×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
شنبه, 11 تیر,1401

بررسی راهکارهای متمرکز کردن حساب های بانکی شرکت های بزرگ کردستان در داخل استان

انتقال حساب بانکی و پرداخت مالیات به استان جزو حقوق اساسی مردم این استان است

سایز متن

نشست کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان با دستور کار بررسی وضعیت گردش مالی و پولی واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی و متمرکز کردن حساب-های بانکی و منابع شرکت¬های بزرگ مستقر در استان به شبکه بانکی و بازگردانی کارت¬های بازرگانی به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

بررسی راهکارهای متمرکز کردن حساب­های بانکی شرکت­های بزرگ کردستان در داخل استان

نشست کارگروه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان با دستور کار بررسی وضعیت گردش مالی و پولی واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی و متمرکز کردن حساب­های بانکی و منابع شرکت­های بزرگ مستقر در استان به شبکه بانکی و بازگردانی کارت­های بازرگانی به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

 

انتقال حساب بانکی و پرداخت مالیات به استان جزو حقوق اساسی مردم این استان است

رئیس اتاق بازرگانی سنندج با اعتراض به انتقال حساب­های بانکی واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی به خارج از استان گفت: کردستان به علت قرار گرفتن در مدار توسعه و عدم توانایی دولت در تامین کامل نیازهای پولی بیش از سایر استان­ها نیاز به جاری شدن گردش پولی واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی فعال در نظام بانکی استان دارد زیرا سبب تقویت بنیه پولی و اعتباری بانک­ها و موسسات مالی برای پرداخت تسهیلات خواهد شد.

سید کمال حسینی افزود: ثبت شرکت­های بزرگ کردستان در سایر استان­ها و قرار گرفتن دفاتر مرکزی شرکت­ها و واحدهای بزرگ صنعتی و معدنی موجب خارج شدن مالیات این واحدها از استان شده و این امر استان را از مزایای پرداخت مالیات در استان محروم کرده است زیرا یکی از مبانی تخصیص اعتبارات عمرانی میزان مالیات وصولی است.

وی تصریح کرد: بحث انتقال حساب بانکی و پرداخت مالیات و ارزش افزوده به استان جزو حقوق اساسی مردم این استان است زیرا شرکت­های بزرگ به ویژه واحدهای معدنی تمام منافع خود را در استان به دست می­آورند و روا نیست که گردش مالی و پرداخت مالیات را به سایر استان­ها منتقل کنند.

حسینی خاطر نشان کرد: ما همه مشکلات و مطالبات شرکت­های بزرگ را پیگیری می­کنیم تا این نهادها بتوانند عملیات بانکی و مالیاتی را در داخل استان انجام دهند.

 

اختیارات مدیریت استانی بانکها برای پرداخت تسهیلات بانکی افزایش یابد

نماینده کارخانه سیمان کردستان با بیان این مطلب که همه فعالیت­های پولی و مالی این نهاد در داخل استان است، گفت: اکثر حساب­های بانکی ما در بانک­های سپه و رفاه بیجار افتتاح شده و از گردش مالی بالایی برخوردار است.

سید یاسر بلورچی افزود: یکی از مشکلات اصلی ما پایین بودن اختیار پرداخت تسهیلات در داخل استان است و انتقال پرونده به تهران مدت زمان پرداخت را بالا می­برد که در مواردی کارایی وام را از بین می­برد، این در حالی است که شرکت سیمان سپاهان موفق به دریافت 100 میلیارد تومان تسهیلات ویژه شد.

وی در ادامه اظهار کرد: صادرات کارخانه سیمان استان روبه افزایش است و این میزان گردش مالی و پولی کارخانه را افزایش می­دهد.

بلورچی خواستار افزایش اختیارات مدیریت استانی بانکها برای پرداخت تسهیلات بانکی شد.

 

شرکت بارز یک نهاد هلدینگ است و تراکنش­های پولی آن به صورت متمرکز انجام می­شود

نماینده شرکت لاستیک بارز کردستان با تاکید بر ضرورت عمل به مسئولیت­های اجتماعی شرکت­ها و بنگاههای اقتصادی در کردستان گفت: رویکرد مدیریت ارشد کارخانه بارز تعاملی است و مشمول وظایف و رسالت اجتماعی می­شود چون بر این واقعیت واقف است که رسالتش تنها ایجاد 960 اشتغال مستقیم نیست.

کاوه مفاخری در مورد علت متمرکز شدن حساب­ها در تهران اظهار کرد: شرکت بارز یک نهاد هلدینگ است و همه مواد اولیه و تراکنش­های پولی آن به صورت متمرکز انجام می­شود و مدیریت استان در این زمینه اختیاراتی ندارد و نیازمند تعریف راهکار ویژه است.

وی افزود: حساب پرداخت حقوق پرسنل بارز در بانک ملت دهگلان افتتاح شده و حساب تامین برخی از نیازمندی­های شرکت در بانک رفاه دهگلان قرار دارد و از گردش مالی بالایی دارد.

مفاخری اعلام کرد: کارت بازرگانی بارز هم در تهران صادر شده و در حال حاضر امکان انتقال آن به سنندج ممکن نیست.

 

75 درصد نیروی کار کیمیا معادن سپاهان بومی کردستان است

نماینده شرکت معدن کیمیا معادن سپاهان در خصوص وضعیت استخدام نیروی انسانی گفت: ظرفیت اشتغال فعلی این واحد 500 نفر است که همه 420 نفر شاغل در معدن بومی استان هستند و تنها 80 نفر شاغل در دفتر اصفهان کردستانی نیستند زیرا امکان انتقال این نفرات از استان به اصفهان مقرون به صرفه نیست.

حسین شیرازی نژاد افزود: همه حساب­های بانکی شرکت در اصفهان متمرکز شده زیرا در زمان نیاز به تسهیلات بانکی پایین بودن اختیارات مدیریت بانک­های کردستان مشکل ساز خواهد بود و اصفهان حاضر تیست به واحدی که حساب بانکی در استانی دیگر قرار دارد وام پرداخت کند اما کلیه امور مربوط به مالیات بر درآمد و ارزش افزوده در بیجار انجام می­شود و مستقیم به حسال سازمان مالیاتی کردستان واریز می­گردد.

وی اذعان کرد: در مواردی مدیریت بانکی اصفهان ما را مورد انتقاد قرار می­دهد و می­گوید برای ما قابل قبول نیست که تسهیلات 400 میلیارد تومانی بانکی اصفهان در کردستان هزینه شود اما حساب بانکی برای پرداخت حقوق پرسنل را بانک سپه شعبه بیجار افتتاح کرده­ایم.

شیرزادی نژاد خاطر نشان کرد: چند سال قبل ما 300 میلیون تومان پول در حساب ویژه در یکی از بانک­های استان مسدود کردیم تا 20 میلیارد تومان تسهیلات بگیریم اما بعد از طی مدت قانونی گفتند ما تنها 2 میلیارد تومان به شما وام می­دهیم اما در اصفهان در مدت 24 ساعت 20 میلیارد تومان را پرداخته و در 48 ساعت ضمانتنامه بانکی 316 میلیارد تومانی برایمان صادر کردند.

 

کردستان باید محدودیت مدیریت بانکی در پرداخت تسهیلات را حل و فصل کند

نماینده کارخانه پنجره آریا ضمن تشکر از همکاری نظام بانکی و سازمان «صمت» گفت: برای انتقال حساب­های بانکی به کردستان باید محدودیت مدیریت بانکی در پرداخت تسهیلات حل و فصل گردد زیرا ما در تهران در مدت 2 هفته موفق به دریافت 15 میلیارد تومان وام شدیم.

 

توسعه کردستان نیازمند متمرکز شدن حساب­های بانکی و پرداخت مالیات در داخل استان

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی کردستان روند توسعه کردستان را نیازمند متمرکز شدن حساب­های بانکی و پرداخت مالیات در داخل استان دانست و گفت: حمایت از تولید ضرورت توسعه کردستان است که انجام مسئولیت نیاز به افزایش اختیارات مدیران بانکی دارد و تا این موضوع حل نشود نمی­توان از بنگاههای بزرگ توقع همکاری جدی و کامل داشت.

محمد مشیر پناهی افزود: پرداخت تسهیلات برخی بانکها بیش از منابع آنهاست به ویژه در مواردی به بیش از 120 درصد می­رسد اما برخی بانک­ها هم داریم که با وصف داشتن منابع بالا هیچ کمکی به توسعه کردستان نمی­کنند.

وی تصریح کرد: برخی شرکت­ها و واحدهای معدنی کردستان از منابع و ظرفیت­های استان استفاده می­کنند اما مبادلات بانکی، معاملات و پرداخت مالیات را در سایر استان­ها انجام می­دهند، دولت به این واحدها تکلیف کرد که باید این روند را تغییر دهند اما تا کنون تغییری مشاهده نشده است.

 

برخی از واحدهای تولیدی استان در فکر ایجاد اشتغال پایدار نیستند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن انتقاد از رویکرد مالی و مالیاتی برخی واحدهای صنعتی و معدنی کردستان گفت: گردش مالی و پولی این نهادها موجب تقویت بنیه مالی بانک­ها در پرداخت تسهیلات می­گردد بنابراین لازم است تا واحدهای صنعتی و معدنی تجمیع حساب­های بانکی در استان را در دستور کار قرار دهند.

فرزاد پیشکاری افزود: برخی از واحدها همکاری خوبی با دولت در راستای همراهی با برنامه­های اقتصادی به ویژه در رسیدگی به معیشت و امنیت شغلی نیروی انسانی دارند و ما این رویکرد را ارج می­نهیم و از سایر واحدها خواستاریم که به این حرکت بپیوندند، برای نمونه اشاره می­کنم به تغییر وضعیت استنخدامی 200 نفر کارگر توسط شرکت سیمان کردستان.

وی خاطر نشان کرد: همه باید قبول کنیم که جامعه ما به علت حرکت در راستای صنعتی شدن و سکونت شهری تغییرات بنیادی در فرهنگ و مناسبات اجتماعی را نیز شروع کرده و نیاز است تا این روند حمایت مالی گردد تا جامعه با گسست فرهنگی و بی انظباطی اجتماعی مواجه نگردد و اکنون که دولت بودجه کافی برای تامین نیاز این روند ندارد لازم است تا واحدهای اقتصادی بخشی از درآمد خود را به این امر اختصاص دهند.

پیشکاری اعلام کرد: برخی از واحدهای تولیدی استان در فکر ایجاد اشتغال پایدار نیستند و تنها به سودهای آنی خود فکر می­کنند.

 

برخی از واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ حاضر به همکاری با توسعه کردستان نیستند

رئیس کمیسیون هماهنگی بانک­های کردستان، بانکهای دولتی را همکار دائمی توسعه استان دانست و گفت: شرکت­های بزرگ باید پیشران توسعه استان باشند زیرا از منابع این استان استفاده می­کنند.

علی اشرف یوسفی در ادامه اظهار کرد: اکثر بانک­ها بیش از منابع خود تسهیلات پرداخت کرده و بانک مرکزی برای مازاد پرداختی 36 درصد سود می­گیرد این در حالی است که بانک تسهیلات را با 18 درصد سود می­پردازد. بانک­ها در پرداخت سرمایه در گردش مشکلی ندارند و مدام درخواست واحدهای تولیدی را جواب می­دهند.

وی تصریح کرد: برخی از واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ حاضر به همکاری با توسعه کردستان نیستند برای نمونه اشاره می­شود به این موضوع که ما بارها از شرکت زرکوه خواستار دیدار شدیم اما علاوه بر اینکه دیداری انجام نشد امروزه حتی تلفن­های ما را هم جواب نمی­دهند.

یوسفی با انتقاد از عملکرد بانک­های خصوصی در کردستان گفت: توسعه کردستان می­طلبد این واحدها 50 درصد از منابع خود را توسعه استان مصرف کنند اما در عمل این اتفاق نیفتاده است.

 

 

 

 

برچسب ها :
خبر
شنبه, 11 تیر,1401
کد خبر :
1186
تاریخ انتشار :
شنبه, 11 تیر,1401
تعداد مشاهده :
181
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما