×
امروز پنجشنبه, 06 اردیبهشت,1403 - Thursday, 25 April,2024
شنبه, 25 تیر,1401

هر مدیری نمی‌تواند در خدمت مردم باشد از کردستان برود

در توصیف مقام معظم رهبری تولید جهاد مقدس و سنگر است

سایز متن

مراسم گرامی داشت روز صنعت با مشارکت استانداری کردستان، سازمان «صمت» و اتاق بازرگانی سنندج با هدف تجلیل از فعالان عرصه تولید و بررسی موانع تولید استان در سالن پیامبر اعظم استانداری برگزار شد.

هر مدیری نمی‌تواند در خدمت مردم باشد از کردستان برود

مراسم گرامی داشت روز صنعت با مشارکت استانداری کردستان، سازمان «صمت» و اتاق بازرگانی سنندج با هدف تجلیل از فعالان عرصه تولید و بررسی موانع تولید استان در سالن پیامبر اعظم استانداری برگزار شد.

درخواست ۱۰ سرمایه‌ گذاری کلان در کردستان کرده بودیم که در سفر رییس جمهور مصوب شد

استاندار کردستان با تاکید بر ضرورت تلاش مشترک و هماهنگ همه ارگانها برای رشد اقتصادی استان گفت: رشد اقتصادی مولفه هایی دارد که مانند چرخ دنده ماشین کنار هم هستند و اگر همه چرخ دندنده ها در کنار هم حرکت نکنند این رشد اتفاق نخواهد افتاد، برخی از این مولفه ها مانند مشکلات اقتصادی و تحریم ها  دست ما نیست اما در بخشی که خودمان تاثیرگذار هستیم باید از تمام فرصت‌ها در مسیر خدمت به مردم بهره بگیریم بنابراین همه باید در این راستا تلاش کنیم.

اسماعیل زارعی کوشا افزود: حمایت همه جانبه از تولید و سرمایه‌ گذاری را ضروری است اما حمایت نباید در قالب شعار باشد و سرمایه‌ گذار نباید پشت درب اتاق مسوولان و در بروکراسی اداری گیر کند، حرف سرمایه گذاران این است که ما دنبال سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در کردستان هستیم و سزاوار نیست در چاله چوله ها بیفتیم.

وی تصریح کرد: برای دلگرم کردن سرمایه ‌گذاران حاضر به هر نوع حمایتی هستیم و از مدیران انتظار داریم تمام ظرفیت‌ها را در خدمت جذب سرمایه‌ گذار به نفع رونق اقتصادی و اشتغال در استان قرار دهند از مدیران می خواهم خود را مدیر استان بدانند نه مدیر سازمان و باید از تمام ظرفیت ها برای جذب سرمایه ‌گذار استفاده کنند.

زارعی‌کوشا در ادامه اظهار کرد: همه ما با وضعیت اقتصادی و مشکلات بیکاری جامعه آشنا هستیم پس باید دست تولید را گرفت و دست تولید کننده را بوسید و در مسیر رونق تولید تلاش جهاد گونه کرد.

استاندار کردستان در خصوص نتایج سفر رئیس جمهور به کردستان گفت: سفر رییس جمهور به کردستان سفر خوبی بود که برکات آن را در آینده نزدیک مشاهده خواهیم کرد، از زمان‌شناسی بسیار خوب مردم تقدیر می ‌کنیم امروز دولت نیاز به پشتیبانی ملت دارد و برای امیدآفرینی در جامعه باید برکات این سفر برای مردم تبیین شود به طوری که در این سفر سرمایه‌گذاری به ارزش ۷ هزار میلیارد تومان و ۵۵۰ میلیون یورو مصوب شده است.

وی تصریح کرد: از وزیر کار درخواست ۱۰ سرمایه‌ گذاری کلان در شهرستان‌ های کردستان کرده بودیم که در سفر رییس جمهور مصوب شد.

 وی خام فروشی را مشکل اصلی ایفای نقش در ایجاد اشتغال استان ذکر و خاطر نشان کرد: خام ‌فروشی بزرگترین مشکل  معادن استان است که برای جلوگیری از این قضیه باید زنجیره‌ های تولید متناسب با ذخایر معدنی در استان شکل بگیرد.

وی تصریح کرد: برای حذف بروکراسی اداری بسته‌های آماده سرمایه ‌گذاری و مجوزهای بدون نام  تهیه و در اختیار سرمایه ‌گذاران راغب به سرمایه ‌گذاری در استان گذاشته شود.

استاندار کردستان تمام مدیران دستگاه‌های اجرایی و بانکی موظف به اجرای صد درصد مصوبات کارگروه رفع موانع تولید هستند و هر مدیری که نمی‌تواند در خدمت مردم باشد از کردستان برود‌.

در توصیف مقام معظم رهبری تولید جهاد مقدس و سنگر است

نماینده ولی فقیه در کردستان بزرگترین دغدغه مقام معظم رهبری را تولید و تولید کننده دانست و گفت: در توصیف مقام معظم رهبری تولید جهاد مقدس و سنگر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی افزود: فعالان اقتصادی به عنوان افسران و کارگران به عنوان رزمندگان این جهاد مقدس نقش مهمی در موفقیت این میدان نبرد دارند.

وی تصریح کرد: اطلاع رسانی موفقیت‌ های اقتصادی را امید‌آفرینی در جامعه است و ذکر عنوان استان عقب مانده برای کردستان باید به صورت کامل حذف شود.

وی تشویق اهتمام به سرمایه‌ گذاری در کردستان را بسیار ضروری دانست و گفت: تکمیل سرمایه‌ گذاری‌ های نیمه کاره و تشویق سرمایه گذاران ضروری است.

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان اظهار کرد: هدایت نقدینگی به سمت تولید از اهم واجبات است که باید از طریق تک تک فعالین عرصه صنعت و تولید باید مورد توجه قرار گیرد.

همه باید در مسیر رشد و بالندگی و رونق تولید در استان تلاش کنیم

نماینده کردستان در مجلس خبرگان رهبری خواستار حمایت بیشتر دولت از تولید شد و گفت: تولید نقش مهمی در رشد و بالندگی جامعه دارد.

ماموستا فایق رستمی افزود: همه باید در مسیر رشد و بالندگی و رونق تولید در استان تلاش کنیم تا شاهد رونق اقتصادی و اشتغال پایدار باشیم.

وی اظهار کرد: صنعت و علم امروز در جهان حرف اول را می‌زند چرا که اقتصاد هر کشوری بر پایه صنعت پویا استوار است.

در کردستان ۹۸٥ واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد ۵۸۷ واحد فعال است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان ضمن اشاره به برنامه دولت برای بهره برداری از کل ظرفیت معادن استان گفت: مقام معظم رهبری در چند سال اخیر تاکیدات فراوانی روی موضوع تولید داشته‌ اند زیرا رونق تولید، جدای از رشد اقتصادی و کاهش تورم، موجب رفاه و اعتماد به نفس ملی را به همراه خواهد داشت.

بختیار خلیقی افزود: در حوزه صنعت، معدن و تجارت و در راستای برای تحقق شعار سال در کردستان برنامه‌ هایی پیش‌بینی شده که می ‌تواند به تقویت صنایع خرد و استفاده از آنها برای توسعه و ایجاد اشتغال بیشتر، تقویت واحدهای تولیدی صادرات‌ محور در استان و پیگیری و حمایت از طرح‌های پیشران منجر شود.

وی افزود: ۱۵ هزار نفر در بخش صنعت، ۳ هزار نفر در بخش معدن و ۱۷۵هزار نفر در بخش تجارت کردستان اشتغال دارند.

خلیقی در مورد وضعیت  پایش واحدهای  تولیدی اعلام کرد: براساس پایش واحدهای تولیدی و صنعتی استان در فروردین و اردیبهشت ماه امسال، ۱٦۵ واحد غیرفعال است که ۶۱ مورد آن قابلیت احیا دارد و در سال‌جاری ۶ واحد آن به چرخه فعالیت باز می‌ گردد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: به منظور ایجاد زنجیره از معدن تا محصول نهایی و جلوگیری از خام‌ فروشی در پهنه دیواندره پرواز ژئوفیزیک هوایی برای شناسایی نقاط امید بخش و در نهایت برای واگذاری آن به ایمیدرو برای سرمایه‌ گذاری و فراوری، با تخصیص اعتباری بالغ بر ۲٨۰ میلیارد تومان در حال اجراست.

 خلیقی با بیان اینکه فعال‌سازی واحدهای معدنی راکد و نیمه‌ راکد کردستان در دستور کار سازمان «صمت» قرار دارد اظهار کرد: در کردستان ۹۸٥ واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد ۵۸۷ واحد فعال، ۱۶۵ واحد غیرفعال و مابقی نیمه فعال هستند.

سرمایه گذاری در فعالیتهای سوداگرانه مثل طلا و ارز تبدیل به رقیب تولید شده اند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج انتقاد از رویکرد شرکتهای پیشران را مقدمه سخنانش قرار داد و گفت: در چهار دهه گذشته با وجود درآمدهای فراوان نفتی، رشد تولید در کشور ما بسیار نوسان داشته و پایین است، معمولا در مدلهای رشد، شکوفایی اقتصادی به منابعی مثل کار، سرمایه، انرژی، تکنولوژی و نیروی انسانی وابسته است اما در کشور ما متاثر از عواملی همچون فضای نامساعد کسب و کار، رواج فعالیتهای نامولد، بی ثباتی قیمتها، ضعف تحقیق، رانت جوئی و قاچاق است و سرمایه گذاری در فعالیتهای سوداگرانه مثل طلا و ارز تبدیل به رقیب تولید شده اند.

سید کمال حسینی افزود: برای اینکه تولید پویا و بالنده باشد باید افق نگرشها، برنامه ریزیها و سیاستها را چنان وسیع کرد که همراهی و مشارکت مردم را با خود داشته باشد، مردم باید بهترین حامی تولیدات داخلی باشند که این امر نیاز به تقویت فرهنگ مصرف و تغییر نگرش جامعه دارد.

وی تصریح کرد: امروزه تولید سنتی ما با روشهای مدرن دنیا همخوانی ندارد، بر این اساس یکی از الزامات تقویت تولید، تقویت نظام نوآوری، تحقیق و فناوری دانش  بنیان است که تنها از طریق ایجاد ارتباط سازمان یافته بین شرکتهای دانش بنیان و تولید کنندگان محقق خواهد شد.

حسینی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از الزامات تقویت تولید گسترش تفکر صادرات محور است، یعنی ما باید صفر تا 100 فرایند و عوامل موثر بر صادرات را شناسایی و تقویت کنیم و صادر کنندگان هم باید قواعد بازار تجارت بین الملل را در کنند.

وی اظهار کرد: اندک شرکت‌های پیشران که رسالتشان توسعه جوامع محلی است همچون شرکت‌های بارز و پتروشیمی، طلا و صبانور گردش مالی خود را به بانکها و موسسات مالی خارج از استان انتقال داده و موجب پایین آمدن میزان منابع بانکی شده و نتوانسته‌اند بنیه مالی بانک‌های عامل را تقویت کنند، علاوه بر این تا کنون در راستای فعال سازی صنایع کوچک و پایین دستی اقدام نکرده اند.

حسینی ادامه داد: راهبرد مهمی که برای ما هم در بخش خصوصی و هم دولتی می‌توان موثر باشد مسئولیت اجتماعی بازگشت گردش مالی این گونه واحدها به داخل استان است.

وی افزود: برای اینکه اقتصاد تولید، پویا و بالنده و به رشد کمی و کیفی برسد باید افق نگرش‌ها و نگاه ‌ها برنامه‌ ریزی ‌ها و سیاست ‌گذاری‌ها چنان وسیع باشد که همراهی و مشارکت ذهنی عملی مردم هم آشکار شده و فکر و ذهن جامعه نسبت به اقتضائات توسعه ‌ای تصحیح و معطوف شود.

رییس اتاق بازگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: مردم و دولت باید توسعه‌ خواه شوند و الزامات منطقی آن را بپذیرند.

حسینی با بیان اینکه ما باید ارتباط بین شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعتگران را آسان کنیم، گفت: یکی دیگر از الزامات، تفکر تولیدات صادرات محور است که هم صادر کنندگان باید قواعد بازار تجاری بین‌المللی را درک کنند و هم دولت با نظارت و هدایت لازم زمینه مساعدی را فراهم نماید.

وی با تاکید براینکه معمولا برنامه ریزی ‌های اقتصادی ما به صورت موزایکی منفصل از هم شکل گرفته و با هم عجین نیست، گفت: هر مسئولی باید سعی داشته باشد در چارچوب وظایف خود با نگاه مصلحت‌اندیشی عمومی عمل نماید و لذا اختیارات مدیران و مصونیت آنان از نگاه دستگاه نظارتی برای حفظ جهش تولید و تجارت می ‌توان میانبری برای دوران گذر صنعتی و تجاری ما فراهم سازد.

وی گفت: برای ارتقای سرانه تولید داخلی و ملی افزایش اشتغال و کمک به معیشت مردم راهی جز تقویت تولید از طریق فراهم کردن فضا برای واحدهای صنعتی کوچکی توسط بخش خصوصی نداریم.

حسینی در ادامه به اولویت‌های مورد نظر بخش خصوصی هم گریزی زد و گفت: افزایش سرانه زمین صنعتی در کردستان، تامین مالی واحدهای تولیدی، افزایش اختیارات استان بدون در نظر گرفتن محدودیت نسبت منابع به مصارف برای پرداخت تسهیلات توسط بانک مرکزی، در نظر گرفتن هزینه فرصت سرمایه گزاران توسط تمام دستگاه‌های دست اندرکار و...امری ضروری است.

فساد تنها رشوه نیست، کم کاری و عدم راهنمائی درست  هم از جلوه‌ های فساد است

رئیس خانه صنعت کردستان تغییر رویکردهای اداری و بانکی به تولید را ضروری دانست و گف: رونق تولید راه نجات مملکت از مشکلات است و تولید، کار، آرامش جامعه، امنیت همه جانبه، جلوگیری از جنگ و خونریزی، موفقیت و پیروزی در هر جنگی، مقابله با تحریم و به یأس کشاندن تحریم کنندگان ، خودکفایی، حفظِ ارزش پول ملی، حفظ عزت و شرافت انسانی و کرامت انسانی ملت را به دنبال دارد.

عبدالله کاردانی افزود: باید در به کارگیری همه پتانسیل‌ های موجود در جهت ارتقا جایگاه تولید کوشا باشیم و از دولت انتظار داریم در راستای شکوفایی تولید آنطوری که شاید و باید، گام‌های قابل توجهی را بردارند و قوانین کارا و ویژه رونق تولید تصویب نمایند.

کاردانی اضافه کرد: اگر منابع مالی مملکت به درستی و برای پایدار ماندن اشتغال پایدار به سمت تولید سوق داده شود اشتغال پایدار و رونق تولید را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: تولید تکیه گاه محکم برای اقتصاد مملکت است و از آنجایی که بانک‌ها رکنی از ارکان رشد و توسعه هستند باید حمایت از تولید را مورد توجه قرار داده و کار را به مصادره و تملک واحدهای تولیدی نکشند.

رئیس خانه صنعت کردستان با بیان اینکه، اکنون وقت آن است که از همه امکانات برای توسعه تولید استفاده کنیم، عنوان کرد: باید در به کارگیری همه پتانسیل‌ های موجود در جهت ارتقا جایگاه تولید کوشا باشیم

کاردانی از تلاش‌ های دستگاه قضائیه در حمایت از تولید تقدیر کرد و گفت: دستگاه قضا در راستای فرمان رهبری در اقتصاد مقاومتی در چهارچوب قوانین جاری نسبت به حمایت از تولید و تولید کننده به صورت ویژه حساسیت نشان می دهد

وی با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد اداری باید از اولویت کاری مسئولین باشد، افزود: فساد تنها رشوه نیست، سپردن کار از امروز به فردا، کم کاری، عدم راهنمائی درست، عدم آگاهی به کار، حتی عدم دلسوزی و عدم انجام کار به موقع، از جلوه‌ های فساد است.

رئیس خانه صنعت کردستان اظهار کرد: باید شرایط مناسب برای جذب تسهیلات چه در امر سرمایه ‌گذاری و چه در امر دوام و استمرار تولید تأمین و تدوین شود تا بتوان بر اساس آن سیاست، برنامه ریزی لازم را انجام و به اجرا درآورد.

وی گفت: در راستای کوچک‌سازی دولت و سبک کردن بار دولت و چابک ‌سازی کارها از طریق سپردن کار مردم به مردم، امیدواریم نسبت به تقویت و به کارگیری تشکل‌های مردمی که پتانسیلی بسیار موثر و بازویی قوی و نیرویی توانا در کنار دولت و در خدمت دولت هستند اقدام لازم انجام شود.

کاردانی عنوان کرد: با عنایت به اهمیت تولید و رونق تولید باید ترتیبی اتخاذ شود تا تمام مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید سرلوحه دستورات و مقررات قرار گیرد و بسان قانون در این شرایط بحرانی اجرا شود چراکه در غیر اینصورت تشکیل جلسه، اتلاف وقت و تصویب موارد، فقط ثبت بر کاغذ است.

برچسب ها :
خبر
شنبه, 25 تیر,1401
کد خبر :
1187
تاریخ انتشار :
شنبه, 25 تیر,1401
تعداد مشاهده :
164
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما