20مین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار برنامه¬ریزی در خصوص خاموشی برق شهرک¬های صنعتی در فصل تابستان و ارائه برنامه پیشنهادی به شرکت توزیع برق برگزار شد.
20مین نشست کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار برنامهریزی در خصوص خاموشی برق شهرکهای صنعتی در فصل تابستان و ارائه برنامه پیشنهادی به شرکت توزیع برق برگزار شد.
اولویت اول دولت تامین بخش خانگی است
مدیر دیسپاچینگ شرکت توزیع برق کردستان با اعلام برنامه این شرکت در خصوص قطعی برق شهرکهای صنعتی استان گفت: برخی از شهرکهای صنعتی استان دارای پست توزیع برق مستقیم و اختصاصی هستند اما برخی از آنها از برق تلفیقی که شامل مشترکان غیر صنعتی است استفاده میکنند که برنامه شهرکهای ردیف اول به صورت منظم قابل کنترل است اما در زمینه شهرکهای ردیف دوم برنامه نمیتواند از نظم کامل پیروی کند چون در زمان قطع برق خانگی ناچارا برق همه واحدهای متصل به آن قطع میگردد.
عطاالله نوروزی افزود: بر اساس برنامهریزی انجام شده خاموشیها از ساعت 11 قبل از ظهر تا 11 شب است که موارد دارای برق مستقیم به صورت کامل قطع میشود اما موارد غیر مستقیم در قالب تفاهمنامه امضاء شده با واحد صنعتی خاموشی انجام خواهد شد و روند اجرای تفاهمنامه به صورت کامل کنترل شده و فرد خاطی جریمه خواهد شد.
وی تصریح کرد: از اتاق بازرگانی و سازمان «صمت» خواستاریم تا لیست کامل همه واحدهای صنعتبی را به ما ابلاغ کند تا در صورت اعمال خاموشی زیان مالی به واحدها وارد نشود و از قبل آنها را در جریان خاموشیها قرار دهیم، علاوه بر این افراد میتوانند از طریق تماس با سامانه 121، کانال رووناکی و نصب اپلیکیشن برق من از این روند معلع شوند.
وی در ادامه اظهار کرد: سال گذشته به علت همکاری واحدهای صنعتی زمان قطعی را به دو صورت انجام میدادیم که عبارت بود از انتقال زمان خاموشی به زمان استراحت نیروی کار و دوما برای واحدهای خاص مثل لبنیات و واحدهای دارای دیگ هم در صورت تعطیلی 80 درصد از خط تولید خاموشی را اعمال نمیکردیم که اگر امسال هم این موضوع پیش آید همانند سال گذشته عمل خواهیم کرد.
نوروزی افزود: ما هم قبول داریم که تولید آسیب میبیند اما چارهای به جز قطع برق صنایع نداریم چون اولویت اول دولت تامین بخش خانگی است.
باید استانهای کمتر توسعه یافته را از استانهای صنعتی تفکیک کرد
نماینده سازمان «صمت» کردستان با انتقاد از روند خاموشی برق گفت: قطع برق واحدهای صنعتی از ساعات 11 قبل از ظهر تا 11 شب هیچ توجیهی ندارد و باید در این راستا تجدید نظر صورت پذیرد.
نادر صیدی خاطر نشان کرد: باید استانهای کمتر توسعه یافته را از استانهای صنعتی تفکیک کرد و سهم این استانها از خاموشی را به حداقل برسانند تا روند توسعه این استانها آسیب نبیند، علاوه بر این باید برنامهای برای خودداری از قطع برق واحدهای کوچک و آسیب پذیر را تدوین و اجرا کنند.
واحدهای صنعتی خواستار تجدید نظر در برنامه خاموشی هستند
عضو هیئت مدیره شهرک شماره 3 سنندج خواستار خودداری از قطع برق شهرکهای صنعتی کردستان شد و گفت: کردستان استان محرومی است که روند توسعه صنعتی آن با تاخیر شروع شده و باید برنامهای خاص برای حمایت از این روند اجرا گردد که یکی از آنها معافیت از قطع برق است.
فرزاد سعادتمند تصریح کرد: شرکت برق با سازمان «صمت» و شرکت شهرکهای صنعتی به توافق رسیده اما در برنامهریزی هیچ هماهنگی با واحدهای تولیدی و نهادهای صنفی نداشته است به این علت ما به برنامه خاموشی اعتراض داشته و خواستار تجدید نظر در این برنامه هستیم.
وی اذعان کرد: سال گذشته بدون اطلاع قبلی برق واحدهای صنعتی به مدت 3 ساعت در روز قطع میشد که موجب وارد شدن زیان سنگین به آنها شد.
صنعت کردستان نیاز به حمایت دارد نه قطع برق
رئیس اتاق بازرگانی سنندج خواستار خودداری از قطع برق واحدهای تولیدی کردستان شد و گفت: در شرایطی که کشور درگیر جنگ اقتصادی است و تنها راه عبور از این مرحله حمایت از تداوم تولید میباشد برنامه برای قطع برق شهرکهای صنعتی مغایرت کامل با این رویکرد دارد، دقیقا مانند این است که در زمان جنگ غذای سربازان خط مقدم را جیره بندی کنند.
سید کمال حسینی افزود: تولید ما نیاز به حمایت دارد نه قطع برق، و ضرورت دارد تا صرفه جوئی را در خارج از حوزه تولید اعمال کنند، اتاق بازرگانی سنندج پیگیر این موضوع خواهد بود تا بتواند مسئولین را مجاب به خودداری از خاموش کردن خط تولید کند.
وی در ادامه اظهار کرد: مصرف برق تمام واحدهای صنعتی کردستان به اندازه یک واحد صنعتی مثل ذوب آهن اصفهان نیست و نباید جبران مصرف بالای آن را بر دست کردستان گذاشت.
برنامه ریزی برای تولید برق در دستور کار دولت قرار گیرد
مدیرعامل شرکت آژمان کردستان نبود ارتباط تعاملی بین بخش صنعت و شرکت برق را مورد انتقاد قرار داد و گفت: از سال گذشته تا کنون نهادهای مرتبط با حوزه انرژی استان هیچ نشستی با تشکلهای صنفی حوزه تولید در راستای برنامهریزی برای بهینه سازی مصرف برق برگزار نکردهاند تا از نظرات این بخش هم مطلع شوند.
منصور لهونیان تصریح کرد: ما هم قبول داریم که در زمان کسری برق باید فشار بر شبکه سراسری را کم کرد اما نه از طریق خاموش کردن برق واحدهای تولیدی بلکه از طریق حمایت از تولید برق از طریق ژنراتورهای اختصاصی و برق خورشیدی.
وی افزود: در این شرایط که تولید برق خورشیدی در دستور کار دولت قرار دارد و استانهای یزد و قم به عنوان پایلوت انتخاب شدهاند ضرورت دارد تا تسریع بیشتری در اجرا به خرج دهند تا بتوان در موعد زودتر به هدف رسید.
قطع برق واحدهای صنعتی زیان مالی بر روند تولید کردستان وارد میکند
نماینده استانداری با اشاره به بنیه ضعیف صنعت کردستان اعلام کرد: بخش تولید کردستان مشکلات خاص خود را دارد که قطع برق هم میتواند بر میزان این مشکلات بیفزاید.
آمنه مفاخری افزود: باید با ایجاد هماهنگی کامل بین واحدهای تولیدی و شرکت توزیع برق، مشکلات متاثر از قطعی برق حوزه صنعت را به حداقل رساند.
وی تصریح کرد: باید واحدهایی که آسیب پذیری بیشتری از قطع برق دارند به صورت ویژه در دستور کار و برنامه ریزی قرار گیرند.
برای رسیدن به اقدام جامع نیاز به تشکیل کمیته مشترک داریم
رئیس خانه صنعت کردستان هماهنگی بین بخشی را بهترین راهکار برای کاهش زیان خاموشی برق دانست و گفت: موضوع کمبود برق یک مشکل سراسری است که حل آن نیاز به عزم عمومی دارد اما باید طوری برنامهریزی کرد که حوزه تولید آسیب نبیند.
عبدالله کاردانی خاطر نشان کرد: برای رسیدن به اقدام جامع نیاز به تشکیل کمیته مشترک با حضور نمایندگان نهادهای دولتی و واحدهای صنعتی داریم.
وی افزود: یکی از پیشنهادات من این است که واحدهای تولیدی روز جمعه را تعطیل نکنند زیرا در این روز بار مصرف پایین است و نیازی به خاموشی یا کاهش مصرف ندارد و ضرورت دارد تا سازمان کار، تعاون و رفاه اجتماعی از اعمال قانون بالا بودن دستمزد کار جمعه ها در این مدت خودداری کند.
کاردانی تصریح کرد: زیانهای وارد شده را میتوان از طریق تقسیم بندی خاموشیها و ارائه تضمین در خصوص اجرای توافقات کاهش داد و من بر این باورم که دولت به جای تقسیم مشوقها در بین واحدهای صنعتی این منابع را برای ایجاد سیستمهای برق اضطراری هزینه کند.
تعطیل کردن خط تولید به صرفه تر از فعالیت است
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی سنندج با تاکید بر ضرورت معافیت واحدهای صنعتی کردستان از اجرای کامل برنامه خاموشی برق، گفت: کلیه واحدهای صنعتی کردستان از نظر مالی دچار ضعف هستند و امکان تهیه ژنراتور را ندارند بنابراین نباید آنها را با واحدهای سایر استانها مقایسه کرد.
عطااله جویا افزود: تولید کنندگان کردستانی روند فعالیت خود را با چنگ و دندان حفظ کردهاند و امروزه کار به جایی رسیده که تعطیل کردن خط تولید به صرفه تر از فعالیت است.
وی اذعان کرد: در حالی که همه متولیان اداره کشور، تولید را تنها راه نجات ایران از جنگ اقتصادی ذکر میکنند، وزارت نیرو برای جبران کسری برق این حوزه را هدف قرار داده و تمام تلاش خود را برای تعطیلی خطوط تولید به کار میگیرد.
جویا اعلام کرد: در حالی که مصرف صنعتی در کردستان کمترین میزان را به خود اختصاص میدهد، دولت به علت مقایسه این استان با سایر استانها میخواهد تا این میزان کم را هم کمتر کند.