×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
پنجشنبه, 04 خرداد,1402

طلای سرخ کردستان در مسیر جهانی شدن

همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری توت‌فرنگی کردستان برگزار شد؛

سایز متن

در سال‌های دور توت‌‌فرنگی یا strawberry در ایران غریب بود، به همین جهت وقتی شیخ عثمان نقشبندی آن‌را از فرنگ به کردستان آورد به توت‌فرنگی شهرت یافت، اما بیراه نیست اگر بگوییم توت فرنگی امروز از هر محصول دیگری در کردستان محلی‌تر است.

 

 طلای سرخ کردستان در مسیر جهانی شدن

در سال‌های دور توت‌‌فرنگی یا strawberry در ایران غریب بود، به همین جهت وقتی شیخ عثمان نقشبندی آن‌را از فرنگ به کردستان آورد به توت‌فرنگی شهرت یافت، اما بیراه نیست اگر بگوییم توت فرنگی امروز از هر محصول دیگری در کردستان محلی‌تر است.

سابقه کاشت، محصول باکیفیت، خاک و آب و هوای مناسب و آیتم‌های دیگر، کردستان را مهد توت‌فرنگی کرده است.

به همین جهت عصر پنجشنبه چهارم خرداد ماه جاری شهر سنندج یا بهتر است بگوییم پایتخت توت‌فرنگی ایران، میزبان همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در توت‌فرنگی بود.

این همایش که به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج و با هدف هم‌افزایی برای تولید محصول بیشتر و با کیفیت‌تر، فرآوری محصول نهایی و صادرات این میوه استراتژیک در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، میهمانان مختلفی داشت؛ از سفیر ژاپن گرفته تا نمایندگان مجلس و استاندار کردستان، معاونین وزارت جهاد کشاورزی، رؤسای اتاق ایران و سایر استان‌ها، فعالان بخش خصوصی، دست اندرکاران عرصه تولید و فرآوری توت‌فرنگی در کردستان و سایر نقاط کشور و...

در ابتدای مراسم رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج به رسم میزبانی ضمن عرض خیرمقدم به هدف مشترک جمع حاضر اشاره کرد و گفت: افزایش کیفیت توت‌فرنگی تولیدی کردستان و توسعه پایدار این استان با هم‌افزایی، پویایی و تعامل سازنده میسّر خواهد شد.

علی‌اکبر عبدالملکی گفت: توسعه پایدار کردستان که خواسته‌ی تمام دلسوزان این آب و خاک است با هم‌افزایی، پویایی و تعامل سازنده میسّر می‌شود.

 وی به نمایندگی از پارلمان بخش خصوصی سنندج گفت: ما با همه گذشته، آینده و امیدمان یکی هستیم و هدف مشترکی به نام سربلندی ایران زمین داریم و کردستان سرافراز هم به عنوان بخشی از این جغرافیا مملو از نعمت های بی شمار خداوندی است که با هم‌افزایی و تعامل سازنده و بهره‌گیری از این نعمت‌های الهی باید چرخ‌های توسعه آن را هر چه بیشتر و بهتر به گردش درآوریم.

عبدالملکی ضمن برشمردن ویژگی‌های استان کردستان افزود: منابع طبیعی، معادن، خاک حاصلخیز، آب فراوان، مواد اولیه برای توسعه صنایع تبدیلی، وجود مرز رسمی و سه بازارچه مرزی همگی ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری در این استان هستند.

وی تصریح کرد: کردستان امروز بیشتر از همیشه به امید آفرینی نیاز دارد و هیچ موفقیتی بدون امید و حرکت در میسر درست محقق نمی‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج افزود: برای ایجاد تغییر و تحول سازنده در استان و رسیدن به اشتغال مولد باید همگی دست در دست هم نهیم و به میدان بیاییم.

عبدالملکی در پایان توسعه پایدار کردستان را شدنی دانست و گفت: توسعه این استان با این همه مزیت و ویژگی دور از دسترس نیست و فقط همّت ما کردستانی ها را می‌طلبد اگر منابع را صحیح مدیریت کنیم، به جوانان آینده‌سازمان اعتماد داشته باشیم و با امید و توکل به خدا مسیر توسعه را گام به گام و با برنامه پیش برویم.

کردستان ترکیبی از مواهب بی‌نظیر الهی است

استاندار کردستان نیز در ادامه گفت: کردستان ترکیبی از مواهب بی‌نظیر الهی است و امیدواریم زمینه‌های لازم برای بهره وری بیشتر و ارزش افزوده بالاتر در محصول توت فرنگی را فراهم کنیم.

اسماعیل زارعی‌کوشا اظهار کرد: صحبت کردن از کردستان و زیبایی ها و ظرفیت های این استان در جمع فعالان علمی و اقتصادی بسیار جای مباهات است.

وی افزود: کردستان ترکیبی است از مواهب بی نظیر الهی که از منابع طبیعی و جغرافیایی تا میراث فرهنگی آن همگی زبان‌زد جهانیان است.

استاندار کردستان به ظرفیت های زراعی و باغی استان و تولید میلیون ها تن محصولات کشاورزی در کردستان اشاره کرد و گفت: این همایش فرصتی مغتنم برای تکمیل زنجیره تولید و فرآوری محصولات کشاورزی به‌ویژه توت فرنگی به عنوان مهمترین محصول باغی استان است.

زارعی کوشا افزود: استان کردستان هرچند به واسطه اتفاقاتی که در گذشته افتاده فرصت هایی را ازدست داده است اما با تکیه بر منابع طبیعی غنی، ظرفیت‌های ویژه و جوانان خوش‌فکر و ساعی خود می‌تواند عقب‌ماندگی‌ها را جبران و مسیر توسعه را سریع‌‌تر  طی کند.

وی تصریح کرد: تولید توت فرنگی فقط تولید یک محصول کشاورزی نیست بلکه کشاورزان کردستان تمام زندگی خود را برای تولید این محصول به کار می گیرند.

استاندار کردستان خاطر نشان کرد: باید با کمک بخش خصوصی و دولت زمینه های لازم برای بهره وری بیشتر و ارزش افزوده بالاتر در محصول توت فرنگی را فراهم کنیم.

اتاق بازرگانی کردستان یکی از پایه های طرح جهانی غذا و کشاورزی است

دبیر کل اتاق بازرگانی بین المللی ایران نیز گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج یکی از پایه های طرح جهانی غذا و کشاورزی است.

محمد خزایی ضمن تقدیر از تلاش های اتاق بازرگانی سنندج برای فراهم کردن زمینه های برگزاری این همایش گفت: اتاق بازرگانی بین‌المللی نهادی است مانند سازمان ملل متحد، اما برای بخش خصوصی و در وظایف آن مباحث متعدد اقتصادی تعریف شده است و با توجه به ظرفیت های بالای کشاورزی در کشور و به ویژه در استان کردستان این نهاد می‌تواند در زمینه معرفی این ظرفیتها به سرمایه گذاران نقش مهمی ایفا کند.

وی افزود: این استان از لحاظ صنایع تبدیلی و سردخانه محروم است و این یک نقیصه برای این استان غنی است.

مدیر اتاق بازرگانی بین المللی ایران اظهار کرد: کلان پروژه های کشاورزی استان کردستان باید مشخص شوند و بر اساس سند آمایش کشور و توجه به تولید صادرات محور و الگوهای کشورهای هدف باید این کلان پروژه ها تعریف و اجرایی شود.

خزایی افزود: بحث زنجیره ارزش در بخش کشاورزی و کیفیت تولیدات نهایی بسیار مهم است همچنین اجرای کشاورزی هوشمند، بهره وری و استفاده از ظرفیت های مرزی هم باید مدنظر قرار گیرد.

خزایی تصریح کرد: تنها کشور دنیا هستیم که ۱۵ کشور همسایه داریم و جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ میلیون نفر را به عنوان بازار هدف در منطقه داریم.

وی افزود: الزامات جذب موفق سرمایه گذار برای کردستان از طریق شناسایی ظرفیت ها و محدودیت های این استان میسر است.

خزایی خاطرنشان کرد: توجه، توسعه و بهره‌وری هرچه بیشتر منابع آب در استان کردستان در راستای مبحث جهانی آب سبز، توجه به استانداردهای جهانی بسته بندی، توجه به پایانه های صادراتی، بازاریابی، ورود اقتصاد دیجیتال و تأمین منابع مالی برای سرمایه گذاری از جمله مهمترین مباحثی است که باید مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: استفاده از منابع ارزان قیمت، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، بازاریابی صادراتی و کمک های توسعه ای از جمله مواردی است که برای تأمین مالی باید مدنظر قرار گیرد.

خزایی اظهار کرد: مشارکت بخش خصوصی و دولتی برای تأمین منابع می تواند در این راستا بسیار مؤثر واقع شود و ما آمادگی داریم در این خصوص به استان ها کمک کنیم.

وی افزود: به استاندار کردستان و اتاق بازرگانی سنندج پیشنهاد می شود که کارگروهی با حضور جهاد کشاورزی، وزارت اقتصاد، راه و شهرسازی و وزارت امور خارجه به عنوان هسته های مرکزی این کارگروه تخصصی برای توسعه سرمایه‌گذاری در استان کردستان فعال شوند و نقشه راهی برای توسعه صادرات این استان را تدوین کنند.

خزایی تصریح کرد: بدون حضور بخش خصوصی و نگاه به صادرات و ظرفیت‌های خارجی نمی توان به توسعه همه جانبه امیدوار بود.

عضو شورای جهانی اتاق بازرگانی بین المللی در ادامه سخنان خود به طرح مشترک ایفاد، فائو و آی.سی.سی در دنیا برای ایجاد مراکز جهانی غذا با محوریت بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: در این راستا سه کشور ایران، ایتالیا و آرژانتین به عنوان مراکز هاب جهانی انتخاب شده‌اند که اتاق بازرگانی سنندج یکی از اتاق های پیگیر کشور در این خصوص بوده و کمک کار این پروژه جهانی است.

خزایی افزود: اولین نشست این کمیته راهبردی با محوریت این سه کشور حدود سه هفته آینده برگزار خواهد شد.

وی در پایان به ارائه برخی آمار پرداخت و گفت: در سطح جهان یک میلیارد نفر سوءتغذیه و ۳۰ درصد کل جمعیت جهان کمبود مواد غذایی دارند و مبارزه با گرسنگی وظیفه تمام سازمانهای مربوطه در سطح دنیاست.

 وی افزود: در ایران ۲۰۰ عضو و در سطح جهان ۴۵ میلیون نهاد حقوقی عضو اتاق بازرگانی بین المللی هستند.

درآمد ۶ میلیارد دلاری ایران از صادرات محصولات کشاورزی

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی نیز در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری توت‌فرنگی گفت: سالانه ۱۳۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید می شود و از این محل درآمد ۶ میلیارد دلاری از صادرات این محصولات داریم.

محمدمهدی برومندی گفت: قوم کرد مایه افتخار همه ملت ایران است و این استان یکی از استان های پیشرو در امنیت غذایی ایران است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران با وجود اینکه در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار دارد و متوسط بارندگی ۲۵۰ میلیمتر در سال است  ۱۳۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی را تولید می کند که بخشی از این محصولات در سبد صادرات کشور قرار دارد.

برومندی خاطرنشان کرد: اگر اتاق های بازرگانی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی در کنار تولیدکنندگان باشند بدون شک بهره وری و ارزش افزوده بیشتری خواهیم داشت.

وی گفت: سالانه ۶ میلیارد دلار درآمد ارزی از صادرات محصولات کشاورزی داریم که ۵۰ درصد آن مربوط به محصولات باغبانی است.

برومندی خاطرنشان کرد: استان کردستان یکی از استان های بسیار مهم ماست که متوسط بارندگی آن از میانگین کشوری بالاتر است و سالانه ۳ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می کند.

وی افزود: بیش از ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی در کردستان تولید می شود که ۵۷ درصد از مجموع ۱۲۰ هزار تن توت فرنگی کشور نیز تولید همین استان است.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: تولید دانش بنیان و اصلاح ارقام پرتولید باماندگاری بیشتر در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.

برومندی افزود: امیدواریم شاهد سرمایه گذاری بیشتر در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی در خصوص محصول توت فرنگی باشیم.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت های بالایی برای ارتقای تولید محصولات کشاورزی در کردستان داریم و با صنعتی شدن حوزه کشاورزی در این استان شاهد تحقق این مهم خواهیم بود.

سرمایه گذاری کلیدواژه رشد و توسعه کردستان است

در ادامه نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: سرمایه گذاری کلیدواژه رشد و توسعه کردستان است و امیدواریم خروجی همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری توت‌فرنگی کردستان موجب تسریع فرآیند توسعه کشاورزی کردستان شود.

پرویز اوسطی اظهار کرد: حوزه امنیت غذایی یک حوزه راهبردی و مهم است و در کشورهای مستقل همچون ایران باید همواره مدنظر باشد.

نماینده مردم قروه و دهگلان تصریح کرد: ما می توانیم هاب اصلی امنیت غذایی دنیا باشیم و این مهم موجب اقتدار غذایی و ارتقای امنیت ملی کشورمان می شود.

اوسطی افزود: تولید در کشور ما مظلوم است و کشورهایی که در عرصه کشاورزی حرفی برای گفتن دارند حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد GDP خود را در تولید سرمایه گذاری می کنند.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری کلیدواژه رشد و توسعه کردستان است اما بروکراسی اداری موجود در کشور و استان تاکنون موجب شده این مهم محقق نشود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به مشکلات تولید اشاره کرد و گفت: از طرفی وضعیت نامناسب منابع پایه تولید موجب جلوگیری از توسعه کشاورزی شده و از طرف دیگر آب و خاک در کشور ما با مشکل مواجه است که باید این معضلات هر چه زودتر رفع شوند تا توسعه بخش کشاورزی صورت گیرد. 

اوسطی افزود: در ایران برای تولید محصولات کشاورزی ۹۰ درصد وابستگی به آب داریم در حالی که در دنیا این مهم تنها ۴۰ درصد است.

وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: جایگاه کردستان باید در عرصه تولید توت فرنگی کشور حفظ شود، ما زمانی ۹۰ درصد توت فرنگی کشور را داشتیم اما الان تولید ما به زیر ۶۰ درصد رسیده است.

اوسطی خاطرنشان کرد: افزایش عملکرد در سطح و ارتقای تولید باید مدنظر قرار گیرد چرا که خام فروشی محصول توت فرنگی در کردستان یکی از نقاط ضعف است.

وی افزود: اگر زنجیره‌های ارزش در حوزه کشاورزی کردستان اتفاق نیافتد نمی‌توان به توسعه اقتصاد کشاورزی استان امیدوار بود.

اوسطی تصریح کرد: سطح پایین گلخانه در کردستان قابل قبول و شایسته این استان غنی نیست و باید نهضت ساخت گلخانه را شروع کنیم و استان اول کشور شویم.

وی افزود: باید تشکل فراگیر کشوری در حوزه توت فرنگی شکل گیرد و مبحث صادرات هوایی در دستور کار قرار گیرد.

۲۵۰۰ میلیارد تومان آمادگی سرمایه گذاری در حوزه توت فرنگی کردستان داریم

معاون مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی به عنوان سخنران بعدی همایش گفت: هم اکنون ۲۵۰۰ میلیارد تومان آمادگی سرمایه گذاری در حوزه توت فرنگی کردستان داریم.

 کریم ذوالفقاری اظهار کرد: در سطح جهانی ۴۰۰ هزار هکتار زیر کشت توت فرنگی قرار دارد و بیش از ۹ میلیون تن در سال توت فرنگی تولید می شود.

وی افزود: در کردستان قطعات زمین ریز و اراضی در شیب بوده همچنین توان مکانیزاسیون در این استان کم است اما باید تلاش کرد که در مورد مکانیزاسیون حوزه توت فرنگی کارهای اثرگذاری صورت گیرد.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: توت فرنگی کردستان روز به روز در حال ارتقای کیفیت است و باید تولید سطح آن به ۲۲ تن در هکتار افزایش یابد و استفاده از نیروهای رباتیک و مکانیزه کردن در اولویت قرار گیرد.

وی افزود: در زمینه صنایع پسین و تولیدی نیاز به سرمایه گذاری داریم و هم اکنون ۲۵۰۰ میلیارد تومان آمادگی سرمایه گذاری در حوزه توت فرنگی کردستان داریم.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: امیدواریم وزارت اقتصاد پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات چند ماهه برای کشاورزان توت فرنگی کار استان کردستان اختصاص دهد.

برگزاری نشست B2B فعالان اقتصادی کشور

نشستB2B فعالان اقتصادی کشور نیز یکی از برنامه های متنوع همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری توت فرنگی کردستان بود که با استقبال گسترده شرکت کنندگان در همایش مواجه شد.

گفتنی است در این نشست ۲ ساعته اعضای اتاق های بازرگانی استان های مختلف کشور و فعالان اقتصادی از سراسر کشور با همدیگر به تبادل نظر پرداختند و زمینه توافقات متعددی برای انجام فعالیت‌های مشترک اقتصادی و سرمایه گذاری فراهم شد.

برچسب ها :
خبر
پنجشنبه, 04 خرداد,1402
کد خبر :
1224
تاریخ انتشار :
پنجشنبه, 04 خرداد,1402
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما