18مین نشست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج به منظور بررسی ررسی مشکلات و چالش های تاسیسات گردشگری با بانکهای، بررسی تعرفه های حامل انرژی تاسیسات گردشگری برگزار شد.
شرکت گاز تعرفه صنعتی از واحدهای اقامتی اخذ می کند
18مین نشست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج به منظور بررسی ررسی مشکلات و چالش های تاسیسات گردشگری با بانکهای، بررسی تعرفه های حامل انرژی تاسیسات گردشگری با ادارت گاز،، برق، آب و شرکت نفت و با حضور نمایندگان شرکتهای گاز، برق، نفت، آب منطقه ای، بانکهای استان و سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان برگزار شد.
تنوع و اصالت جاذبه های گردشگری کردستان در دنیا کم نظیر است
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی سنندج با تاکید بر نقش گردشگری در توسعه پایدار کردستان گفت: کردستان از نظر اقتصادی در ردیف استانهای محروم و کمتر توسعه یافته است این در حالی است که استان از نظر برخورداری از منابع توسعه جزو استانهای ثروتمند کشور است.
علی اکبر عبدالملکی افزود: یکی از ظرفیت های بزرگ کردستان اکوتوریسم بسیار جالبی است که از نظر تنوع و اصالت در دنیا کم نظیر است و میتواند تبدیل به قطب گردشگری و توسعه اقتصادی ایران شود.
وی تصریح کرد: مراسم فرهنگی، آئین های عرفانی، لباس، زبان، محیط طبیعی، حیات جانوری، آثار تاریخی، غذا و آداب مردم داری کردستان به علت برخورداری از اصالت فرهنگی از جذابیت بالایی برای گردشگران خارجی برخوردار است اما تا کنون نسبت به ایجاد زیرساختهای عمرانی، امکانات تبلیغی، آموزش های خدمات رسانی و تامین منابع پولی اقدامات لازم انجام نشده است.
عبدالملکی اذعان کرد: اتاق بازرگانی به عنوان بزرگترین تشکل غیر دولتی و پارلمان بخش خصوصی برنامه های خاصی برای فعال سازی صنعت گردشگری دارد که برای اجرای آنها نیاز به همکاری مردم، تشکلهای غیر دولتی و همراهی دولت دارد.
وی افزود: برخی از گردشگران علاقه به زنده کردن خاطرات گذرشته و زیستن در شرایط ساده قدیمی دارند که از جمله اینها استفاده از چراغ های نفتی برای گرم کردن محل اقامت می باشد اما به علت نبود نفت امکان این امر وجود ندارد، بنابراین از شرکت نفت خواستاریم تا سهمیه خاص برای واحدهای اقامتی در نظر گیرد.
شرکت گاز تعرفه صنعتی از واحدهای اقامتی اخذ می کند
نایب رئیس جامعه هتل داران کردستان از ابتدای 6 ماهه دوم سال گذشته دولت بدون توجه به شرایط حاکم بر روند توسعه گردشگری و مشاوره با نهادهای فعال در این عرصه اقدام به افزایش 6 برابری نرخ گاز مصرفی واحدهای اقامتی کرد که موجب وارد شدن خسارات فراوانی به فعالان و سرمایه گذاران شده و اگر چنین پیش رود ناچار به تعطیل کردن فعالیت هستند.
مصطفی هدایت مظهری افزود: بعد از پیگیری وعده هایی دادند اما تا کنون این وعده ها عملی نشده است و برخی واحدها 10 ماه است که دارند بر اساس نرخ جدید هزینه گاز پرداخت می کنند.
وی خاطر نشان کرد: مرجع صدور مجوز همه واحدهای اقامتی و هتل ها سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است اما شرکت گاز تعرفه صنعتی را از آنها اخذ می کند.
مازاد پرداختی واحدهای اقامتی به آنها مسترد
نماینده شرکت گاز کردستان در خصوص علت افزایش نرخ تعرفه گاز واحدهای اقامتی اظهار کرد:هر نوع تعرفه گذاری بر اساس مبانی خاص و کارشناسی است و چنان نیست که بدون مبنا باشد، در زمینه واحدهای اقامتی اگر مرجع صدور سازمان «صمت» باشد تعرفه صنعتی اعمال می گردد و اگر مرجع سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشد تعرفه توریستی در نظر گرفته می شود که به نسبت سایر تعرفه ها بسیار پایین است.
شکر الله ناصری افزود: سال گذشته دولت تصمیم گرفت که گاز مصرفی صنایع چند برابر شود اما مشکل زمانی پیدا شد که برخی از هتلها و واحدهای اقامتی زیر مجموعه وزارت «صمت» هستند و ما بر اساس قانون ناچار به اعمال تعرفه صنعتی شدیم اما سایر واحدها را در چارچوب گردشگری محاسبه می کنیم.
وی اعلام کرد: اگر کسی دارای مجوز از گردشگری است و ما نرخ صنعتی را اعمال کرده ایم می تواند مدارک خود را ارائه داده و مازاد پرداختی را به آنها مسترد می کنیم.
سهمیه نفت واحدهای گاز کشی شده قطع خواهد شد
نماینده شرکت نفت در پاسخ به افرادی که خواستار اختصاص سهمیه نفت به واحدهای اقامتی هستند گفت: بر اساس تصمیم ستاد مبارزه با قاچاق استان واحدهایی که گاز کشی می شوند سهمیه نفت آنها قطع خواهد شد.
محمد روحی افزود: همه میدانیم که قاچاق سوخت از مرزهای کردستان به سمت عراق صورت می پذیرد و دولت برای مقابله با این پدیده برنامه های خاص خود را دارد که یکی از برنامه ها قطع سهمیه نفت سفید مناطقی است که از گاز استفاده می کنند.
مطالعات گردشگری سدهای کردستان پایان یافت
معاون بهره برداری شرکت آب منطقه ای کردستان ضمن انتقاد از عدم استفاده گردشگری از منابع آب استان گفت: کردستان در حوزه اکوتوریسم استعداد و منابع آبی بالایی دارد که با وصف اعلام آمادگی شرکت آب منطقه ای تا کنون هیچ کس حاضر به سرمایه گذاری در آن نشده است.
عرفان مومن پور افزود: مطالعات گردشگری در حوزه سدهای قشلاق، گاران، امیر آباد و رمشت و عباس آباد بانه پایان یافته و حاضر به همکاری با متقاضیان هستیم.
وی تصریح کرد: در آینده فراخوان دیگری اعلام می شود.
یکی از عوامل رونق گردشگری رونق بخشی به اقتصاد و افزایش درآمد مردم است
نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج خواستار حمایت بیشتر دولت از صنعت گردشگری کردستان شد و اظهار کرد: یکی از بزرگترین موانع شکوفایی حوزه گردشگری استان ضعف زیرساخت هایی مثل راه است زیرا گردشگر حاضر نیست که در این جاده های پر خطر تردد کند.
فاروق کیخسروی افزود: در حوزه بوم گردی گردشگر علاقه به امکانات امروزی نداشته و بیشتر تمایل به امکانات و روش های تردد و پذیرایی سنتی دارند که تا کنون برنامه ای برای این موضوع تدوین نشده و باید در دستور کار نهادهای متولی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: یکی از عوامل رونق گردشگری رونق بخشی به اقتصاد و افزایش درآمد مردم است.
کیخسروی خاطر نشان کرد: یکی از ضعف های حوزه گردشگری ایران نداشتن قوانین مربوط به گردشگران خارجی است به این علت با وصف اینکه در ردیف 10 کشور برتر در جاذبه های گردشگری هستیم اما در ردیف های آخر جذب توریست قرار داریم.
رقم تسهیلات گردشگری جوابگوی نیاز نیست
نماینده سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان انتقاد از بانکهای عامل را نقطه شروع سخنانش قرار داد و گفت: بانکها در زمان مراجعه متقاضیان تسهیلات گردشگری سخت گیری های نامناسبی پیش پای آنها می گذارند که در بسیاری موارد ناچار به انصراف از ادامه کار می شوند.
تیمور خالدی افزود: مطالبه 20 درصد آورده نقدی، عدم قبول زمین محل اجرای طرح به عنوان آورده، مطالبه وثایق شهری مثل سند ملکی و کارمند رسمی از اهم سخت گیری هاست که برای اکثر این افراد ممکن نیست و باید بانکها در این راستا تجدید نظر کنند.
وی اظهار کرد: اعتبار در نظر گرفته شده برای هر واحد گردشگری 250 میلیون تومان است که به علت افزایش مداوم هزینه ها جوابگوی نیاز نیست و ضرورت دارد تا این رقم افزایش یابد.
تسهیلات گردشگری بدون هر نوع سخت گیری پرداخت می شود
نماینده بانک توسعه تعاون با اشاره به قوانین و ضوابط حاکم بر روند ارائه تسهیلات به متقاضیان گردشگری گفت: ما 2 منبع تسهیلاتی در این راستا داریم که یکی از آنها اعتبارات تبصره 18 قانون بودجه و دیگری اعتبارات اشتغال روستایی است که بدون هر نوع سخت گیری در حال پرداخت است.
امیر محمد پناه اعلام کرد: 4 سال است که تسهیلات اشتغال روستایی توسط بانک توسعه تعاون پرداخت می شود و تا کنون 200 مورد گردشگری پرداخت شده است.
وی افزود: قانون زمین محل اجرای طرح را به عنوان آورده لحاظ ننموده و ما نمی توانیم خارج از قانون رفتار کنیم اما پول هزینه شده برای آماده سازی زمین و احداث ابنیه در صورت تایید کارشناسان به عنوان آورده قبول می شود.
در این نشست مصوب شد که مکاتبات لازم برای اختصاص سهمیه نفت سفید به واحدهای اقامتی و کاهش نرخ گاز واحدهای اقامتی انجام شود.