×
امروز جمعه, 07 اردیبهشت,1403 - Friday, 26 April,2024
دوشنبه, 14 شهریور,1401

شرکتهای پخش کردستان خواستار افزایش سهمیه سوخت کامیونهای حمل شدند

کمبود سوخت سبب ایجاد اختلال در انجام وظیفه شرکتهای پخش می شود

سایز متن

22مین نشست کمیسیون صنعت اتاق سنندج با دستور کار بررسی مشکلات مربوط به تامین سوخت کامیونهای حمل کالای شرکتهای پخش محصولات غذایی، دارویی، تجهیزات پزشکی و قطعات یدکی و تدوین راهکارهای مورد نظر با حضور رئیس واحد مهندسی فرآورده های نفتی شرکت نفت کردستان در سالن جلسات اتاق بازرگانی سنندج برگزار شد.

شرکتهای پخش کردستان خواستار افزایش سهمیه سوخت کامیونهای حمل شدند

22مین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار بررسی مشکلات مربوط به تامین سوخت کامیونهای حمل کالای شرکتهای پخش محصولات غذایی، دارویی، تجهیزات پزشکی و قطعات یدکی و تدوین راهکارهای مورد نظر با حضور رئیس واحد مهندسی فرآورده های نفتی شرکت نفت کردستان در سالن جلسات اتاق بازرگانی سنندج برگزار شد.

کمبود سوخت سبب ایجاد اختلال در انجام وظیفه شرکتهای پخش می شود

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی سنندج با تاکید بر ضرورت تامین سوخت شرکتهای پخش استان گفت: مسئولیت سنگین تامین و انتقال مواد غذایی، دارویی، بهداشتی، تجهیزات پزشکی و بهداشتی بر دوش شرکتهای پخش قرار دارد که به صورت شبانه روزی در تلاشند تا جامعه با کمبود این کالاها مواجه نشود.

عطااله جویا افزود: بروز مشکلاتی مثل کمبود سوخت سبب ایجاد اختلال در انجام وظیفه شرکتهای پخش می شود بنابراین دولت باید تمام تلاش خود را در راستای تامین نیازهای این شرکتها به کار گیرد تا هم تولید و تجارت آسیب نبیند و هم جامعه با مشکلات متنوع متاثر از آن روبرو نشود.

وی تصریح کرد: از زمانی که قانون هدفمند سازی یارانه ها و سهمیه بندی سوخت اجرا شده برخی از واحدهای فعال تجاری به ویژه شرکتهای پخش با کمبود سوخت مواجه شده که در مواردی ناچارند نیاز خود را به صورت آزاد تهیه کنند که هزینه زیادی را بر آنها تحمیل می کند.

جویا خواستار رسیدگی مجدد به سهمیه این شرکتها شد.

شرکتهای پخش اجازه نمی دهند تا کوچکترین کمبودی در استان رخ دهد

رئیس انجمن پخش استان کردستان افزایش سهمیه سوخت شرکتهای پخش را ضروری ذکر کرد و گفت: انجمن شرکتهای پخش کردستان دارای 100 عضو است که این تعداد در آینده به بیش از 200 عضو خواهد رسید و همه این شرکتها به صورت مستمر مواد غذایی، دارویی، درمانی، تجهیزات پزشکی و مواد بهداشتی را به سراسر استان میرسانند.

محمد صدیق مرادی افزود: در حال حاضر 237 دستگاه کامیون ملکی و 40 دستگاه کامیون و نیسان بار اجاره ای کار توزیع را بر عهده داشته و اجازه نمیدهند تا کوچکترین کمبودی در استان رخ دهد اما خودشان دارای مشکلاتی هستند که تا کنون با وصف وعده های فراوان مسئولین حل و فصل نشده و کمبود سوخت در صدر این موارد قرار دارد.

وی خاطر نشان کرد: دولت باید این را بداند که تاخیر در ارسال کالاهای فوق سبب ایجاد گرانی ناشی از کمبود، شکل گیری بازار سیاه، فاسد شدن برخی محصولات و آسیب دیدن تولید و تجارت میشود.

مرادی اذعان کرد: برخی از شرکتها دارای ژنراتور گازوئیلی هستند تا در صورت قطع برق دارو و کالاهای فاسد شدنی آنها آسیب نبیند اما این دستگاهها فاقد سهمیه هستند و از دولت خواستاریم تا سهمیه خاص برای آن اختصاص دهد.

دولت باید با همکاری انجمن پخش راهکارهای مورد نیاز را اجرا کند

عضو هیئت مدیره انجمن شرکت پخش کردستان انتقاد را سر آغاز سخن قرار داد و گفت: سوخت کامیونهای مورد استفاده شرکتهای پخش گازوئیل است که در دوران گذشته هم از نظر میزان دسترسی بدون محدودیت بود و هم ارزان تر از بنزین بود اما امروزه پایین بودن سهمیه و بالا بودن قیمت در بازار سیاه شرایطی فراهم کرده که ما گرایش به سوی مصرف بنزین پیدا کنیم زیرا ارزان تر برایمان تمام می شود.

فردین شریفی در ادامه اظهار کرد: ما هم مسائل مربوط به قاچاق سوخت را درک می کنیم و مخالف آن هستیم اما دولت بدون توجه به همه زوایای موضوع، اقدام به برنامه ریزی و سهمیه بندی نموده زیرا سهمیه مورد نظر جوابگوی نیاز شرکتهای پخش نیست.

وی تصریح کرد: دولت باید با همکاری انجمن پخش راهکارهای مورد نیاز برای پایان دادن به این مشکل بیندیشد.

رئیس واحد مهندسی فرآورده های نفتی شرکت نفت کردستان با اشاره به قوانین مربوط به سهمیه بندی سوخت گفت: سهمیه بر اساس قانون هدفمند سازی یارانه و متناسب با نوع کامیون و میزان پیمایش تعریف شده و هیچ مقامی نمیتواند از آن تخطی کند.

اقبال حسنی افزود: استانهای دیگر هم به میزان سهمیه کامیونهای شرکتهای پخش اعتراض دارند که دولت برای حل این مشکل اقدام به صدور تعداد محدودی کارت گازوئیل آزاد کرد تا کامیونهای متعلق به این شرکتها بتوانند سوخت مورد نیاز را تامین کنند.

وی اعلام کرد: در سنندج 2 جایگاه و در سایر شهرها هر کدام 1 جایگاه کارت گازوئیل آزاد دارند که تنها تا سقف روزانه 100 لیتر را توزیع میکنند که انجمن شرکتهای پخش میتوانند لیست کامیونهای خود را به اعلام کنند تا زمینه دسترسی به این میزان برایشان فراهم شود.

در این نشست مصوب شد تا انجمن شرکتهای پخش لیست کامیونها و ژنراتورهای مورد استفاده را تهیه و در اختیار شرکت نفت قرار گیرد تا سهمیه آنها اختصاص یابد.

برچسب ها :
خبر
دوشنبه, 14 شهریور,1401
کد خبر :
1207
تاریخ انتشار :
دوشنبه, 14 شهریور,1401
تعداد مشاهده :
295
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما