×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
سه شنبه, 26 اسفند,1399

اقتصاد فرهنگ و هنر دستور کار دهمین نشست کمیسیون گردشگری اتاق سنندج

کردستان پتانسیل بزرگی در حوزه گردشگری روستایی دارد

سایز متن

دهمین نشست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج

اقتصاد فرهنگ و هنر دستور کار دهمین نشست کمیسیون گردشگری اتاق سنندج

دهمین نشست کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با دستور کار ارائه گزارش برپایی غرفه کردستان در نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع دستی، ارائه گزارش برگزاری جشنواره محصولات فرهنگی و هنری ملی فیروزه «خه لات»، رونمایی از پوستر و تندیس جایزه رسانه­ای «پینوسی مانگ»، بررسی نقاط ضعف و قوت حضور در نمایشگاه بین المللی تهران، بررسی نقاط ضعف و قوت برگزاری جشنواره «خه لات»، ارزیابی طرح راه اندازی موزه خانه، کارگاه و مرکز پژوهشی گوهر سنگ، سنگ­های قیمتی و تزئینی در سنندج، امضاء تفاهم نامه راه اندازی دپارتمان بوم گردی، اولویت بندی و تبیین برنامه­های عملیاتی کمیسیون در سال 1400،  هماهنگی با دستگاه­های اجرایی در خصوص ایجاد کمیته نوروزی متناسب با محوریت­های ناشی از بیماری کرونا، معرفی مسئول کمیته اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش کمیسیون در سالن جلسات سازمان فنی و حرفه­ای کردستان برگزار شد.

کردستان پتانسیل بزرگی در حوزه گردشگری روستایی دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ضمن تشکر از حضور اتاق بازرگانی سنندج در برگزاری نمایشگاه جهت معرفی جاذبه­های گردشگری استان گفت: برگزاری نمایشگاه برای معرفی جاذبه ­های توریستی یکی از راهکارهای فعال سازی صنعت گردشگری و استفاده داز ظرفیت­های آن در توسعه پایدار می­باشد.

یعقوب گویلیان افزود: شعار امسال سازمان جهانی گردشگری رونق دهی به گردشگری روستایی است که کردستان از استان­های غنی از نظر پتانسیل و جذابیت گردشگری روستایی است که در موارد فراوانی در دنیا بی نظیر بوده و می­تواند نقش مهمی در شکوفایی اقتصاد و فرهنگ کشور بازی کند.

وی تصریح کرد: باید شرایط موجود را فرصتی مغتنم برای معرفی جاذبه­های روستایی کردستان سازیم که مهمترین آن ثبت جهانی هورامان است که تا پایان تیر ماه سال آینده انجام می­شود و این را بدانیم که بر فرهنگ بومی، نظام اجتماعی، معادلات اقتصادی و هنر هورامان و مناطق کوردنشین تاثیر خواهد گذاشت، بر این اساس باید روند تاثیر گذاری را مدیریت کنیم تا موجب رونق گردد.

گویلیان خاطر نشان کرد: یکی از پتانسیل­های کردستان موسیقی کوردی است که سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی برای انجام این هدف برنامه­ های متنوعی دارد که شرکت در نمایشگاه­های داخلی و خارجی از اهم این برنامه­ ها می­باشد، در نمایشگاه اخیر رقابت سختی بین 31 استان کشور وجود داشت اما هیچ استانی نتوانست کردستان را پشت سر بگذارد.

وی با تاکید بر ضرورت برنامه­ریزی در راستای تقویت نقش صنایع دستی در توسعه گفت: صنایع دستی یکی از بسترهای اصلی برای پیشبرد توسعه است زیرا طیف وسیعی از حوزه­ های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را تحت تاثیر خود قرار می­دهد که مهمترین آنها ایجاد اشتغال و عدالت در توزیع درآمد می­باشد.

این مقام مسئول افزود: کرونا سبب تعطیل شدن بسیاری از کسب و کارهای گردشگری شد و خسارات زیادی بر این صنعت وارد نمود که سازمان تمام توان خود را به کار گرفت تا سطح این خسارات را پایین آورد.

وی در ادامه اظهار کرد: برای شکوفایی صنعت گردشگری، صنایع دستی و هنر باید نگاه­ها تغییر کند به طوری که کل مجموعه ادرای، بانکی، صنفی و تشکل­های حرفه­ایی در این راستا گام بردارند تا شاهد افزایش نقش هنر، ورزش، صنایع دستی، سینما و موسیقی کوردی در تحقق اهداف اقتصادی کشور باشیم.

گویلیان تصریح کرد: اقتصاد و فرهنگ دو عامل موثر بر یکدیگرند که باید پا به پای هم رشد کنند زیرا ضعف یکی دیگری را هم به چالش می­کشد و این را بدانیم که دنیا با استفاده از ظرفیت­های مشترک فرهنگ و اقتصاد میلیون­ها شغل و میلیاردها دلار درآمد زایی می­کنند.

اتاق بازرگانی می­تواند نقش بی بدیلی در شکوفایی اقتصاد فرهنگ بر عهده گیرد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در خصوص بررسی نقاط ضعف و قوت برگزاری جشنواره «خه لات» گفت: کرونا بسیاری از فعالیت­های فرهنگی و هنری را تعطیل کرد و ما سعی کردیم تا آنجا که ممکن بود فعالیت­ها را در فضای مجازی و فضای باز انجام دهیم که برای نمونه به برگزاری تاتر خیابانی در مریوان اشاره می­کنم.

عبید رستمی افزود: برای گسترش کمی و کیفی حوزه فرهنگ باید نگاه­ها را تغییر داد و به سمت اقتصادی سازی و توجه به پتانسیل­های موجود در بدنه جامعه برویم زیرا بسیاری از توانایی­ها و چهره­های نهفته در جامعه داریم که غفلت از آنها زیان­های جبران ناپذیری بر پیکر فرهنگ و هنر ملی وارد می­نماید.

وی تصریح کرد: کردستان در زمینه تاتر، سینما، موسیقی، صنایع چوبی و زیور آلات در دنیا کم نظیر است اما بازار داخلی به علل مختلف نمی­تواند از عهده آن برآید و ضرورت دارد تا ارگان­های دولتی در قامت حامی وارد میدان شوند.

رستمی اظهار کرد: اقتصاد فرهنگی لزوما دولتی نیست و باید دولت نقش حمایتی در این عرصه بر عهده گیرد که مهمترین وظایف دولت آموزش و بازاریابی می­باشد.

وی خاطر نشان کرد: اقتصاد فرهنگی ظرفیت­های بالایی برای ایجاد اشتغال دارد و امروزه برخی کشورها از این محل درآمدهای فراوانی به دست می­آورند اما در ایران تا کنون نتوانسته­ایم از این حوزه بهره برداری مناسب داشته باشیم که اتاق­های بازرگانی می­توانند در این راستا نقش بی بدیلی داشته باشند.

از ظرفیت ورزش­های بومی و محلی می­توان در رونق گردشگری هم استفاده کرد

نماینده اداره کل ورزش و جوانان کردستان با اشاره به ظرفیت­های ورزشی استان گفت: بازی­های بومی و محلی یکی از حوزه­های مورد استقبال دنیاست و بهره برداری از این پتانسیل می­تواند نقش بزرگی در توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور بازی کند.

کاظمی افزود: کردستان در این زمینه استعدادهای متنوعی دارد که تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است و باید دولت در این راستا اقدامات مهمی انجام دهد.

وی اعلام کرد: برنامه جشنواره بازی­های بومی و محلی هر ساله توسط وزارت ورزش و جوانان برگزار می­گردد که در تمام جشنواره­ها کردستان همواره رتبه اول را دارد.

وی تصریح کرد: از این ظرفیت می­توان در رونق گردشگری هم استفاده کرد و ما تجربه این را در کردستان داشته و تا کنون کشورهای عراق، ارمنستان و آذربایجان در این جشنواره در کردستان شرکت کرده­اند.

اقتصاد و فرهنگ دو عامل به هم پیوسته هستند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج فعالیت­های فرهنگی و هنری را محور سیاست گذاری اتاق دانست و گفت: کردستان استانی فرهنگی و دارای قابلیت­ها و ویژگی­های فراوانی است که عرصه­ای مناسب برای تقویت توسعه و اشتغال دارد و باید دولت و بخش خصوصی تمام توان خود را برای فعال سازی این مزیت­ها به کار گیرند.

سید کمال حسینی افزود: اقتصاد و فرهنگ دو عامل به هم پیوسته هستند که از همدیگر تاثیر می­پذیرند به طوری که با فرهنگ ضعیف نمی­توان به اقتصاد قوی رسید و با اقتصاد ضعیف نمی­توان فرهنگ را مدیریت کرد. اتاق بازرگانی آمادگی کامل برای ایفای نقش در این راستا دارد.

وی اعلام کرد: اتاق سنندج اخیرا اقدام به برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره «پینووس» نموده تا در قالب این جشنواره ارتباط مستقیم بین حوزه فرهنگ، رسانه و فعالیت­های اقتصادی ایجاد کند و از این طریق بتوان از ظرفیت­های موجود در هر سه حوزه در راستای تقویت همدیگر استفاده نماید.

زنجیره گردشگری در کردستان تشکیل شود

 

عضو شورای اسلامی شهر سنندج توجه به توسعه فرهنگی و هنری را رویکرد شورا و شهرداری سنندج معرفی و اظهار کرد: کردستان منابع بزرگی در زمینه سنگ­های تزئینی دارد که با هنرنمایی اساتید کورد تبدیل به محصولات لوکس می­شود و تعداد زیادی از افراد از این محل مشغول کسب و کار هستند و باید دولت و نهادهای صنفی در راستای گسترش کمی و کیفی این حوزه تلاش کنند.

ارسطو گویلی افزود: شورا و شهرداری سنندج ابنیه­های قدیمی فراوانی دارند که قابلیت استفاده در زمینه توسعه هنری و فرهنگی داشته و آماده­ایم تا آنها را در اختیار متقاضیان قرار دهیم تا به عنوان مرکز تولیدی و آموزشی و نمایشگاهی مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: واقعا جای تاسف دارد که ما می­بینیم بخشی از سنگ­های تزئینی و قیمتی ایران به صورت خام به کشورهای خارجی فروخته شده و پس از فراآوری با قیمت­های بالا به داخل کشور وارد برمی­گردد.

گویلی خواستار تشکیل زنجیره گردشگری در کردستان شد.

سازمان فنی و حرفه­ای آماده ارائه آموزش مهارتی گردشگری است

مدیرکل سازمان فنی و حرفه­ای کردستان با اشاره به جایگاه آموزش های مهارتی در توسعه گفت: آموزش­های فنی و حرفه­ای جزو عوامل کلیدی و زیرساختی در توسعه هستند زیرا با تربیت نیروی انسانی ماهر ارتباط دارد و تا زمانی که توجه واقعی به این حوزه نشود نمی­توان به توسعه رسید.

سید جمیل احمدی افزود: برخی از ادارات هنوز به نقش آموزش­های مهارتی پی نبرده­اند به طوری که حتی با پیگیری و استقبال این سازمان هم حاضر به همکاری نیستند.

وی در ادامه اظهار کرد: روند آموزش­های این سازمان به سمت تقاضا محور می­رود که در این زمان یکی از مشاغل مورد استقبال صنعت بوم گردی است که ما آماده تامین تمام زیرساخت­های فعالیت آموزشی در این حوزه هستیم.

احمدی اعلام کرد: سازمان فنی و حرفه­ ای کردستان امکانات و استادانی دارد که در ایران کم نظیرند.

برچسب ها :
خبر
سه شنبه, 26 اسفند,1399
کد خبر :
1085
تاریخ انتشار :
سه شنبه, 26 اسفند,1399
تعداد مشاهده :
347
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما