×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
سه شنبه, 04 مرداد,1401

انتقاد از روند رسیدگی به مطالبات شرکتهای دانش بنیان

هدف از تشکیل انجمن شرکتهای دانش بنیان کمک به افزایش قدرت رقابت در بازار است

سایز متن

21مین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار بررسی ایجاد انجمن شرکتهای دانش بنیان، با حضور نمایندگان استانداری، سازمان «صمت» و مدیران شرکتهای دانش بنیان استان در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

انتقاد از روند رسیدگی به مطالبات شرکتهای دانش بنیان

21مین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار بررسی ایجاد انجمن شرکتهای دانش بنیان، با حضور نمایندگان استانداری، سازمان «صمت» و مدیران شرکتهای دانش بنیان استان در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

 

هدف از تشکیل انجمن شرکتهای دانش بنیان کمک به افزایش قدرت رقابت در بازار است

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی سنندج با اشاره به ضرورت شکل گیری انجمن تخصصی شرکتهای دانش بنیان کردستان گفت: نگاه به روند توسعه دنیا بیانگر این واقعیت است که همه کشورها روند توسعه خود را بر بنیاد علوم و فنون دانش بنیان گذاشته و ما هم باید خود را با این روند هاهنگ سازیم تا جایگاه خود در بازارهای داخلی و خارجی را از دست ندهیم.

عطا اله جویا افزود: برای پیشبرد این منظور نیاز به انجام کار تشکیلاتی و دوری گزینی از فعالیت جزیره ای و انفرادی داریم که برای رسیدن به این هدف تشکیل انجمن صنفی تخصصی ضرورت دارد و اتاق بازرگانی به عنوان بزرگترین تشکل غیر دولتی و برخورداری از جایگاه و رسمیت قانونی می تواند نقش موثری ایفا کند.

وی تصریح کرد: انجمن مذکور در همه استانها ایجاد شده و ما هم باید سریعا این نهاد را تشکیل دهیم.

جویا در ادامه اظهار کرد: هدف اتاق بازرگانی از تشکیل انجمن مذکور کمک به افزایش توان و قدرت رقابت در بازار است.

 

از همه شرکتهای فعال خواستارم تا با جدیت وارد عرصه شوند

مدیر عامل«شرکت تدبیر تجارت دال کورد» ضمن درخواست از همه شرکتها برای حضور در این انجمن گفت: تشکیل انجمن برای پیگیری منسجم و مستمر مطالبات و منافع شرکتهای دانش بنیان ضرورت ادامه حیات و حضور در بازارهای داخلی و خارجی است و امسال که به دستور مقام معظم رهبری به نام سال «تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین» همه ارگانهای حاکمیتی موظف به حمایت همه جانبه از اقدامات مربوط به ارتقاء کمی و کیفی این شرکتها بوده و از همه شرکتهای فعال خواستارم تا با جدیت وارد عرصه شوند.

محمد ادریس الله ویسی افزود: همه باید از این فرصت و امتیازات مربوط به نام گذاری سال استفاده کنیم.

 

یکی از مطالبات شرکتهای دانش بنیان تشکیل و فعالیت کارگزاری ارزیاب در خود کردستان است

 رئیس هیئت مدیره شرکت «تدبیر تجارت دال کورد» با اعلام آمادگی برای همکاری جدی با روند تشکیل انجمن شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: ما به عنوان مجموعه ای تخصصی با همه شرکتها همکاری خواهیم کرد و از همه دعوت میکنیم تا از تجارب این شرکت استفاده کنند.

بیان ریحانی فر افزود: یکی از مطالبات شرکتهای دانش بنیان تشکیل و فعالیت کارگزاری ارزیاب در خود کردستان است زیرا در حال حاضر این اقدام توسط یک شرکت خارج از استان انجام می شود و به دلیل عدم حضور همیشگی طبعا با مشکلاتی همراه است.

وی خاطر نشان کرد: آمار شرکتهای دانش بنیان مدام در حال افزایش است و باید همه شرکتهای جدید را هم وارد مدار انجمن کنیم، در حال حاضر 38 شرکت دانش بنیان ثبت شده در استان داشته و 18 شرکت هم در حال ارزیابی می باشد که اتفاقی خوشایند برای توسعه کردستان می باشد.

 

اتاق بازرگانی باید با تمام توان وارد عرصه حمایت از شرکتهای دانش بنیان شود

مدیر عامل شرکت «نوین پرداز ژیرو» نقش اتاق بازرگانی در پیشبرد منافع توسعه و حمایت از بخش خصوصی را بزرگ دانست و گفت: وارد شدن اتاق بازرگانی سنندج به عنوان مرجع تشکیل انجمن شرکتهای دانش بنیان جای خوشحالی دارد زیرا این نهاد دارای رسمیت قانونی و ابزارهای حمایتی قوی است.

گلاله یزدان پناه تصریح کرد: بخشی از شرکتهای دانش بنیان تحت پوشش معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری و بخشی هم تحت پوشش پارک علمی و فناوری هستند که باید هر دو مورد وارد دایره انجمن شده و نسبت به اخذ کارت بازرگانی اقدام کنند.

وی اذعان کرد: اتاق بازرگانی باید با تمام توان وارد عرصه حمایت از شرکتهای دانش بنیان شود.

 

یکی از مشکلات فعلی شرکتهای دانش بنیان، نبود گرایش به کار تشکیلاتی است

مدیر عامل شرکت «اطلس همکاری و راهکار اهورا» با انتقاد از وضعیت موجود شرکتهای دانش بنیان گفت: مشکلات فعلی عبارتند از نبود شرکت کارگزار ارزیاب بومی، فعالیت جزیره ای و انفرادی و نبود گرایش به کار تشکیلاتی که توانسته تاثیر منفی بر نقش شرکتهای دانش بنیان در روند توسعه و پیشرفت این نهادها بر جای بگذارد.

آرمان قوامی افزود: یکی دیگر از موانع حضور پر رنگ شرکتهای دانش بنیان عدم شناخت برخی از مدیران از ماهیت این شرکتها و بی توجهی بخشی دیگر از مدیران دولتی است که این افراد تنها در حد یک سخنرانی و نصب بنر در جلو اداره شرکتهای دانش بنیان را به رسمیت میشناسند.

وی تصریح کرد: تعدد تشکل های صنفی موجب موازی کاری و تاخیر در رسیدن به نتیجه می شود بنابراین بایستی تا حد ممکن نسبت به تجمیع تشکلها و ایجاد فضای هم افزایی اقدام شود.

 

انتقاد از روند رسیدگی به مطالبات شرکتهای دانش بنیان

مدیر عامل شرکت «کاوش هوشمند کارا» با انتقاد از تداوم صادرات محصولات فیزیکی و مواد خام معدنی گفت: عدم توجه به علوم و فنون دانش بنیان و تکنولوژی های نوین سبب شده تا کردستان از کاروان صادرات خدمات فنی و نرم افزاری بازماند.

بهزاد نعمتیان خاطر نشان کرد: اتاق بازرگانی به عنوان بزرگترین تشکل بخش خصوصی و نماینده این بخش در نهادهای تصمیم گیری باید وارد میدان ایجاد فضای تعامل شرکتهای دانش بنیان با دولت و انسجام درونی آنها شود.

 

برخی از ادارات خدمات فنی و نرم افزاری قابل انجام در استان را از سایر استانها وارد می کنند

مدیر عامل شرکت «پیشرو زیست درمان پاک» واردات خدمات قابل انجام در استان را مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد: برخی از ادارات به علل مختلف خدمات فنی و نرم افزاری قابل انجام در استان را از سایر استانها وارد می کنند که در جای خود ضربه سنگینی به روند رشد و تکامل شرکتهای دانش بنیان استان وارد می کند.

یونس بوستانچی افزود: تشکیل انجمن اختصاصی امکان دفاع از حقوق شرکتهای دانش بنیان را فراهم می کند بنابراین ضرورت دارد این مهم سریعا تحقق یابد.

وی تصریح کرد: اتاق بازرگانی ظرفیت و امکان بالایی در حوزه سامان دهی به بخش خصوصی و حمایت از آنها دارد.

بوستانچی خواستار ورود جدی به بازار اقلیم کردستان عراق شد.

 

سازمان فنی و حرفه ای آماده هر نوع همکاری با شرکتهای دانش بنیان است

معاون پژوهش سازمان فنی و حرفه ای کردستان ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با شرکتهای دانش بنیان در زمینه آموزش گفت: این سازمان تنوع آموزشی بالایی داشته و همه امکانات فنی و نرم افزاری آن به روز است و حاضر است تا در همه زمینه ها با شرکتهای دانش بنیان همکاری کند.

هیوا الله ویسی افزود: آموزش در جهان سوم بیشتر حالت حاشیه ای داشته و همراه با روند جهانی نیست بنابراین لازم است تا در بطن قرار گیرد.

وی تصریح کرد: کشور ما در زمینه استاندارد سازی آموزشی و تجاری سازی توان نرم افزاری با مشکل مواجه است که باید دولت و اتاق بازرگانی این مهم را درک نموده و برای حل آن پیش قدم شوند.

مدیر عامل شرکت «کنترل گستر کهربا» اعتراض به برخی بی توجهی ها به حوزه دانش بنیان کردستان را مقدمه سخن خود قرار داد و گفت: ما از نظر منابع توسعه از استانی مثل اصفهان بسیار برتریم اما از نظر رویکردهای مدیریتی از آنها بسیار عقب تر هستیم به این علت است که یا وارد کننده محصولات سخت و نرم افزاری هستیم و یا صادر کننده مواد خام.

آکو کشاورزی اظهار کرد: بخش خصوصی کردستان به علل مختلف ضعیف است و بیشتر قالب شرکتهای کوچک را دارد به این علت توان کافی برای رقابت در بازار ندارد بنابراین بر همه نهادهای دولتی و غیر دولتی واجب است تا در راستای تقویت این بخش اقدامات لازم را انجام دهند.

وی خاطر نشان کرد: از اتاق بازرگانی خواستارم که در زمان ورود هیئت های خارجی نسبت به دعوت از شرکتهای دانش بنیان اقدام کند تا امکان دسترسی این شرکتها به مشتریان خارجی تسهیل گردد.

 

160 واحد صنعتی دارای قابلیت دانش بنیان شدن در کردستان شناسایی شده است

نماینده سازمان «صمت» کردستان این سازمان را همراه داائمی توسعه استان نامید و گفت: تعداد زیادی از شرکتهای کردستان تجاری سازی شده و بخش دیگری هم در ابتدای ورود به این مرحله قرار دارند که تا کنون 160 شرکت شناسایی شده و با آنها وارد مذاکره شده ایم.

محمد صدیق همت بلندان افزود: سازمان «صمت» آماده همکاری با همه شرکتهای دانش بنیان در راستای هم افزایی هستیم.

وی اعلام کرد: تعدادی شرکت فنی مهندسی داریم که امکان و توان تبدیل شدن به کارگزار ارزیابی را دارند و بایستی آنها را دعوت کنیم.

 

با عوض شدن مدیران برنامه ها هم عوض شده و بسیاری از تلاشها بی نتیجه خواهد ماند

نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج با تاکید بر نقش نمایشگاه در تکامل و افزایش قدرت رقابت شرکتهای دانش بنیان گفت: مدتهاست در تلاشیم تا امکان برپایی نمایشگاه در خارج از ایران به ویژه اقلیم کردستان به دست آوریم که اخیرا موفق به نتیجه شده و شرکتهای دانش بنیان را در اولویت قرار داده ایم.

فاروق کیخسروی افزود: مدیریت شرکت بازرگانی بین المللی وزارت «صمت» در دولت قبل آمادگی خود برای هر نوع همکاری را اعلام کردند اما با عوض شدن این مدیران برنامه ها هم عوض شده و بسیاری از تلاشها بی نتیجه خواهد ماند.

وی اظهار کرد: وزارت خارجه در همه زمانها همراه دو همکار بازرگانان بوده اما اخیرا کنسولگری سلیمانیه در سلیمانیه در جواب استعلام اخذ شده از آنها توسط وزارت «صمت» اعلام کرده که شرکتی دیگر قبلا پیگیر این موضوع بوده و امکان صدور مجوز به دیگران وجود ندارد که ما در جواب اعلام کردیم آنها متقاضی نمایشگاه دائمی هستند و ما متقاضی نمایشگاه موقت و هیچ مزاحمت و موازی کاری با آنها ندارد.

کیخسروی اذعان کرد: دولت اقلیم کردستان عراق در چند سال اخیر در مسیر توسعه اقتصادی قرار گرفته اما فاقد توانایی فنی و دانش روز است بنابراین شرکتهای دانش بنیان ایرانی میتوانند از این فرصت نهایت استفاده را بکنند.

 

برچسب ها :
خبر
سه شنبه, 04 مرداد,1401
کد خبر :
1193
تاریخ انتشار :
سه شنبه, 04 مرداد,1401
تعداد مشاهده :
176
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما