×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
چهار شنبه, 25 خرداد,1401

کشاورزان عضو این تعاونی نگران آینده طرح توسعه باغات هستند

توسعه باغات با هدف ایجاد 10 هزار شغل پایدار اجرا می¬شود

سایز متن

19مین نشست کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار بررسی روند اجرای طرح توسعه باغات کلاترزان در سالن جلسات اتاق بازرگانی سنندج برگزار شد.

کشاورزان عضو این تعاونی نگران آینده  طرح توسعه باغات هستند

19مین نشست کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار بررسی روند اجرای طرح توسعه باغات کلاترزان با حضور معاون بهره برداری شرکت آب منطقه­ای کردستان، معاون مدیر اجرایی سد آزاد و نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی و تعاونی باغداران در سالن جلسات اتاق بازرگانی سنندج برگزار شد.

توسعه باغات با هدف ایجاد 10 هزار شغل پایدار اجرا می­شود

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی سنندج با تاکید بر نقش باغداری در توسعه اقتصادی کردستان گفت: باغداری یکی از پتانسیل­های توسعه اقتصادی کردستان است که می­تواند نقشی بزرگ در تامین امنیت غذایی کشور ایفا کند، هم اکنون 52 هزار و 500 هکتار باغ در استان داریم.

محمد سعید احمدپناه افزود: یکی از مشکلات این حوزه ضعف بازاریابی و صادرات است که مدیریت جهاد کشاورزی و تشکل­های صنفی برنامه توسعه باغات و تدوین برنامه افزایش صادرات را در دست اجرا دارند که مهمترین آن طرح توسعه باغات با هدف ایجاد 10 هزار شغل پایدار است.

وی تصریح کرد: باغات مسیر سد آزاد با بیش از 4 هزار و 300 هکتاردر اولویت این طرح قرار دارد که برای اجرای کامل آن اقدام به تاسیس تعاونی ویژه شده و هم اکنون 928 هکتار آن نهال کاری شده است.

احمدپناه در ادامه اظهار کرد: تامین آب اولین مطالبه اعضای این تعاونی است و از مسئولین خواستاریم تا در قالب برنامه­ای سریع آن را اجرا کنند.

کشاورزان عضو این تعاونی نگران آینده این طرح هستند

عضو شرکت تعاونی تولید کلاترزان با اشاره به شرایط خاص این طرح گفت: این طرح در 4 هزار و 300 هکتار و در 2 فاز اجرا می­شود که هم اکنون 928 هکتار آن نهالکاری شده که در 2 زمینه مدیریتی و اجرایی مشکلات خاص خود را دارد اما تا حال حاضر متولیان نسبت به تعیین میزان آب و روش­های توزیع آن اقدام نکرده­اند.

عباس محمدی خاطر نشان کرد: تعیین تکلیف حقابه یکی از مطالبات ماست چون هزینه­های در نظر گرفته شده به علت اینکه هنوز طرح به ثمر دهی نرسیده بالاست و از متولیان خواستاریم تا در راستای تعیین قیمت و به تاخیر انداحتن زمان دریافت اقدام کنند.

وی افزود: کشاورزان عضو این تعاونی نگران آینده این طرح هستند زیرا زمان رها سازی آب با زمان واقعی آبیاری مغایرت دارد و آب در زمان اوج گرما در اختیار قرار می­گیرد و بخش بزرگی از آن به صورت تبخیر به هدر می­رود که برای حل این مشکل باید زمان کنترل رها سازی آب در اختیار خود تعاونی قرار گیرد.

محمدی تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلات موجود بالا بودن فشار آب است که در موارد زیادی سبب ترکیدگی لوله می­شود.

وی در ادامه اظهار کرد: ضعف فرهنگ مصرف آب در منطقه باعث بالا بودن میزان هدر رفت آن شده و از مسئولین خواستاریم تا برنامه آموزش بهره برداران را اجرا کنند.

بر اساس قانون باید 3 درصد از قیمت محصولات به عنوان آب بهاء به دولت پرداخت شود

معاون بهره برداری شرکت آب منطقه­ای کردستان ضمن اعلام آمادگی این شرکت برای همکاری با تعاونی باغداران کلاترزان گفت: در حال حاضر باغداران برای تامین آب 1 هزار و 500 هکتار درخواست ارائه داده­ و اکنون از آن استفاده میکنند و در فاز 2 هم باید آب 2 هزار و 200 هکتار تامین گردد که آب مورد نیاز از طریق پمپاژ به باغات منتقل خواهد شد.

عرفان مومن پور اعلام کرد: در حال حاضر مدیریت توزیع آب در اختیار شرکت آب نیرو است و ما در انتظار تحویل آن به شرکت آب منطقه­ای هستیم.

وی افزود: بخش بزرگی از اراضی این طرح در محدوده اراضی ملی بود که نهادهای متولی آن را به کشاورزان واگذار کردند.

مومن پور اظهار کرد: بر اساس قانون باید 3 درصد از قیمت محصولات به عنوان آب بهاء به دولت پرداخت شود که بر اساس خود اظهاری سازمان جهاد کشاورزی تعیین می­شود اما در این راستا برنامه­های حمایتی خاص را هم داریم به طوری که در سال اول بهره بردار به علت نرسیدن باغ به ثمر دهی از پرداخت این مبلغ معاف است، سال دوم و سوم مبنای محاسبه حقابه قیمت نهال می­باشد اما در سال چهارم که باغ به ثمردهی رسیده اصل 3 درصد اخذ خواهد شد.

مدیریت اجرایی سد آزاد آماده واگذاری مدیریت توزیع آب است

معاون مدیر اجرایی سد آزاد «که به صورت ویدئوکنفرانس در این نشست شرکت کرد» در خصوص روند اخذ حقابه گفت: این مبلغ بر اساس دستورالعملهای قانونی که به تصویب هیئت دولت رسیده محاسبه خواهد شد و ما هیچ دخالتی در آن نداریم اما در زمینه روش اخذ اختیاراتی داشته و می­توانیم آن را به صورت اقساطی وصول کنیم.

محمد حسین راهنورد افزود: این حقابه به منظور تامین بخشی از هزینه انتقال اخذ می­شود اما این را بدانید که در حال حاضر این شرکت بیش از 3 میلیارد تومان به شرکت توزیع برق بدهکار است.

وی تصریح کرد: به هم خوردن تعادل بین تولید و مصرف برق در فصل تابستان و اجرای برنامه صرفه جوئی در زمان اوج پیک مصرف موجب بی نظمی در زمان انتقال آب به باغات شده  که در حال حاضر چاره­ای به جز اجرای آن نداریم اما کشاورزان می­توانند آب را در استخرهای خود ذخیره نموده و در زمان مورد نظر خویش درختان را آبیاری کنند.

راهنورد اعلام کرد: مدیریت اجرایی سد آزاد آماده واگذاری مدیریت توزیع آب به شرکت آب منطقه­ای و تعاونی باغداران کلاترزان است.

حل مشکلات مربوطه به تسهیلات بر عهده سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه­ای است

نماینده بانک کشاورزی کردستان در پاسخ به انتقاد کشاورزان از روند پرداخت تسهیلات به باغداران گفت: بانک بر اساس قانون تنها در صورت ارائه سند زمین و مجوز آب می­تواند تسهیلات را پرداخت کند و افرادباید توسط جهاد کشاورزی معرفی شوند.

فرزاد شیخی افزود: حل مشکلات مربوطه بر عهده سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه­ای است.

وی تصریح کرد: در زمینه قبول زمین باغ به عنوان وثیقه هم باید سند به نام متقاضی باشد.

افراد خارج از الگوی باغات نمی­تواند تخصیص آب بگیرند

نماینده سازمان جهادکشاورزی کردستان با اشاره به برنامه تعیین حقابه گفت: در جلسات برگزار شده ما چند روش را برای تعیین آن پیشنهاد دادیم که عبارت بود از تعیین آن بر مبنای هزینه پمپاژ و یا اخذ 3 درصد قیمت محصول که بهره برداران هم نظریات خاص خود را داشتند و قرار شد تا این مورد به صورت ویژه بررسی و تعیین تکلیف شود.

زاهد حاجی میرزایی افزود: ضعف مالی مردم کلاترزان ایجاب می­کند که دولت آنها را در زمینه پرداخت حقابه حمایت کند.

وی تصریح کرد: تخصیص آب بر اساس الگوی باغات است و هر کسی خارج از باشد نمی­تواند تخصیص آب بگیرد.

حاجی میرزایی خاطر نشان کرد: دولت تسهیلات ویژه با نرخ 6 درصد برای بهره براداران کلاترزان در نظر گرفت اما با وصف معرفی افراد به بانک هنوز هیچکدام موفق به اخذ وام نشده­اند زیرا بانک می­گوید همه این افراد فاقد سند مالکیت زمین و پروانه بهره برداری از آب هستند.

در این نشست مصوب شد، سازمان جهاد کشاورزی پیشنهادات خود در خصوص تعیین حقابه و پرداخت تسهیلات بانکی را به صورت مدون به کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی ارائه دهد، شرکت آب نیرو معرفی نامه متقاضیان تسهیلات را تایید کند و کمیسیون طرح توجیهی پیشنهاد اخذ یک حق اشتراک به نام تعاونی را آماده و به دولت ارائه دهد.

برچسب ها :
خبر
چهار شنبه, 25 خرداد,1401
کد خبر :
1150
تاریخ انتشار :
چهار شنبه, 25 خرداد,1401
تعداد مشاهده :
172
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما