رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در نشست هیأت نمایندگان این اتاق با حضور رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان، ضمن تشکر از تلاشهای مجموعه جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: در سالهای اخیر، با تلاشهای شبانهروزی مدیرکل و کارکنان زحمتکش جهادکشاورزی استان کردستان و همکاری نزدیک بین بخشهای مختلف، شاهد پیشرفتهای چشمگیری در حوزه کشاورزی استان بودهایم.
علی اکبر عبدالملکی افزود: این پیشرفتها شامل بهبود روشهای آبیاری، افزایش تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و همچنین توسعه صادرات محصولات کشاورزی به بازارهای بینالمللی است و در حال حاضر نیز پروژه هوشمندسازی حوزه کشاورزی استان کردستان با برگزاری رویدادی ملی در دست انجام است که اتاق بازرگانی سنندج این افتخار را دارد در جهت برگزاری این رویداد در کنار عزیزان جهاد کشاورزی و چند ارگان دیگر باشد.
وی ادامه داد: با برگزاری رویداد هوشمندسازی حوزه کشاورزی استان کردستان ما به دنبال آن هستیم که با استفاده از فناوریهای نوین و ارتقاء دانش فنی کشاورزان، بتوانیم استانداردهای جهانی را در تولید و صادرات محصولات کشاورزی محقق سازیم؛ همچنین، توجه به پایداری محیط زیست و اصول کشاورزی پایدار در اولویت برنامههای ما قرار دارد تا ضمن تأمین نیازهای داخلی، بتوانیم نقش مؤثری در بازار جهانی ایفا کنیم.
عبدالملکی به اهمیت حضور در بازارهای بینالمللی اشاره و تحقق این مهم را مستلزم شرکت در جشنوارههای بینالمللی عنوان کرد و گفت: اتاق بازرگانی سنندج آمادگی خود را برای همکاری در جهت فرستادن کشاورزان و بازرگانان محصولات کشاورزی در قالب تورهای اقتصادی به نمایشگاههای تخصصی این حوزه با هدف شبکهسازی و برگزاری نشستهای B2B اعلام میکند.
در ادامهی جلسه عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج و رئیس خانه کشاورز به اهمیت طرح ایجاد پایانههای صادراتی محصولات کشاورزی در استان کردستان اشاره کرد و گفت: با اجرایی شدن این طرح استان کردستان به پایلوت و ترمینالی برای صادرات محصولات کشاورزی کشورمان به سایر کشورها تبدیل خواهد شد.
محمد سعید احمدپناه افزود: کردستان از هر لحاظ مناسبترین مکان برای ایجاد پایانههای صادراتی محصولات کشاورزی در غرب کشور است.
وی گفت: احداث پایانههای صادراتی عامل تحرک، توسعه و تضمین بازار محصولات، خصوصاً برای محصولات و تولیدات صادرات محور است و لازم است اتاق بازرگانی، جهاد کشاورزی و سایر ارگانهای مؤثر در این موضوع، نهایت تلاش خود را برای همافزایی در جهت حداث پایانههای صادراتی محصولات کشاورزی در استان کردستان به کار گیرند.
سپس نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با طرح موضوعاتی همچون تبدیل گندم اقلیم کردستان عراق به آرد در استان کردستان، راههایی را برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در استان کردستان مطرح کرد.
محمد هلاکو همچنین به برخی از تأثیرات منفی تحریم بر واردات محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه تحریمها موجب شدهاند که بازرگانان ما نتوانند در مستندات کالاهای وارداتی خود اسم ایران را به عنوان مقصد ذکر کنند به عنوان مثال اگر بازرگانی قصد وارد کردن کالایی از یکی از کشورهای شرق آسیا را داشته باشد مستندات لازم را برای اقلیم کردستان عراق تهیه و سپس از آنجا اقدام به وارد کردن محصول به کشورمان میکند که این موضوع موجب تحمیل برخی هزینهها و اتلاف وقت میشود.
وی ادامه داد: امیدواریم ساز و کاری تهیه شود که گمرک کشورمان، مستندات صادر شده به اسم اقلیم کردستان عراق را برای واردات محصولات کشاورزی به کشورمان قبول کند.
در ادامه این نشست رئیس شورای تشکلهای بخش خصوصی استان کردستان ضمن تشکر از دکتر اسکندری؛ مدیرکل جهاد کشاورزی استان کردستان و کارکنان این اداره گفت: وضعیت مطلوبی که کشاورزی استان کردستان در حال حاضر دارد مرهون تلاشهای مدیران قبلی اداری کل جهاد کشاورزی استان کردستان و مدیر کل حال حاضر این اداره است.
سید کمال حسینی افزود: اینکه کشاورزی کردستان در حوزههای مختلفی صاحب عنوان است نه تصادفی است و نه صرفاً به خاطر پتانسیلهایی است که استان ما دارد، چرا که کردستان در حوزههای دیگر هم پتانسیلهای خوبی دارد، اما سوء مدیریت گاهاً موجب شده که در آن حوزهها جایگاهی نداشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در ایامی که تغییرات مدیریتی در سطح استان در حال انجام است، مدیر جهاد کشاورزی استان مُجدّانه بر اساس ریل گذاری صورت گرفته برنامههای خود را دنبال میکنند و همچنین با لبیک گفتن به دعوت ما در این جلسه حضور یافتهاند که نشان دهنده ارزشی است که برای جایگاه بخش خصوصی قائل هستند.
حسینی آمادگی تمامی تشکلهای بخش خصوصی استان کردستان را برای همکاری و هم افزایی در جهت توسعه بخش کشاورزی استان کردستان اعلام کرد.
در پایان این نشست رییس جهاد کشاورزی استان کردستان اتاق بازرگانی را استخواندارترین تشکل دنیا و مهمترین بازوی توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان دانست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به ارتباط بسیار خوب و قوی بین اتاق بازرگانی و سازمان جهاد کشاورزی استان، بر اهمیت بازاریابی محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: "اگر کشاورز تولید دوچندانی نیز داشته باشد، در صورتی که بازار فروش وجود نداشته باشد، تولید فایدهای ندارد."
پیمان اسکندری همچنین بر نقش تعاونیها در ایجاد ارتباط با بازارهای خارجی، خصوصاً بازار عراق، تاکید کرد و گفت: "تبادلات تعاونیها با مولدین خارج از کشور میتواند بسیار اقتصادی باشد."
وی با اشاره به جایگاه بسیار خوب اتاق بازرگانی، از این تشکل برای بازاریابی محصولات کشاورزی، دعوت از شرکتهای بزرگ صنایع تبدیلی و تکمیلی و اعزام هیئتهای تجاری به خارج از مرزهای ایران، به ویژه کشورهای همسایه، دعوت کرد.
در پایان این نشست ،با خشور رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، میز خدمت سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با فعالین حوزه ی کشاورزی، برگزار شد هدف از این نشست مطرح شدن مشکلات شرکت کنندگان و حل مشکلات با همفکری رییس سازمان بود.