×
امروز پنجشنبه, 06 اردیبهشت,1403 - Thursday, 25 April,2024
چهار شنبه, 28 اردیبهشت,1401

تغییر رویکرد مدیریت مرزهای اقلیم کردستان با ایران ضرورت شکوفایی تجاری خواهد شد

13 میلیارد دلار مبادلات انجام شده با عراق تنها 1 میلیارد دلار آن به مرز باشماق تعلق دارد

سایز متن

بر اساس آخرین آمار سازمان گمرک ایران میزان مبادلات بازرگانی ایران با اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق به 13 میلیارد دلار سالیانه رسیده است که 6 میلیارد دلار آن از طریق مرزهای 12 گانه مشترک بین دو کشور دارد، از 12 مرز مشترک ایران و عراق 10 مرز در استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی قرار دارد.

تغییر رویکرد مدیریت مرزهای اقلیم کردستان با ایران ضرورت شکوفایی تجاری خواهد شد

بر اساس آخرین آمار سازمان گمرک ایران میزان مبادلات بازرگانی ایران با اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق به 13 میلیارد دلار سالیانه رسیده است که 6 میلیارد دلار آن از طریق مرزهای 12 گانه مشترک بین دو کشور مبادله شده است، از 12 مرز مشترک ایران و عراق 10 مرز در استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی قرار دارد.

رئیس کمیسیون تسهیل تجارت، حمل و نقل و امور گمرکی اتاق بازرگانی سنندج در مصاحبه با شبکه خبری کوردی «رووداو» ضمن تایید این آمار گفت: سال گذشته میزان مبادلات بین ایران و عراق به بیش از 13 میلیارد دلار رسید که تنها 4 میلیارد دلار آن متعلق به صادرات کالا از ایران به عراق است.

دلسوز اخگر افزود: در 20 سال گذشته اقلیم کردستان همواره یکی از عوامل مقابله با تحریم اقتصادی و کاهش تبعات منفی آن بر روند توسعه اقتصادی ایران بوده است، بر این اساس دولت ایران در تدارک برنامه ریزی برای رسیدن مبادلات بازرگانی ایران و عراق به 20 میلیارد دلار است.

وی با انتقاد از برخی سخت گیری های غیر منطقی در مرز باشماق اعلام کرد: به این علت بسیاری از تجار ایرانی در حال تغییر مسیر فعالیت های بازرگانی به سمت سایر مرزها به ویژه حاجی عمران و پرویزخان هستند که این امر موجب وارد شدن خسارات اقتصادی به توسعه اقتصادی اقلیم کردستان عراق و ایران خواهد شد.

اخگر تصریح کرد: از 13 میلیارد دلار مبادلات انجام شده با عراق تنها 1 میلیارد دلار آن به مرز باشماق تعلق دارد اما این را باید دانست که ظرفیت این مرز بسیار بیشتر از این رقم است، علاوه بر این سال گذشته 6 میلیارد و 700 میلیون دلار ترانزیت از طریق باشماق انجام شده است.

وی در ادامه اظهار کرد: تفاوت نرخ عوارض و حقوقات گمرکی مرزهای اقلیم با مرزهای دولت مرکزی عراق سبب شده تا میزان استقبال از تجارت در مرزهای کردستان کاهش یابد.

این فعال اقتصادی با اشاره به نبود امکان افزایش تعداد مرزهای رسمی گفت: اعمال تحریم اقتصادی آمریکا بر ایران امکان افزایش تعداد مرزهای رسمی را سلب نموده که ایران برای جبران بخشی از زیانهای اقتصادی متاثر از این وضعیت فعالیت در مرزهای غیر رسمی و بازارچه های مرزی را تقویت کرده است.

اخگر اذعان کرد: سخت گیری از طریق دولت اقلیم کردستان باید پایان یابد در غیر این صورت شاهد کاهش شدید مبادلات بازرگانی از این طریق خواهیم بود.

برچسب ها :
خبر
چهار شنبه, 28 اردیبهشت,1401
کد خبر :
1120
تاریخ انتشار :
چهار شنبه, 28 اردیبهشت,1401
تعداد مشاهده :
375
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما