ایدههای جدید توسط تیم جدید در رأس اتاق بازرگانی سنندج هستیم که جای خوشحالی است.
عبدالله کاردانی افزود: بحث به روز بودن بانک اطلاعاتی و به روز کردن آن موضوعی با اهمیت است که باید در سایت مربوطه به صورت دائم دنبال شود، چرا که در گذشته هم شاید کتابچههایی به صورت موردی در خصوص مشاغل مختلف به چاپ میرسید. اما با گذشت زمان و ایجاد مشاغل جدید و تعطیلی برخی از مشاغل قدیمی عملاً آن کتابچهها کارایی خود را از دست میدادند.
در ادامه جلسه نماینده پارک علم و فنآوری به کمیت و کیفیت شرکتهای دانشبنیان فعال در این پارک اشاره کرد و گفت: معرفی این شرکتها که اکثراً نوپا و تازه تأسیس هستند هم موجب ایجاد انگیزه در آنها میشود و هم نیاز استان به خدمات این شرکتها را برطرف میسازد، لذا پارک علم و فنآوری آمادگی دارد لیست و اطلاعات این شرکتها را در اختیار اتاق بازرگانی قرار دهد.
نماینده میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم گفت: این اداره تعداد ۲۸ هزار مجوز فعالیت شامل بوم گردیها، تولید کنندگان صنایع دستی، تورهای گردشگری و... صادر کرده است که در صورت مکاتبه، اطلاعات این حوزه را در راستای به کارگیری در دایرکتوری جامع تجاری استان کردستان در اختیار اتاق بازرگانی سنندج قرار خواهد داد.
نمایندگان ادارات و سازمانهای دیگر از جمله صمت، جهادکشاورزی، شرکت شهرکهای صنعتی وعلوم پزشکی هم اعلام آمادگی کردند که در صورت نیاز بانک اطلاعاتی فعالین اقتصادی زیر مجموعه خودشان را در اختیار دایرکتوری جامع اقتصادی استان قرار دهند.
دیگر مواردی که مورد توجه قرار گرفت عبارتند از: توجه به شرکتهای تازه تاسیس و دانش بنیان همچنین شرکتهایی که خدمات فنی مهندسی ارائه میکنند - اشاره به نشریات محلی استان که در صفحات خود به معرفی کسب و کارهای استان کردستان - معرفی مشاغل قدیمی شهر سنندج در بخشی از سامانه - ایجاد پنجره غذاهای محلی، موسیقی و سایر هنرهای استان کردستان – ایجاد پنجره سرمایهگذاری جهت آشنایی هرچه بیشتر با پتانسیلهای استان کردستان.