×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
چهار شنبه, 25 خرداد,1401

فروش صنایع دستی بی کیفیت سایر استان¬ها در کردستان

صنایع دستی کردستان نیاز به حمایت¬های ویژه دولت دارد

سایز متن

17مین نشست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر با هدف بررسی مشکلات حوزه صنایع دستی و ارزیابی راهکارهای رفع موانع، در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

فروش صنایع دستی بی کیفیت سایر استان­ها در کردستان

17مین نشست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر با هدف بررسی مشکلات حوزه صنایع دستی و ارزیابی راهکارهای رفع موانع، در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج برگزار شد.

صنایع دستی کردستان نیاز به حمایت­های ویژه دولت دارد

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران، کردستان را استان برتر صنایع دستی کشور نامید و گفت: موضوعاتی مانند آموزش، به روز رسانی تکنولوژی ساخت، حمایت­های مالی و تسهیلاتی، بازاریابی و برند سازی در این حوزه باید در دستور کار دولت و نهادهای صنفی و تخصصی قرار گیرد.

علی اکبر عبدالملکی افزود: اتاق بازرگانی امکانات آموزشی خاصی دارد که حاضر است همه توان خود را به صورت رایگان در اختیار فعالان و ادارات این بخش قرار دهد.

وی تصریح کرد: بی رونقی صنایع دستی یک مشکل کلان است و خروج از این وضعیت نیاز به اقدامات دولت دارد.

عبدالملکی خاطر نشان کرد: از همه نهادهای دولتی خواستنارم تا زمینه استفاده صنایع دستی از ظرفیت­های مرزی استان برای رونق دهی به صادرات تولیدات این حوزه استفاده کند زیرا در حال حاضر چنین امکانی فراهم نیست.

وی با اشاره به ضرورت تلاش برای پایان دادن به فتوای حرام بودن بازی «نرد» گفت: باید شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کردستان برای پایان دادن به فتوای حرام بودن بازی «نرد» وارد عمل شود زیرا ادله کافی فقهی برای اقناع فقها وجود دارد، علاوه بر این اتاق بازرگانی کشور هم اقدامات ممکن در این زمینه را انجام خواهد داد.

استاندارد سازی محصولات یکی از راهکارهای رونق بخشی به صنایع دستی است

نماینده سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با اشاره به نقش هنرهای دستی در توسعه اقتصادی و فرهنگی گفت: سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان برنامه­های خود را بر اساس 3 محور آموزش، ترویج و بازاریابی قرار داده تا بتواند علاوه بر حفظ رشته­های موجود رشته­های فراموش شده را هم احیاء نموده و در مدار تولید و اشتغال قرار دهد.

اسعد ساعدپناه افزود: استاندارد سازی محصولات یکی از راهکارهای رونق بخشی به تولید و فروش صنایع دستی است که برای این موضوع باید برنامه مدون داشته باشیم اما به علت عدم علاقه برخی از فعالان این عرصه امکان رسیدن به اهداف مشکل شده، برای خروج از این مرحله نیاز به همکاری تشکل­های صنفی، نهادهای دولتی و رسانه­ها داریم که نقش اتاق بازرگانی می­تواند بیش از سایرین مهم و موثر باشد.

وی تصریح کرد: برای افزایش صادرات و حضور در بازارهای خارجی نیاز به آموزش روش­های نوین بازاریابی، تامین زیرساخت­های آموزشی و نمایشگاهی داریم و باید دولت با دیدگاه بازتر و همت بیشتری ما را در این راستا یاری دهد زیرا بخش بزرگی از زیرساخت­ها مثل تامین زمین، منابع مالی، تسهیلات بانکی و صدور مجورزها در اختیار دولت قرار دارد. این را بیان کنم که در حال حاضر سازمان میراث فرهنگی هر ساله 2 هزار و 500 نفر از فعالان فعلی و علاقه­مندان را به صورت رایگان آموزش می­دهد. یکی دیگر از الزامات این حوزه تامین امکان حضور در نمایشگاه­های داخلی و خارجی است زیرا در این عرصه حرف برای گفتن و ظرفیت بزرگی برای رقابت داریم به طوری که در سال گذشته 15 اثر کردستان توانست نشان برتر ملی را کسب کند، جدای از این 154 اثر هم موفق به اخذ نشان بین المللی شدند.

ساعدپناه با انتقاد از رویکرد نظام بانکی در پرداخت تسهیلات به صنایع دستی اظهار کرد: رویکرد مدیران و کارشناسان نظام بانکی کاملا به دور از واقعیت و با نیاز این حوزه بیگانه است به طوری که تنها بخش بسیار کوچکی از معرفی شدگان به بانکها و موسسات بانکی موفق به دریافت تسهیلات می­شوند که این روند صنایع دستی کردستان را به چالش کشیده که اگر این موضوع پایان نیابد بدون شک با چالش خطرناک خروج بسیاری از تولید کنندگان از مدار تولید خواهیم بود.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: 45 هزار نفر در کردستان در بخش صنایع دستی فعالیت می­کنند که تا کنون برای 29 هزار نفر از آنان کارت شناسایی و مجوزهای قانونی صادر شده است.

وی اعلام کرد: کردستان در ردیف 5 استان پایلوت احداث مرکز خدمات صنایع دستی دولت قرار گرفت که امتیاز بزرگی برای استان است و مرکز اداری مربوط به آن در خانه مشیر دیوان سنندج ایجاد شده و امتیازات آن عبارتند از ایجاد زمینه ارتباط با سازمان­های بین المللی، حمایت­های حضور در نمایشگاه­های داخلی و خارجی و بهره مندی از حمایت­های مالی سازمان­های بین المللی و تسهیلات ویژه و کمک­های مالی بلاعوض.

وی خواستار حمایت اتاق بازرگانی از صنایع دستی شد و اذعان کرد: این نهاد باید از ظرفیت خود در حوزه صادرات و بازاریابی در این عرصه استفاده کند.

عبدالملکی افزود: استفاده از روش­های موفق در جذب توریست یکی از راه­های افزایش سهم کردستان از درآمد و اشتغال نهفته در بطن این صنعت است.

خوشه سازی را ضرورت سامان دهی به صنایع دستی کردستان است

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به ظرفیت اقتصادی کلاش گفت: کردستان خواستگاه اصلی کلاش است که باید به عنوان یک هنر کاملا بومی مورد حمایت قرار گیرد، با وصف اینکه مریوان به عنوان شهر جهانی کلاش به ثبت رسیده اما تا کنون اقدامات لازم برای تجاری سازی و برند سازی آن انجام نشده است که بر اساس برنامه­ریزی­های انجام شده دبیرخانه دائمی کلاش و موسسات آموزشی و بازاریابی آن در این شهر احداث می­گردد و ضرورت دارد تا نهادهای متولی و تشکل­های صنفی اقدامات عاجل در راستای ایجاد نمایشگاه دائمی کلاش در مرزهای رسمی استان انجام دهند.

وی خوشه سازی را ضرورت سامان دهی به صنایع دستی دانست و خواستار تسریع در اجرای این موضوع شد.

برای لغو حرام بودن بازی تخته نرد تلاش کنید

عضو کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی سنندج با انتقاد از تاخیر در حل موانع تولید و صادرات تخته نرد گفت: برخی از علما و مراجع تقلید حکم بر حرام بودن بازی تخته نرد داده و موجبات محروم شدن این صنعت از منابع و امتیازات خاص دولتی از قبیل تسهیلات بانکی و صادرات قانونی آن شده­اند که ضرورت دارد در راستای رفع این مشکل اقدامات مورد نیاز انجام پذیرد.

مجید شاه اویسی افزود: ما موفق به کسب فتوای حلال بودن بازی و تجارت تخته نرد از علمای اهل سنت شده و اکنون در حال رایزنی با مراجع بزرگ تقلید اهل تشیع به ویژه آیت الله سیستانی هستیم.

وی تصریح کرد: تخته نرد اصالت کوردی و منشاء کردستانی دارد اما اکنون دولت ترکیه دارد از ظرفیت­های گردشگری و تولید و صادرات آن استفاده می­کند و اخیرا چین هم وارد عرصه تولید محصولات بی کیفیت در این حوزه شده که اگر ایران بتواند صنعتگران خود را در این زمینه حمایت کند، با توجه به دانش و توان تولید تخته نرد کردستان می­توانیم گوی سبقت را از همه آنها برباییم.

شاه اویسی اعلام کرد: محدودیت در تجاری سازی و کاهش درآمد ساخت تخته نرد به علت نبود حمایت­های دولتی سبب شده بسیاری از کارگاه­های ساخت آن در سنندج تعطیل شود.

فروش تولیدات بی کیفیت سایر استان­ها در کردستان

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری مریوان با انتقاد از واردات صنایع دستی بی کیفیت به استان گفت: امروزه شاهد فروش تولیدات بی کیفیت سایر استان­ها در کردستان هستیم که خسارات این موضوع زمانی به اوج می­رسد که بسیاری از این کالاها را به نام کردستان می­فروشند، بنابراین ضرورت دارد تا نهادهای متولی دولتی برای مقابله با این پدیده وارد عمل شوند.

دانا حیدری افزود: ایجاد نمایشگاه دائمی صنایع دستی، ارائه آموزش­های مهارتی و بازاریابی، تامین منابع تسهیلاتی و برگزاری فستیوال­  نیازهای اصلی عرصه صنایع دستی کردستان است.

وی در ادامه اظهار کرد: تدوین و چاپ کتابی جامع در مورد تاریخ و تنوع صنایع دستی کردستان می­تواند کمک شایانی به حراست از دستاوردهای تاریخی صنایع دستی و جلوگیری از جعل و تصرف آن شود.

حیدری با اشاره به تاکید قرآن بر گردشگری گفت: خداوند به کرات در قرآن بر سفر تاکید فرموده زیرا سفر موجب کشف حقایق نظام خلقت، عبرت آموزی از تاریخ و افزایش ارتباط ملت­ها می­شود و ایران به عنوان یک کشور اسلامی باید بیش از سایر کشورها در این راستا برنامه­ریزی و حمایت کند.

ضرورت راه اندازی کمیته گردشگری سالمندان در اتاق بازرگانی سنندج

نماینده بنیاد فرزانگان شهرستان قروه با اعلام خبر راه اندازی «خانه­های خلاق» گفت: معاون فناوری رئیس جمهور در نظر دارد تا « خانه­های خلاق» را در سراسر کشور راه اندازی کند که حوزه صنایع دستی در اولویت این برنامه قرار گرفته است و ما به عنوان یک استان مطرح و پیشرو در این حوزه باید بیش از سایر استانها از دستاوردهای این برنامه بهره مند شویم و این بستگی به عملکرد نهادهای دولتی و تشکل­های صنفی دارد.

حشمت الله کوهی افزود: عضویت در «خانه خلاق» امتیازاتی مانند بهره مندی از بسته­های آموزشی و مهارتی، تسهیلات کم بهره، کمک­های بلاعوض و حمایت­های نمایشگاهی دارد.

وی اذعان کرد: باید راه اندازی کمیته گردشگری سالمندان در اتاق بازرگانی سنندج در دستور کار این نهاد قرار گیرد چون دنیا دارد در این راستا برنامه­ریزی می­کند تا از تبعات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن استفاده کنند.

ارغوان بافی دیوزناو به سمت شهرت جهانی حرکت می­کند

فعال حوزه سبد بافی با انتقاد از بی توجهی به این صنعت گفت: صنعت دستی سبد بافی از تاریخی طولانی و تنوع محصولات بالایی در کردستان برخوردار است و قرن­ها هم محل تامین معیشت بوده و هم محل تامین وسایل زندگی که امروزه از درد بی توجهی متولیان دولتی رنج می­برد و اگر این روند ادامه یابد تا چند سال آینده اثری از این صنعت نخواهد ماند.

گلچین غلام ویسی افزود: ارغوان بافی کردستان می­تواند سهم بزرگی در ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد مردم داشته باشد زیرا زیبایی منحصر به فردش موجب پذیرش آن در بازارهای داخلی و خارجی شده است که برای بهره مندی از این ظرفیت باید موضوعات آموزش، بازاریابی، تامین منابع بانکی و حمایت­های بیمه­ای خاص در دستور کار قرار گیرد.

وی اعلام کرد: دیوزناو یکی از تکیه­گاههای این صنعت است که تا چند سال قبل ناشناخته مانده بود اما در این چند سال اخیر به علت افزایش تولید و صادرات ارغوان بافی، این روستا دارد به سمت شهرت جهانی حرکت می­کند و امروزه بخش بزرگی از جمعیت این روستا از محل بافت ارغوان درآمدهای مناسبی دارند.

غلام ویسی تصریح کرد: من به سبب علاقه شخصی به ارغوان بافی و با هزینه خودم 150 نفر از اهالی این روستا را در زمینه ارغوان بافی و بازاریابی آموزش دادم که امروزه 70 نفر از آنها با بنده ارتباط کاری دارند و محصولات خود را برای فروش به من می­سپارند.

حمایت از راهنمایان گردشگری در دستور کار قرار گیرد

عضو انجمن راهنمایان حرفه­ای گردشگری کردستان با انتقاد از بی نتیجه بودن برگزاری جلسات گفت: بی نتیجه بودن جلسات اتاق بازرگانی سبب دلسردی بسیاری از فعالان حوزه گردشگری از شرکت در جلسات این نهاد شده است، من از مسئولین اتاق بازرگانی می­خواهم تا این موضوع را بررسی کنند و ببینند که علت بی نتیجه بودن نشست­ها چیست و آن را حل و فصل کنند.

راشین جمشیدی افزود:در حالی که مسئولین ارشد استان توسعه گردشگری در کردستان را امر ضروری شکوفایی اقتصادی استان می­دانند، راهنمایان گردشگری استان به عنوان یکی از ارکان اساسی رونق گردشگری از همه امتیازات و حمایت­های دولتی مثل بیمه تامین اجتماعی و تسهیلات بانکی و آموزشی محروم هستند.

وی تصریح کرد: بیماری کرونا زیان­های سنگینی به گردشگری وارد کرد اما مسئولین کوچکترین حمایتی از فعالان این عرصه به ویژه راهنمایان گردشگری نکردند.

وی خواستار ارتباط مدیران حوزه گردشگری با فعالان این صنف شد.

 

 

 

برچسب ها :
خبر
چهار شنبه, 25 خرداد,1401
کد خبر :
1155
تاریخ انتشار :
چهار شنبه, 25 خرداد,1401
تعداد مشاهده :
292
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما