×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
سه شنبه, 17 خرداد,1401

نگاه به باشماق تصویر یک بیابان برهوت را به نمایش میگذارد

برگزاری بیست و دومین نشست کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج

سایز متن

بیست و دومین نشست کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار چاره اندیشی و ارائه راهکار به منظور پیشگیری از بروز مشکلات ناشی از قطع برق در مرزهای باشماق مریوان و سیرانبند بانه در فصل تابستان و احتمال سهمیه بندی مصرف برق در طول شبانه روز

نگاه به باشماق تصویر یک بیابان برهوت را به نمایش می­گذارد

بیست و دومین نشست کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار چاره اندیشی و ارائه راهکار به منظور پیشگیری از بروز مشکلات ناشی از قطع برق در مرزهای باشماق مریوان و سیرانبند بانه در فصل تابستان و احتمال سهمیه بندی مصرف برق در طول شبانه روز، بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی در امور گمرکی،بررسی آخرین وضعیت شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی و تعیین نرخ خدمات این شرکت و ایجاد ارتباط مؤثر میان دانشگاه، اتاق بازرگانی و گمرک.با حضور نماینده مریوان و سرو آباد در مجلس شورای اسلامی، ناظر کل گمرکات کردستان، مدیرکل گمرک باشماق، رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان «صمت» استان، رئیس دفتر نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی، مدیر عمرانی دانشگاه آزاد واحد سنندج، معاون بهره برداری شرکت توزیع برق کردستان، نماینده سازمان راهداری و جمعی از خبرنگاران در سالن جلسات اتاق بازرگانی سنندج برگزار شد.

 

قطعی برق فعالیت در باشماق و سیرانبند را مختل می­کند

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، امور گمرکی و حمل و نقل اتاق بازرگانی سنندج با انتقاد از وضعیت نامناسب زیرساخت­های مرزهای باشماق و سیرانبند گفت: بهره مندی از دو مرز رسمی باشماق و سیرانبند یکی از مهمترین ظرفیت­های توسعه کردستان است که علاوه بر تاثیر بر روند توسعه استان قابلیت تبدیل شدن به یکی از قطب­های تجاری کشور را دارد اما در حال حاضر با مشکل ضعف زیرساختها مواجه است.

دلسوز اخگر افزود: یکی از مشکلات اساسی برمی­گردد به قطعی مداوم برق در فصل­های گرم سال و ایجاد اخلال در مبادلات بازرگانی که سالهاست فعالان اقتصادی را با مشکل روبرو نموده و مسئولین وعده داده­اند تا امسال این موضوع را حل کنند.

معاون بهره برداری شرکت توزیع برق کردستان با اشاره به برنامه­ریزی این نهاد برای حل مشکل قطعی برق در مرزهای استان گفت: کشور از سال 1398به علت افزایش بی سابقه گرما در فصل تابستان و خارج شدن نیروگاههای آبی از مدار به علت کاهش آب سدها با ناترازی تولید و مصرف مواجه شده به این علت شاهد اعمال خاموشی هستیم.

سید محمد فتحی افزود: مدیریت برق کردستان در نظر دارد تا از طریق اعمال روش­های خاص میزان قطعی در حوزه اقتصادی به ویژه در مرزهای رسمی را به حداقل ممکن کاهش دهد که صرفه جوئی در حوزه واحدهای صنعتی و کشاورزی یکی از این راهکارهاست.

وی اعلام کرد: احداث پست 63 کیلوولت مشترک با کشور عراق نیز جزو برنامه­های این شرکت است.

فتحی در ادامه اظهار کرد: استفاده از برق خورشیدی برای تامین روشنایی، آبنما و فضای سبز در دستور کار مدیریت مرزها قرار گیرد و از مدیران باشماق و سیرانبند خواستاریم تا در ارتباط با مدیریت مصرف برق شرکت برق را یاری دهند.

وی تصریح کرد: فردی حاضر به انجام سرمایه­گذاری در زمینه تولید برق به میزان 5 مگاوات در بانه و مریوان شده که در صورت انجام کارهای اداری و تامین گاز مورد نیاز شاهد پایان یافتن قطعی برق خواهیم بود.

 

باشماق هر روزه شاهد قطعی 2 ساعته برق است

مدیرکل باشماق مریوان با اشاره به ضرورت تامین مستمر برق مرزهای رسمی گفت: برق مرزهای رسمی و بین المللی باید از شبکه توزیع شهری و روستایی جدا باشد تا برنامه قطع برق شامل حال آنها نگردد.

فرید حق پناه خاطر نشان کرد: باشماق هر روزه شاهد قطعی 2 ساعته برق است و باید دولت و مدیریت شرکت برق استان تمهیدات خاص برای پایان بخشیدن به این موضوع در نظر گیرند زیرا ما علاوه بر انجام بخش بزرگی از مبادلات خارجی رتبه اول ترانزیت ایران را هم داریم.

وی افزود: دولت عراق چندین بار خواستار تدوین برنامه مشترک برای جلوگیری از قطع برق باشماق و سیرانبند شد اما تاخیر در جوابگوئی ایران آنها را از ادامه کار منصرف کرد.

 

سیرانبند نیاز به ژنراتور برق اضطراری دارد

مسئول دفتر نماینده سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی سریع به موضوع قطعی برق سیرانبند شد و گفت: دفتر نماینده سقز و بانه شاهد حضور مستمر فعالان تجاری است که برای پیگیری پایان دادن به قطعی برق مراجعه می­کنند اما به علت نبود متولی خاص تا کنون این موضوع حل نشده است.

ماجد خطیبی افزود: هزینه بخشی از دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز جا به جائی شبکه برق سیرانبند برآورد شده اما تا کنون اعتبارات مورد نیاز تخصیص نیافته است.

وی اذعان کرد: تا کنون در زمینه تهیه یک دستگاه ژنراتور برای سیرانبند اقدام نشده که اگر برق سراسری قطع شد عملیات تجاری و اداری تعطیل نشود.

خطیبی از دولت خواست تا سطح اداری گمرک بانه را ارتقاء دهد و گفت: مشکلات متاثر از سطح نمایندگی گمرک بانه و نیاز به مراجعه به گمرکات دیگر استان سبب شده که بسیاری از تجار حاضر به فعالیت در سیرانبند نشده و معمولا سایر مرزها را انتخاب می­کنند.

 

فقط مرزهای کردستان سیستم برق اضطراری ندارند

ناظرکل گمرکات کردستان عدم اجرای مدیریت واحد در مرزها را عامل اصلی وجود بی نظمی در اداره این مناطق دانست و گفت: مدیریت شرکت برق خبر از ایجاد پست 36 کیلو ولت در بانه را می­دهد در حالی که میزان مصرف در برخی زمان­ها به علت گسترش مرزهای رسمی و افزایش مبادلات به 240 کیلو ولت هم می­رسد اما این را بدانید که یکی از بزرگترین علل بروز این مشکلات عدم اجرای مدیریت واحد مرزهای رسمی است زیرا قبل از انقلاب همه ادارات مرتبط با فعالیت­های تجارت مرزی زیر نظر گمرک بودند اما بعد از انقلاب بسیاری از این نهادها را از نظارت گمرک خارج کردند که این امر فعالیت در این مناطق را به چالش کشیده است.

خلیل حیدری افزود: دولت مصوب نموده تا همه وظایف و مسئولیت­ها در مرزها به سازمان راهداری سپرده شود که این امر باعث به حاشیه راندن گمرک و اداره غیر تخصصی می­شود.

وی اعلام کرد: همه مرزهای کشور دارای سیستم برق اظطراری هستند به جز کردستان که بارها برای خروج از این وضعیت نامه نگاری کرده­ایم اما تا کنون به نتیجه نرسیده است.

حیدری اظهار کرد: برخی از نهادها باشماق و سیرانبند را بازارچه مرزی به حساب می­آورند و بر این مبنا حاضر به تامین نیازها هستند این در حالی است که هم ماهیت ذاتی این مرزها و کارکردهایشان در حد رسمی و بین المللی است و هم دولت رسمی بودن را تصویب و ابلاغ کرده است.

وی خاطر نشان کرد: حجم مبادلات تجاری باشماق و سیرابنبند بالا رفته و نیاز به ارتقاء سطح ادارات حاضر در آنها دارد.

وی خواستار تملک و صدور سند اراضی این دو مرز شد.

حیدری در خصوص تامین «سرور» مستقل برای سیرانبند و نصب باسکول گفت: «سرور» موجود از سنندج دستور می­گیرد و تا کنون مشکلی برای تجار فراهم نکرده اما برای مستقل کردن آن نیاز به تغییر چارت سازمانی و تهیه مکان استقرار دارد. در زمینه باسکول هم ما قول دادیم تا پایان خرداد این کار را انجام دهیم اما به علت پشیمان شدن پیمانکار نتوانستیم به وعده عمل کنیم که در صورت انتخاب پیمانکار جدید در مدت کمتر از یکماه کار به پایان می­رسد.

 

ادارات متولی امور باشماق نتوانسته­اند خود را هماهنگ کنند

معاون سازمان راهداری کردستان در پاسخ به انتقادات مطرح شده در خصوص عملکرد این نهاد گفت: تامین زیرساخت بر عهده سازمان راهداری قرار دارد اما برای انجام وظیفه دو موضوع باید حل شود اولا گمرک باید عملیات غیر مرزی را از این محوطه خارج کند و دوما استانداری 25 هکتار زمین مصوب را تملک کند و تا این موضوعات حل نشود این سازمان نمی­تواند وظیفه خود را انجام دهد.

بهنام عطایی افزود: یکسال از زمان تحویل دادن کار به سازمان راهداری می­گذرد اما تا کنون به علل فوق الذکر تنها 7 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی تصریح کرد: رسمی شدن مرز سیرانبند از سال 1390 اعلام شده که در ابتدا سازمان راهداری توانست سایت موقت را با تمام تجهیزات راه اندازری کند اما برای ادامه کار نیاز به صدور سند مالکیت و تامین اعتبار دارد.

عطایی در ادامه اظهار کرد: 5 نهاد، فعالیت رسمی در مرزها دارند اما تا کنون نتوانسته­اند خود را هماهنگ کنند.

وی اعلام کرد: سال گذشته سازمان راهداری می­توانست با 200 میلیارد تومان عملیات سامان دهی به باشماق را انجام دهد اما امروزه به علت تورم در مصالح و دستمزدها این رقم به 350 میلیارد رسیده و اگر تاخیر صورت پذیرد سال آینده نیاز به اعتبارات بیشتری داریم، در حال حاضر بدهی بالایی به پیمانکار داریم و اگر تا دو ماه دیگر طلب شرکت را نپردازیم کار را تعطیل می­کند.

وی خاطر نشان کرد: در محوطه 5/7 هکتاری قبلی باشماق امکانات برق اظطراری فعال است اما نمی­تواند جوابگوی توسعه 25 هکتاری باشد، برای سیرانبند هم اعتباری در نظر گرفته شده که به محض تخصیص فوری ژنراتور مورد نیاز خریداری و فعال می­شود.

 

نگاه به باشماق تصویر یک بیابان برهوت را به نمایش می­گذارد

نماینده مریوان و سرو آباد در مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی سریع به تامین مستمر برق باشماق و سیرانبند شد و گفت: قطع برق تمام امور تجاری این دو مرز را تعطیل می­کند که برای روند توسعه اقتصادی هزینه بردار خواهد بود بنابراین از سازمان متولی زیرساخت می­خواهم تا وظایف خود را سریع انجام دهد.

شیوا قاسمی پور افزود: نگاه به باشماق تصویر یک بیابان برهوت را به نمایش می­گذارد تا جایی که من به عنوان نماینده مردم شرمنده همه فعالان اقتصادی هستم، گویا هنوز بسیاری از مسئولین ندانسته­اند که باشماق رگ حیاتی اقتصاد و تجارت کشور است.

وی تصریح کرد: نداشتن هماهنگی کامل بین ادارات مرتبط سبب شده که هیچ کدام از جلسات سامان دهی به باشماق به نتیجه نرسد.

قاسمی پور اظهار کرد: نباید تامین برق باشماق و سیرانبند را به همکاری دولت عراق و حکومت اقلیم کردستان منوط کنیم.

 

 

سال گذشته صادرات از باشماق 45 درصد کاهش یافت

نایب رئیس اتاق بازرگانی سنندج فعالیت سامان دهی مرز باشماق را رضایت بخش ندانست و گفت: مرز رسمی باشماق شاهد سرعت فعالیت در زمینه سامان دهی نیست و اگر چنین پیش رود در چند سال آینده فعالیت تجاری آن به صفر می­رسد و نقطه شروع این موضوع را اکنون می­بینیم زیرا در حالی که کشور سال گذشته شاهد رشد 48 درصدی صادرات بود باشماق با 45 درصد کاهش مواجه شد.

محمد هلاکو افزود: در شرایطی که استان با افزایش نرخ بیکاری و فقر فزاینده مواجه است توجه نکردن به باشماق هیچ توجیهی ندارد.

وی اذعان کرد: قطعی مداوم برق سبب وارد شدن زیان به بازرگانان شده است زیرا علاوه بر تاخیر در ترخیص کالا موجب فاسد شدن کالاهایی مثل سبزی، میوه، لبنیات و گوشت می­گردد و در صورت وارد شدن زیان به یک تاجر دیگر حاضر به فعالیت در باشماق نخواهد بود.

 

تمدید کارت بازرگانی توسط سامانه هوشمند انجام می­شود

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان «صمت» کردستان در خصوص قانون معافیت از بازگشت ارز گفت: تا سال 97 چهار روش برای بازگشت ارز تعریف شده بود اما در این سال 1 مورد دیگر به آن اضافه شد که عبارت بود از معافیت صادرات به عراق و افغانستان از یکی از روش­های چهارگانه قبلی اما برخی از بازرگانان خیال می­کردند که این معافیت شامل هر چهار روش است و بر این مبنا فعالیت خود در این دو کشور را افزایش داده و این موجب بروز مشکل شد.

صادق صمدی افزود: تمدید کارت بازرگانی توسط سامانه هوشمند انجام می­شود و اگر فردی در این زمینه دارای نقض یا مشکل باشد کارت وی تمدید نخواهد شد که یکی از شروط تمدید انجام 60 درصد تعهد ارزی است.

 

امور مربوط به فعال سازی نمایندگی استاندارد در بانه آغاز شده است

پیرو سفر رئیس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور در پاییز سال گذشته و با پیگیری اتاق بازرگانی سنندج نماینده اداره کل استاندارد در مرز باشماق مستقر شد. هدف از این اقدام کاهش هزینه های استاندارد بود اما تا کنون این مهم محقق نشده است و همچنان هزینه ای مضاعف بابت این موضوع بر صادرات تحمیل می شود.

نماینده اداره کل استاندارد کردستان با تاکید بر همکاری بی دریغ این نهاد برای توسعه و سامان دهی مرزهای رسمی گفت: بر اساس مصوبه مدیریت استان قرار شد که نمایندگی استاندارد در باشماق و سیرانبند مستقر گردد که مورد مربوط به باشماق انجام شده و اداراه کل استاندارد در حال تامین زیرساخت سیرانبند است.

سید جلال سجادی افزود: برای کالاهایی که از اعتبار بالا برخوردارند نیازی به بازدید و آزمایش همه محصولات نیست و گمرک خود می­تواند نمونه­هایی از آن را به ادارات استاندارد ارسال و در کمترین زمان ممکن جواب را دریافت کند.

 

دانشگاه آزاد واحد سنندج آماده همکاری با اتاق بازرگانی است

دلسوز اخگر تصریح کرد: در برخی استان­ها ارتباط سازمان یافته و مستمر بین دانشگاه -  فعالان اقتصادی -  تشسکل­های تجاری وجود دارد که در کردستان هم نیاز به تعریف رابطه بین دانشگاه – اتاق بازرگانی – گمرک داریم تا دو طرف بتوانند از امکانات و تجارب همدیگر استفاده کنند.

قاسمی پورنماینده مریوان و سروآباد اظهار کرد: از دانشگاههای استان توقع داریم تا در زمینته پژوهش و برگزاری کلاس­های آموزشی برای فعالان اقتصادی و استفاده از تجارب آنها برای ارتقاء سطح مهارت عملی دانش آموخته­ها استفاده کند زیرا ما ایجاد مناطق آزاد را در دست اجرا داریم که برای پیشبرد اهداف نیاز به همکاری دانشگاهها، اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی داریم.

مدیر حوزه عمرانی دانشگاه آزاد واحد سنندج ضرورت ایجاد ارتباط بین دانشگاه، اتاق بازرگانی و گمرک را یاد آور شد و گفت: رشته­های مربوط به مدیریت بازرگانی در واحد سنندج فعالیت دارند اما در کنار آموزش تئوریک باید زمینه همکاری عملی بین دو طرف هم ایجاد شود.

فرید آدابی افزود: برای رسیدن به مقصد باید برپایی کارگاهها و کلاس­های آموزشی را در دستور کار قرار دهیم.

وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد واحد سنندج آماده همکاری با اتاق بازرگانی و تعریف سرفصل­های آموزشی است.

 

نرخ­های شرکت انبارهای عمومی بر اساس تعرفه رسمی است

رئیس هیئت مدیره  شرکت انبارهای عمومی انبارهای عمومی کشور پس از انتقادات فعالان اقتصادی از عملکرد این نهاد گفت: ما منکر مشکلات نیستیم اما برای حل آنها برنامه ریزی مورد نیاز انجام شده که برای حل مشکلات نیاز به همکاری همه ارگانها و تجار داریم.

هادی مهری افزود: تامین امنیت کالا در مرزها تنها در داخل محوطه انبارها بر عهده ماست و در خارج از این هیچ ارتباطی با ما ندارد.

وی اعلام کرد: در زمینه سامان دهی به فعالیت نیروی انسانی هم کمیته انظباطی را برای مجازات افراد متخلف تشکیل داده­ایم.

مهری در پاسخ به انتقالدات مطرح در زمینه اخذ وجوه اضافی از بازرگانان گفت: نرخ­های ما بر اساس تعرفه رسمی است و امکان تخطی از این تعرفه­ها را نداریم اما این را بدانید که ما مرز باشماق مبالغ بسیار کمتری از تعرفه را اخذ می­کنیم.

 

انتقاد صریح از خدمات رسانی شرکت انبارهای عمومی

رئیس انجمن شرکت­های حمل و نقل بین المللی کردستان با انتقاد صریح از عملکرد شرکت انبارهای عمومی گفت: شرکت انبارها می­گوید تامین امنیت کالا، تخلیه بار در انبار و تامین روشنایی کار ما نیست، پس محبت بفرمایید و بگوئید که وظیفه شما به جز پول گرفتن، چیست؟

شاهو شادمانی افزود: در یک مورد 80 میلیون تومان پول از من گرفتید اما هیچ خدمتی ارائه ندادید و من مانده­ام که این پول هنگفت را بابت چه خدمتی به شما پرداخت کردم.

وی تصریح کرد: ما در مرز باشماق شاهد این واقعیت هستیم که افرادی با شمشیر و چاقو از تجار پول می­گیرند و کسی جلودارشان نیست.

برچسب ها :
خبر
سه شنبه, 17 خرداد,1401
کد خبر :
1126
تاریخ انتشار :
سه شنبه, 17 خرداد,1401
تعداد مشاهده :
390
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما