استاندار کردستان در دیدار اعضای هیات رئیسه و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با محوریت معرفی اعضا و منتخبین دوره دهم اتاق و بحث و تبادل نظر پیرامون بخش خصوصی و دولتی و راهبردهای توسعه پایدار اتاق اظهار کرد: امیدوارم اتاق در حوزههای مختلف یاریگر باشد و در جذب سرمایهگذاران خارجی کمک کند. همایش بگذارد، سرمایهگذاری و ارتباطات را تقویت کنیم و ذهنهای منفی و مایوس را از کردستان بزداییم.
اتاق بازرگانی در زمینههای مختلف یاریگر دولت باشد
استاندار کردستان در دیدار اعضای هیات رئیسه و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با محوریت معرفی اعضا و منتخبین دوره دهم اتاق و بحث و تبادل نظر پیرامون بخش خصوصی و دولتی و راهبردهای توسعه پایدار اتاق اظهار کرد: امیدوارم اتاق در حوزههای مختلف یاریگر باشد و در جذب سرمایهگذاران خارجی کمک کند. همایش بگذارد، سرمایهگذاری و ارتباطات را تقویت کنیم و ذهنهای منفی و مایوس را از کردستان بزداییم.
عزم اتاق ایجاد راهبردی همیشگی و موفق برای توسعه پایدار کردستان است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با بیان اینکه بخش خصوصی استان بهعنوان یک بال و بخش دولتی بال دیگر گفت: روزی اول کارمان در اتاق سنندج، بررسی و مطالعه اهداف، برنامهها و سیاستگذاری استاندار بود و سعی کردیم برنامههای این دوره-دوره دهم- اتاق منطبق با استراتژیهای استاندار تدوین شود.
علیاکبر عبدالملکی با اشاره به ضربهپذیری از چند دستگی، حاشیهسازی و تفرقه افزود: بیاییم فصل جدیدی از کارمان را با همدلی همافزایی تعریف کنیم و اجازه ندهیم روزمرگی و حاشیهسازی رسالت تاریخی مار را برای توسعه پایدار کردستان تحتالاشعاع قرار دهد.
وی یادآور شد: در این نشست 15 نفر از نخبگان اقتصادی و اجتماعی استان کنار یکدیگر حضور دارند که عزم، اعتقاد و التزامشان ایجاد یک راهبرد همیشگی و موفق برای توسعه پایدار کردستان است و بر پایه همین التزام همه توانها و پتانسلهای دو مجموعه با یک مرکز فرماندهی مشترک برای جهش اقتصادی استان در نظر گرفته میشود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه از همه ظرفیتهای ملی و بینالمللی برای توسعه استان استفاده میشود ادامه داد: پیشنهادهایی در راستای اهداف تعیین شده دوره دهم اتاق شامل تشکیل بنیاد توسعه پایدار کردستان، برگزاری اجلاس بینالمللی توسعه کردستان در سال 1402، تهیه و اجرای برنامه توسعه صنعت گردشگری استان و تعامل با استانهای پیشرو برای توسعه بخش کشاورزی و الگوبرداری از مجموعه موفق ارائه میشود که امید به اجرایی کردن آنها با تعامل اتاق و استانداری میرود.
تیمی قدرتمند در قالب هیات نمایندگان دارای اندیشه، تجربه و فکر اقتصادی
در ادامه نشست نایب رییس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با بیان اینکه خوشحالم بعد از 12 سال هیات رییسه و هیات نمایندگان اتاق در شرایط نامناسب اقتصادی، اتاق را از وارد کردن هر گونه خدشهای مصون نگه داشتهاند گفت: در این دوره اتاق تیمی قدرتمند شکل گرفته که از نظر اندیشه، تجربه و فکر اقتصادی با تنوع و گستردگی از شهرستانهای مختلف استان انتخاب شدهاند.
سیدکمال حسینی افزود: هیات نمایندگان و هیات رییسه اتاق با نخبگی و جوانگرایی و پر انرژی تریبون و مسند اقتصادی استان هستند که برای حرکت به سمت توسعه کردستان نیازمند تعامل و ارتباط و هموار بودن راه هستند.
رشد اقتصادی در گرو نقش ایده و فکر برای ایجاد اشتغال
نایب رییس دوم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج نیز در این جلسه با بیان روایتی از رشد اقتصادی و نقش ایده و فکر برای ایجاد اشتغال گفت: یکی از راهبردها موفق این است که بخش دولتی به بخش خصوصی اعتماد کند.
محمد هلاکو افزود: ما در استان کردستان و در برخی مولفهها نسبت به میانگین کشوری به نسبت پایینتر هستیم و برای جبران این مهم بخش خصوصی و دولتی استان دست در دست هم میتواند تاثیرگذار باشد.
وی اظهار کرد: ما در بخش صنعت گردشگری میتوانیم کمکحال موثری برای استان و استاندار باشیم و همچنین در همین راستا بخش تجارت نیازمند توجه بیشتری است.
توسعه پایدار استان در تعامل با بخش خصوصی
بختیار صالحی دیگر عضو هیات نمایندگان اتاق با ابراز خشنودی از تشکیل چنین نشستس و امیدواری برای تداوم آن اظهار کرد: بدون شک بخش خصوصی در شکوفایی اقتصادی نقش بزرگ و موثری دارد که برای انجام این مهم نیازمند سازوکار و نقشه راهبردی با بخش دولتی است که پذیرای اهداف و برنامههای اقتصادی اتاق در نیل به دستیابی توسعه پایدار استان خواهد بود.
ایجاد شبکهسازی بین بخشی با حمایت دولتی
اردشیر عظیمینیا دیگر عضو هیات نمایندگان در ادامه این نشست گفت: یکی از اهداف اتاق بازرگانی همواره این بوده است که بین بخشها و شغلها ایجاد شبکهسازی کند، بنابراین درخواست دارم نماینده عالی دولت در کردستان کمک و حمایت نماید این شبکهسازی به درستی انجام گیرد.
در ادامه نشست عابدین حمیدی، فرهاد سعیدی، امیر صالحی، فرهاد سهرابی، طیفور ناصری، بهرام زندی، بختیار مرادی دیگر اعضای هیات نمایندگان اتاق به بیان دیدگاهها و پیشنهادهایشان به استاندار پرداختند.
اتاق زمینهساز بحث بازرگانی در تمام حوزههاست
معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان نیز در ادامه نشست، تحقق توسعه اقتصادی یک جامعه را نیازمند بودن سیاستگذاری آگاه به مسایل جامعه دانست و اظهار کرد: پارلمان بخش خصوصی به صورت شبکهای به دو بحث اقتصادی و آموزش نیاز دارد که در بحث صادرات و واردات واحدهای اقتصادی، تولیدی و توزیعی نیازمند جامعه مقابل خود یعنی مصرفکننده داخلی و خارجی است.
حامد قادرزاده افزود: اتاق در مورد دوم وضعیت کشش محصولات مختلف و کارکرد آنها را بررسی کند یکی از این محصولات پر کشش توتفرنگی است که ما چگونه میتوانیم این محصول را به درآمد تبدیل کنیم. اتاق میتواند آموزش بازاریابی، بستهبندی و معرفی محصول برای جامعه مصرفکننده هدف را انجام دهد و از ظرفیتهای داخلی استان استفاده کند.
وی ادامه داد: اتاق زمینهساز بحث بازرگانی در تمام حوزههاست. یاد دادن اینکه در دنیا یک رییس بهنام مشتریست و این مشتری تعیینکننده است. ما در بخش دولتی و شما در بخش خصوصی مکمل هستیم و امیدوارم بتوانیم امانتدار خوبی برای مسوولیتمان باشیم.
مجموعه متشخص و کاربلد از جوانان دلسوز و متعهد را میبینم
در پایان نشست و پس از شنیدن دیدگاههای هیات رییسه و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی استاندار کردستان با بیان اینکه این جلسه برای من دلچسب و خوشایند بوده است گفت: احساس میکنم مجموعه متشخص و کاربلد از جوانان دلسوز و متعهد را میبینم.
اسماعیل زارعی کوشا با بیان اینکه مشکلات استان یکی دو تا نیست و انباشتی از چند دهه گذشته است افزود: سخت است که بگوییم کردستان استان محروم است زیرا این توصیف کفران نعمت است و پروردگار متعال هر چه را که میخواستیم را از آب و خاک و باغها و معادن و گردشگری و هوای خوب به کردستان داده است.
وی اظهار کرد: ما فرزند این آب و خاکیم و مردم از ما توقع و انتظار بیشتری که نباید فرصتسوزی شود و فرصتها را از دست بدهیم. بال بخش خصوصی بال اصلی است و شما پای کار باشید ما هم میتوانیم کار انجام دهیم و آنچه به ما مربوط میشود، با تسهیلگری در سرمایهگذاری آماده کنیم.
زارعی کوشا ادامه داد: امروز یک حساسیت در هیات دولت ایجاد شده که به کردستان نگاه ویژه داشته باشند و این فرصت بخش دولتی را با همکاری بخش خصوصی و پارلمانی در راه توسعه استان بهکار گیریم. بنابراین ما باید جبران کنیم همراه با مجمع نمایندگان مجلس و اتاق بازرگانی با همدلی و کار منسجم، کارها را تعریف کنیم.
زارعی کوشا با اشاره و تاکید بر استمرار ماهانه این نشستها در قالب شورای گفتگوی بخش دولتی و خصوصی گفت: اتاق سرمایهگذاران وسفراء خارجی را دعوت کند. ظرفیت سرمایهگذاری در حوزههای مختلف بسیار است و ما آماده گفتگو هستیم.
استاندار کردستان در خاتمه افزود: بلوغی در این جمع ادراک میشود که برآمده از نوعی نگاه است و امیدوارم اتاق در حوزههای مختلف یاریگر باشد و در جذب سرمایهگذاران خارجی کمک کند. همایش بگذارد، سرمایهگذاری و ارتباطات را تقویت کنیم و ذهنهای منفی و مایوس را از کردستان بزداییم.