×
امروز سه شنبه, 04 اردیبهشت,1403 - Tuesday, 23 April,2024
پنجشنبه, 20 مرداد,1401

درد دلهای فعالان بخش خصوصی کردستان با مدیران ارشد سازمان بازرسی کشور

در حال حاضر استان به سمت صنعتی بودن گام های جدی برداشته است

سایز متن

نشست مشترک فعالان اقتصادی کردستان با قایم مقام رئیس سازمان بازرسی کل کشور با هدف بررسی مشکلات و ارزیابی راهکارهای حمایت این نهاد از بخش خصوصی برگزار شد.

درد دلهای فعالان بخش خصوصی کردستان با مدیران ارشد سازمان بازرسی کشور

نشست مشترک فعالان اقتصادی کردستان با قایم مقام رئیس سازمان بازرسی کل کشور با هدف بررسی مشکلات و ارزیابی راهکارهای حمایت این نهاد از بخش خصوصی برگزار شد.

  در حال حاضر استان به سمت صنعتی بودن گام های جدی برداشته است

مدیر کل سازمان «صمت» کردستان با اشاره به جایگاه کردستان در روند تجارت کشور گفت: کردستان به علت قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال – جنوب و کریدور تجاری اقلیم کردستان عراق – بندر لاذقیه سوریه پتانسیل بالایی در گسترش تجارت کشور دارد.

بختیار خلیقی افزود: ۹۷۸ واحد صنعتی در استان دارای پروانه است که ۶۱۵ مورد فعال و ۱۹۸ نیمه فعال و کمتر از ظرفیت خود کار می کنند که در حال حاضر ۹۷ واحد تولیدی در استان درگیر این مشکل هستند که انتظار می رود با برنامه ریزی های لازم این امر هم برای فعالان این عرصه مرتفع شود و این را بیان کنم که ۶۱ مورد آن در کمیته پایش بررسی  و خوشبختانه امروز شاهد فعال سازی یکی از واحدهای غیر فعال در استان هستیم.

مدیر کل صمت کردستان افزود: مهمترین مشکلات ۶۱ واحد سرمایه در گردش عدم مدیریت، بازار فروش و حمایت های مالی و ادارای است.

خلیقی به بحث اشتغالزایی در استان اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر ۱۵ هزار نفر اشتغالزایی واقعی و ۱۸ هزار نفر به صورت اسمی داریم.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت معادن استان اظهار کرد: استان دارای ۳۴۴ واحد معدنی است که ۲۰۲ مورد پروانه بهره برداری داشته و به صورت فعال کار می کنند و ۱۳۲ واحد غیر فعال عمدتا در زمینه پوکه و سنگ لاشه است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: در کردستان به جهت جلوگیری از خام فروشی در طول زنجیره فولاد ۱۷ مورد راه اندازی شده است که از مجموع آن5 مورد دارای پیشرفت ۱۰۰ درصدی و بقیه هم از ۱۰ تا ۶۰ درصد پیشرفت دارند.

خلیقی با اشاره به ظرفیت ها و برنامه ریزی های صورت گرفته در استان افزود: در حال حاضر استان به سمت صنعتی بودن گام های جدی برداشته است.

وی بیان کرد: در کردستان ۶۳ میلیون ذخیره ۱۸ ماده معدنی داریم که خوشبختانه با پرواز ژئوفیزیک صورت گرفته در پهنه دیواندره با اعتباری بالغ بر ۲۸۰ میلیارد تومان انتظار می رود شاهد رونق هر چه بیشتر در این حوزه باشیم.

مدیر کل صمت کردستان در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در زمینه طلا رتبه اول را در کشور داریم و در حال حاضر ۵۱ میلیون تن ذخیره داریم و سالانه ۵ تن طلای خالص در استان برداشت می شود.

خلیقی ادامه داد: در زمینه طرح صنعتی ۱۹۵ طرح جواز تاسیس دارند که ۳۱ هزار نفر اشتغالزایی با اعتباری بالغ بر ۶۸۷ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

وی گفت: در زمینه مرز نشینی ۸۴ هزار مرز نشین در نقطه ۲۰ کیلومتری مرزی زندگی می کنند و در قالب بازارچه های مرزی در مریوان، سروآباد و بانه فعالیت دارند و خوشبختانه بحث کولبری کمتر دیده می شود.

مدیر کل صنعت معدن، معدن و تجارت کردستان در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: عمده مشکلات حوزه صنعت، معدن و تجارت کردستان تسهیلات سرمایه در گردش، کمبود زمین در استان، مشکل مالیاتی در حوزه های مختلف و بازگشت ارز حاصل از صادرات مبادلات تجاری است.

در حال حاضر بانک ها بنگاه داری می کنند 

قایم مقام رئیس سازمان بازرسی کل کشور در جلسه فعالین اقتصادی استان کردستان خواستار تدوین نقشه راه توسعه اقتصادی استان شد و گفت: متاسفانه درصدهای اجرایی قابل روئیت در حوزه ترسیم برنامه ها ۵۰ درصد است و این کمکی به توسعه در کل کشور نمی کند.

احمانیان افزود: در حوزه نقشه راه و توسعه اقتصادی نیازمند عزم و اراده جدید و راسخ هستیم، کردستان با توجه به ظرفیت های که دارد می تواند با نقشه راه اجرایی به سمت توسعه و پیشرفت گام بردارد.

وی تصریح کرد: بحث بخش خصوصی اصل ۴۴ و منویات رهبر دلالت بر این دارد که حوزه اقتصادی به بخش خصوصط واگذار شود چرا که دولت نمی تواند تاجر خوبی باشد و تنها باید در بحث حمایتی حضور داشته باشد.

رحمانیان یادآور شد: دستگاه های اجرایی باید در عمل حامی بخش خصوصی باشند و خصوصی سازی نباید تبدیل به اختصاصی سازی شود.

وی ادامه داد: ایجاد تعلل و ممانعت ادارات در بحث اقتصادی و تجاری و سرمایه گذاری قابل قبول نیست و سازمان بازرسی به جد با آنها برخورد می کند.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی از مدیران جسور، قانونمند، خلاق و ریسک پذیر با هدف حل معضل اقتصادی حمایت می کند.

رحمانیان با اشاره به این مطلب که اگر کم کاری و عدم انجام مدیریت مستند به سازمان بازرسی شود به شدت بر خورد می شود، اظهار داشت: مدیران باید از سرمایه گذاران و تولید کنندگان حمایت کنند.

وی افزود: صنایع تبدیلی باید در استان ایجاد شود و سیاست و نگاه باید به گونه ای باشد که کار به سمت خصوصی سازی هدایت شود.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: بحث زمین و کمبود آن در حالی است که در برخی شهرک های صنعتی زمین به افرادی واگذار شده که اهلیت ندارند یا واحد تعطیل است و قابلیت احیاء ندارد.

رحمانیان یادآور شد: همچنین باید اراضی ملی و منابع طبیعی که قابلیت شهرک صنعتی شدن را دارند باید شناسایی و مورد استفاده قرار بگیرند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تسهیلات بانگ ها اشاره کرد و ادامه داد: تسهیلات با سود ۲۵ درصدی مناسب واحدهای تولیدی نیست و باز پرداخت آن با توجه به شرایط موجود امکان پذیر نیست.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور گفت: در حال حاضر بانک ها بنگاه داری می کنند و در حوزه غیر تولیدی اقتصاد مملکت را دچار مشکل کرده است.

رحمانیان اظهار داشت: مدیران فرماندهان جنگ اقتصادی هستند و کارمندان سربازان این جنگ و انتظار می رود با تمام توان و امکانات از بحث اقتصادی حمایت شود.

وی افزود: در بحث جنگ اقتصادی باید هوشمندی، درایت و هم افزایی بیشتری در بین ادارات باشد و طبق سیاست ها و رهنمودهای رهبری گام برداشته شود.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: بهترین نسخه که می تواند ما را از مشکلات اقتصادی نجات دهد سیاست کلی اقتصاد مقاومتی که رهبر ابلاغ کرده است.

رحمانیان در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: احرای صحیح قوانین و حسن جریان امور از وظایف اصلی سازمان بازرسی است.

وی ادامه داد: ‌کارها در حین حال که باید قانونمند باشد باید روان و شفاف باشد تا اعتماد داوطلبان را برای مراجعین فراهم کند و بستر فساد را از بین ببرد.

سرکشی سازمان بازرسی از واحدهای تولیدی مشکلات آنها را حل می کند

مدیر عامل ذوب آهن سقز با تاکید بر ضرورت حمایت از روند فرایند توسعه واحدهای معدنی گفت: کردستان پنجمین استان از نظر برخورداری از معادن سنگ آهن است اما تا کنون 1 گرم فولاد در کردستان تولید نشده اما استانهایی داریم که معدن سنگ آهن ندارند اما کارخانه فولاد دارند.

محمدیان شمالی افزود: راه اندازی صنعت فولاد در کردستان می تواند اشتغال بالایی در استان ایجاد کند زیرا ایجاد هر 1 نفر اشتغال در بخش فولاد سبب ایجاد 7 شغل غیر مستقیم می شود که دولت برای حل این موضوع طرح های بزرگی مانند کارخانه فولاد بیجار، قروه و سقز را در دست اجرا دارد.

وی تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کردستان اخیرا برنامه سرکشی به واحدهای تولیدی را اجرا می کند که می تواند عامل مهمی برای حل مشکلات آنها باشد.

ایجاد صنایع فولاد اقتصاد کردستان را نجات می دهد

مدیر عامل صنایع فولاد کردستان با اشاره به طرح های دولت برای پایان دادن به خام فروشی در استان گفت: اجرای طرح های تولید آهن اسفنجی در بیجار، کنسانتره و گندله در سقز و ورق فولادی در قروه، کردستان را از دست خام فروشی مواد معدنی نجات می دهد.

رضا احمدی افزود: کردستان دارای 250 میلیون تن سنگ آهن قابل استخراج است که وارد کردن آن به مدار تولید اقتصاد استان را نجات می دهد.

باید نگاه وظیفه محوری را جایگزین رفتارهای جزیره ای و احتیاطی کرد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج ضمن اشاره به مشکلات اقتصادی استان گفت: کردستان با توجه به داشتن مدیران دلسوز اما از نظر شاخص های اقتصادی وضعیت مناسبی ندارد برای نمونه اشاره می شود به این موضوع که درآمد سرانه کردستان نصف میانگین کشور است اما در زمینه نرخ فلاکت بعد از لرستان رتبه دوم ایران را دارد.

سید کمال حسینی خاطر نشان کرد: باید همه رویکردهای برنامه ریزی و مدیریتی کردستان تغییر کند و استان را به سمت تولید و تجارت سوق داد.

وی افزود: سازمان بازرسی به عنوان یکی از ارکان نظارتی کشور می تواند نقش مهمی در پیشبرد برنامه های اقتصادی و شکوفایی استان بازی کند.

حسینی در ادامه اظهار کرد: برخی از مدیران می خواهند کار کنند اما به علت ترس از اعمال قوانین نظارتی با نهایت احتیاط حرکت می کنند و این امر سبب کند شدن حرکت توسعه اشتان شده است.

وی تصریح کرد: باید نگاه وظیفه محوری را جایگزین رفتارهای جزیره ای و احتیاطی کرد تا مدیر بتواند بدون ترس برنامه ریزی و اجرا کند.

عدم تناسب زیرساخت های حمل و نقل با رشد صنعت یکی از مشکلات توسعه اقتصادی استان است

مدیر عامل شرکت «سپر کانی ساران سرام صنعت» گفت: عدم تناسب زیرساخت های حمل و نقل با رشد صنعت و تجارت یکی از مشکلات توسعه اقتصادی استان است که باید در راستای حل این مشکل و افزودن سهم راه آهن اقدامات سریع صورت پذیرد.

هادی رحیم داد افزود: یکی دیگر از مشکلات حوزه معدن کردستان بالا بودن سن ماشین آلات واحدهای تولیدی است که برای بهبود این وضعیت نیاز به حمایت های دولتی و بانکی دارند.

وی اذعان کرد: پایین بودن کیفیت سوخت ماشین آلات و بالا بودن میزان ناخالصی سبب آسیب دیدگی این ماشین آلات شده است.

مدیر عامل شرکت لبنیات بفرین کردستان با اشاره به نقش اقتصاد پویا و توسعه پایدار در بهبود جایگاه بین المللی ایران گفت: حمایت از تولید و تجارت موجب افزایش تاب آوری اقتصاد در برابر جنگ اقتصادی شده و دیگر کشورهای دشمن امکان تحمیل نظریات و منافع خوئد بر ایران را از دست می دهند.

خسرو شجاعی افزود: سازمان بازرسی باید با تمام قدرت بخش خصوصی را حمایت کند که یکی از راهکارهای اعمال این خواسته حمایت از مدیرانی است که بخش خصوصی را حمایت می کنند.

وی خاطر نشان کرد: نباید از بخش خصوصی قدرتمند ترسید بلکه باید این بخش را تقویت نمود زیرا تنها راه خروج مملکت از مشکلات اقتصادی حمایت از این بخش است.

شجاعی قانون پیمان سپاری ارزی را یکی از موانع عمده توسعه تجارت دانست و خواستار حمایت سازمان بازرسی از طرح لغو این قانون شد.

برچسب ها :
خبر
پنجشنبه, 20 مرداد,1401
کد خبر :
1202
تاریخ انتشار :
پنجشنبه, 20 مرداد,1401
تعداد مشاهده :
408
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما