×
امروز پنجشنبه, 01 آذر,1403 - Thursday, 21 November,2024
یکشنبه, 19 بهمن,1399

حل موانع فعالیت واحدهای معدنی کردستان در دستور کار مدیران استان قرار گیرد

میزان اشتغال حوزه معدن در سطح ظرفیت منابع استان نیست

سایز متن

چهل و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با دستور کار بررسی مشکلات بخش معدن و ارائه راهکارهای برون رفت از موانع با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و مدیران استان در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد.

حل موانع فعالیت واحدهای معدنی کردستان در دستور کار مدیران استان قرار گیرد

چهل و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با دستور کار بررسی مشکلات بخش معدن و ارائه راهکارهای برون رفت از موانع با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و مدیران استان در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد.

میزان اشتغال حوزه معدن در سطح ظرفیت منابع استان نیست

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با اشاره به نقش معدن در توسعه کردستان گفت: کردستان با داشتن 18 نوع ماده معدنی و 700 میلیون تن ذخیره جزو استان­های برخوردار از نظر مواد معدنی است که ظرفیت تبدیل شدن به قطب معدنی ایران را دارد تا جایی که علاوه بر حل مشکلات اشتغال استان می­تواند شکوفایی اقتصادی سایر استانها را هم تسریع بخشد.

سید کمال حسینی افزود: معادن کردستان در صورت رسیدن به بهره برداری قابلیت تامین اشتغال برای بیکاران به ویژه افراد تحصیل کرده داشته و با ارزش افزوده بالایی که دارد می­تواند سایر بخش­ها را هم رونق بخشد.

وی تصریح کرد: میزان فرآوری و اشتغال حوزه معدن در سطح ظرفیت منابع استان نیست و ضرورت دارد تا با  بسترهای حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در این حوزه ایجاد گردد.

بسیاری از سرمایه گذاران بخش معدن کردستان را ترک کردند

عضو خانه معدن کردستان ضمن اعلام خبر آغاز فعالیت این نهاد صنفی گفت: حوزه معدن کردستان به نسبت ظرفیت­های بالایی که دارد وارد چرخه توشعه و اشتغال استان نشده زیرا عوامل بازدارنده حضور بخش خصوصی در عرصه معادن استان فراوان می­باشد اما مهم ترین آنها قوانین مالیاتی، تامین اجتماعی و گمرکی است.

شوزب جباری افزود: مالیات وظیفه ذاتی تمام آحاد جامعه به ویژه فعالان اقتصادی است زیرا یکی از مکانیزم­های توسعه و عدالت اجتماعی بوده و همه باید از پرداخت مالیات استقبال کنند اما این طور که در کردستان پیش می­رود مطمئن باشید که تمام واحدهای معدنی تعطیل می­شوند.

وی در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر هم تعداد زیادی از واحدها تعطیل شده و برخی هم برای ادامه کار وارد استان­های دیگر شده­اند که برای نمونه اثباتی به خودم اشاره می­کنم که 6 واحد معدنی در کردستان را تعطیل نموده و امروزه با خیال راحت دارم در سیستان و بلوچستان فعالیت تولیدی دارم.

وی خاطر نشان کرد: ضوابط بازدارنده مالیاتی کردستان در سایر استانها وجود ندارد و من نمی­دانم که این تناقض قانونی از کجا آمده است، یکی از این موارد شفاف و منطقی نبودن فرمول محاسبه ارزش مواد و کالاهای معدنی می­باشد که کارشناسان با استناد به تشخیص خود و یا پرسش از افراد محلی اقدام به محاسبه ارزش می­کنند که این روالی غلط است زیرا در موارد بسیاری میزان مالیات متعلق بسیار بیشتر از ارزش واقعی ماده یا کالای معدنی است.

جباری تصریح کرد: یکی دیگر از ایرادات وارده بی توجهی به پاسخ استعلام قیمت از مجامع صنفی است به طوری که اگر ارزش اعلام شده با سلیقه کارشناس مالیاتی نباشد آن را رد می­کنند.

قوانین بیمه­ای سبب شده تا واحدهای معدنی ناچار شوند که از نیروهای بازنشسته استفاده کنند

رئیس انجمن شن وماسه کردستان ضمن انتقاد از قوانین مالیاتی و بیمه­ای اظهار کرد: مالیات مهم ترین منبع تامین منابع مالی هر کشور است اما در دنیا برای رسیدن به اهداف مالیاتی قبل از هر برنامه­ای منافع مودی به ویژه سرمایه گذاران و تجار را در نظر می­گیرند اما در کشور ما دولت تنها مسئولیت خود را اخذ مالیات می­داند و توجهی به منافع مالیات دهندگان ندارد.

پرویز زارعی تصریح کرد: دوگانگی قوانین مالیاتی در کردستان نیازی به شرح و تفسیر ندارد و کاملا عیان است برای نمونه اشاره می­کنم به این واقعیت که ماده 159 قانون برنامه پنجم توسعه بیان می­کند که سرمایه­گذاران مناطق محروم به مدت 20 سال از پرداخت مالیات معاف هستند اما در کردستان که از همه استانها محروم تر است این قانون به بهانه­های متعدد اعمال نمی­گردد.

وی افزود: ماده 242 قانون مالیات­های مستقیم می­گوید در بررسی پرونده­های مالیاتی هر صنف نماینده آن صنف باید در جلسات تصمیم گیری حاضر شود اما در کردستان این ماده به انواع مختلف زیر پا گذاشته می­شود و اکثرا از اعضای شورای شهر دعوت می­کنند که هیچ شناختی از شرایط معدنی ندارد.

زارعی در دامه گفت: ماده 167 قانون مالیات­های مستقیم اعلام م­یدارد که اگر در بازه­ زمانی مشخص شده مالیات پرداخت گردد تمام جرایم بخشیده می­شود اما در کردستان این مورد هم به صورت کامل اجرا نمی­شود.

وی در خصوص ایرادات وارد بر قوانین بیمه­ای اعلام کرد: بر اساس بخشنامه 3/143 سازمان تامین اجتماعی باید تا 5 نفر از کارگران یک واحد معدنی را از پرداخت حق بیمه کارفرما معاف کند اما در این استان به انواع مختلف زیر پا گذاشته می­شود.

زارعی افزود: قوانین بیمه­ای سبب شده تا واحدهای معدنی ناچار شوند که از نیروهای بازنشسته استفاده کنند.

سالهاست  معارضان محلی از فعالیت سرمایه گذاران در معادن کردستان جلوگیری می­کنند

نماینده خانه معدن کردستان انتقاد از نظام اداری را نقطه شروع سخنان خود قرار داد و گفت: پیچیدگی­های اداری ناشی از برخورد سلیقه­ای و عدم اشراف به قوانین سبب شده که فعال اقتصادی به جای پرداختن به تولید و مدیریت واحد تولیدی در راهروهای ادارات مالیات، تامین اجتماعی و مدیریت منابع آب در رفت و آمد باشد.

اقبال میرزایی افزود: سالهاست که افرادی در قالب معارض محلی از فعالیت سرمایه گذاران در معادن کردستان جلوگیری می­کنند اما تا کنون ادارات دولتی و داگستری در راستای حل این مانع اقدام عاجل نکرده­اند.

وی تصریح کرد: ضرورت دارد تا قوانین مربوط به جریمه کارفرمایان توسط تامین اجتماعی تغییر کند.

98 درصد فعالین بخش معدن از ارائه دفاتر خودداری می­کنند

معاون مالیات­های مستقیم سازمان مالیاتی کردستان در پاسخ به انتقادات مطرح شده گفت: طبق قانون، معدن داران جزو گروه اول مودیان مالیاتی هستند که باید دفاتر و مستندات قانونی و رسمی داشته باشند تا بر اساس واقعیات مندرج در این اسناد تصمیم گیری شود اما در صورت ارائه ندادن دفتر و اسناد رسمی قانون دستور داده تا مالیات به صورت علی الراس محاسبه شود.

ذبیح الهی افزود: 98 درصد فعالین بخش معدن از ارائه دفاتر خودداری می­کنند که این امر سبب بروز برخی نارضایتی­ها شده است.

وی در ادامه اظهار کرد: فرمول مشخص قانون است و کسی حق ندارد تا از آن سرپیچی کند زمانی که مودی از ارائه دفاتر خودداری نماید سازمان مالیاتی ناچار است از روش­های دیگر استفاده کند.

این مقام مسئول در خصوص قانون دعوت از نماینده اصناف در جلسات رسیدگی خاطر نشان کرد: مراحل دادرسی مالیاتی در قانون کاملا مشخص است و باید نماینده معرفی شده از صنف در جلسه حضور داشته باشد که اگر مواردی را سراغ دارید آن را گزارش دهید تا با مسئول متخلف برخورد شود.

وی اعلام کرد: بخشودگی جرایم یک دستورالعمل کشوری است و در تمام ایران بر اساس آن عمل می­شود، بر اساس آن اگر مودی یکماه بعد از ابلاغ رای قطعی نسبت به پرداخت مالیات اقدام کند تمام جرایم بخشیده می­شود و در غیر این صورت به نسبت هر ماه تاخیر 2 درصد از جرایم اخذ می­گردد.

معاون سازمان مالیاتی کردستان با اشاره به معافیت مالیاتی سرمایه گذاران در مناطق محروم گفت: بر اساس ماده 159 قانون برنامه پنجم توسعه کشور معافیت مالیاتی این افراد که در طول برنامه مذکور سرمایه گذاری کرده و یا واحد خود را توسعه داده­اند 20 ساله می­باشد.

وی مبنا قرار دادن تراکنش بانکی برای محاسبه مالیات را رد کرد و اظهار کرد: تراکنش بانکی به هیچ عنوان مبنای محاسبه مالیات نیست و قانون صراحتا اعلام کرده که باید تمام قرائن را برای اثبات آن به عنوان منبع درآمد پیدا کنند اما اگر خود مودی اظهار کند که این متاثر از فعالیت واحد اقتصادی نبوده ما موظف به قبول آن هستیم.

بازشسته تامین اجتماعی نباید در کارگاهها و واحدهای اقتصادی کار کند

معاون بیمه­ای سازمان تامین اجتماعی کردستان با تاکید بر رویکرد حمایتی این نهاد از فعالان اقتصادی گفت: بر اساس قانون 20 درصد از حق بیمه بر عهده کارفرما می­باشد اما بر اساس بخشنامه 3/140 برخی واحدها از جمله فعالان حوزه معدن تا 5 نفر کارگر از پرداخت حق بیمه کارفرما معاف هستند و ما اختیاری در افزایش یا کاهش این تعداد نداریم و اگر دولت این تعداد را افزایش دهد ما هم آن را اعمال می­کنیم.

سید یوسف حسینی افزود: بازشسته تامین اجتماعی نباید در کارگاهها و واحدهای اقتصادی کار کند و اگر این مورد رعایت نشود مستمری فرد تا زمان پایان دادن به کار قطع می­گردد.

واحدهای معدنی کردستان از استخدام جوانان بیکار خودداری می­کنند

نماینده تولید کنندگان پوکه معدنی کردستان با اشاره به ضرورت تغییر رویکرد ادارات به این بخش گفت: تامین اجتماعی بخشنامه 3/140 را در شهرستان قروه اجرا نمی­کند و این سبب گریزان شدن از استخدام جوانان می­شود.

اکبر عبدی افزود: سازمان مالیاتی به جای محاسبه مالیات بر اساس واقعیات به روش­های نامناسب از قبیل تحقیقات از افراد محلی و رانندگان حمل استناد می­کند که این امر سبب بالا رفتن مالیات از درآمد شده و تولید کننده ناچار به تعطیل کردن واحد می­گردد.

وی با انتقاد از رویکرد شرکت نفت در تامین سوخت مورد نیاز اظهار کرد: واحدهای معدنی برای تامین سوخت با مشکلات متعددی روبرو هستند که در مواردی ناچار به تامین سوخت از بازار آزاد می­شوند، برای اثبات این ادعا کافی است اشاره کنم به این مورد که این نهاد ژنراتور را جزو موتورهای گازوئیل سوز به حساب نمی­آورند.

بسیاری از کارشناسان منابع طبیعی و محیط زیست آشنایی با قوانین معادن ندارند

نماینده محدوده­های اکتشاف فلزی کردستان نا آشنایی با قوانین در ادارات را مشکل اصلی فعالین این حوزه برشمرد و گفت: بسیاری از کارشناسان و کارمندان منابع طبیعی و محیط زیست آشنایی کامل با قوانین معدن ندارند.

سعادتی افزود: برخی از فرمانداران و بخشداران بدون اطلاع از قوانین به حمایت از معارضان می­پردازند و مانع ادامه کار سرمایه گذار می­شوند.

وی اعلام کرد: یکی از مشکلات اصلی نبود شعبه تخصصی رسیدگی به پرونده­های معادن در دادگاه­هاست که قاضی به علت نداشتن اشرافیت به موضوع اقدام به صدور آراء غیر منطقی می­نماید.

نباید اجازه داد که منابع طبیعی به بهانه توسعه اقتصادی آسیب ببیند

مدیرکل سازمان منابع طبیعی کردستان با اشاره به وجود اراده کامل در این نهاد برای حمایت از سرمایه گذاری در استان گفت: برخی از موارد پیش آمده ناشی از بی اطلاعی افراد سرمایه گذار از قوانین منابع طبیعی است که در نیمه راه با موانع قانونی مواجه می­شوند و من بر این باورم این افراد  باید قبل از اجرای تصمیم در حوزه قوانین منابع طبیعی مطالعاتی داشته باشند تا با اطلاع کامل وارد میدان شوند.

سعدی نقشبندی افزود: طرح مرتع­داری به بهره برداران محلی واگذار شده و ما در زمان واگذاری عرصه­ها به سرمایه گذار حتما باید منافع بهره برداران را لحاظ کنیم.

وی تصریح کرد: ما هم قبول داریم که معادن پتانسیل استان برای توسعه است اما نباید اجازه داد که منابع طبیعی به بهانه توسعه اقتصادی آسیب ببیند.

مصوبات شورای گفت و گو الزام اجرایی دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان بر ضرورت فعال سازی منابع معدنی برای توسعه اقتصادی کردستان تاکید و اظهار کرد: معادن سرمایه خوبی برای شکوفایی کردستان هستند و این استان در زمینه تامین مواد اولیه بسیاری از واحدهای فرآوری و تامین نیاز کشور نقش بزرگی بر دوش دارد که از آن جمله به طلا و سنگ­های تزئینی اشاره می­شود.

خالد جعفری افزود: شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی دارای جایگاه و اعتبار قانونی است و مصوبات آن الزام اجرایی دارد.

وی تصریح کرد: در مورد مسایل مالیاتی، بیمه­ای و گمرکی مصوباتی در خصوص خذف مقررات زائد خواهیم داشت تا فعال اقتصادی با انگیزه و قدرت بیسشتری در صحنه اقتصادی حاضر شود.

جعفری از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج خواست تا کمیسیون­های بررسی مشکلات و ارائه راهکارهای عملیاتی را تشکیل دهد تا روند مطالبات سرمایه گذاران با سرعت و دقت بیشتر پیش رود.

برچسب ها :
خبر
یکشنبه, 19 بهمن,1399
کد خبر :
1081
تاریخ انتشار :
یکشنبه, 19 بهمن,1399
تعداد مشاهده :
153
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما