×
امروز شنبه, 08 اردیبهشت,1403 - Saturday, 27 April,2024
سه شنبه, 04 مرداد,1401

پارک علم و فناوری کردستان آماده حضور در اقلیم کردستان عراق است

پارک علم و فناوری کردستان آماده حضور در اقلیم کردستان عراق است

سایز متن

نشست مشترک اتاق بازرگانی، سازمان نظام مهندسی و اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان سلیمانیه عراق با مسئولان پارک علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان کردستان به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با هدف بررسی راههای ارتقاء روابط و مناسبات فی ما بین در سالن جلسات پارک علم و فناوری برگزار شد.

پارک علم و فناوری کردستان آماده حضور در اقلیم کردستان عراق است

نشست مشترک اتاق بازرگانی، سازمان نظام مهندسی و اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان سلیمانیه عراق با مسئولان پارک علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان کردستان به میزبانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با هدف بررسی راههای ارتقاء روابط و مناسبات فی ما بین در سالن جلسات پارک علم و فناوری برگزار شد.

پارک علم و فناوری کردستان آماده حضور در اقلیم کردستان عراق است

معاون پارک علم و فناوری کردستان با اشاره به نقش این نهاد در ارتقاء سطح علمی تولید و خدمات گفت: امور مربوط به هدایت علمی تولید کنندگان کالا و خدمات، تامین نیازهای فنی، تعیین میزان کیفیت، تامین مکان، هدایت به سمت بازارهای هدف، تجاری سازی و تامین تسهیلات بانکی ماموریت و رسالت پارک علم و فناوری است.

دکتر احمد محمدی افزود: در حال حاضر 110 شرکت در پارک علم و فناوری حضور داشته و از خدمات آن استفاده می کنند و چندین شرکت دیگر هم در حال طی مراحل قانونی هستند.

وی تصریح کرد: مردم کردستان ایران و عراق دارای هویت مشترک و روابط حسنه تاریخی بوده و علایق خاص به داشتن ارتباطات دارند اما اخیرا برخی از شرکتهای اقلیم کردستان اعتماد جندانی به شرکتهای ایرانی نداشته و بیشتر گرایش به سمت داشتن ارتباط با سایر کشورها دارند که برخی رفتارهای طرف ایرانی مانند فروش کالای تقلبی، عدم اجرای قرار داد در زمان مقرر و بی توجهی به مفاد قرار داد موثر بوده است.

محمدی خاطر نشان کرد: پارک علم و فناوری کردستان می خواهد اعتماد از دست رفته را برگرداند و از شما می خواهیم تا ما را در ادامه این راه یاری داده و در زمان عقد قرار داد با شرکت های تحت پوشش پارک ما در جریان قرار دهید تا در صورت وجود تخلف در ابتدای کار از آن جلوگیری کنیم.

وی در ادامه اظهار کرد: کردستان عراق به علل مختلف از جمله حمله داعش بسیاری از زیربناها و زیرساختهایش را از دست داده و نیازهای وسیعی دارد که ما امکان تامین همه نیازها را با پایین ترین هزینه، سریع ترین زمان و بالاترین کیفیت داریم.

شرکتهای دانش بنیان در صدر برنامه های اتاق بازرگانی سنندج هستند

نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج با تاکید بر نقش مبادلات اقتصادی و فنی و مهندسی بین ایران و حکومت اقلیم کردستان در پیشرفت روند توسعه دو طرف گفت: هدف اتاق بازرگانی سنندج تقویت زمینه های همکاری مشترک دولت اقلیم کردستان و بخش خصوصی ایران است که برای رسیدن به این هدف هر آنچه که لازم باشد انجام می دهیم.

فاروق کیخسروی افزود: اتاق بازرگانی سنندج برنامه های متعددی برای ارتقاء سطح روابط دو طرف دارد از جمله برپایی مستمر نمایشگاه در سلیمانیه و ایجاد زمینه دیدارهای مستقیم طرفین با هدف معرفی توانایی های ایران و کمک به دسترسی فعالان اقتصادی و بازار اقلیم کردستان که شرکتهای دانش بنیان را در اولویت قرار داده ایم.

وی اذعان کرد: اقلیم کردستان مثل سابق نیست که تنها وارد کننده کالا و خدمات بود، بلکه امروزه وارد مراحل اولیه صنعتی شدن شده که ما حاضر به حمایت از این روند هستیم زیرا برای ادامه راه نیاز به زیرساختهایی مانند برق، گاز، بانک، بیمه و ارتباطات مخابراتی دارد که ایران در این زمینه ها جزو کشورهای توانمند و پیشرو است.

کیخسروی افزود: منطقه آزاد بانه و مریوان و منطقه ویژه اقتصادی بانه بستر مناسبی برای فعالیت و سرمایه گذاران اقلیم فراهم نموده و می توانند بخش بزرگی از تولیدات خود را در این منطقه انجام داده و تولیدات را به اقلیم بازگردانند.

وی اضافه کرد: اقلیم کردستان می تواند ایران را در دور زدن تحریم کمک نماید بنابراین از این دولت خواستاریم تا در این راستا تمام توان خود را به کار گیرد.

ایران اولویت اول فعالان اقتصادی اقلیم کردستان عراق است

نایب رئیس اتاق بازرگانی سلیمانیه با یاد آوری خدمات ایران به مردم عراق و کوردها در دوران مبارزه با رژیم بعث گفت: اشتراکات فرهنگی و روابط حسنه تارخی بین کوردهای عراق و جمهوری اسلامی ایران سبب شکل گیری علایق خاص به ایران شده و همواره اولویت اول خود را داشتن رابطه با این کشور داده ایم.

یاسین رحیم فرج افزود: مسئولان و رهبران کورد عراق از جمله مرحوم مام جلال طالبانی همواره ما را به داشتن رابطه حسنه با ایرانی ها توصیه می کنند که ما این توصیه ها  را جدی گرفته و عملی کردیم، اما برخی از تجار و پیمانکاران  ایرانی دست به اقداماتی زدند که موجب کاهش اعتماد فعالان اقتصادی و دولت اقلیم کردستان شد.

وی تصریح کرد: عوامل ایجاد ذهنیت منفی نسبت به ایرانی ها عبارت بودند از پایین بودن کیفیت کالای تحویل داده شده به نسبت کالای سفارش داده شده، تاخیر زمانی فراوان در تحویل دادن سفارش و بسته بندی نامناسب که اگر این موارد حل شوند بدون شک بازار اقلیم پذیرای ایرانی ها خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: البته در کنار این افراد متخلف افرادی هم داشته ایم که با کمال اخلاق با قرار دادها برخورد کرده و تعهدات خود را به جا آورده اند.

این فعال اقتصادی اقلیم کردستان عراق تصریح کرد: ایران پیشرفت های فراوانی در زمینه پزشکی، صنعتی و مواد غذایی داشته که بازار عراق و اقلیم به همه آنها نیاز دارد اما برای ارتقاء جایگاه ایران در این بازار بزرگ باید ساز و کارهای ویژه تعریف کنیم.

عضو اتاق بازرگانی سلیمانیه خواستار تعریف ساز و کار افزایش حضور ایران در بازار عراق شد و گفت: ظهور رفتارهای نامناسب از طرف برخی بازرگانان ایرانی، نوسانات اقتصادی و گرانی کالای ایرانی زمینه مناسبی برای ترکیه فراهم کرد تا جای ایران را بگیرد.

فاخر غریب افزود: این را بدانید که بازهم زمان برای جبران وجود دارد و هنوز هم بازار اقلیم و عراق پذیرای کالا و خدمات ایران است برای اثبات این ادعا اشاره می شود به این موضوع که سال گذشته حجم واردات کالای ایرانی به اقلیم 8 میلیارد دلار بود که در مقایسه با رقم 12 میلیارد دلاری ترکیه فاصله چندانی ندارد.

 

برچسب ها :
خبر
سه شنبه, 04 مرداد,1401
کد خبر :
1194
تاریخ انتشار :
سه شنبه, 04 مرداد,1401
تعداد مشاهده :
422
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما