×
امروز پنجشنبه, 06 اردیبهشت,1403 - Thursday, 25 April,2024
یکشنبه, 30 مرداد,1401

موانع توسعه صادرات از مرزهای کردستان بر روی میز شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان

دولت ایجاد مدیریت یکپارچه توسعه تجارت کردستان را تحقق بخشد.

سایز متن

پنجاه و یکمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان با دستور کار بررسی وضعیت مدیریت و سامان دهی مرز بین المللی باشماق مریوان در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

موانع توسعه صادرات از مرزهای کردستان بر روی میز شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان

پنجاه و یکمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان با دستور کار بررسی وضعیت مدیریت و سامان دهی مرز  بین المللی باشماق مریوان در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

دولت ایجاد مدیریت یکپارچه توسعه تجارت کردستان را تحقق بخشد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به نقش فضای کسب و کار در پیشبرد و توازن توسعه گفت: دولت قوی و توسعه متوازن اقتصادی و سیاسی تنها با برخورداری از فضای کسب و کار منظم پیش خواهد رفت، بنابراین باید دولت تمام توان در راستای بهبود فضای کسب و کار را به کار گیرد.

سید کمال حسینی افزود: تمرکز زدایی و توجه ویژه به ظرفیت های اقتصادی کردستان از الزامات پیشبرد توسعه اقتصادی استان است و همه باید این را قبول کنند که استانی با این همه منابع شایسته برخورداری از رتبه های برتر اقتصادی بالاتر از میانگین کشوری است اما آمار و اطلاعات موجود نشان از پایین بودن شاخص های اقتصادی دارد.

دبیر و سخنگوی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان تصریح کرد: هیچکس انتظار ندارد یک شبه همه عقب ماندگی های کردستان جبران شود و اما توقع این است که برنامه های تقویت فضای کسب و کار با جدیت و سرعت اجرا شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در ادامه اظهار کرد: بهبود فضای کسب و کار و ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت بخش خصوصی در نظام توسعه معجزه می کند، تجربه کشورهای فراهم کننده فضای کسب و کار سازمان یافته و زمینه ساز حضور بخش خصوصی قدرتمند حکایت از ارتقاء شاخص های اقتصادی در زمانی کم دارد و ما هم باید این تجربه را الگوی خود قرار دهیم.

سید کمال حسینی اذعان کرد: ما امیدواریم با فرصت های تاریخی پیش آمده در کشور و استان دولت ایجاد مدیریت یکپارچه توسعه کردستان را تحقق بخشد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج خواستار رسیدگی به وضعیت سامان دهی مرزهای کردستان شد و خاطر نشان کرد: مرز یک مزیت اصلی اقتصادی منحصر به فرد برای کردستان است و در این شرایط جنگ اقتصادی تحمیل شده به کشور می تواند کمک بزرگی به افزایش تاب آوری اقتصاد ملی در برابر فشارها کند.

دبیر و سخنگوی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان اعلام کرد: بر اساس آمار رسمی کردستان در زمینه تجارت پسرفت داشته و ضرورت دارد تا اقدامات لازم برای ایجاد زمینه پیشرفت در این حوزه اعمال گردد.

 

کاهش صادرات از مرزهای کردستان زنگ خطر توسعه اقتصادی استان است

مدیرکل گمرک سنندج و ناظر گمرکات استان کردستان ضمن تاکید بر ضرورت تقویت صادرات گفت: صادرات کالای ایرانی بزرگترین دغدغه مدیریت ارشد کشور است و همه باید در راستای گسترش آن تلاش کنیم.

خلیل حیدری افزود: در 4 ماه منتهی به تیرماه امسال 596 هزتر تن کالا به ارزش 276 میلیون دلار از مرزهای کردستان صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و از نظر ارزش کاهش نشان می دهد که ضرورت دارد تا این موضوع در جلسات ویژه بررسی و راهکارهای خروج از آن اجرا شود.

ناظر گمرکات استان کردستان تصریح کرد: در این مدت 12 هزار و 600 تن کالا به ارزش 32 میلیون دلار از معابر کولبری وارد شده است.

مدیرکل گمرک سنندج اعلام کرد: در مدت مذکور 856 میلیون ترانزیت به ارزش 1 میلیارد و 850 میلیون دلار داشته ایم که به نسبت سال گذشته 28 درصد کاهش یافته است.

خلیل حیدری در مورد عملکرد گمرک در زمینه سامان دهی خدمات گمرکی اظهار کرد: افزودن 20 هکتار زمین به فضای مورد استفاده گمرک، جدا سازی بخش مسافری از بخش تجاری، استقرار شرکت انبارهای عمومی در مرز باشماق، عقد قرار داد با شرکت انتظام برای افزایش امنیت، تعمیر «ایکس ری» باشماق با 6 میلیارد تومان اعتبار، خرید «ایکس ری» چمدانی برای سبرانبند، راه اندازی سامانه کنترل تردد ماشین و افراد، خرید 2 دستگاه باسکول برای سیرانبند با صرف 5/1 میلیارد تومان اهم اقدامات سال گذشته است که در مجموع 18 میلیارد تومان هزینه در برداشت.

وی جانمایی نادرست مکان استقرار ادارات در مرز بین المللی باشماق مریوان را یکی از ایرادات وارد بر این مرز و عامل کاهش کیفیت خدمات ذکر کرد و خواستار اصلاح آن شد.

سخت گیری در ترخیص کالا سبب استرداد برخی کالاها و محصولات ایرانی می شود

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، امور حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج با انتقاد از روند کاهش صادرات از مرز باشماق گفت: مرز رسمی باشماق یکی از مرزهای برتر در زمینه صادرات و ترانزیت و مسافر بود اما امروزه با استناد به آمار اعلام شده کارکرد این مرز در همه زمینه در حال کاهش است به طوری که در حالی که همه مرزهای کشور شاهد افزایش صادرات بودند مرز باشماق با کاهش خطرناک 40 درصدی روبرو شد.

دلسوز اخگر افزود: علت های موثر بر این روند عبارتند از بالا بودن هزینه های در نظر گرفته شده برای صادرات به طوری که این رقم 15 درصد بیش از سایر استان هاست، جزیره ای عمل کردن ادارات و نهادهای مرتبط با تجارت، اخذ وجه توسط شرکت انبارهای عمومی بدون ارائه خدمت و پایش های مستمر و سخت گیرانه هنگ مرزی و این روند موجب شده تا بسیاری از بازرگانان مرز سایر استان ها را برای تجارت انتخاب کنند.

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، امور حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج خاطر نشان کرد: پایش غیر اصولی و غیر ضروری هنگ مرزی باعث تاخیر در رسیدن کالا به بازار هدف و آسیب دیدگی کالاهای شکستنی و محصولات کشاورزی، دامی و سبزیجات می شود که این امر سبب شده تا برخی از محموله های ایرانی مسترد گردد.

دلسوز اخگر تصریح کرد: ما نمی دانیم گمرک مسئول بررسی محموله است یا هنگ مرزی؟ در حالی که گمرک تمام تشریفات کارشناسی، بازرسی و اداری بار را طی کرده و مجوز عبور داده، هنگ مرزی در نقطه صفر اقدام به تخلیه و بازرسی کالا می کند و در موارد بسیاری تجار را بدون دلیل و مدرک به دستگاه قضایی معرفی می کنند.

زیرساختهای باشماق در یک مرز رسمی و تجاری نیست

نماینده فرماندهی مرزبانی استان کردستان در پاسخ به انتقادات مطرح شده در خصوص عملکرد این نهاد گفت: مرزبانی هیچ چالشی با تجارت و تاجر ندارد و حاضر است تا همه موارد مربوط به ضعف عملکرد خود را حل و فصل کند و از همه فعالان اقتصادی خواستارم تا تخلفات را گزارش کنند و در سریعترین زمان ممکن رسیدگی خواهد شد.

سرهنگ محمد رضا صالحی افزود: رویکرد ما مقابله با قاچاق و جلوگیری از تخلف در تجارت به ویژ صادرات است زیرا بارها مواردی از تخلف را کشف کرده ایم برای نمونه اشاره می شود به کشف 1 میلیون لیتر سوخت قاچاق، 64 میلیون دینار عراقی، 20 هزار دلار ارز، 30 هزار قلم دارو و 295 هزار قلم تجهیزات پزشکی که اکثرا مورد نیاز داخل بود.

نماینده فرماندهی مرزبانی استان کردستان تصریح کرد: کار نهادهای حاضر در مرز بین المللی باشماق جزیره ای نیست بلکه همه ید واحده برای مدیریت تجارت هستیم.

سرهنگ محمد رضا صالحی در ادامه اظهار کرد: باشماق مرز دوم ترانزیت ایران و مرز مطرح در صادرات است اما زیرساخت های آن در این حدود نیست و ضرورت دارد تا دولت و بخش خصوصی در این راستا اقدامات لازم را اعمال کنند تا از این شرایط خلاص شود.

رفتار برخی از کارکنان و ماموران بر خلاف منش فرماندهی مرزبانی است

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در جواب به سخنان نماینده فرماندهی مرزبانی استان کردستان گفت: رفتار برخی از کارکنان و ماموران بر خلاف منش فرماندهی مرزبانی است به طوری که کارشکنی و سخت گیری های آنها موجب وارد شدن زیان به محموله های صادراتی و گریزان کردن تجار از فعالیت در مرزهای کردستان می شود.

محمد هلاکو افزود: برخی از بارها به علت آسیب دیدگی ناشی از سخت گیری هنگ مرزی به داخل برگشت داده می شود که در نهایت زیان سنگین بر دست بازرگان ایرانی می گذارد و این بر خلاف ضرورت های کشور در جنگ اقتصادی است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج خاطر نشان کرد: دیپ زنی شرکت نفت در نقطه صفر مرزی باعث کندی ترخیص کالا می شود که در این صورت کالاهای فساد پذیر مثل سبزی، میوه و لبنیات بیشترین آسیب را می بینند که ما از مسئولین شرکت نفت خواستاریم تا دیپ زنی را در ابتدای مرز انجام دهند و باک کامیون ها را لاک و مهر کنند.

پایش سوخت با هدف مقابله با قاچاق صورت می پذیرد

معاون شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی منطقه کردستان با دفاع از عملکرد نهاد متبوع خود گفت: پایش سوخت براساس قانون و با هدف مقابله با قاچاق صورت می پذیرد.

مادح حکمت آراء اعلام کرد: بر اساس مصوبه دولت شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی پایش خود را از نقطه صفر مرزی به داخل مرز و حریم تیر پارکها انتقال داده است.

معاون شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی منطقه کردستان اذعان کرد: مطمئن باشید اگر ما بازرسی و پایش را انجام ندهیم قاچاقچی منابع انرژی کشور را به تاراج می دهند.

اگر قوانین را علت کاهش صادرات می دانید پس برای تغییر آن اقدام کنید

عضو شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با اشاره به پیشروی تجاری کشورهای دیگر در بازار عراق و اقلیم کردستان گفت: تجارت تنها راه عبور کشور از جنگ اقتصادی است و متولیان ارشد کشور مدام ارگانهای مرتبط با این موضوع را تشویق به حمایت بی دریغ از صادرات می کنند اما زمانی نوبت به عمل می رسد بیشتر رفتارها با این نیاز مغایرت دارد.

وریا زاهدی پور افزود: ظرفیت بازار عراق و اقلیم کردستان برای ایران یک فرصت مغتنم است اما با وصف اینکه طرف عراقی و کورد اولویت را به تجارت با ایران می دهند، دولت های ترکیه، عمان و امارات گوی سبقت را از ما ربوده اند زیرا این کشورها بار را از درب کارخانه بررسی نموده و تا مقصد راه خود را بدون هر بازررسی ادامه می دهد.

عضو شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان تصریح کرد: اگر قوانین را علت میدانید پس برای تغییر آن اقدام کنید.

کمبود اعتبار علت تاخیر در اجرای طرح سامان دهی باشماق

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کردستان در خصوص وضعیت اجرای طرح سامان دهی به باشماق گفت: طرح جامع سامان دهی به باشماق در سال 1396 شروع شد و اقدامات لازم برای اجرای ترانشیپ منت آن در اولویت قرار گرفت که قرارداد 60 میلیارد تومانی آن با پیمانکار امضاء شد اما در حال حاضر به علت کمبود اعتبارات با آهنگی کند پیش می رود و تا کنون تنها 12 درصد پیشرفا فزیکی برخوردار است.

فرزاد حسنی افزود: در ابتدای کار فقط 5/15 هکتار زمین در اختیار داشتیم اما استانداری کردستان اقدام به خرید 25 هکتار زمین دیگر کرد که اکنون در حال طی تشریفات قانونی تعیین قیمت قرار دارد و این را باید بدانیم که بر اساس قانون قیمت تعیین شده تنها یکماه اعتبار دارد در غیر اینصورت باید برای بار دیگر تعیین قیمت شود.

وی استقرار 3 دستگاه ماشین آتش نشانی را دیگر اقدام انجام شده در این زمان ذکر کرد.

مرکز پژوهش های توسعه صادرات ایجاد می شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان با اشاره به ضرورت تغییر رویکردها به صادرات گفت: برای شناسایی موانع و راهکارهای تجارت نیاز به  ایجاد مرکز پژوهش در حوزه توسعه صادرات در این استان داریم که همه باید در این راستا هماهنگ بوده و به صورت روزانه وضعیت صادرات را رصد کنیم.

 حامد قادرزاده افزود: اگر قیمت داخل کالاها از بیرون مرز با احتساب هزینه های تمام شده کمتر باشد یا به طور رسمی یا از طریق قاچاق وارد کشور می شود، قوانین برای مدیریت چنین مواردی است تا میزان سوء استفاده‌ها را به حداقل رساند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان تصریح کرد: در شرایطی قرار داریم که باید برای اتخاذ هر نوع تصمیم گیری و تجلیل اتفاقات مختلف نیاز با انجام کار پژوهشی و ارائه مستندات داریم.

حامد قادرزاده یادآور شد: مرز باشماق مریوان با سایر مرزهای کشور به دلیل ساختارهای محیطی و فرهنگی متفاوت است و نمی توان این تفاوت ها را نشان برتری یا ضعف قلمداد کنیم.

 معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان با بیان اینکه در کاهش میزان صادرات از مرزهای استان باید همه عوامل دخیل در آن مورد توجه قرار گیرد، گفت: کاهش صادرات امر خیلی غیر طبیعی نیست باید بررسی شود آیا قدرت خرید مصرف کنده نهایی کاهش یافته یا نامناسب بودن مواردی هم چون بسته بندی موجب آن شده است.

حامد قادرزاده ادامه داد: براساس مطالعات انجام شده روستاهای شهرستان های بانه و مریوان فقیرترین مردمان استان از لحاظ اقتصادی را دارند و اینکه این مردم از تاثیرات مرز بهره ای نبردند باید مورد بررسی بیشتر و عمیق تر قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کردستان خواستار برخورد با اراذل و اوباش حاضر در مرز باشماق شد و گفت: باید منشاء حضور این افراد را شناسایی کرده و برنامه جامع برای برخورد با این افراد اجرا گردد.

برچسب ها :
خبر
یکشنبه, 30 مرداد,1401
کد خبر :
1204
تاریخ انتشار :
یکشنبه, 30 مرداد,1401
تعداد مشاهده :
444
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما