×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
سه شنبه, 07 تیر,1401

حمایت از تولید و صادرات تنها راه غلبه بر کاهش ارزش پول ملی و کمبود منابع ارزی

نشست مطبوعاتی مشترک مدیرکل «صمت»، مدیران شورای هم خانواده «صمت»

سایز متن

5/42 درصد اقتصاد استان به حوزه صنعت و معدن تعلق دارد به طوری که در حال حاضر 15 هزار نفر در بخش صنعت، 3 هزار و 800 نفر در بخش معدن و 175 هزار نفر در بخش تجارت کردستان مشغول فعالیت هستند

حمایت از تولید و صادرات تنها راه غلبه بر کاهش ارزش پول ملی و کمبود منابع ارزی

نشست مطبوعاتی مشترک مدیرکل «صمت»، مدیران شورای هم خانواده «صمت» که شامل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، خانه صنعت، خانه معدن، مجمع امور صنفی، شرکت شهرکهای صنعتی بانک صنعت و معدن بود، به مناسبت دهه تولید و تجارت در سالن جلسات سازمان «صمت» کردستان برگزار شد.

از 130 میلیارد تومان حقوق دولتی قابل برگشت به کردستان تنها 5/15 میلیارد آن برگشته است

مدیرکل «صمت» کردستان با اشاره به جایگاه صنعت و معدن در معادله اقتصادی و روند توسعه استان گفت: 5/42 درصد اقتصاد استان به حوزه صنعت و معدن تعلق دارد به طوری که در حال حاضر 15 هزار نفر در بخش صنعت، 3 هزار و 800 نفر در بخش معدن و 175 هزار نفر در بخش تجارت کردستان مشغول فعالیت هستند که با توجه به نامگذاری امسال به نام «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» توسط مقام معظم رهبری باید مجموعه مدیریت کردستان در راستای افزایش نقش این حوزه در روند توسعه، اقدامات عاجل انجام دهند زیرا تنها راه رسیدن به اهداف شاخص توسعه، حل مشکلات اقتصادی و عبور از عوارض جنگ اقتصادی، رونق بخشی به تولید و تجارت است.

محمد بختیار خلیقی افزود: در حال حاضر 36 واحد دانش بنیان در استان ثبت شده اما بر حسب دستور مقام معظم رهبری باید 100 درصد واحدهای کردستان را وارد چرخه دانش بنیان کنیم که در این راستا 51 واحد مراحل مقدماتی ورود به عرصه دانش بنیان را طی کرده که امیدواریم به زودی تمام مراحل آن انجام شود.

وی تصریح کرد: سازمان «صمت» کردستان برنامه های تحقیقاتی و عملیاتی لازم برای تحقق فرمان مقام معظم رهبری را آماده کرده که تقویت صنایع کوچک در اولویت این طرح قرار گرفته و بسته حمایتی لازم تدوین شده است اما این را بیان کنم که صنایع صادرات محور بسته حمایتی خاص خود را دارند.

خلیقی اعلام کرد: چندین طرح پیشران در استان داریم که مهمترین آنها فولاد بیجار، فولاد قروه، پتروشیمی بیجار، طلای سقز و احیاء فولاد زاگرس است که این طرحها در مجموع 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری ارزی داشته و  6 هزار و 100 شغل ایجاد می کنند.

این مقام مسئول جذب سرمایه گذاری خارجی را یکی از برنامه های دولت در استان ذکر و اظهار کرد: روند و برنامه خاص این هدف در استان نهادینه شده به طوری که علاوه بر انجام موارد متعددی از حضور افراد خارجی در حوزه تولید کردستان تعداد دیگری وارد شده و مراحل اداری آنها در حال طی شدن است.

وی در خصوص فعال سازی واحدهای راکد استان گفت: کردستان دارای 987 واحد تولیدی است که 165 مورد آن غیر فعال می باشد که پس از پایش این موارد مشخص شد 61 مورد آنها قابلیت احیاء دارند، بر اساس برنامه ریزی انجام شده امسال 6 واحد از آنها با همکاری حوزه قضایی و نظام بانکی مجددا فعال خواهند شد و جا دارد در اینجا از همه متولیان نظام قضایی استان به خاطر حمایت های بی دریغ چند سال اخیر تقدیر گردد.

مدیرکل «صمت» کردستان این استان را دارای ظرفیت معدنی بالا دانست و اظهار کرد: وجود 18 گونه معدنی غنی کردستان را در ردیف استانهای برخوردار از پتانسیل بالای مواد معدنی قرار داده اما در حال حاضر به علت فقدان صنایع فرآوری به صورت خام از استان خارج می شود و  بهره چندانی از این ظرفیت نمی برد، بر این اساس ایجاد زنجیره ارزش یکی از اهداف اصلی مدیریت ارشد کردستان است.

خلیقی افزود: دولت 28 میلیارد تومان جهت تامین هزینه اکتشاف معادن کردستان در اختیار سازمان زمین شناسی قرار داده که 53 درصد مساحت استان را تحت پوشش قرار خواهد داد و در حال حاضر پهنه دیواندره تحت کاوش است.

وی  خواستار بازگشت کامل حقوق دولتی وصول شده به استان شد و اذعان کرد: بر اساس قانون 15 درصد از ارزش مواد معدنی استخراج شده باید به عنوان حقوق دولتی وصول و به خود استان برگردد تا در زمینه نیازهای عمرانی و بهداشتی هزینه گردد که سال گذشته 835 میلیارد تومان از این محل وصول شد که بایستی 130 میلیارد تومان آن به استان برمی گشت اما تا کنون تنها 5/15 میلیارد آن برگشته است.

وی شکوفایی بخش تجارت استان را برنامه اصلی دولت ذکر و اعلام کرد: کردستان با داشتن 230 کیلومتر مرز مشترک با عراق، 2 مرز رسمی باشماق و سیرانبند، منطقه آزاد در دست احداث و 3 بازارچه مرزی ظرفیت بالایی در زمینه تجارت دارد که دولت برنامه های متنوعی برای استفاده از این ظرفیت دارد از جمله تکمیل بازارچه ها و پایانه های صادراتی، احداث بازارچه مشترک و ایجاد بازارچه های موقت. سال گذشته 8/7 میلیارد دلار مبادلات در قالب صادرات، واردات و ترانزیت داشتیم و امسال هم در مدت 3 ماه گذشته 170 میلیون دلار مبادلات داشته ایم.

خلیقی در خصوص حمایت از مشاغل خانگی اعلام کرد: 90 هزار بافنده فرش دستبافت داریم و دو مدل تک پود سنندج و پولادین بیجار به عنوان برند جهانی ثبت شده اند که برای افزایش نقش این هنر در توسعه و اشتغال استان نیاز به ایجاد خوشه فرش و کارگاههای متمرکز داریم.

باید قبول کنیم که تا کنون توجه خاص ظرفیت تجاری کردستان نشده است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور گفت: در حال حاضر کشور تحت فشار ناشی از جنگ اقتصادی، خشکسالی و تنش های بین المللی می باشد که برای جلوگیری از بروز بحران باید هم قوانین و رویکردهای مدیریتی را به روز کرد و هم بسته های حمایتی ویژه را اجرا نمود، در غیر این صورت مطمئن باشید که بخش صنعت و تجارت کشور با بحران مواجه خواهد شد.

سید کمال حسینی افزود: امروزه مجموعه حاکمیت کشور توجه خاصی به تولید دارند که این امر را باید فرصتی دست نیافتنی برای استانهای کمتر توسعه یافته دانست و از آن نهایت استفاده را برد، اما این را باید دانست که ضرورت دارد بخش خصوصی در اولویت برنامه های دولت باشد.

وی تصریح کرد: کاهش ارزش پول ملی و کاهش ذخایر ارزی یکی از مشکلات اقتصادی کشور است که تنها با صادرات حل خواهد شد و کردستان به عنوان استانی مرزی و برخوردار از 230 کیلومتر مرز مشترک با عراق، فعالیت 2 مرز رسمی باشماق و سیرانبند و 3 بازارچه مرزی می تواند نقش کلیدی در این عرصه بازی کند اما این را قبول کنیم که تا کنون توجه خاص به این ظرفیت نشده است.

حسینی حمایت مردم از تولید داخلی را راهکار موثر بر تقویت تولید داخلی دانست و اظهار کرد: خرید کالاهای ساخت داخل توسط مردم یکی از مکانیزم های قدرتمند برای حمایت از واحدهای تولیدی کشور است.

وی خاطر نشان کرد: اتاق بازرگانی با برخورداری از تجارب طولانی و جایگاه قانونی خاص، بزرگترین تشکل حوزه اقتصاد و بخش خصوصی کشور است که همواره حامی واحدهای تولیدی و بنگاههای تجاری بوده و آمادگی خود را برای حمایت از همه واحدها اعلام میکند.

رئیس اتاق بازرگانی سنندج اذعان کرد: آموزش مهمترین رکن شکوفایی تولید و تجارت است که اتاق بازرگانی دارای ظرفیت علمی و نیروی انسانی مجرب بوده و در حوزه های مدیریت، تجارت و موازین حقوقی آموزش های مستمر دارد.

وی خواستار حمایت جدی دولت از احداث نمایشگاه دائمی کالا در کردستان شد و اظهار کرد: نمایشگاه بزرگترین عامل معرفی تولیدات و ارتقاء سطح بازاریابی است که مراحل عملیاتی احداث آن در زمینی به مساحت 15 هکتار توسط اتاق بازرگانی شروع شده و مراحل اجرایی آن در حال اجراست.

کمبود زمین صنعتی یکی از موانع شکوفایی صنعت است

رئیس خانه صنعت کردستان خواستار افزایش حمایت از واحدهای تولیدی فعال و سرمایه گذاران متمایل به حضور در استان شد و گفت: رونق اقتصادی در گرو حمایت از واحدهای تولیدی فعال، ایجاد زمینه احیاء واحدهای راکد و اجرای بسته های حمایت از سرمایه گذاران است که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری و مدیریت ارشد کشوری و استانی بوده است.

عبدالله کاردانی افزود: نقش رسانه در معرفی ظرفیت های استان، انتقال ضعف زیرساخت ها و ایرادات موجود در قوانین و رویکرد مدیران نقشی کلیدی است و ما از همه فعالان این عرصه خواستاریم تا با جدیت بیشتری وارد عرصه شوند.

وی در ادامه اظهار کرد: سیستم اداری مرتبط با بخش صنعت در چند سال اخیر فعالیت و عملکردی مورد قبول داشته است اما حضور برخی کارشناسان و مدیران کارشکن توانسته مشکلاتی برای برخی واحدها ایجاد و باید دولت این گونه افراد را از گردونه حذف کند.

کاردانی خاطر نشان کرد: کمبود زمین صنعتی یکی از موانع شکوفایی صنعت است زیرا بخش بزرگی از سرمایه گذاران به این علت نتوانسته اند در موعد مقرر واحد خود را فعال کنند بنابراین از مجموعه مدیریت استان خواستاریم تا در این راستا اقدامات عاجل انجام دهند، علاوه بر این شهرکهای موجود هم با ضعف برخی زیرساختها در شهرکهای موجود مشاهده می گردد که نیاز به سامان دهی دارد.

حمایت از طرحهای دانش بنیان در صدر برنامه های بانک صنعت و معدن قرار دارد

مدیر بانک صنعت و معدن کردستان با اعلام آمادگی این نهاد برای همکاری با واحدهای صنعتی استان گفت: بر اساس ضوابط بانکی باید 85 درصد از منابع در اختیار بانکها به عنوان تسهیلات پرداخت شود اما بانک صنعت و معدن به علت درک نیاز کردستان سال گذشته 800 درصد منابع خود را به واحدهای متقاضی پرداخت کرد.

هیرش اسدی افزود: سال گذشته  اعتبارات تخصیصی به استان 1 هزار و 259 میلیارد ریال بود که 1 هزار و 38 میلیارد ریال آن به صورت سرمایه در گردش و 221 میالیارد ریال هم به عنوان سرمایه ثابت پرداخت شد که نشان از پرداخت 70 درصدی اعتبارات دارد که با توجه به معرفی 2 واحد دیگر تا پایان تیر ماه موفق به پرداخت 100 درصدی خواهیم شد.

وی اعلام کرد: حمایت از طرحهای دانش بنیان در صدر برنامه های بانک صنعت و معدن قرار دارد به طوری که 2 قرارداد تسهیلات سرمایه ثابت 1 هزار میلیارد ریالی و سرمایه در گردش 750 میلیارد ریالی را در دست پرداخت داریم.

اسدی اعلام کرد: در این شرایط سخت تورمی گشایش «ال سی» برای فعالان اقتصادی به ویژه تولید کنندگان به علت پایین بودن نرخ سود آن به صرفه تر است و ما حاضریم برای فعالان صنعت و معدن «ال سی» صادر کنیم و امسال تا کنون 300 میلیارد ریال «ال سی» برای متقاضیان گشوده شد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: پرداخت تسهیلات 3 هزار و 500 میلیارد ریالی به معدن طلای سقز و 150 میلیارد ریالی به 1 واحد راکد را هم در دست اقدام داریم.

برچسب ها :
خبر
سه شنبه, 07 تیر,1401
کد خبر :
1181
تاریخ انتشار :
سه شنبه, 07 تیر,1401
تعداد مشاهده :
158
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما