×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
پنجشنبه, 06 مرداد,1401

اتاق بازرگانی سنندج در تلاش برای افزایش مناسبات اقتصادی با اقلیم کردستان

بخش خصوصی عراق و اقلیم در زمان عقد قرار داد با طرفهای ایرانی اتاق بازرگانی سنندج را جریان قرار دهند

سایز متن

نشست مشترک اتاق بازرگانی، اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان و سازمان نظام مهندسی سلیمانیه با مدیران ارگانهای اقتصادی و بانکی، سازمان نظام مهندسی ساختمان و پیمانکاران کردستان به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

اتاق بازرگانی سنندج در تلاش برای افزایش مناسبات اقتصادی با اقلیم کردستان

نشست مشترک اتاق بازرگانی، اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان و سازمان نظام مهندسی سلیمانیه با مدیران ارگانهای اقتصادی و بانکی، سازمان نظام مهندسی ساختمان و پیمانکاران کردستان به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

بخش خصوصی عراق و اقلیم در زمان عقد قرار داد با طرفهای ایرانی اتاق بازرگانی سنندج را جریان قرار دهند

رئیس اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به نقش تحریم های اقتصادی در افزایش رشد صنعتی ایران گفت: ایران با نهایت درایت و هوشمندی به تحریم ها نگریسته و آن را تبدیل به فرصتی برای تقویت بنیه کمی و کیفی تولید کرد به طوری که اکنون علاوه بر تامین نیاز داخلی امکان رقابت در بازارهای خارجی را هم به دست آورده است.

سید کمال حسینی افزود: کردستان یکی از استانهای بهره مند از توسعه متاثر از تحریم است زیرا با وصف اینکه 2 درصد از مساحت و 2 درصد از جمعیت را به خود اختصاص داده اما در زمینه تولید محصولات کشاورزی، دامی، شیلات و عسل حائز رتبه های برتر است.

وی تصریح کرد: در زمینه معدن هم استان دارای 18 نوع ماده معدنی است که در مواردی مانند طلا، آهن و سیلیس در ایران کم نظیر است و در 2 سال اخیر برنامه ایجاد زنجیره تولید مواد آهنی در حال اجراست که با اتمام این طرح، اقتصاد استان متحول خواهد شد.

حسینی در ادامه اظهار کرد: ایران از نظر توانایی فنی و مهندسی و مهارت عملی ظرفیت بالایی دارد به طوری که در زمینه احداث ساختمان، راه، راه آهن، مترو و پل امکان رقابات با کشورهای مدعی برتری را دارد که دولت مرکزی عراق و دولت اقلیم کردستان می توانند از این پتانسیلها استفاده کنند.

وی اذعان کرد: اتاق بارگانی سنندج با درک شرایط دو طرف اقدام به برنامه ریزی برای افزایش سطح مناسبات فی ما بین کرده و از همه فعالان اقتصادی خواستاریم تا این فرصت را مغتنم شمرده و از آن استفاده کنند.

وی اعلام کرد: از همه مسئولان و فعالان بخش خصوصی عراق و اقلیم خواستاریم تا در زمان عقد قرار داد با طرفهای ایرانی اتاق بازرگانی سنندج را جریان قرار دهند تا مجال فرصت طلبان قطع گردد.

مخابرات کردستان آماده ارائه خدمات به روند توسعه اقلیم کردستان عراق است

مدیر عامل شرکت مخابرات کردستان ضمن اعلام آمادگی برای فعالیت و خدمات رسانی مخابراتی در اقلیم کردستان عراق گفت: شرکت مخابرات ایران در زمینه «آی تی» و «آی سی تی» توانایی علمی و تکنولوژیکی بالایی دارد که در رقابت با کشورهای دیگر در بسیاری موارد از برتری ویژه برخوردار است که مخابرات کردستان جزو استانهای برتر ایران بوده و آماده ارائه خدمات به روند توسعه اقلیم کردستان عراق است.

آزاد حکمت افزود: مخابرات کردستان مجهز به تکنولوژی FTTH که یکی از پیشرفته ترین فناوری های روز دنیاست و اینترنت را با حداقل ریسک، کم ترین هزینه و بالاترین سرعت به داخل خانه ها منتقل می کند و می تواند بخش عظیمی از خدمات درخواستی مردم را از طریق کامپیوتر خانگی و موبایل در دسترس افراد قرار دهد.

وی اعلام کرد: شبکه اینترنت اقلیم کردستان مجهز به تکنولوژی فیکس نیست به این علت خدمات از کیفیت پایینی برخوردار است که ما آمادگی خود برای راه اندازی مدرن ترین سیستمها در این منطقه اعلام می کنیم و این را بدانید که سرعت عمل، قیمت و کیفیت خدمات ما بسیار بالاتر از کشورهای مدعی است.

حکمت تصریح کرد: ایجاد شبکه های نوین ارتباطاتی می تواند نظام اداری، بانکداری، آموزش، بازار و بیمه اقلیم کردستان را متحول کند.

سازمان نظام مهندسی ساختمان کردستان آماده همکاری با سازمان نظام مهندسی اقلیم کردستان است

رئیس سازمان نظام مهندسی کردستان با تاکید بر ضرورت تغییر رویکرد مسئولین ایران و عراق به اجرای تفاهمنامه های امضاء شده گفت: سازمان نظام مهندسی کردستان توانائی های بزرگ علمی و عملیاتی در زمینه طراحی، مشاوره و نظارت دارد و می تواند تکیه گاه خوبی برای توسعه پایدار اقلیم کردستان باشد.

پدرام گروهی افزود: در چند سال اخیر نشستها و مذاکرات فراوانی بین سازمان نظام مهندسی کردستان و مسئولین دولت اقلیم کردستان برگزار شده و تفاهمنامه های متعددی امضاء شد اما همه آنها در حد یک نوشته باقی مانده و اجرا نشد.

وی تصریح کرد: مدیریت سازمان نظام مهندسی ساختمان کردستان آماده همکاری با سازمان نظام مهندسی اقلیم کردستان است.

بانک مسکن آماده تامین خدمات اریالی و ارزی همه پیمانکاران حوزه ساخت و ساز است

مدیر امور شعب بانک مسکن کردستان این بانک را متولی اصلی تامین منابع پولی روند ساخت و ساز معرفی کرد و گفت: دولت تصمیم گرفته تا در 4 سال اخیر 4 میلیون واحد مسکونی تولید کند که سهم کردستان از این رقم 87 هزار واحد است و مسئولیت تامین منابع پولی آن بر عهده بانک مسکن است که با تمام توان و در سریع ترین زمان ممکن آن را تامین می کند.

امید راستبین افزود: 10 درصد از منابع بانکی استان نزد بانک مسکن است اما 20 درصد تسهیلات اعطاء شده کردستان را پرداخت کرده ایم.

وی اعلام کرد: بانک مسکن آماده تامین نیازهای پولی، صدور ضمانت نامه و خدمات اریالی و ارزی به همه پیمانکاران حوزه ساخت و ساز است و اخیرا مجوز فعالیت 2 واحد صرافی را گرفته و می تواند خدمات متنوعی به متقاضیان ارائه دهد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به فعالیت باشگاه مخاطبان مسکن و ساختمان کردستان گفت: این نهاد با مشارکت سازمان راه و شهر سازی، بانک مسکن و اتاق بازرگانی با هدف ایجاد زمینه دسترسی بدون واسطه فعالان حوزه مسکن و تامین سریع، مطمئن و ارزان مصالح، استاد کار و کارگران ماهر تشکیل شده و اخیرا اپلیکیشنی طراحی نموده تا از طریق آن خدمات رسانی کند.

فاروق کیخسروی افزود: گرفتن خدمات از این باشگاه موجب افزایش سرعت تامین مصالح، کاهش هزینه زمان و تعدیل قیمتها خواهد شد زیرا دست دلالا را از روند تامین این موارد قطع خواهد کرد.

وی اظهار کرد: از همه فعالان مسکن اقلیم کردستان دعوت می کنیم تا وارد این باشگاه شده و از خدمات آن استفاده کنند.

اعلام آمادگی برای فعالیت در حوزه معادن اقلیم کردستان عراق

مدیرکل «صمت» کردستان خبر از تسریع در اجرای طرح زنجیره تولید فولاد داد و گفت: این زنجیره با هدف پایان دادن به خام فروشی معادن آهن کردستان اجرا می گردد و شامل مراحلی چون تولید کنسانتره، گندله، ورق فولادی و آهن اسفنجی است و موجب ایجاد هزاران شغل در استان می شود.

محمد بختیار خلیقی افزود:  واحدهای تولید مصالح کردستان با استفاده از آخرین تکتولوژی روز دنیا یکی از محل های تولید مصالح با کیفیت است و حاضر به تامین تقاضای اقلیم کردستان هستند.

وی تصریح کرد: ایران توانایی بالایی در زمینه اکتشاف معادن دارد و حاضریم تا در این حوزه با دولت اقلیم کردستان عراق همکاری کنیم.

بازرگانان عراقی و کردستانی از آزادی کامل برای انتخاب طرف خارجی برخوردارند

نایب رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه در خصوص علت عدم اجرای برخی از تفاهمنامه ها گفت: برخی از قوانین ایران و عراق متفاوت هستند و این امر سبب تاخیر یا عدم اجرای تفاهمنامه ها می شود که باید دو طرف در راستای حل آن اقدام کنند، این را بدانید که ما همواره علاقمند به داشتن روابط حسنه با ایران هستیم و در این راه هر آنچه که در توان داشته باشیم به کار می گیریم.

یاسین رحیم فرج افزود: بخش خصوصی دولت اقلیم کردستان در چند سال اخیر پیشرفت های خوبی داشته و سلیمانیه در زمینه صنعت، استان پیشتاز عراق است به طوری که امروزه در زمینه تولید سیمان، آجر و میلگرد علاوه بر تامین نیاز داخلی اقلیم و عراق بخشی از تولدات را به خارج صادر می کند.

وی تصریح کرد: ما در حوزه تجارت آزادی کامل برای انتخاب طرف خارجی داریم و هر جا که سود بیشتری برایمان داشته باشد آنجا فعالیت می کنیم بنابراین از همه دوستان ایرانی خواستاریم تا کیفیت کالا را افزایش، قیمتها را کاهش و زمان ارسال کالا را به حداقل ممکن برسانید.

وی اظهار کرد: ما هم قبول داریم که ایران در زمینه مخابرات و اینترنت پیشرفت های زیادی داشته و سعی می کنیم تا شرکتهای اقلیم و شرکت مخابرات کردستان را به هم مرتبط کنیم.

موانع داخلی توسعه روابط با اقلیم کردستان را حل کنید

رئیس اتحادیه وارد کنندگان و صادر کنندگان اقلیم کردستان با تاکید بر ضرورت افزایش مناسبات اقتصادی کردستان ایران با دولت اقلیم کردستان عراق گفت: عمده ترین موانع موجود عبارتند از قوانین سخت گیرانه مرزی، بالا بودن قیمت کالای ایرانی در مقایسه با نمونه های خارجی و عدم ارسال کالا در موعد مقرر که از دولت و تولید کنندگان ایرانی خواستاریم تا این موارد را حل و فصل کنند در غیر این صورت مبادلات و روابط تجاری عراق و اقلیم با ایران کاهش خواهد یافت.

شیخ عطا محمد نوری افزود: کمبود برق در اقلیم سرعت پیشرفت را کند کرده و ما برای حل این مشکل حاضر به استفاده از توانایی ایران هستیم.

اقلیم کردستان آماده همکاری با بخش پیمانکاری ایران است

نایب رئیس اتحادیه پیمانکاران اقلیم کردستان عراق ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با پیمانکاران ایرانی گفت: نظام پیمانکاری راه، ساختمان و آب اقلیم کردستان بعد از نابودی رژیم بعث شاهد رونق روز افزون بود اما ظهور داعش و درگیر کردن عراق و اقلیم موجب افت شدید پیشرفت پیمانکاری شد زیرا همه بودجه عراق صرف مبارزه با این فتنه شد.

محمد عطا عبدالله فتاح افزود: اقلیم کردستان عراق در زمینه تولید مصالح ساختمانی پیشرفت بالایی به خود دیده و این زمینه مناسبی برای همکاری نظام پیمانکاری ایران و عراق است.

وی اعلام کرد: اکنون 1 هزار و 260 شرکت ثبت شده در اقلیم داریم که 800 شرکت آن به علت نبود بودجه بیکار شده اند.

برچسب ها :
خبر
پنجشنبه, 06 مرداد,1401
کد خبر :
1196
تاریخ انتشار :
پنجشنبه, 06 مرداد,1401
تعداد مشاهده :
284
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما