×
امروز دوشنبه, 10 اردیبهشت,1403 - Monday, 29 April,2024
شنبه, 06 خرداد,1402

آغاز فصل نوین روابط بخش خصوصی و دولت در کردستان نوید بخش آینده درخشان توسعه پایدار

دولت و بخش خصوصی دو رکن اصلی توسعه هستند

سایز متن

برگزاری انتخابات اخیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج حکایت از ایجاد تغییرات ساختاری در جایگاه و نقش این نهاد در مدیریت و پیشبرد توسعه کردستان دارد زیرا مدیریت جدید اهتمام تام در بازتعریف قوانین و ضوابط مربوط به همکاری دولت و بخش خصوصی داشته که مدیریت ارشد استان هم چراغ سبز درخشانی به این رویکرد نشان داده که این هم امید رسیدن به نتیجه مطلوب را تضمین می کند.

آغاز فصل نوین روابط بخش خصوصی و دولت در کردستان نوید بخش آینده درخشان توسعه پایدار

برگزاری انتخابات اخیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج حکایت از ایجاد تغییرات ساختاری در جایگاه و نقش این نهاد در مدیریت و پیشبرد توسعه کردستان دارد زیرا مدیریت جدید اهتمام تام در بازتعریف قوانین و ضوابط مربوط به همکاری دولت و بخش خصوصی داشته که مدیریت ارشد استان هم چراغ سبز درخشانی به این رویکرد نشان داده که این هم امید رسیدن به نتیجه مطلوب را تضمین می­کند.

یکی از نشانه های این موضوع افزایش میزان ارتباط مدیریت ارشد به ویژه شخص استاندار با اتاق بازرگانی سنندج است که اوج آن  در نشست مدیران و نهادهای غیر دولتی استان­های مرزی ایران با استان­های اقلیم کردستان عراق و سفر استاندار به سلیمانیه خود را نمایش داد زیرا در این سفر هیئت اتاق بازرگانی سنندج بر خلاف گذشته در تمام جلسات حضور یافته و مجال اظهار نظر و ارائه پیشنهاد را یافت.

این امر نشان از درک اهمیت نقش اتاق بازرگانی در توسعه، توسط مدیریت ارشد کردستان دارد که مورد استقبال این نهاد و فعالان بخش خصوصی قرار گرفت که ادامه این روند پازل توسعه استان را تکمیل خواهد کرد.

بعد از سفر هیئت اتاق بازرگانی سنندج به سلیمانیه در تاریخ 19 خرداد ماه، خبرنگار «ماهنامه کاسب» با هدف اطلاع رسانی در خصوص رویکردهای جدید اتاق بازرگانی و دستاوردهای نشست ارومیه و همایش «2023» سلیمانیه انجام داد که اینک پیش روی شماست.

علی اکبر عبدالملکی با اشاره به ضرورت بازتعریف نقش اتاق بازرگانی سنندج در توسعه و روابط بخش خصوصی با مدیریت ارشد استان گفت: ما منکر زحمات مدیران سابق اتاق بازرگانی سنندج در حوزه حفظ جایگاه و ارتقاء نقش این نهاد در توسعه استان نیستیم و اگر در حال حاضر بستری برای ایجاد تغییرات وجود دارد این بستر قبلا ایجاد شده و ما در این قالب اصلاحات را تعریف و اجرا می­کنیم، بنابراین بیان برنامه­های جدید به معنای انکار خدمات و زحمات گذشته نیست بلکه ادامه راه آنهاست.

وی افزود: همزمان با ایجاد تغییرات در ساختار مدل­های نظام توسعه اقتصادی در داخل و خارج ما هم ناچار به برنامه­ریزی برای همگام شدن با روندهای جدید هستیم که اولویت ما اصلاح بدنه کارشناسی اتاق بازرگانی، نوین سازی رویکرد مدیریت و تحول در روابط این نهاد با نهادهای مدیریتی کشور (دولت، مجلس، قوه قضائیه، نهادهای نظارتی و امنیتی) است.

عبدالملکی تصریح کرد: دولت و بخش خصوصی دو رکن اصلی توسعه هستند که ادامه حیات یکی بدون دیگری ممکن نیست چون هر دو منابع و پتانسیل­های خاص خود را دارند که دیگری ندارد، اما گام اول را باید بخش خصوصی برداشته و با ارائه برنامه­های راهبردی قابلیت­های خود را به اثبات رسانده و مجموعه حاکمیت را با خود همراه کند.

وی خاطر نشان کرد: مدیریت ارشد کردستان در دیدارها و نشست­های دوجانبه، اراده قاطع خود برای اصلاح امور و ارتقاء سطح مناسبات فی ما بین را نشان داده و آماده ارائه برنامه­های اتاق بازرگانی هستند که این نهاد برنامه­ها را نهایی نموده و در چند روز آتی آن را تحویل خواهد داد.

رئیس اتاق بازرگانی سنندج در خصوص دستاوردهای حضور در همایش فرصت­های سرمایه­گذاری اقلیم کردستان عراق (2023) اعلام کرد: بعد از برگزاری نشست مشترک استانداران و اتاق­های بازرگانی استان­های مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق در ارومیه، هیئت عراقی طرف­های ایرانی را برای حضور در این همایش دعوت کرد که هیئت اتاق بازرگانی سنندج در معیت استاندار در این همایش شرکت کرد.

وی افزود: این سفر فرصت مناسبی برای اتاق بازرگانی سنندج بود برای بررسی مشکلات و ارائه پیشنهادات و نقشه راههای مناسب که ما توانستیم با همکاری  و حمایت­های دکتر اسماعیل زارعی کوشا نهایت استفاده از این فرصت را ببریم.

عبدالملکی در ادامه اظهار کرد: موارد مطرح شده در نشست با طرف عراقی عبارت بود از:1-  اختصاص یک لاین برای تردد بازرگانان ایرانی و عراقی در مرزها با هدف کاهش زمان، سرعت در اجرای برنامه­ها، جلوگیری از ایجاد بی نظمی در تردد و کاهش ترافیک2-  پایان دادن به برنامه شستشوی ماشین­های ایرانی در عراق که به بهانه جلوگیری از ورود عوامل بیماریزا انجام می­شود و موجب افزایش زمان تخلیه و بارگیری و تحمیل هزینه بر ماشین­های ایرانی می­شود3- حل مشکل دخالت­های غیر قانونی و غیر منطقی سندیکای کامیونداران اقلیم در تردد، بارگیری و ترخیص کالا و اخذ وجوه اضافی از کامیونهای ایرانی4- افزایش سطح کیفی برخورد مرزبانان دو طرف با بازرگانان و گردشگران5- احیاء اتاق­های بازرگانی و مراکز داوری مشترک در اقلیم کردستان6- استفاده مشترک از دستگاههای «ایکس ری» دو طرف6- اجرائی شدن مفاد تفاهمنامه­هایی که قبلا به امضاء طرفین رسیده اما تا کنون اجرائی نشده است7-  اجرای طرح حمل یکسره بار به بازار ایران و عراق.

این مقام مسئول تصریح کرد: مقامات ایرانی و اقلیم در خصوص ایجاد کمیته­های مشترک کارشناسی برای ارائه راهکار به توافق رسیدند و مصوب شد همه پیشنهادات این کمیته­ها 100 درصد اجرایی شود، که گامی مهم و کارساز در افزایش نقش ایران در بازار اقلیم کردستان بود و آینده درخشانی را نوید می­دهد.

وی ضمن تشکر از رویکرد مدیریت ارشد استان به ویژه آقای استاندار در نگرش به جایگاه اتاق بازرگانی در برنامه­ریزی­های اقتصادی گفت: آقای زارعی کوشا رویکردی توسعه گرایانه به بخش خصوصی و اتاق بازرگانی داشته و اراده قاطع برای حضور این نهاد در روند پیشبرد توسعه اقتصادی دارند و در این سفر زمینه­های کافی برای حضور هیئت اتاق بازرگانی در نشست­ها و مذاکرات فراهم کردند.

رئیس اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به ظرفیت­های اقتصادی منحصر به فرد اقلیم کردستان اظهار کرد: از ویژگی­های منحصر به فرد اقلیم می­توان به نیازمند بودن بازار این منطقه به تولیدات صنعتی و غذایی ایران و امکان دور زدن تحریم­ها اشاره کرد زیرا دولت اقلیم به علت نداشتن رسمیت بین المللی و محرومیت از بسترهای مدرن مبادلات اقتصادی و مالی، الزام کامل به تبعیت از قوانین تحریمی آمریکا نداشته و ما می­توانیم از این فرصت برای دور زدن تحریم­ها در زمینه تامین اقلام صنعتی مشمول قانون تحریم و انتقال ارز حاصل از صادرات به داخل استفاده کنیم.

عبدالملکی افزود: یکی دیگر از امتیازات اقلیم این است که کوردها به علت داشتن اشتراکات نژادی، فرهنگی و دینی و حمایت­های ایران از کوردها در دوران جنگ با صدام حسین، اولویت در روابط اقتصادی را به ایران می­دهند و همواره این علاقه را بیان و در عمل ثابت کرده­اند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما تا کنون نتوانسته ایم از این فرصتها استفاده کافی را ببریم و علل اصلی این موارد هم برمیگردد به وجود قوانین سخت گیرانه در اقلیم و ایران و برخی از رفتارهای ناخوشایند بعضی از تولید کنندگان و پیمانکاران ایرانی در عمل به تعهدات که ضرورت دارد تا این موارد را در سریع ترین زمان ممکن حل و فصل شود.

وی افزود: در حال حاضر بیشترین ظرفیت بازار اقلیم کردستان در دست تجار ترکیه قرار دارد که اگر ما بتوانیم موانع موجود را حل کنیم، جای ترکیه در بازار اقلیم را خواهیم گرفت.

 

 

برچسب ها :
خبر
شنبه, 06 خرداد,1402
کد خبر :
1220
تاریخ انتشار :
شنبه, 06 خرداد,1402
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما