×
امروز پنجشنبه, 06 اردیبهشت,1403 - Thursday, 25 April,2024
شنبه, 15 مرداد,1401

اتاق بازرگانی سنندج با رویکرد نوین به حمایت از فعالان غذاهای بومی و محلی می اندیشد

یکی از راهکارهای اصلی ترویج و حفظ غذاهای کوردی استفاده از ظرفیت جشنواره هاست

سایز متن

نشست کمیته خوراک و نوشیدنی با دستور کار انتخاب رئیس کارگروه و ارزیابی مفاد اساسنامه در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

اتاق بازرگانی سنندج با رویکرد نوین به حمایت از فعالان غذاهای بومی و محلی می اندیشد

نشست کمیته خوراک و نوشیدنی با دستور کار انتخاب رئیس کارگروه و ارزیابی مفاد اساسنامه در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

یکی از راهکارهای اصلی ترویج و حفظ غذاهای کوردی استفاده از ظرفیت جشنواره هاست

نایب رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی سنندج با تاکید بر ضرورت ایجاد برندهای معتبر و مشهور غذاهای کوردی گفت: دایره غذاهای کوردی بسیار وسیع بوده و هزاران نوع غذا داریم که هم مواد اولیه آن در خود استان تامین می شود و هم در سایر مناطق سابقه ندارد اما امروزه به علت نبود متولی خاص تنها چند مورد آن مشهور و مورد استفاده است و این آسیبی خطرناک برای این حوزه است.

سید سعید سجادی افزود: یکی از راهکارهای اصلی ترویج و حفظ غذاهای کوردی استفاده از ظرفیت جشنواره ها و حرکت از سمت جشنواره محلی به سمت جشنواره های جهانی است.

وی تصریح کرد: کمیته خوراک و نوشیدنی اتاق بازرگانی سنندج همه مصوبات و مطالبات فعالین این عرصه را تا رسیدن به نتیجه پیگیری می کند.

سجادی اعلام کرد: دولت می خواهد از حوزه گردشگری، بوم گردی و غذاهای محلی برای ایجاد اشتغال استفاده کند و بسته حمایتی خاصی برای این هدف تدوین کرده است.

ظهور شکاف نسل تهدید بزرگی برای آینده غذاهای بومی و محلی است

مدیر رستوان غذاهای سنتی «ماد» با اشاره به تهدید ایجاد شده توسط ظهور شکاف نسل گفت: ظهور شکاف نسل و گرایش جوانان به سمت غذاهای جدید تهدید بزرگی برای آینده غذاهای بومی و محلی است که باید برای جلوگیری از آسیب های آن برنامه ریزی های عملیاتی اجرا شود.

ایوب حسینی خاطر نشان کرد: اکثر آشپزهای حال حاضر آشنایی با پخت غذاهای کوردی و محلی ندارند و ضرورت دارد تا این افراد را به سمت آشنایی با پخت این غذاها هدایت کنیم.

وی افزود: غذاهای کوردی پتانسیل بزرگی برای ایجاد اشتغال، تنوع بخشی به سبد غذایی، افزایش درآمد خانوار و کمک به شکل گیری گفتمان بین فرهنگها دارد.

حسینی در ادامه اظهار کرد: باید صدا و سیما، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اتاق بازرگانی و رسانه ها در قالب برنامه ای جامع و هماهنگ وارد میدان شوند.

باید از رفتارهای پراکنده و نمایشی خودداری کرد

مدیر رستوران غذاهای سنتی کانی خواستار اجرای برنامه جامع و مدیریت واحد برای حمایت از غذاهای کوردی و محلی شد و گفت: باید از رفتارهای پراکنده و نمایشی خودداری کرد.

عدنان مردوخی تصریح کرد: باید از ابنیه و ساختمان های قدیمی برای ایجاد رستورانهای فروش مواد غذایی بومی و محلی استفاده کرد زیرا از نظر بافت معماری تناسب کافی با آن دارد.

وی اذعان کرد: دولت باید با فعالان صنفی این حوزه همکاری کامل در زمینه آموزش آشپزی و روش پذیرایی، تسهیلات بانکی و تامین مکان داشته باشد.

نماینده سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان تشکیل کارگروه تخصصی را عامل رونق بخشی به این حوزه دانست و گفت: بخش خصوصی باید تمام توان خود را در این راستا به کار گیرد تا دولت موظف به حمایت بی دریغ شود.

دکتر محمد رشیدی افزود: ثبت شهرهای کردستان به عنوان شهر خلاق غذا یکی از الزامات رونق بخشی و معرفی غذاهای کوردی به دنیاست زیرا کردستان در زمینه تنوع غذای محلی یکی از استانهای کم نظیر ایران است.

وی اظهار کرد: باید بپذیریم که تا کنون درست عمل نکرده ایم و باید رویکردها و برنامه ها را تغییر دهیم.

رشیدی تصریح کرد: دولت، مدیریت ارشد استان و مدیریت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری آماده ارائه هر گونه حمایت هستند که برای استفاده از این آمادگی باید بخش خصوصی با برنامه جامع و عملیاتی وارد عرصه شود.

بهترین آشپزهای کردستان به علت نبود زمینه کار در استان در سایر استانها کار می کنند

فعال حوزه غذاهای کوردی و بومی کردستان ورود جدی بخش خصوصی را عامل موفقیت در حفظ اصالتهای غذایی و استفاده از آن در ایجاد اشتغال ذکر کرد و گفت: ما نباید منتظر دولت باشیم بلکه اول خود برنامه ها را آماده کنیم بعد خواستار حمایتهای دولتی باشیم.

بیان دست برچین افزود: امکانات، تخصص و مواد اولیه کافی داریم.

وی خاطر نشان کرد: بهترین آشپزهای کردستان به علت نبود زمینه کار در استان در سایر استانها کار می کنند.

در این نشست سید ایوب حسینی به عنوان رئیس کمیته خوراک و نوشیدنی انتخاب شد و تدوین برنامه ایجاد بسترهای آموزش فعالان در زمینه روشهای پذیرایی و تشریفات به تصویب رسید.

برچسب ها :
خبر
شنبه, 15 مرداد,1401
کد خبر :
1201
تاریخ انتشار :
شنبه, 15 مرداد,1401
تعداد مشاهده :
369
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما